Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 19:12:17

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198673 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: септември 15, 2008, 18:19:35 »

Аз в събота правих еклери.Тази вечер сме на шарена запеканка.
Данитка за съжаление боб не готвя и не мога да ти помогна.Аз много мразя боб и затова не искам и да се уча как става.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: септември 15, 2008, 20:06:54 »

А как правиш еклери,че ми се доядохаа  blush
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: септември 15, 2008, 20:34:42 »

1 чаена чаша вода
1/2 ч.ч олио
1 чаена чаша брашно
3-4 яйца зависи от големината
Водата и олиото се слагат да заврат на котлона.Като заврят добававяш брашното да стане като каша/около 5 минути/ при постоянно бъркане.Като сместа по изстине почваш да прибавяш яйцата едно по едно като преди да сложиш следващото първото трябва да се е усвоило много добре.След като тестото е готово намасляваш тавичка и в нея на разстояние тъй като се надуват слагаш от тестото с чаена лъжичка /аз използвам две лъжички щото тестото малко лепне/ като големината е като на орех някъде.Ако ги направиш по големи има вероятност вътре да останат сурови.Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна докато се надуят и докато се зачервят.За да не спаднат е хубаво да изстинат в фурната.От една доза стават към 30-40 еклера.Плънката е по желание.Аз ги правя с сметана или с някакъв от готовите кремове.може и слоена плънка или друга по избор.Айде дано направиш и кажеш как е станало.Доста е лесна рецептата.Става и за толумби и бене суфле.Това е така нареченото парено тесто.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: септември 15, 2008, 21:39:57 »

Благодаря  Wink
Още утре ще ги пробваммм,само да питам плънката как ги пълниш?
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: септември 15, 2008, 22:34:15 »

Дани и аз не мога да ти помогна правя много вкусна супа от боб,обаче боб на фурна ми е  bad преядох веднъж и от тогава много го мразя,имам спомен че се вари и после с зеленчуци се запича на фурна,но по спомен ти го говоря blum
А за еклерите и аз ще пробвам,аз знам една рецепта,но е много трудна и еклерите най-ги харесвам с домашен бял крем и отгоре с пудра захар м-м-м-м smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: септември 16, 2008, 07:57:03 »

Дани за пълненето има два варианти.Или ги разрязваш и после слепваш двете половинки с крема или със шприц парвиш дупка и пълниш.Втория вариант на мен по ми допада.Отгоре може да се залеят със разтопен шоколад или карамел или с някакъв топинг.Последния път ги правих със сметана и отгоре с топинг ягода и шоколад.Станаха много вкусни и милото ги омете за секунди.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: септември 16, 2008, 10:47:30 »

Гери за съжаление нямам шприц ама ако пробвам да ги мушкам с нещо и пълня ....абе ще пробвам сега отивам да майсторя и после ще кажа резултата  Wink Благодаря за рецептата
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: септември 16, 2008, 10:50:06 »

Ами тогва разрезваш наполовина еклера и с една лъжичка пълниш и затваряш.Крема си слепва двете половинки а и не са разрязани докрай и няма проблем.Айде чакаме да видим резултата.Аз довечера мисля да спретна пица от парено тесто ама ще видим може и друг акъл да ми дойде.тука от една седмица съм почнала да готвя разни неща че отдавна не бях готвила.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: септември 16, 2008, 12:45:01 »

Мале какви готвачки има тук, еклери, боб на фурна....я да ви попитам, понеже ще правя в петък прясно зеле с месо, и съм забравила как....смех не смях, преди месец пак правих, но не мога да се сетя дали месото се вареше първо, а после се слага и зелето и доматите (и още нещо май??) и накрая се запичаше...ако не е проблем ми подскажете, в нета нещо не откривам тази рецепта, а в нас имаме огромна зелка, и ако трябва да я изям на салата ще намразя зелева салата!!! diablo
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: септември 16, 2008, 22:32:25 »

Гери,освен да ни поканиш на еклери предлагам или ако идваш този месец да си направим среща и да ни почерпиш с еклерчета blush Иначе аз утре мисля да изненадам гостите си с ето това  blush http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2626.105 сладкиша от предпоследното менние,само малко ме притеснява ако не празнуваме у дома,как ще го пласирам,ама ще измисля нещичко pleasantry
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: септември 17, 2008, 08:52:41 »


Специално за Данитка!!! Много е лесно,ако решиш да направиш ще си оближеш пристите!! Аз го правя отвреме на време за гости и всеки много го харесва!!! Рецептата е събрана от няколко места и е проверена!!! Успех!

Тирамису

Продукти:
1 кафяна чаша обикновена захар
48 бр. бишкоти ( 3 x 16 )
500 г маскарпоне
1 кафяна лъжица нескафе с връх
Какао на Dr Ötker
300 мл прясно мляко
300 мл вода
30 мл уиски за крема
50 мл уиски за кафето
4 броя яйца

 Приготовление:
В топла вода се разбърква 1 к.л. нескафе и се сипва топлото мляко и уискито.
Бишкотите се топят в сместа от кафето.
Първо се разбъркват на твърд сняг белтъците.
После се разбъркват жълтъците хубаво с миксер и се прибавя и захарта.
Маскарпонето се разбърква хубаво с дървена лъжица и бавно се прибавя към жълтъците, като се бърка с дървена лъжица, като се разбърка добре се разбива с миксер на 1-ва степен.
Към тази смес отново бавно се прибавят и белтъците, като отново първо се бъркат с дървена лъжица, а след това с миксер на 1-ва степен.
Тавата се маже първо с крем, поръсва се с какао. После се реди ред бишкоти. Отново се мажат с крем и се поръзва с какао и пак бишкоти. И накрая крем с много какао.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: септември 17, 2008, 09:09:15 »

Наде стискам палци да се справиш.И да покажеш снимки.а еклерите са леснички и като дойда ще Ви направя стига да има подходящо място за готвене.Очаквам към края на октомври да съм за 3-4 дена командировка в София и задължително ще звънна да се видим.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: септември 17, 2008, 11:02:25 »

Гери мила нищо не стана нито с пусти еклери,нито с боба  cray И двете ми произведения заминааха в кофата,но като идваш към София,идваш вкъщи да направиш  blum аз ще осигуря всичко необходимо  good
А такова голямо желание имах,но просто май не ми беше ден,а сега немога и да си намеря от къде да купя,а таака ми се хапватт  blush
Мили благодаря за рецептата,ще я пробвам,но няма да е днес,че след вчера нерви не ми останаха,благодаря пак  give_rose
Мммм Наде сладкиша изглежда много вкусен  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: септември 17, 2008, 11:11:49 »

Мила Дани ще дойда да ти направя.кое не се порлучи.кажи да помагам.Ако искаш аз в събота ще правя и ще ти снимам стъпка по стъпка как стават нещата.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: септември 17, 2008, 11:39:11 »

Ами нещо с тестото първо стана едно такова водно,после много лепкаво после,после почна да загаря и стана ад  cray Честно казано незнам къде сбърках ? pardon
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines