Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 20:10:46

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198853 пъти)
 
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: август 12, 2008, 09:28:12 »

ама то не се вари! Само ориза предварително; Рибата си е сурова ... поне в японските ресторанти съм сигурна, че не се вари. Но пак казва, че трява да си лубител на сурова рибка. Най-често се използва сьомга или червен тон...
Ванили, милчка, то е минало вече, ама да кажа все пак Wink
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: август 12, 2008, 11:00:32 »

Валентинка, благодаря ти мила, абе и аз четох в нета и накрая не варих, защото само на едно място пишеше, че се вари!! Направих ги с маринована сьомга, краставичка и чушка, не намерих оризов оцет, но в една рецепта пишеше как да го направя с лимонтозу, захар и сол, стана ок, но на милото не му харесаха водораслите. Но ме успокои, че не е свикнал с вкуса и че и преди не е обичал дюнер и китайско, пък сега обожава! Е донасах го в работата и днес колегите ще го опитат!!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #407 -: август 14, 2008, 08:25:29 »

Ели ,заповядай ,за приготвянето на тортата /написах по долу ,че е с готови блатове / или по точно крема ми трябват не повече от половин час
домашен крем за торта

7 лъжици брашно
12 л.захар
половин пакетче масло
4 яйца+1 литър мляко
есенция с аромат на лимон или каквото обичаш


Приготвяне

1 ½   Чаша мляко +захарта+кравето масло се слагат в тенджара и се топят на бавен огън.

В ОТДЕЛЕН СЪД СЕ РАЗБИВАТ ЯЙЦАТА ,ОСТАНАЛОТО МЛЯКО И БРАШНОТО ДОБАВЯТ СЕ НА ТЪНКА СТРУЯ КЪМ ДРУГАТА СМЕС.И СЕ БЪРКА ДА НЕ ЗАГОРИ И ДА НЕ СЕ ПОЛУЧАТ ГРУДКИ.

Тортата я приготвям с готови блатове аранжирам м/у блатовете с тънки парчета ананас ,а отгоре този път ще я украся със букет от горски плодове /замразени/ ,мандаринки и киви ,става невероятно красиво.Бих искала и да пусна снимка ,но до сега всички снимки който съм искала да пусна не се получава не знам защо.Но който иска вдъхновение нека пише на лични и на скайп или мейл ще пусна фото.
« Последна редакция: август 14, 2008, 08:35:11 от juji » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #408 -: август 19, 2008, 08:32:39 »

A ето и снимката на тортата да почерпя виртуално тя беше направена за именният ми ден 15 август
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: август 27, 2008, 18:54:52 »

аз онзи ден правих пълнени картофи, ето рецептата (аз я правих на око де, не спазвам пропорции  blush  ):
Продукти:

5-6 бр картофи
20 г краве масло
20 мл прясно мляко
100 г кашкавал
сол
черен пипер
подправки (по желание)
Приготвяне:

• Картофите се измиват добре и се поставят във фурната.
• След 40-60 минути (зависи от големината на картофите) са готови.
• Изваждат се и се разрязват на две половинки.
• С помощта на чаена лъжица се издълбават.
• От това което сте издълбали се прави пюре с масло и ако прецените, че е сухо добавете малко мляко.
• Пюрето се връща обратно в издълбаните половинки и отгоре се настъргва любим кашкавал.
• Поръсете с любима подправка.
• Върнете във фурната и запечете, докато не се разтопи кашкавалът.
• Варианти : в картофеното пюре може да се добавят гъби, лук, кисели краставици и т.н.


Днес готвих пълнени тиквички по рецептата на Иван Звездев от вчера, само че плънката той я прави с наденица, а аз я направих с кайма  girl_wink Станаха много вкусни  good
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 8604


·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·


Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: август 27, 2008, 20:07:23 »

solecito, пълнените картофи и тиквички и аз ги правя и много ги обичаме в къщи!!! good

 Bravo че си споделила рецептата!!! give_rose
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: септември 02, 2008, 10:01:07 »

Напоследък правя много бърз , лесен и вкусен орехов сладкиш , споделям с вас рецептата :

Продукти:

2 чаши брашно
1 чаша кисело мялко + 1 пакетче бакпулвер
1 чаша и 1/2 захар
1/2 чаша олио
2 яйца
2-3 лъжици какао на прах
1бр. есенция ром
1бр. есенция ванилия
150-200гр. орехи

Приготвя се супер лесно, смесват се в купа брашното, захарта, киселото мляко с предварително разтворения в него бакпулвер, яйцата, олиото и се разбърква добре с миксер. След това се прибавят какао, есенцията ром и ванилията и се разбърква отново. Сместа се изсипва в тавичка и се поръсва с натрошени орехи и захар. Пече се около 40 мин. на 200 C и става един много вкусен сладкиш Torte
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #412 -: септември 02, 2008, 16:26:38 »

Аз днес освен режийните яйца и риба<на диета съм>,приготвих и пържолки ,които бяха мариновани и ги бутнах във фурната с малко биричка и топено сиренце и сега сгъстих полученият сос с брашно и добавих малко кашкавал и изглеждат вкусни,за гарнитура ще направя пикантни картофки smile
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #413 -: септември 10, 2008, 14:36:33 »

Наденце , я давай рецептичката и за двете нещица , че звучат бая вкусничко  Torte
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: септември 10, 2008, 14:50:58 »

рецепта ли,аз рядко готвя по рецепта blush при мен всичко е на вкус и импровизация pleasantry Така,че както съм го обяснила това е рецептата pleasantry а ако второто е картофките-ами те са купени ,само се пържат във фритюрника .
днес съм на дробчета със заливка smile
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #415 -: септември 10, 2008, 15:01:30 »

Би ли споделила каква е заливката  girl_wink
А за предната рецптичка за пържолите - след като ги позапечеш ли сгъстяваш с брашно? И кашкавла към соса ли го добавяш или върху пържолите?  blush
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: септември 10, 2008, 15:03:16 »

И топеното сирене на парчета ли е и кога го слагаш?  blush
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #417 -: септември 10, 2008, 15:08:00 »

Аз лично като правя сос от сирена, топеното сирене (кашкавала....) си го слагам както ми падне, на каквито парчета го извадя от опаковката, то на огъня така или иначе всичко става течно.  pardon
Иначе и аз много обичам бира или вино при готвенето - придават много хубав вкус на месото  good
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: септември 10, 2008, 15:23:24 »

Би ли споделила каква е заливката  girl_wink
А за предната рецптичка за пържолите - след като ги позапечеш ли сгъстяваш с брашно? И кашкавла към соса ли го добавяш или върху пържолите?  blush
мацки нямам отделен сос,наредих топеното върху пържолите,и после се получи сос ,защото моето беше хубаво сирене и не се втърди а се разтопи и забърках малко брашно и сосчето и така го сгъстих във фурната<аз така правя> и накрая нарендих кашкавал<но и той се оказа хубав и адски пресен,едвам се рендеше толкова беше мек и той също леко се разтопи и коричката беше страхотна>.
А ако питаш за заливката на дробчетата : половин кофичка кисело мляко 0,1%;2 яйца;сол и черен пипер на вкус.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: септември 15, 2008, 18:16:47 »

Момичета как се готви боб яхния и боб на фурна ?  blush
Леле колко тъп въпрос,но досега така и не се наканих да сготвя...
И това ми е в списъка на нещата,които неумея да готвя....просто,защото не съм пробвала,някой да даде идея,че вече съм готова,извадих боба,а дори незнам колко да готвя като за 2-ма души и 4-5порции примерно
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines