Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 20:24:39

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198921 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #360 -: юли 08, 2008, 06:44:55 »

Единият вариант е да свариш октопода , повъзможност с тенджера под налягане. Така че месото да не е жилаво. След това приготвяш сос от лимон зехтин и малко магданаоз. Заливаш октопода и готов за консумация. Може да го изпечеш на скара , но пак трябва да го свариш предварително.

Мири,благодаря ,но ме интересува колко време се вари за да не стане жилав и какво трябва да се чисти от окстопода.Иначе аз също мислех да го варя в тенджарата под налягане,просто се надявах на съвет от някой който го е правил,а също и за калмарите .Не ми се получиха първия път направих ги без варене и станаха жилави.Та по двете неща ако може някой да помогне help help
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1283



Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: юли 12, 2008, 17:11:42 »

Ние днес си купихме саче smile Помагайте с рецепти и как се приготвя !
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #362 -: юли 13, 2008, 09:37:06 »

Ние днес си купихме саче smile Помагайте с рецепти и как се приготвя !

Сачето се нагрява добре и тогавя мяташ пържолките на него.Може да са пилешки или свински.Стават страхотно и зеленчуците на саче.Най важното е да не слагаш никаква мазнина на сачето
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: юли 14, 2008, 10:29:15 »

аз бих ти препоръчала катчи и картифи на сач.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: юли 16, 2008, 08:33:56 »

За Катитка !!!! smile  Torte аз правя шоколадова бисквитена торта !!! smile

бисквити Закуска - "кафяви" - 2 п.
крема на д-р Йоткер без варене шоколад - 2 п.
прясно мляко - 1 кутия
банани - 3 бр.
и шоколад за настъргване !!!! че шок. пръчици имат някакъв странен вкус  diablo

правя кремчето, който е много лесен двете пакетчета смесвам мисля, че беше с по 300 мл. мляко и с миксера !!!

намазвам с крем тавата и после подреждам бисквити, като ги топкам в мляко преди това, слагам кремче, слагам нарязани банани на колелца и пак малко кремче, бисквити (топнати в мляко) пак кремче пак банани, пак кремче и пак бисквити и отгоре кремче и настърган шоколад !!!!  да ви е вкусно !!!!! smile

правила съм тортата и с крема на "RUF" шоколад, който е с варене, но милото я харесва повече с крема "без варене" без да знае, че на мен ми е много по-лесно така хи хи хи lol)

Наде чакам сиренцата !!! smile
« Последна редакция: юли 16, 2008, 08:38:15 от Ели . » Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: юли 16, 2008, 08:40:21 »

Пак съм аз !!!

кажете какво хапвате в тези жеги !!!!!
ние сме на салатки и я вземем готови бутчета, пържени картофки и т.н.
иска ми се нещо готвенко, ама лекичко !!!! smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: юли 16, 2008, 08:42:42 »

Чушки пълнени с яйца и сирене
Миш маш
Картофени кюфтенца
Чушки с доматен сос
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: юли 16, 2008, 08:47:39 »

Нарязваш го или на кубчета,или на лентички и ги овалваш в брашно,яйце и корнфлейкс<както правиш пилешките хапки>,става много вкусно с топено сиренце и отделно слагаш в чинийката сладко от боровинки за да си ги топиш в него после-много е вкусно blush..аз от едно предаване го видях,после и в заведения съм го яла и е много вкусно,и много добре върви с бяло вино Wink
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2469



« Отговор #368 -: юли 17, 2008, 16:03:19 »

Елиииии  yahoo yahoo yahoo велика сииии  give_rose Много ти благодаря за рецептата  give_rose give_rose give_rose Ще се отчета като я направя по твоя начин  Wink
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: юли 17, 2008, 16:05:28 »

снощи папкахме миш-маш и пържих на милото патладжанче и го полях с кисело мляко+сиренце и магданоз !!!!!! smile и салатка разбира се !!!!!! smile

Кате да кажеш дали ти харесва !!!!!!! smile
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #370 -: юли 17, 2008, 16:26:56 »

Октопода се вари поне 15 мин. в тенджера под налягане. А калмарите просто се попарват във вряла вода. Колкото повече ги вариш, стават по-жилави, докато при октопода не е така. В БГ се продават изчистени туби калмари и след като ги попариш, просто махаш ципата. Оттам нататък панираш, пържиш, пълниш. Последно ги правих на фурна леко запечени-нямах газ да панирам-също стават. А за тях най им отива панировка с бира.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: юли 17, 2008, 16:40:22 »

Момичета как се правят картофени кюфтенца ?
МнОго обичам и искам да си хапна,но незная как да ги приготвя  pleasantry
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: юли 17, 2008, 22:38:56 »

Аз съм гледала как става не съм правила,но общо взето-вариш картофите,рендиш ги и после ги смешваш с яйце/а,сирене<по желание>,лук<по желание> магданоз/копър и сол/черен пипер на вкус..сплескваш ги малко, овалваш ги в брашно и пържиш.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: юли 18, 2008, 07:38:03 »

Картофените кюфтенца се правят по следния начин
Взимаш около 1 кг картофи и ги вариш с обелките в подсолена вода.Картофите трябва да се варят цели и хубаво да се сварят.След това аз ги намачквам ама може и да се рендосат.прибавям едно яйце магданоз и копър и натрошено сирене.оформяш кюфтенца и ги офалваш в брашно.и пържиш.Ако кюфтенцата ти почнат все пак да се разделят/това зависи и от картофите/след като ги оваляш в брашно топиш в разбито яйце.Ами това е .Може да се приготви млечен сос към тях.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: юли 18, 2008, 07:45:02 »

снощи бяхме на китайски !!!!! но иначе днес мисля да правя пълнени чушки с кайма и ориз !!! а за събота и неделя не знам !!!! sad вие какво ще готвите ???  може и картофени кюфтенца, но играчката е много и по-хубаво да си ги купя от магазина  blush
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines