Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 23, 2024, 20:32:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част (Прочетена 198954 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #240 -:
април 19, 2008, 08:06:41 »
няма значение просто досега не съм правила баница с праз.правила съм с какви ли не плънки но не и праз или лук
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #241 -:
април 19, 2008, 15:54:00 »
Gucci, плънката за баницата я правя със суров праз. Много хора го пържът , но става много тежка и мазна, затова предпочитам със суров. Иначе останалата част е от плънката е яйца, сирене, кисело мляко и малко сода за хляб. Поръсваш кората с разтопено олио, след това сиренето с яйцата и накрая нарязаният на ситно праз.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #242 -:
април 19, 2008, 15:56:55 »
Мири остана да кажеш как правиш и домашните кори ? Отгоре заливаш ли я с нещо ?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #243 -:
април 21, 2008, 18:57:11 »
милички тази вечер сготвих пилешки дробчета по селски
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #244 -:
април 21, 2008, 19:14:49 »
Много ми се ядат ама не знам как да си направя!Може ли рецептата
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #245 -:
април 21, 2008, 19:17:50 »
взимаш пилешки дробчета (600гр)и ги овалваш в олио и ги слагаш да се пържат в тенджерка или дълбок тиган.нарязваш една връзка зелен лук и около 350 гр гъби и ги прибавяш към дробчетата.като се поизпържат прибавяш нарязани печена чушка и доматен сок.оставяш да поизври водичката която са пуснали гъбките и да се поизпържи доматения сос и като се посгъсти малко са готови за хапване.
«
Последна редакция: април 21, 2008, 19:24:55 от gucci
»
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #246 -:
април 23, 2008, 09:30:54 »
Я да взема да посъживя темичката с поредния ми въпрос
Аз тук предимно си питам,рядко има с какво да помогна
Та въпроса ми е как правите свинско със зеле
Мисля довечера да направя за сефте. Ще взема прясно зеле,а месото ми е от буркан,сварено!
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #247 -:
април 23, 2008, 12:14:35 »
Ами аз по принцип първо запържвам месото с олио и червен пипер.Когато се позапържи слагам нарязаното кисело зеле и сока от него и оставам на тих огън да си ври докато не месото не стане годно за употреба
.По някое време слагам и черен пипер
А то твоето май ще излезе прясно зеле със свинско но можеш да запържиш нарязаните доматки (пресни или от буркан) слагаш нарязаното зеле когато поумекне слагаш месото и малко водичка и тва е май.Ама аз прясно зеле не обичам готжено и не съм много спец.Виж кисело зеле и свинско обожавам.
Активен
summer.
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #248 -:
април 23, 2008, 12:19:16 »
mariana, аз го правя по следния начин - накълцвам зелето, слагам в тенджера и го задушавам в малко олио, като го разбърквам от време на време. Като поомекне добавям и подправките - Маги 10 зеленчука, черен пипер и по желание малко червен пипер - да се оцвети. Добавям и 2 домата - рендосани или накълцани на дребно - също придават червеникав цвят.
Ако месото ми е сурово го нарязвам на парчета и ги редя в намазнена тавичка. Запичам ги. Но тъй като твоето месо е сварено, можеш направо да го наредиш в тава върху задушеното зеле и да го метнеш във фурната. Добавям бульон, а ако нямам - малко топла водичка. Пече се на умерена фурна, а после се консумира с апетит
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #249 -:
април 23, 2008, 18:05:13 »
Аз го правя в гювеч.нарязвам зелето на ситно и го намачквам със сол.в една тенжерка запържвам едно шише домати малко червен пипер маги 10 зеленчука.След това изсипвам върху зелето и обърквам хубаво прибавям месото/което съм запържила леко/ и наливам малко вода около една чаша.Пече се докато стане готово и накрая само му махам капака да се запече отгоре.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #250 -:
април 24, 2008, 09:15:38 »
Така да ви кажа как направих зелето снощи.На мен ми хареса,даже си слажих допълнително
Нарязах пресното зеле и го сложих в голяма тенджера.Поръсих с олио,сол,червен пипер,черен пипер,1 скилидка чесън, вегета,дафинов лист,един нарязан пресен домат.Разбърквах периодично.Когато зелето омекна /остана 1/3 от това което беше/ прибавих и месото,което беше предварително сварено.Варих докато остане на мазнина.Изключих котлона и добавих пресен копър и магданоз!
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #251 -:
април 24, 2008, 17:06:53 »
Цитат на: darling в април 19, 2008, 15:56:55
Мири остана да кажеш как правиш и домашните кори ? Отгоре заливаш ли я с нещо ?
Бях обещала да дам рецепта за домашна баница.
Рецептата е за малка баница. Количеството вода определя , големината на баницата. Баницата може да се направи без праз.
За корите:
Брашно, 125 мл вода, 3 с.л. сол, 1 яйце, 2с.л. олио, 1 ч. л. оцет, олио
Плънка
2 яйца, сирене, 3-4 с.л. кисело мляко, 1ч.л. сода за хляб
ситно нарязан праз, масло
В тава се поставя брашното и се прави нещо като кладенч. Порусва се със солта и се добавят яйцето, олиотои оцета. Започва да се месе, като се добавя постепенно и водата. Меси се, докато тестото не стане гладко. Внимавайте с количеството брашно, защото има опасност тестото да стане твърдо. Сле дкато е готово, разделето го на две и го поръсете с брашно , като го оставите за около 20 мин да постои на стайна температура. След това вземете малка тавичка, поставете олио на дъното. Разточете кората с размер на тавичката и я поставете в нея, като добавите още олио, така че да я покрива. Разточете по същия начин и другата и я поставете върху вече готовата кора, като отново заливате с олио така че да покрие горната кора. Оставете така да престои около 30-40 мин. През това време можете да приготвите плънката. Като смесвате яйцата със сиренето и млякото. Аз винаги слагам по 1 ч.л сода за хляба, защото така баницата бухва.
След като тестото престои, слагам на масата кърпи (от тези , които са за подсушаване на съдове. Най-добре е ако имате стар чаршаф) и поставя първо едната кора на масата, като зпаочвам да я тегля от всички страни. Докато не стане тънка . Поръсвам с разтопено масло, добавям яйацата и сиренето и накрая поръсвам с праз.Навивам на руло и още веднъж в центъра на тавата навивам на руло. По същия начин и с втората кора. накрая цялата баница се поръсва с масло и се пече за около 45 мин.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #252 -:
април 24, 2008, 17:13:38 »
ей Мири супер мисля да я пробвам тази баница.Никой не споделя рецепти за козунаци защо така.
Аз снощи правих миш маш а днес сме на грах
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
....братска обич.....
«
Отговор #253 -:
април 25, 2008, 08:42:30 »
От два дена се чудя в коя тема да питам за козунаците, благодаря ти Гери, че си го направила тук.
Ще ви дам тази рецепта по която аз си ги правя вече няколко години. От това тесто правя кифлички и козунаци, а към тях прибавям в различните случаи стафиди, мармалад, цветен локум на парченца за козунаците, белени и филирани бадеми за украса от горе и др.
Ето и рецептата:
1кг. брашно, 1/2 л. прясно мляко, 200гр. масло и 1 ч. чаша друга мазнина, 6 яйца, 1ч. чаша захар, кората на един лимон, 3 ванилии.
Маята се размива в половин чаша топло мляко и малко брашно. След това разбивам в следният ред - маята+ яйцата+ захарта - разбивам почти на крем. После добавям млякото и брашното с малко солчица, корите на лимона и ваниилите и докато омесвам прибавям по-малко мазнина. Меся го докато приеме цялата мазнина. Оставям да втаса. Оформям продуктите и пак оставям да втасат.
Аз мисля да направя козунаците във неделя.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
....братска обич.....
«
Отговор #254 -:
април 28, 2008, 22:12:58 »
Ето и част от кифличките. За съжаление козунака не можах да го снимам. Беше кръгъл и вътре със сушени плодове от тези които продават по сергиите за ядки.
kiflichki.jpg
(72.28 KB, 448x336 - видяно 336 пъти.)
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18