Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 23, 2024, 20:12:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част (Прочетена 198865 пъти)
dafni85
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 501
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #225 -:
април 16, 2008, 12:48:49 »
Цитат на: gucci в април 16, 2008, 12:42:17
какви продукти имаш за да ти дадем идея и за колко човека и колко време на приготвяне имаш
За протукти след работа ще мина през магазина,така че какото предложите и ще купя необходимото;) и ще сме 4 човека а времето с което разполагам е 30-40 минути
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #226 -:
април 16, 2008, 12:52:26 »
правиш една зелена салатка с краставички и доматки.
взимаш едни пилешки пържолки/аз взимам готови овкусени/.запичаш на скарата или грил тиган.
от там нанатък имаш доста варианти
1.заливаш със сметанов сос
2.слагаш топено серене и кашкавалче и малко домат или гъби и запичаш в печката или в микровълновата
3.заливаш със спаначен сос.
и т.н
гарнитурка варени пресни картофки запържени с малко масло и подправки.
десертче сладолед тирамису поръсен със шоко пръчици ли нещо друго.
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 501
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #227 -:
април 16, 2008, 13:01:41 »
Цитат на: gucci в април 16, 2008, 12:52:26
правиш една зелена салатка с краставички и доматки.
взимаш едни пилешки пържолки/аз взимам готови овкусени/.запичаш на скарата или грил тиган.
от там нанатък имаш доста варианти
1.заливаш със сметанов сос
2.слагаш топено серене и кашкавалче и малко домат или гъби и запичаш в печката или в микровълновата
3.заливаш със спаначен сос.
и т.н
гарнитурка варени пресни картофки запържени с малко масло и подправки.
десертче сладолед тирамису поръсен със шоко пръчици ли нещо друго.
Много благодаря
ще пробвам с топеното сирене
Пак много благодаря за добрата идея
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #228 -:
април 16, 2008, 14:04:24 »
Цитат на: beb4e в април 16, 2008, 09:59:05
Мацки, споделете как правите скумрия? На тиган, в тавичка? Дайте идейка?
Аз лично не съм готвила скумрия, но майка ми я прави мноооого вкусна. На фурна я разрязва на две (главата се маха), слага се в тавичката, добавя се нарязан чесън, слага се зехтин (или олио) и лимонов сок, дафинов лист, черен пипер, може и малко бяло вино. Чесънът придава хубав аромат, и понеже е изпечен не люти и не мирише лошо.
А когато се прави на скара не й трябва почти нищо. Скумрията е мазна риба и не е нужна много мазнина.
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 855
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #229 -:
април 16, 2008, 14:29:34 »
Цитат на: beb4e в април 16, 2008, 09:59:05
Мацки, споделете как правите скумрия? На тиган, в тавичка? Дайте идейка?
Мила аз скумрията я приготвям във фолио на фурна .Става много вкусна.
Почистената скумрия я слагам върху парче домакинско фолио- порисвам я с малко босилек + нарязан на ситно чесън (или чесън на прах ) добавям малкко зехтин и поръсвам с малко универсална подправка на маги , след което завивам фолиото добре и пека във фурната - сервирам със салатка от варени картофи и пресен лук
Активен
Miri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1748
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #230 -:
април 17, 2008, 04:12:01 »
Да се похваля , направих баница със сирене и праз с домашни кори. Моят съпруг много обича баница и ще го изненадам тази вечер
.
100_3002.JPG
(67.2 KB, 600x450 - видяно 313 пъти.)
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #231 -:
април 17, 2008, 10:49:39 »
Miri
, сподели рецептата за баницата. Аз много обичам праз, и сигурно ще ми хареса баница с праз
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #232 -:
април 18, 2008, 06:50:01 »
Цитат на: Miri в април 17, 2008, 04:12:01
Да се похваля , направих баница със сирене и праз с домашни кори. Моят съпруг много обича баница и ще го изненадам тази вечер
.
Мири
, свалям ти шапка! Домашни кори за баница да правиш от другата страна на океана.
Между другото и моят съпруг много обича баница с БГ сирене, обаче аз съм се измързявила и правя баницата с готови кори.
Дами, дайте идеи за нещо лесно и леко. Аз съм болна и тези дни хич не ми се готвят засукани манджи.
«
Последна редакция: април 18, 2008, 06:52:38 от didibaby
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #233 -:
април 18, 2008, 07:52:23 »
дай някакви насоки за продукти.
Активен
Miri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1748
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #234 -:
април 18, 2008, 09:20:04 »
Didibaby, майката на моята кума ме научи да правя баница, даже и Крис помага . Но вчера това беше специална изненада за него
.
Цитат на: didibaby в април 18, 2008, 06:50:01
Дами, дайте идеи за нещо лесно и леко. Аз съм болна и тези дни хич не ми се готвят засукани манджи.
Ето нещо много лесно, необходими продукти:
- пилешки филета
- бейби лук
-бейби моркови
-соев сос
-зехтин
-подправки: мащерка, риган, майоран, черен пипер.
На дъното на по-голям тефлонов тиган слагаш 2-3 с.л. олио, поставяш пилешките филета, между тях морковите и лукчетата. Заливаш със соев сос (количество според вкус) и вода,така че да покрие пилето добавяш подправките, захлупваш и оставяш да се задуши хубаво, след което, откриваш и оставяш да се изпари водата , така че да остане само на мазнина. След което серивраш . Лесно е и много вкусно, а и не отнемамного време около -45 мин мах.
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #235 -:
април 18, 2008, 23:55:04 »
Цитат на: gucci в април 18, 2008, 07:52:23
дай някакви насоки за продукти.
Няма значение-хладилника ми е почти празен-ще се ходи до магазина. Обичаме всякакви зеленчуци, пилешко месо и кайма.
Напоследък обаче съм го обърнала обаче само на спагети, супи и сандвичи и на моят съпруг сигурно му е писнало, въпреки че не се е оплакал.
Мири
, ще я пробвам тази рецепта. Благодаря за идейката.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #236 -:
април 19, 2008, 07:41:46 »
ето ти няколко идейки а ти като кажеш какво си си харесала ще ти дам рецептата.
нарязваш пилешко на късчета и ги запържваш.след това взимаш гъбки запържваш ги и прибавяш от готовите гъбени крем супи на пикантина и черен пипер и от универсалните подправки една чаена лъжичка.задушаваш малко броколи и ги смесваш с пилешките късчета.прибавяш и сосчета.
другото което мога да ти предложа и пържени кюфтенца със задушени зеленчуци
винен кебап също не е сложен и не отнема толкова време.
Активен
Miri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1748
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #237 -:
април 19, 2008, 07:47:33 »
Ето какво приготвих за предястие на моя съпруг :
необходими продукти:
- 2 средно големи домата
- 5 с. л . котедж сирене (Cottage cheese)
- 1/4 праз
- 2 скилидки чесън
- черен пипер
- риган
- сол
- майоран
- босилек
- листенца от мента или магданоз
Празът се нарязва на ситно , добавя се сиренет, чесанът, и останалите подправки и се смесват добре. Доматите се издълбават и се пълнят с по-горе посочената смес. накрая се украсяват с магданоз или листа от мента.
Ако не можете да намерите котедж сирене, можете да използвате извара със същото количество заквасена сметана и да добавите пресен копър. Като всичко това разбиете с пасатор ,за да се получи гладка смес.
100_3006.JPG
(58.94 KB, 600x450 - видяно 312 пъти.)
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #238 -:
април 19, 2008, 07:58:52 »
Мири само да питам праза суров ли е .И да помоля за рецептата за баничката като аз мисля да я правя с готови кори
Активен
goldi
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1871
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #239 -:
април 19, 2008, 08:01:00 »
Гучи каква баничка, триъгълни малки банички или традиционна баница
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
34
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines