Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 20:08:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198845 пъти)

Бебче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 914

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: март 31, 2008, 16:41:22 »

Онзи ден майка ми и баща ми ни идваха на гости. Направих салатка домати, краставици, царевица и грах + дресинг и в гювеча правих месо свинско на малки пържолки с картофки и лук(малки глави и цели ги сложих) и стана много вкусно Wink
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: март 31, 2008, 16:46:36 »

браво .
а аз  снощи готвих ориз с телешка кайма и гъби и заливка като за мусака от на маги фикса.Добре се получи.
напоследък хич не ми се готви
онзи ден правих картофен огретен с бекон
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 914

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: март 31, 2008, 16:51:48 »

То и на мен и много не се готви , нито аз нито милото, караме си на салатки и някакви други допълнителни неща тук там  blum Обаче той нещо мрънка от няколко дни че му се яде патладжан пържен с доматен сос и трябва да взема да купя да направим, макар че хич не обичам да пържа nea
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Публикации: 1863

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: април 03, 2008, 10:34:41 »

Вчера правих за пръв път телешко варено и стана доста добре,доволна съм smile

И ориз с гъби Кладница,за пръв път готвя с такива гъби,добра манджичка се получи

А това-пиле с гъби и горчица го правих миналата седмица по рецепта от "Кулинарен журнал" и също много ни хареса,ако някой го интересува рецептата ще я напиша smile
Активен
Abii
Професор
Публикации: 451

http://svatba-biju.com/

« Отговор #199 -: април 03, 2008, 10:41:13 »

Оле че вкусно и наближава и  обяд !
Аз довечера ще има гости за по чашка винце drinkz и ще правя солен кекс !Става страхотен! cook
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: април 03, 2008, 10:47:22 »

аз снощи готвих картофки с кайма и царевица заляти с фикса за огретен.
и тараторче.
 а за днес мисля да правя пилешки късчета със спаначен сос и картофено пюре.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: април 03, 2008, 11:02:48 »

Роси напиши ни рецептата за пилето с гъбки и горчица !!!! smile
аз скоро не съм готвила нещо интересно, обикновените манджички, но и наблягаме повече на салатките
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Публикации: 1863

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: април 03, 2008, 13:30:49 »

Еличка,ето рецептата (всъщност аз малко я измених като си добавих гъбите по мое усмотрение и според мен е по-вкусно):
Бутчетата се намазват с марината от 3с.л. горчица,1с.л. масло1 и 1/2ч.л. черен пипер,сол.Престояват така за час в хладилника.След което се изпържват до златисто от двете страни в масло.Като се извадят от тигана в останалата мазнина се налива 1ч.ч. сухо бяло вино,добавят се 250мл. сметана и се готви няколко минути на умерен огън.Прибавят се 2с.л. горчица и се сваля от огъня като към соса се добавя и 1ч.ч. настърган кашкавал (тук аз добавям и вече позапържените гъби).Соса се наръсва с черен пипер и сол на вкус.Бутчетата се нареждат в тава (йена),заливат се със соса и се поръсват с кашкавал.Запичат се при 200гр. до златиста коричка good

Abii ,кажи как правиш соления кекс smile
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881

« Отговор #203 -: април 06, 2008, 02:59:12 »

И аз миналата седмица правих ориз с гъби - гледай само как ни хрумват едни и същи манджи.

Тази седмица сме на салатки, мексикански tacos, и тортелини с доматен сос. И мен напоследък много ме домързява да готвя. Тази вечер съм самичка в къщи, затова си поръчах тайландска кухня.
Активен
Abii
Професор
Публикации: 451

http://svatba-biju.com/

« Отговор #204 -: април 06, 2008, 06:47:26 »

Rossistela  разбира се направо става супер  соления кекс
4-5 яйца
1ч,ч олио
1ч.ч кисело мляко + 1ч,л сода
3 ч,ч брашно  + 1 бакпулвер
1 1/2 ч.ч сирене натрошено
1ч,ч кашкавал нарязано на кубчета
1ч,ч колбас нарязано на кубчета
Всичко го слагам последователно както съм ти го написала и    разбърквам с миксера .
 Пече се в тавичка за кекс с "формите за кекс с дупката посредата" намазана с олио и брашно  в предварително загрята фурна .Когато се надигне се покрива с фолио  защото от вътре се опича по бавно .Когато го изкараш докато е гореш му настъргваш кашкавал и това е !Добър апетит!
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: април 06, 2008, 08:24:14 »

вчера правих банички със спанак и сирене за закуска
а вечерта пиле с ориз и спанак на фурна
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1407

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: април 06, 2008, 15:31:04 »

Днес реших да сготвя една хем лесна, хем вкусна манджа - картофена яхния smile. За пръв път я правя и мисля, че успях - мъжът ми изяде три чинии:). Ама на мен ми се струва, че нещо й липсваше или поне не беше същата както я прави баба ми.
Направих я по следния начин:
Запържих ситно нарязани морковчета и лук. Добавих червен пипер и доматено пюре. Изсипах нарязаните картофи и варих. Подправих с малко чубрица и куркума /на опаковката пише, че е подходяща за картофи  crazy/.
И това е, на май трябваше още подправки да сложа?! Споделете, ако я правите и вие, какво още слагате!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: април 07, 2008, 18:25:21 »

Дани, и аз я готвя така. Правя и подобна но със зелен лук, пресни картофи и накрая слагам копър.
Дани мисля че ти също постиш - давай идеи за разнообразно хранене. Аз днес  съм на зелен боб и салата от айсберг, краставички, домати и репички.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: април 07, 2008, 18:29:47 »

Роси може ли ако не е неудобно разбира се да ми дадеш рецептата за телешкото варено ама с повече пояснения кое и как се прави  че нали не съм голям спец  give_rose
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 901

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: април 08, 2008, 10:09:39 »

Хайде малко Великденско настроение да внеса с един козунак и яйцата от миналия Великден

* P4080120.JPG (40.05 KB, 448x336 - видяно 261 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: