Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 08, 2024, 22:59:42

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 187530 пъти)
 
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: април 16, 2008, 12:48:49 »

какви продукти имаш за да ти дадем идея и за колко човека и колко време на приготвяне имаш
За протукти след работа ще мина през магазина,така че какото предложите и ще купя необходимото;) и ще сме 4 човека а времето с което разполагам е 30-40 минути give_rose give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: април 16, 2008, 12:52:26 »

правиш една зелена салатка с краставички и доматки.
взимаш едни пилешки пържолки/аз взимам готови овкусени/.запичаш на скарата или грил тиган.
от там нанатък имаш доста варианти
1.заливаш със сметанов сос
2.слагаш топено серене и кашкавалче и малко домат или гъби и запичаш в печката или в микровълновата
3.заливаш със спаначен сос.

и т.н
гарнитурка варени пресни картофки запържени с малко масло и подправки.
десертче сладолед тирамису поръсен със шоко пръчици ли нещо друго.
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: април 16, 2008, 13:01:41 »

правиш една зелена салатка с краставички и доматки.
взимаш едни пилешки пържолки/аз взимам готови овкусени/.запичаш на скарата или грил тиган.
от там нанатък имаш доста варианти
1.заливаш със сметанов сос
2.слагаш топено серене и кашкавалче и малко домат или гъби и запичаш в печката или в микровълновата
3.заливаш със спаначен сос.

и т.н
гарнитурка варени пресни картофки запържени с малко масло и подправки.
десертче сладолед тирамису поръсен със шоко пръчици ли нещо друго.
Много благодаря  give_rose give_rose ще пробвам с топеното сирене  good Пак много благодаря за добрата идея give_rose give_rose
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #228 -: април 16, 2008, 14:04:24 »

 
Мацки, споделете как правите скумрия? На тиган, в тавичка? Дайте идейка? blush

Аз лично не съм готвила скумрия, но майка ми я прави мноооого вкусна. На фурна я разрязва на две (главата се маха), слага се в тавичката, добавя се нарязан чесън, слага се зехтин (или олио) и лимонов сок, дафинов лист, черен пипер, може и малко бяло вино. Чесънът придава хубав аромат, и понеже е изпечен не люти и не мирише лошо.

А когато се прави на скара не й трябва почти нищо. Скумрията е мазна риба и не е нужна много мазнина.
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: април 16, 2008, 14:29:34 »

Мацки, споделете как правите скумрия? На тиган, в тавичка? Дайте идейка? blush
Мила аз скумрията я приготвям във фолио на фурна .Става много вкусна.
Почистената скумрия я слагам върху парче домакинско фолио- порисвам я с малко босилек + нарязан на ситно чесън (или чесън на прах )   добавям малкко зехтин и поръсвам с малко универсална подправка на маги , след което завивам фолиото добре и пека във фурната - сервирам със салатка от  варени картофи и пресен лук smile
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: април 17, 2008, 04:12:01 »

 Да се похваля , направих баница със сирене и праз с домашни кори. Моят съпруг много обича баница и ще го изненадам тази вечер  yahoo.


* 100_3002.JPG (67.2 KB, 600x450 - видяно 288 пъти.)
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #231 -: април 17, 2008, 10:49:39 »

Miri, сподели рецептата за баницата. Аз много обичам праз, и сигурно ще ми хареса баница с праз  girl_wink
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #232 -: април 18, 2008, 06:50:01 »

Да се похваля , направих баница със сирене и праз с домашни кори. Моят съпруг много обича баница и ще го изненадам тази вечер  yahoo.

Мири, свалям ти шапка! Домашни кори за баница да правиш от другата страна на океана.  Bravo

Между другото и моят съпруг много обича баница с БГ сирене, обаче аз съм се измързявила и правя баницата с готови кори.

Дами, дайте идеи за нещо лесно и леко. Аз съм болна и тези дни хич не ми се готвят засукани манджи.
« Последна редакция: април 18, 2008, 06:52:38 от didibaby » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: април 18, 2008, 07:52:23 »

дай някакви насоки за продукти.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: април 18, 2008, 09:20:04 »

Didibaby, майката на моята кума ме научи да правя баница, даже и Крис помага . Но вчера това беше специална изненада за него  girl_wink
Дами, дайте идеи за нещо лесно и леко. Аз съм болна и тези дни хич не ми се готвят засукани манджи.

Ето нещо много лесно, необходими продукти:
- пилешки филета
- бейби лук
-бейби моркови
-соев сос
-зехтин
-подправки: мащерка, риган, майоран, черен пипер.
На дъното на по-голям тефлонов тиган слагаш 2-3 с.л. олио, поставяш пилешките филета, между тях морковите и лукчетата. Заливаш със соев сос (количество според вкус) и вода,така че да покрие пилето добавяш подправките,  захлупваш и оставяш да се задуши хубаво, след което, откриваш и оставяш да се изпари водата , така че да остане само на мазнина. След което серивраш . Лесно е и много вкусно, а и не отнемамного време около -45 мин мах.
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #235 -: април 18, 2008, 23:55:04 »

дай някакви насоки за продукти.

Няма значение-хладилника ми е почти празен-ще се ходи до магазина. Обичаме всякакви зеленчуци, пилешко месо и кайма.
Напоследък обаче съм го обърнала обаче само на спагети, супи и сандвичи и на моят съпруг сигурно му е писнало, въпреки че не се е оплакал.

Мири, ще я пробвам тази рецепта. Благодаря за идейката.


Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: април 19, 2008, 07:41:46 »

ето ти няколко идейки а ти като кажеш какво си си харесала ще ти дам рецептата.
нарязваш пилешко на късчета и ги запържваш.след това взимаш гъбки запържваш ги и прибавяш от готовите гъбени крем супи на пикантина и черен пипер и от универсалните подправки една чаена лъжичка.задушаваш малко броколи и ги смесваш с пилешките късчета.прибавяш и сосчета.

другото което мога да ти предложа и пържени кюфтенца със задушени зеленчуци

винен кебап също не е сложен и не отнема толкова време.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: април 19, 2008, 07:47:33 »

Ето какво приготвих за предястие на моя съпруг :
необходими продукти:
- 2 средно големи домата
- 5 с. л . котедж сирене (Cottage cheese)
- 1/4 праз
- 2 скилидки чесън
- черен пипер
- риган
- сол
- майоран
- босилек
- листенца от мента или магданоз
Празът се нарязва на ситно , добавя се сиренет, чесанът, и останалите подправки и се смесват добре. Доматите се издълбават и се пълнят с по-горе посочената смес. накрая се украсяват с магданоз или листа от мента.
Ако не можете да намерите котедж сирене, можете да използвате извара със същото количество заквасена сметана и да добавите пресен копър. Като всичко това разбиете с пасатор ,за да се получи гладка смес.


* 100_3006.JPG (58.94 KB, 600x450 - видяно 286 пъти.)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: април 19, 2008, 07:58:52 »

Мири само да питам праза суров ли е .И да помоля за рецептата за баничката като аз мисля да я правя с готови кори
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1871



Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: април 19, 2008, 08:01:00 »

Гучи каква баничка, триъгълни малки банички или традиционна баница
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines