Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 05:53:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Име за бебето? част 2
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Име за бебето? част 2 (Прочетена 148991 пъти)
a
Професор
вече съм мама на принцеса голяма
Отг: Име за бебето? част 2
«
Отговор #45 -:
февруари 20, 2008, 10:48:11 »
миме с това "ей бебе"и мене много ме разсмя още не мога да спра да се смея докато пиша поста
"ей бебе"ама ти направо ме уби
Активен
estrella
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #46 -:
февруари 20, 2008, 10:54:31 »
наистина трябва много да внимаваме какви имена ще дадем на децата си-ние нали още не сме измислили име и аз получавам всякакави предложения-напримр една приятелка ми предложи Дария,което само по себе си звучи много добре,но аз се сетих ,че гадните деца в училище вднага ще и лепнат Дария-Диария
Активен
vanis
Баш Майстор
«
Отговор #47 -:
февруари 20, 2008, 11:26:14 »
На мене за момиченца ми харесват имената Йоанна,Александра,Симона,Катрин...Дария също и Дарина са хубави.За момченца Мартин и Александър и Иван.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #48 -:
февруари 20, 2008, 12:27:38 »
на мен за момичет ми харесват и Екатерина Кристина Анелия
ама за момченце ньоц още нямам фаворит а милото продължава да настоява и да ме дразни "аааа Георги ще еееее ще видиш тииии"не харесвам масовите имена такива дето като изляза в градинката и като му викна по име и ще се обърнат още 10 деца!милото вика "е кво айде кръсти го кучи дупе(че думата дето той употреби ще се цензурира) да не се обърне никой друг освен него!"
а това с да си пасне с презимето и фамилията нямаме избор все пак много голям не можем да му дадем други
ще го мислим а до тогава той ми вика "ТО" или "бебчо" а аз му викам "бебчи" защото не знам дали момче или момиче пък това ми се струва най посредата
Активен
estrella
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #49 -:
февруари 20, 2008, 12:52:21 »
Клео знаеш ли какво се замислих-имената които сега са масови след 10-20 години ще звучат направо екзотично,защото все повече родители ги избягват и кръщават децата си с нестандартни имена.Според мен тогава ще са масови Александър,Никол,Карина и т.н.
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #50 -:
февруари 20, 2008, 15:28:11 »
Права е Стели,въпреки,че още много родители кръщават децата си с традиционни бълг. имена
Имам една книжка
"Магията на името" на д-р Петя Банкова,тя е от 2005г.-много интересни статии има,освен имената в превод и произход.Та там има различни класации:
-
Топ 50 в бълг.традиция
-
мъжки
(първите 5)-Иван ,Георги,Петър,Димитър,Тодор;
женски
-Мария,Иванка,Йорданка,Стоянка,Пенка.
-
Топ 50 в бълг.съвременност
мъжки-Александър,Георги,Иван,Мартин,Виктор;
женски
-Габриела,Мария,Виктория,Йоан(н)а,Кристина...
Забележете,че Георги,Иван и Мария са начело и в миналото,и сега
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #51 -:
февруари 20, 2008, 15:38:47 »
Цитат на: kleo_20 в февруари 20, 2008, 12:27:38
ама за момченце ньоц още нямам фаворит а милото продължава да настоява и да ме дразни "аааа Георги ще еееее ще видиш тииии"не харесвам масовите имена такива дето като изляза в градинката и като му викна по име и ще се обърнат още 10 деца!милото вика "е кво айде кръсти го кучи дупе(че думата дето той употреби ще се цензурира) да не се обърне никой друг освен него!"
kleo_20
, и аз не харесвам масовите имена
Активен
elenceto
Ентусиаст
«
Отговор #52 -:
февруари 20, 2008, 16:43:11 »
Със сестра ми харесвахме много имената Момчил и Христо и се разбрахме, която роди първа , ако има момченце да се казва Момчил!Съответно тя забременя, но в края на третия месец сънува, че е родила в 8 месец, момченце и и се явява Богородица , която и казва , че детенцето е дар от Бога и трябва да го кръсти Божидар!Беше много афектирана след този сън, но никой не я прие насериозно.След изключително тежка бременност, през която отслабна приблизително 15кг. и не е излизала и ден от болницата, в началото на 8 - мия месец тя роди едно мъничко момченце, което кръсти Божидар! *YAHOO*Трудно оживя, но сега всичко е наред и си имаме един Божи дар, той просто си дойде с името, въпреки , че тя никога не е мислела синът и да се казва така.Момчил остана за мен
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!
«
Отговор #53 -:
февруари 20, 2008, 16:51:20 »
Направо настръхнах от тази история, честно..
Добре, че наистина вече всичко е наред и че го е кръстила така бебчо, че то просто е трябвало!
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #54 -:
февруари 20, 2008, 20:13:32 »
Историята наистина е доста страшничка Правилно решение е взела сестра ти.Аз за момче много харесвам Манол.Малко е старо но ми звучи много силно а и не е толкова масово.За сега доки каза момиче така,че Манол остава в запас.На нас ни трябва малко по интернационално име.Решихме за сега
да е Тиа щото баба и е Тодорка .....Ако някои има предложение приемам с удоволствие
Активен
Vivianna
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #55 -:
февруари 20, 2008, 21:00:07 »
Цитат на: renka_87 в февруари 15, 2008, 12:32:12
Аз някой ден ако имам момиче (а наистина много искам да е момиче) ще се казва или Галина,или Илияна (мацорана иска Илина),а ако е момче или Георги,или Илиян (ама Георги ми харесва повече)
Не знам дали знаеш, но на италиански със сигурност, а май че и на испански Галина означава кокошка. Иначе името е много красиво, но след време, когато детето тръгне да пътува в чужбина било за да учи, да работи или просто на екскурзия, едва ли ще му е приятна асоциацията, която другите ще правят с името му.
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Едно щастливо семейство!!!!
«
Отговор #56 -:
февруари 20, 2008, 23:01:31 »
Все още като че ли несмея да помисля за име на бъдещия бебешок! Има време ще мислим, но и аз си имам фаворити след имената!
за момиче - Цветелина, Стефания евентоално Габриела
за момче - Теодор!!!
Но както казах има време, първо трябва да се потвърди бременността от доктор и после ще мислим!
Активен
verdad
Сватбар
But baby...you're the right kind of wrong
«
Отговор #57 -:
февруари 21, 2008, 01:31:56 »
Цитат на: Vessi в февруари 20, 2008, 20:13:32
Историята наистина е доста страшничка Правилно решение е взела сестра ти.Аз за момче много харесвам Манол.Малко е старо но ми звучи много силно а и не е толкова масово.За сега доки каза момиче така,че Манол остава в запас.На нас ни трябва малко по интернационално име.Решихме за сега
да е Тиа щото баба и е Тодорка .....Ако някои има предложение приемам с удоволствие
Пак на испански Тиа означава леля. Теа също е добър вариант. Моята баба се казва Тодорка и аз я обожавам и много искам някой ден ако имам дъщеря да се казва Дори, защото не харесвам женските имена, които завършват на А, а и тва Дори ми звучи толкова сладко и глезенко. Ама едва ли ще стане, най-малкото щото имам някакво вътрешно усещане, че моето дете, когато и да се появи то ще е момче, а и всичките ми познати без една имат момичета, за мен няма да останат
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #58 -:
февруари 21, 2008, 01:59:06 »
Цитат на: renka_87 в февруари 15, 2008, 12:32:12
Аз някой ден ако имам момиче (а наистина много искам да е момиче) ще се казва или Галина,или Илияна (мацорана иска Илина),а ако е момче или Георги,или Илиян (ама Георги ми харесва повече)
Еййй, Ренка, женските имена които си избрала много ми харесват, защото една много добра приятелка се казва Галина, а майка ми Илияна. В интерес на истината и останалите Галини и Илияни, които познавам са много мили и с мек характер. Според мен името много определя човека, а тези две имена са страшно нежни и женствени.
Активен
renka_87
Професор
Най-чакания месец Април
«
Отговор #59 -:
февруари 21, 2008, 08:43:36 »
Радвам се,че са ти харесали.
Аз наистина много искам да имам момиченце и да го кръстя Галина,защото името ми е много милинко,а и моя баща се казва Георги,а на мацорана майка му-Геновева.Поне първите им букви взема.
А с останалите си имена е звучно (или поне на мен така ми звучи)
Галина Христова Христова
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...