Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 19:13:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За бременността - знаете ли??? 2 част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За бременността - знаете ли??? 2 част (Прочетена 178005 пъти)
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
Отг: За бременността - знаете ли??? 2 част
«
Отговор #195 -:
март 18, 2008, 16:58:52 »
Фани, по време на бременност знаеш как бушуват хормоните, твърде вероятно е ревността да е провокирана именно от тези немирни хормони!
Ето нещо полезно:
http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=1986196594
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #196 -:
март 18, 2008, 19:31:26 »
Цитат на: didi_vla1983 в март 18, 2008, 14:43:42
Момичета моля някой да ми обясни точно каква е разликата между различните упойки - кои кога се бият/ползват и дали упойката при секциото е по-опасна от тази при естественото раждане...
Диде,тук има много подробна и полезна информация за
Епидуралната и спинална анестезия
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/464/70/
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #197 -:
март 18, 2008, 21:51:15 »
Е Фани на всеки различно му се отразява.Как да лъжа че съм привлвкателна като то си е очевидно че просто съм бременна - корем стърчи напред , дупе на зад, не липсва и двоина брадичка .....определено не съм секси.Но и мъжете сами са виновни - аз поне с моя проблем нямам ясно му е , а и най-вече приема промените които стават с мен.Старая се винаги да съм във "форма" до колкото е възможно - малко гримче, никакви размъкнати дрехи /дори и в къщи/ и кретаме някак си.
Активен
maria_lakova
«
Отговор #198 -:
март 18, 2008, 22:06:00 »
Копирам този пост от темата за отчета, тъй като мисля, че е полезен и си отговаря на тази тема!
Цитат на: MALENA в март 18, 2008, 21:54:14
Ехокардиографията е метод за изследване на сърцето чрез ултразвук, който позволява да се "види" посоката и скоростта на кръвотока в сърцето и големите съдове. Под
фетална ехокардиография
се разбира изследване на сърцето на плода. За това изследване най-добре е плодът да се огледа към
20-22 гестационна седмица
. Между 14 и 17 гестационна седмица сърцето е все още малко и това не позволява детайлното му оглеждане. След 22-24 гестационна седмица е приемливо голямо, но пък костите на плода са развити и могат да попречат на проникването на ултразвуковия сноп. Вродените аномалии на сърцето са най-често срещаните тежки вродени аномалии. Обикновено тежките вродени аномалии на сърцето се диагностицират лесно. Прогнозата след раждането обаче е лоша и има малка вероятност за успешна хирургична корекция. Особено внимание трябва да се обърне на някои вродени сърдечни аномалии (стесненията в изхода на лявата камера, общ артериален ствол), които се срещат по-често при последваща бременност. При тях е необходимо ехокардиография. Голямата част от вродените аномалии на сърцето се формират в първите 8 седмици на бременността. Някои от тях (като стесненията на клапата на белодробната артерия и на аортата) търпят развитие по време на бременността и могат да прераснат в критични за новороденото.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #199 -:
март 19, 2008, 15:47:09 »
Ето списък на билките които трябва да се избягват по време на бременност, и какво биха могли да причинят!
http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #200 -:
март 21, 2008, 22:04:20 »
http://www.chitanka.info:82/lib/text/2377/0
Мисля, че тъй като всички си имаме pcta у дома мога да бъда полезна с този електронен вариянт на книжката на Доктор Спок, която на пазара се намира на скромната сума от 25лв.
Толкова е подробна, че се чудя кога ще успея да я изчета цялата. Това да се научиш да се грижиш за дете си е цяла наука
Активен
milenium80
Сватбар
Публикации: 293
Buongiorno Principessa!
«
Отговор #201 -:
март 23, 2008, 13:19:01 »
Диди
мога да дам малко пояснение за епидуралната упойка, защото аз раждах с такава. Секцио категорично отказах- за мен това си е чисто порене, вадене на червата, вадене на бебето, наместване на червата и зашиване! А не, благодаря! Естествено, има случаи, в които е неизбежно, но сама да си го причиня, категорично заявих че ще потърпя болките, но не и това!/не искам да обидя момичетата, които са решили да раждат секцио, просто за мен то е по-страшното/. При слагането на епидуралната упойка не усетих абсолютно нищо повярвайте, а аз съм доста бъзлива.Няма никаква опасност, защото има някои твърдения, че тази упойка може да доведе до усложнения, нищо подобно! тя се слага малко нак кръста, там местото е кухо и няма проблеми. След това се усещат леки студени вълниоколо гръбнака. И след това никаква болка в родовия канал. Усещаш си краката, можеш и да вървиш, но болка никаква. Единственото което може да стане от епидуралната упойка е да спаднат контракциите и тновете на бебето, което се получи при мен. Но ми вляха нещо, позасилиха се контракциите и от цялото раждане аз усетих болка за не повече от 7-8мин.докато излезе бебчо!
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #202 -:
март 23, 2008, 13:24:19 »
епидуралната упойка не се ли поставя след определено ракритие *THUMBS*което означава че някак си няма как да няма болка пък знам ли може да съм се объркала
Активен
milenium80
Сватбар
Buongiorno Principessa!
«
Отговор #203 -:
март 23, 2008, 13:29:07 »
ами при мен лично чакаха да започне да ме боли и тогава да ми я поставят, но докато беше сравнително поносимо не ми я сложиха. Е то все си има болки, няма как да се разминат, но си спестяваш някой друг час
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #204 -:
март 23, 2008, 13:44:12 »
Цитат на: kleo_20 в март 23, 2008, 13:24:19
епидуралната упойка не се ли поставя след определено ракритие *THUMBS*което означава че някак си няма как да няма болка пък знам ли може да съм се объркала
Да, Клео. Епидуралната се поставя след разкритие някъде към 3-4 см, и трябва бързо да се реши, че ако разкритието продължи бързо, дори няма смисъл от нея. Но проблемът е да се докарат тези 3-4 см разкритие, направо ме хваща страх
Активен
milenium80
Сватбар
Buongiorno Principessa!
«
Отговор #205 -:
март 23, 2008, 13:50:25 »
Обикновено до 3-4см. разкритие болката не е изобщо страшна, все едно си в цикъл, а ако ти е по-тежък както беше при мен, направо не ги усещаш. Иглата се слага предварително, а самото лекарство го вливат като получиш това разкритие постепенно, през интервали от 20-25 секунди. Няма как да стане безмислена упойката.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #206 -:
март 23, 2008, 14:28:26 »
ТУк в болницата,където аз ще раждам акушерката каза,че епидурална се слага на 5 см. разкритие!Дотогава си търпиш болката-силна или слаба
По принцип аз имам мнооооооого силна предменструална болка(нетърпима) и сега когато ме почнаха родовите контракции почти не ги усещам!Само някакво напрежение повече в кръста и по-леко отпред! Имам известна иформация за епидуралната упойка и ако не мога да издържа на болката в болницата ще си поискам,въпреки,че нямали практика да поставят такава при нормално раждане! Можели да ми сложат система с някакви спазмалтици.......но аз не искам
По добър вариант е да се разхождам из болницата,докато получа необходимото разкритие за раждане,отколкото да стоя неподвижна от системи в леглото
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #207 -:
март 23, 2008, 18:01:07 »
Аз също разждах с епидурална упойка. Бяха минали часове от първите контракции и болки имаше, при мен бяха доста силни и това беше причината да ми сложат упойката. Аз не исках, но лекарят ми я препоръча. Наистина не ме болеше като ми я слагаха - нищо не помня. Може би едната болка заменя другата. До 3-4 минути след поставянето на упойката ме вкараха в родилна зала, защото Жорко тръгна да излиза
Незная дали е било в резултат на упойката. В родилната зала казах че така само с напъни мога да стоя 3-4 месеца
. Вероятно вече упойката ме беше хвала. Иначе Жорко май се пообърка с излизането защо го извадиха с форцепс и трудно изплака. Час след раждането упойката ме беше хванала напълно защото не можех да ходя и така 3-4 часа.
И след това което написах, без да съм мазохистка, пак бих опитала да раждам нормално, ако се наложи. И ще ви излъжа ако кажа че не ме е страх. Просто се надявам че раждане с раждане не си приличат
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Едно щастливо семейство!!!!
«
Отговор #208 -:
март 29, 2008, 21:44:59 »
Момичета, искам да ви попитам, кога може да се разбере дали бебчо е едно или са две
Защото при мен по наследствена линия трябва да имам близнаци ама ......?
Другата седмица съм на доктор, но незнам дали ще ме гледа на видеозон, защото миналия път ми каза че ще ми взима секрет за изследвания и че прегледа ще мине на магарето
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #209 -:
март 29, 2008, 21:49:52 »
На една моя позната й казаха, че е с близнаци чак в 15 седмица мисля че беше! Беше доста изненадана! Дано не се бъркам, че беше преди време
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...