Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

март 21, 2023, 12:35:58

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбен албум/ книга  (Прочетена 117998 пъти)
 
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: август 02, 2009, 19:16:42 »

Няма да се повтарям с Kикси, затова ще кажа, че споделям напълно мнението ù. Рали, справила си се страхотно, това очаквам и аз от моята сватбена книга.  good
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1469Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: август 02, 2009, 19:29:23 »

Не мога да го кажа по-добре от Kiksi
Рали поздравления и от мен   judges
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Мъж
Публикации: 1044


« Отговор #212 -: август 02, 2009, 19:49:29 »

 ralichka___ твоят албум е много хубав и като идея, и като съдържание. Нищо, че е съставен само от фотографии. В крайна сметка той е и твой продукт, плод на твои усилия и начин на виждане за композиция и подредба на отделните снимки. Албумът на пръв поглед има много опростен вид, но едновременно с това е и много колоритен. Но ценителите и в твоя случай създател на красивото, не могат и нямат право така рязко да определят "ей така", кое е художествено и естетично в другите подобни албуми на тази тематика.
 Kiksi, албумът на ralichka___ е също софтуерно решение, макар и елементарно. Ако този албум не е подвързан добре, не е напечатан на подходяща за целта хартия и не са използвани кадри с различна композиция, пропорция и съдържание, то той би имал вид на класьор за снимки. Ами представи си, че всяка булка използва този похват при изготвяне на съдържанието на своята книга. Каква ще бъде разликата между отделните книги ? Никаква ! Ето защо в този случай се прибягва до софтуерни решения, зад които седят обаче "решения" на хора, които трябва да имат задължително едно по-друго виждане за нещата. Защо всяка булка търси средства, с които да бъде по-различна  и открояваща се от другите? Защо е необходимо да има 500 салона за рокли като може да има един и да шие конфекция от булченски рокли?
 В крайна сметка се опитвам да обясня, че чрез софтуер и хора с по-особено художествено виждане се правят различни за Вас сватбени книги, обложки, покани и т.н. Всичко това трябва да е съчетано с определени "вкусови" качества и виждания по въпроса. В противен случай всичко е направено като по един калъп или стереотип.
« Последна редакция: август 02, 2009, 19:59:10 от Pachoran » Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 513Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: август 02, 2009, 20:01:59 »

Благодаря на всички за милите думи, а всъщност сватбената ни книга е направена от фотографа и не мисля, че не е професионално да се работи по този начин. Това че има готови шаблони и всичко е опростено не пречи книгата да изглежда добре и да носи духа на сватбета. Може би съм била рязка в изказването си, но не мога да приема, че такива претруфени неща се представят за художествени и артистични. Не мисля и че книгите дори на 2 сватби могат да бъдат еднакви, само защото нямат допълнителни джинджифлюшки.
Единственото нещо, от което зависи дали ще е хубава книгата, е фотографът. Ако той има естетическо виждане и си върши добре работата, книгата става перфеткна само от снимките. Не можете да ме убедите в противното  good
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Мъж
Публикации: 1044


« Отговор #214 -: август 02, 2009, 20:26:22 »

 В никакъв случай не казвам, че това е непрофесионално. По принцип разбрах, че книгата е направена от Вас чрез софтуер изтеглен от сайта, от който сте си купили книгата. И подчертавам, че нещата не зависят само от фотографа. Много малко са фотографите в България, които се справят добре с тази материя. Причината е използването на специализиран софтуер, предназначен за предпечат. Нещата са твърде различни от фотографията. Илюстрациите не съдържат само снимки, а графика и анимиране.
 Това не значи, че Вашата книга е лоша - напротив много добра е. Но не може да съдържа като илюстрации само снимки, ако Вие конкретно не сте искали това. И този вариант е много сполучлив и лесен.
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 513Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: август 02, 2009, 20:30:15 »

Да, аз съм направила тази от медения месец smile Какви други илюстрации трябва да има според Вас една фотокнига, освен снимки?
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Мъж
Публикации: 1044


« Отговор #216 -: август 02, 2009, 20:44:30 »

 Вашата книга и в този вид е много добра и няма аналог на показваните тук в този форум. По принцип се използват анимация чрез специализиран софтуер на CorelDRAW наречен Corel R.A.V.E и за графика - Corel PHOTO-PAINT на CorelDRAW. Има аналогични в продуктите на Adobe. Все си мисля, че навлизаме в материя която е твърде конкретна и излишна в известен смисъл.
 В крайна сметка, за да има индентичност всеки албум, то той трябва да бъде илюстрован по различен начин. Ето тука е проблема, защото фотографите малко познават и боравят с тези софтуери. А някои не са чували за тях, но не значи, че са лоши и слаби фотографи. Имам много примери.
 Опитвам се цял ден /а мисля, че почти половин година / да кажа следното: сватбената книга трябва да се състои от страници, които са илюстрация - съдържат фотография, графика, анимация. Това нещо , за да се направи е необходимо софтуер и художествено виждане и похват. Това аз и мои познати в бранша на видеото и бранша на фотото не можем да направим, колкото и да се пънем. Това е материя малко по- в страни от нашата работа. Фотографите имат по-близък досег при добро желание, но трябва много знание и практика. Нещата излизат извън рамките на класическата фотография.
 В контекста на казаното до тук защитавам идеята на elisa_9 за един по-добър и по-красив вариант на сватбената книга, но отхвърлям категорично част от показаните примери в галерията, защото са пълен кич създаден от продуктите на Adobe и то за други цели и продукти - примерно обложка за сватбен филм. И тъй като е съвсем нова аз съм малко резервиран.
 В момента си плащам не малко, за да бъде всяка обложка на сватбеният филм индентична. Изработват се с продуктите на Adobe. Проблемът е, че не намерих хора готови да създадат илюстрации за една прилична цена съобразена с нашият или Вашия пазар. Просто цената е убийствена.   
« Последна редакция: август 02, 2009, 21:18:23 от Pachoran » Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 513Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: август 02, 2009, 21:02:45 »

Аз нямам понятие от това и за съжаление не мога да кажа нищо... ако става въпрос да изглеждат албумите като тези, показани по - назад, не е никак добра идея. Но съм напълно съгласна, че всяка книга трябва да си има идентичност smile Още веднъж благода за хубавите думи, относно моята книга.
Активен
elisa_9
Регистриран

Публикации: 5


« Отговор #218 -: август 02, 2009, 21:31:28 »

Pachoran, благодаря Ви за искрените думи за представяните от мен неща, и за "дебатите", в които сте се впуснали с младоженките по повод на представенте от мен неща. Никога не съм предполагала, че това ще предизвика такъв проблем. Явно вие разбирате професионално нещата и Ви благодаря за професионално изказаните мнения.
Момичета, защо приемате "на нож" всяко предложение за нещо разично? Просто докато аз мислех за модел на нашата сватбена книга, попаднах на подобни модели и се замислих за идеята на сватбената
книга. Но това са дизайнерски модели, независимо какво вие смятате и предпочитате. Не съм казала
че вашите модели са лоши, просто те са подредени, но ние говорим за дизаин. И за да се дизайнира
един лист дори, се използват специализирани графични програми и усета  на дизайнера, а не се работи по готови шаблони. Вашите модели са действително изчистени и подредени, но просто един друг автор на друга книга би я направил по различен начин, с друга идея, и би внесъл нещо от себе си каквото и да е то.За да е различна книгата. Това обаче не значи, че всички трябва да харесваме един модел книга и да имаме еднакъв вкус и виждане за нещата. И не мисля, че трябва да се сърдим на някой, който е видял повече и по-различни модели от нас, докато е търсил модела за своята сватбена книга.Просто трябва да приемем, че има различни модели- по шаблон, и друг - с творчески подход!
И всеки избира според своя вкус, представи и виждания за нещата...... Или според това, дали той е подредил снимките в книгата си или някой друг!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Мъж
Публикации: 1044


« Отговор #219 -: август 02, 2009, 22:02:52 »

 elisa_9 за съжаление или одобрение не работя в тази област, но се стремя да имам основни познания. Не трябва да се обвиняват и другите  - не е възможно всеки да разбира от всичко. В крайна сметка нещата, които се създават дори "по самоинициатива" са много хубави и красиви. Примерът за това е албумът на ralichka___. Т.нар. от теб дизайн обаче е трудно да бъде възприет - в България сме, криза е, хората са много резервирани към неща, които се заплащат, има утвърдени традиции ....И да искам аз дори не мога да те насоча към подходяща фирма или  човек. Между другото това не е проблем само у нас, а и в много други страни. Оказва се ,че сватбата е много важно събитие в живота на човека, но се отнасяме и много безотговорно към нещата свързани с него. Ще визирам хората, от която страна принадлежа - твърде много самоинициатива без професионално обучение и опит, начин на прехрана. От тук нататък нещата са много посредствени, съчетани с някои черти на клиента. Нямам какво да кажа повече. А и за съжаление всичко струва пари - искаш или не искаш.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: август 02, 2009, 23:54:30 »

elisa_9 , никой не е приел нищо "на нож". Ако си спомняш, първа ти вкара неодобрителна нотка в мнението си към сватбените книги на останалите. Ти изяви претенции за "дизайн", който би трябвало да видим в снимките в галерията ти, ама уви не можахме да видим дизайнерския почерк в нещата там и най-вече "различното", за което ти говориш и видиш ли, ти се засягаш, защото сме изразили мнението си. Ама то е сигурно, защото както казва Pachoran :

Цитат
Не трябва да се обвиняват и другите  - не е възможно всеки да разбира от всичко

Е, ние можем да не разбираме, но сме достатъчно способни да направим сравнение - т.е. да сравним твоите "дизайнерски модели" и масово предлаганите сватбени албуми от фотографите в България и да видим, че те се вписват в "общия почерк на работа", т.е. няма кой знае каква разлика. Е, ти намекваш за уникалност, а аз говоря за масовост. 
Не искам да възприемеш думите ми като заяждане, а като част от някакъв диалог. Или простичко казано - ти твърдиш, че нещата в галерията ти са "дизайнерски", а ние не се съгласяваме с това твърдение и готово. Никой с никой не се заяжда, добрият тон е много важен в този форум и ако наистина подготвяш сватба и посещаваш ресорните теми, ще видиш колко много информация и полезни съвети, а понякога и конкретна помощ ще получиш.
Та нещата ти са хубави, но лично мен ме подразни тази претенция за уникалност и намекът, че "сме над другите", при положение, че отвсякъде се вижда, че "сме като другите".

И последно:
Pachoran , ти смяташ нещата от галерията на момичето за "дизайн" ли, който ние трудно можем да възприемем, така ли? Точно, защото имаш претенции за повече наблюдения и познания в бранша от мен или който и да е в този форум, не съм очаквала, че ще наречеш "дизайн" нещо, което се предлага от 99 процента от БГ сватбените фотографи?  crazy

Пак казвам - не искам да засегна никой.  Просто ме дразнят претенции за уникалност, там където е налице масовост. Но масовостта не означава нещо лошо, напротив - също може да предложи качествен и хубав продукт. give_rose
Активен
sisonik
Ентусиаст
**
Публикации: 51Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: август 03, 2009, 08:08:02 »

Подкрепям мнението на Kiksi  Bravo Още като прочетох мнението на elisa_9 ми се стори, че това просто беше нещо като раклама, но не с ефекта който тя очакваше. Мое мнение  pleasantry
Активен
danisav
Любопитен
*
Публикации: 43Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: август 03, 2009, 08:45:45 »

.... daaaaaa...приключете вече таз тема - направете форума помощен за тез които нямат идеи - нека пооткраднат по нещичко от тук , давайте и търсете съвети ... инак всяка една сватба си е за всеки скъп спомен , независимо кой как я е снимал и как е подредил нещата ... (иначе е истина , че който плаща той избира музиката) но и това е вярно за някъде,докато за тук  , можеш и да си платиш повече и да получиш онова по малкото ...
 За младоженците всеки албум или всяка снимка са си с оригинален по свой си начин заряд...
Пожелавам много албуми от тук насетне ... дори направата на такива албуми е нещо много различно от едновремешните само снимки или видео снимано АЛА началото на кабелните телевизий...
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Мъж
Публикации: 1044


« Отговор #223 -: август 03, 2009, 08:48:11 »

 Kiksi абсолютно си права за т.нар. масовост, но сама виждаш до какво води всяко излизане от нея, а и трябват определени разходи за това. И разбира се, че и това на elisa_9 е дизайнерски подход сполучлив или несполучлив. Щом като едно, две или три неща се променят, подреждат и вплитат едно в друго, то имаме някакъв дизайн. И извинявай , но е неправилно да кажеш, че няма уникалност и всеки не се бори за такава дори при масов продукт като сватбената книга.
 danisav съветите са хубаво нещо, но при положение, че си решил/а да направиш книгата сам. Моят съвет е -всеки мастилено струен принтер над 200 лева има безплатен софтуер за подобни неща. Интернет е също пълен с безплатни програми. Остава да седнеш и започнеш, ако си решил да правиш книга уникална за себе си и масова за всички останали. По отношение на видеото - 7 години преди появата на кабелните телевизии се снимаха сватби в България, а в световен мащаб - лично аз съм прехвърлял сватбен филм от 1953 г. - година или години, в които киното в българия е било подвижно и неговото идване във всяко населено място е било празник.
« Последна редакция: август 03, 2009, 09:02:12 от Pachoran » Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: август 03, 2009, 09:22:41 »

Kiksi абсолютно си права за т.нар. масовост, но сама виждаш до какво води всяко излизане от нея, а и трябват определени разходи за това. И разбира се, че и това на elisa_9 е дизайнерски подход сполучлив или несполучлив. Щом като едно, две или три неща се променят, подреждат и вплитат едно в друго, то имаме някакъв дизайн. И извинявай , но е неправилно да кажеш, че няма уникалност и всеки не се бори за такава дори при масов продукт като сватбената книга.

Ок, съгласявам се, че само заради това, че някой е вложил личен почерк, това само по себе си създава елемент на индивидуалност и стремеж към уникалност, пък дори и да прилича на масовото.  pardon Аз приключвам по темата, мисля, че се получи интересен диалог. Надявам се, че elisa_9 не ми се е рзсърдила.   give_rose
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines