Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 05:11:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено меню (Прочетена 162284 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Сватбено меню
«
Отговор #390 -:
юни 23, 2008, 09:33:26 »
Да ви питам за съвет. Според майка ми нямало нужда от предястие, защото е лято и човек яде по-малко. Може би има право, но според мен без предястие би изглеждало странно.
Освен това аз обичам чушка бюрек и искам такова предястие
На вас как ви звучи? Наистина ли е безмислено, защото хората няма да го ядат.
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #391 -:
юни 23, 2008, 09:39:27 »
Цитат на: misskapriss в юни 23, 2008, 09:33:26
Да ви питам за съвет. Според майка ми нямало нужда от предястие, защото е лято и човек яде по-малко. Може би има право, но според мен без предястие би изглеждало странно.
Освен това аз обичам чушка бюрек и искам такова предястие
На вас как ви звучи? Наистина ли е безмислено, защото хората няма да го ядат.
според мен не безсмислено, тъй като човек е на една сватба около 5-6 ч. и повече !!!!!! ние имахме всичко и хората от всичко си хапнаха, само че като за лято всичко беше по-лекичко !!!! и салатката беше лека и предястието беше тост пт шунка с паста патафри и пилеко за основно, отделно си имаше и мезе !! споредм мен по-добре да има и да остане, от колкото да няма и да не стигне и хората да си тръгнат гладни !!!! случи ми се на една сватба, където нямаше нито предястие нито следястие, а основното беше малко !! в смисъл аз си изядох всичко, а представи си големите мъже дали им е стигнало !!!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #392 -:
юни 23, 2008, 09:43:35 »
Според мен също трябва да има предястие. Дали хората ще го ядат или не, си е отделен въпрос, няма формула според мен колко се яде или пие на такова тържество, но менюто трябва да е по-богато, все пак - сватба е
! По-добре е да има и да остане, отколкото гостите да останат гладни.
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #393 -:
юни 23, 2008, 09:59:17 »
Нас ни задължават да има и нашето е солена палачинка. Смятам, че ще е леко и вкусно и ми се струва, че като за официално събитие е добре да има. Била съм на сватба без предястие и се губи ефекта някак си. Още повече, че след като свършихме с основното ни прибраха чиниите!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #394 -:
юни 23, 2008, 10:04:18 »
Да, прави сте. И аз така си мислех, но все пак...Да не би аз да съм в грешка
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #395 -:
юни 23, 2008, 10:45:12 »
Ели, и според мен би трябвало да има. Прави са, че на сватба се стои по-дълго и хората ще изгладнеят по някое време! Ние мислим да е може би риба...Аз исках да е постно, но уви
, точно защото може да прегладняса някой!
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #396 -:
юни 23, 2008, 17:49:26 »
ами най добре менюто да е богато
на последната сватба на която бях едно момиче от нашата маса каза че е възмотена от българските сватби,защото имало много малко храна(на самата сватба имаше салата,основно,мезета ядки и тортата)първата ми миъл беше "добре че на нашата сватба имаше и предястие"
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #397 -:
юни 23, 2008, 18:00:23 »
Според мен също е по-добре да има предястие. Честно казано приятели, които вече са правили сватби са ми казвали, че изобщо не се изяжда цялата храна, но по-добре да има нещо за тези, на които им се хапва повечко от колкото да има гладни. И освен това ако имате само салата, основно и торта ще трябва да има прекалено голяма пауза в сервирането между тях, за да може тортата да е към края все пак. Ние имаме и предястие и следястие в менюто, но и от ресторанта не ни оставиха възможност за избор.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #398 -:
юни 23, 2008, 20:05:11 »
Наистина добре е да има предястие.Някак си по бавно се стига до основно,аи е тъпо да ти вдогнат чиниите бързо ,бързо.При нас имаше чушка бюрек,но и палачинката ми звучи добре.
Само избягвайте всякакви майонези и яйца в топлото време колкото и добър да е ресторанта.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #399 -:
юни 24, 2008, 11:52:36 »
Според мен едно меню не е изискано ако няма предястие, това са моите виждания и много държа на предястието и поради този факт даже си мислих вместо комбинирана салата която е много голяма да поръчам шопска, обаче се притеснявам, че малко е просташко шопска салата, вие какво мислите? защото комбинираната в нашия ресторант е много голяма и наистина може малко множко да доиде на гостите. То като цяло е ясно, че само възрастните ще ядат, а младите не, ама карай. Та кажете ми според вас кръчмарско ли идва шопската салата, просто менюто ми искам да е по-изискано и не знам дали ще се върже?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #400 -:
юни 24, 2008, 12:02:54 »
Не бих казала, че е просташко, но е съвсем, съвсем традиционно. Под комбинирана имаш предвид асорти, нали - снежанка, кьопоолу, пресни домати и краставици и т.н.?
Активен
Zahira
«
Отговор #401 -:
юни 24, 2008, 12:06:39 »
Шопската салата редом с овчарската са си традиционна част от сватбеното меню, въпреки, че аз колкото и да е голяма комбинираната бих се спряла на нея, заради разнообразието.
А колко време преди датата се уточнява менюто с ресторанта? При нас ще има куверти в смисъл салата, предястие, основно ястие, следястие и десерт, но ще бъде на блок маси за да е по-голямо разнообразието и всеки да си взима каквото му се яде.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #402 -:
юни 24, 2008, 12:17:20 »
Да момичета комбинирана имам предвид салата асорти, но в някои ресторанти има и малки и големи салати, а тук са доста големички, като мини плата и затова си мисля че ще е много, защото и основното е голямо, предястието ще е палачинка, ще има и плата с мезета и сирена и накрая разбира се торта.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #403 -:
юни 24, 2008, 12:33:52 »
Руми, и нашата салата ще е овчарска или шопска! Но на мен ми се струва ок, а и само защото се предлага по кръчмите не ми се вижда да е просташко или кръчмарско!
Активен
ina_lemon
«
Отговор #404 -:
юни 24, 2008, 12:36:48 »
Това е традиционна салата, която повечето хора обичат и си консумират по всяко време.Ако заложиш на нещо изкелифенчено и модерно, не се знае на какъв камък ще удариш ако има вътре неща, които не всеки ще одобри като комбинация.Италианските салати например имат вътре ябълки или макарони, а не всеки се кефи на това нещо.Майонезените истории не са за лято определно, аз даже и руло по чешки не препоръчвам за предястие.....
Така че или комбинирана или шопска или овчарска е идеалния вариант.Вярно, звучи скучно и няма нищо интересно и оригинално в тях, ама пък точно с това избягваш възможността да има намръщени.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30