Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 21:38:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Как се справяте със семейните недоразумения???
Аз винаги отстъпвам. - 3 (4.4%)
Той винаги отстъпва.. - 7 (10.3%)
Не се караме.. - 6 (8.8%)
Никой не отстъпва.. - 9 (13.2%)
И двамата правим компромиси.. - 43 (63.2%)
Общ брой гласове: 67

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За караниците, сдобряваниците и компромисите :)  (Прочетена 96420 пъти)

nina_nikole
Сватбен ГУРУ
Публикации: 517

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: февруари 20, 2008, 10:45:00 »

Абе то хем е така хем не, като вземеш двете майки дето почват да изживяват разни копнежи и неща които не са се случили на тяхната сватба. Аз какво да ви се оплача. Поканихме свеки у родителите ми уж да си говорим, ама за сватбата беше - каквото кажете това и цяла вечер други приказки, да ама като знам майка какъв списък е приготвила и свеки какъв ще извади и май компромисите тепърва предстоят
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: февруари 20, 2008, 12:05:00 »

Дааа, и аз мисля, че трябва само двамата да решавате какво ще има/няма на сватбата. Поне при нас беше така и почти не се опитаха да ни се месят. Но за съжеление някои родители са на мнение "който плаща, той поръчва музиката", затова ние двамата си плащахме и направихме каквото си поискаме.

А това за р-т Железник ... с помощните масички и т.н. трудна работа. Като ги знам там какви са гадняри и управителя и персонала, по-скоро ще умрат от смях като им кажеш. Това е ресторант средна хубост (какъвто беше и моя) и такива неща са им сложни и непознати. Подобна украса на масите е по-възможна в Извора или Армира, защото там гонят класа, но не ми беше по джоба ...
Затова не си троши нервите!!!
Активен
maya_bunny
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: февруари 20, 2008, 12:08:08 »

А това, че милото не е застанал зад теб ... той вероятно не го приема точно така. За мъжете нещата са черни или бели, ако е на твоето мнение ще каже нещо, ако не - не си усложнява живота, стои и чака да отмине бурята. И аз бих се издразнила, но повечето мъже са такива!!!
Докато жените имаме дар слово и все ще вмъкнем някоя обща приказка, която да не позволи прекалено нажежаване на страстите и т.н. или дори конфликт.
Но мъжете са различнииииииииииии!
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: февруари 20, 2008, 14:02:32 »

Лелеее, Авичка, ако знаеш колко позната ми е само твоята ситуация. Все едно слушам за мен и душито - абсолютно същата история, ама едно към едно. И честно да ти кажа, понякога сякаш ме разбира и се опитва да ме подкрепя, но имам винаги вътрешното усещане, че е по-склонен да застане на страната на родителите си, като че ли те са бедничките и уязвими същества, които имат нужда от подкрепа, а не аз!  girl_impossible Пък и не знам какво толкова съм ги нападала, аз просто се защитавам, когато те ме нападнат и въпреки това пак аз бивам изкарвана лошата. Абе ужас...ама хайде да не философствам вече че се приближавам твърде много до темата за свекървите.
« Последна редакция: февруари 20, 2008, 14:04:43 от prin4ipessa » Активен
Diavolinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

В очакване на празниците :)

« Отговор #64 -: февруари 20, 2008, 20:09:29 »

Авва , Принчипеса ,много добре ви разбирам.Много от мъжете,които познавам,изобщо не си отварят устата пред родителското тяло.Такива са си,умират си да се правят на големи мъже навън,обаче не могат да кажат 2 думи напряко на майка си или баща си.Поне успокоението е,че не го правят,защото не ви обичат,а защото по непонятни за нас причини им се връзва езикът  Oh my ... И с милото съм го забелязала това,обаче не мога да си го обясня...  pardon
Активен
new_bride
Любопитен
*
Публикации: 36

« Отговор #65 -: февруари 20, 2008, 22:36:49 »

Ние с милото се познаваме от 8 години и между нас прехвърчаха искри, но попаднахме в различни компании и така и не припламна пламъка. До преди година и половина, когато лумна пожар! smile Не мисля, че си познаваме всички извивки на характера, ноооо..... както казва maya_bunny всички ние трябва да се научим да им вадим "душите с памук" - тихо и кротко... Wink
Според мен, момичета, единственото от което се нуждаем понякога са конски дози търпение и хладнокръвие! Иначе сме си страхотни и половинките ни го знаят! yahoo
Активен
maya_bunny
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: февруари 21, 2008, 09:10:22 »

Ох и от памук ми писва и от търпение!!! Особено това с търпението е ужасно трудно, искам всичко сега и веднага, знам че съм добър организатор, предвиждам напред какво ще стане, какво може да се обърка, как да го избегнем, какво да направим и т.н. ииииииии на моменти давам "съвети много настоятелно" т.е. взимам ръководната роля  yahoo както съм правила винаги, но тук не ми минава номера  nea
Уж си търсих мъж с характер, а като го намерих голям зор  girl_impossible
Актьорското майсторство явно се учи с мнооооооооооого години.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1128

« Отговор #67 -: февруари 21, 2008, 09:29:29 »

Ох и от памук ми писва и от търпение!!! Особено това с търпението е ужасно трудно, искам всичко сега и веднага, знам че съм добър организатор, предвиждам напред какво ще стане, какво може да се обърка, как да го избегнем, какво да направим и т.н. ииииииии на моменти давам "съвети много настоятелно" т.е. взимам ръководната роля  yahoo както съм правила винаги, но тук не ми минава номера  nea
Малеее, Майче,  :girl_impossible:ставаме две- и аз така планирам, предвиждам и наставлявам. Винаги съм попадала на мъже, които само ме гледат в очите и викат "Да, мило" и ми беше писнало-исках мъж! diablo Мъж на място, със собствена воля и характер.
И си го намерих,ама баш както си трябва tease Това поражда караници- два силни характера  crazy Колко пъти съм чувала от милото, че съм се държала като мъж  Oh my ... Че съм се правела на шефка  Oh my ... Явно трябва ...де да знам...да съм по-кротка ли, кво ли... crazy Но чак такива актьорски заложби нямам  blush Може би с годините ще се научим?
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 914

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: февруари 21, 2008, 09:34:09 »

Малеее, Майче,  :girl_impossible:ставаме две- и аз така планирам, предвиждам и наставлявам. Винаги съм попадала на мъже, които само ме гледат в очите и викат "Да, мило" и ми беше писнало-исках мъж! diablo Мъж на място, със собствена воля и характер.
И си го намерих,ама баш както си трябва tease Това поражда караници- два силни характера  crazy Колко пъти съм чувала от милото, че съм се държала като мъж  Oh my ... Че съм се правела на шефка  Oh my ... Явно трябва ...де да знам...да съм по-кротка ли, кво ли... crazy Но чак такива актьорски заложби нямам  blush Може би с годините ще се научим?

Амии то и аз съм към вашата групичка blush Милото даже ми вика честичко шефке  tease Хаха и пред други хора..примерно "питай шефката" tease ама сме такива инати и двамата ... blush И милото и на мен все ми вика.. винаги искаш на твоето да става, ти да ръководиш нещата, ама няма да стане blum ама в повечето случаи става diablo tease
Активен
maya_bunny
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: февруари 21, 2008, 10:52:35 »

Хе хе! Здравейте пак шефки! smile

Първо - "Внимавай за какво мечтаеш, че ще вземе да се сбъдне!"

Второ - със силни характери е по-интересно!!!  yahoo Ако се съгласява за всичко с теб ще стане като онези предните мекотели дето им се качваме на главите и горките момчета ...
Освен да се опитаме да остъпваме особено за по-незначителните неща. Аз, например когато много искам нещо, стройно и подредено си казвам аргументите и после вмятам онова клише "Ама както решиш", а не е баш както реши! smile
А като отстъпя за нещо, за което преди това много съм се надъхала ... много странно се чуствам, едно такова неестествено, аз ли съм, не съм ли ... голям майтап. Абе порасваме малко по-малко, неможе за всяко нещо да се тръшкаме като деца.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: февруари 21, 2008, 11:13:32 »

Аз, например когато много искам нещо, стройно и подредено си казвам аргументите и после вмятам онова клише "Ама както решиш", а не е баш както реши! smile

Оооооох, тази фраза как я мразя  diablo . Душито от време на време се мъчи да ми я пробута, ама не е познал, че ще му мине номера, виж го ти - тръгнал на краставичар краставици да продава. Даже понякога го бъзикам къде е тръгнал с тези женски номера, че то ние жените сме ги измислили и сме шампиони в употребата им. Най-мразя някой да ми пробутва идеите си с недомлъвки и да ми маже очите, че уж ще стане както аз искам, ама на "куков ден". Като иска нещо човек най-добре да го каже право в очите на другия и да си държи на позицията (ако не е готов на компромис), а не "хем аз искам така, хем както ти решиш!" Не знам, май в това отношение се държа и разсъждавам като мъж, ама винаги съм мразила повечето женски номерца. Самата аз не прибягвам почти никога до тях (само в много крайни случаи заради хора, които са ми много неприятни) и честно казано адски се дразня когато някой се опитва да ги прилага на мен. А душито понеже е ужасен актьор и хич не го бива в лъженето и номерцата, когато реши да ми мине с някой номер от селски вечеринки, ама на секундата го улавям. Не знам аз си мисля, че за компромисите и отстъпките трябва да се редуваме, а не само еднта страна да ги прави и мисля, че това е най-важното, което трябва да накараме мъжете ни да разберат. Че независимо кой е "силната" половинка, компромисите трябва да идват и от двете страни, а не всеки да си тропа като магаре на мястото или да се лъжем и мамим. То така до никъде няма да се стигне...  nea
« Последна редакция: февруари 21, 2008, 11:16:05 от prin4ipessa » Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
Публикации: 517

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: февруари 21, 2008, 11:26:34 »

Е браво на вас. Аз като кажа на милото "Ами както искаш" и все едно не съм го казала...
В повечето случаи той решава наистина както той иска и аз трябва да му се нацупя хубавичко, за да спре и да се замисли поне малко.
Аз много често обаче се опитвам да се поставям на мястото на другата страна и малко се обърквам, защото знам, че с неговия начин на мислене е прав за себе си.
Но аз нали съм си  diablo и все гледам да е на моето.
А относно силните характери - двамата сме зодия ЛЪВ - сещате се какво става
Активен
maya_bunny
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: февруари 21, 2008, 13:13:14 »

За компромисите определно на душито шапка му свалям. Обикновено като се скараме той прави повече компромиси, за да се избегне следващ скандал.

E при нас определено не е така. Затова търся подходящата форма на общуване според характера на човека.

Май не ме разбра правилно. Изобщо не мисля, че това за което съм разказала е говорене с недомлъвки, даже напротив - изразявам си позицията, убеждавам, но по по-деликатен начин, защото ако кажа директно "Искам това, това, онова, тук да идем, това да направим и т.н.", той ще отговори: "Чудесно, искай си!".

Просто всеки е различен и номера е да намериш правилния подход към него, за да са доволни всички и да няма "аз командвам, ти командваш" и т.н.
Активен
new_bride
Любопитен
*
Публикации: 36

« Отговор #73 -: февруари 21, 2008, 23:48:04 »

Олееее, доста ставаме в отбора на шефките!  yahoo Аз примерно имам много заето и забързано ежедневие и по навик мога да се организирам бързо и стегнато за пътуване или някакво друго събитие, докато милото малко се бави.. Отдавам го на липсата на опит в това отношение и се надявам да свикне бързо   pardon Иначе достойнството му е недосегаемо и не ми е казвал директно, но усещам, че той смята моите "заповедчета" за леееко излишни! tease
100% съгласна съм, че в съвместния живот трябват компромиси и от двете страни, но си мисля че без женски хитринки и търпение не може! Както казва баба ми: "От две мили приказки няма да ти се претърка езикът", а аз добавям: " ..и от "както ти си решиш, миличко!"  - също"  good  good  good
Активен
swet
Новак
*
Публикации: 9

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: февруари 25, 2008, 11:34:11 »

ОТ НАЧАЛО Е ПЪЛЕН АД СБЛЪСАК НА ХАРАКТЕРИ,НО ТРЯБВА ДА ИМА И КОМПРОМИСИ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ИНАЧЕ СДОБРЯВАНЕТО Е МНОГО ГОТИНО pardon
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: