Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 21:39:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: КЪДЕ МИСЛИМ ДА РАЖДАМЕ!?!  (Прочетена 130182 пъти)

d_petrovska
Баш Майстор
**
Публикации: 1723

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: септември 15, 2008, 15:29:00 »

Момичета, вече съм в седми месец и нямам ни най-малка идея къде ще раждам  pardon Мисля да се пробвам да родя нормално. Докторът ми каза, че за сега няма причина да не го направя.. Но лошото е, че този при когото ходя на консултации не изражда. Питах го да ме ориентира и той ми даде няколко варианта (единя от които е Окръжна болница). На милото сестра му е раждала там иостана доволна. Някои друг може ли да сподели впечатления за тази болница?
И нормално ли е още да не съм избрала мястото, където ще раждам?  pardon
Активен
Юлия
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

сем. Николови

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: септември 15, 2008, 16:41:00 »

krem4o аз ще раждам в АГ. Така за нея мога да кажа, че на ВИП етажа раждането вече е 950лв за осигурена майка. За не осигурена незнам. На другия ет. не се плаща, но ако избереш лекар - всички знаем, че се дават едни пари. там зависи как се разберете.
Да ти кажа и аз исках във ВИП-а, но май няма голям смисъл. Единствено, че там пускат на свиждания.
Докато лежах там видях за какво става въпрос и с разказите, че било ужасно гадно и мръсно.... не бях много съгласна. Все пак не сме на хотел. единстевното кофти беше общото WC на 4 момичета.
Иначе незнам кога можеш да отидеш да огледаш.
Аз реших там да раждам, защото моите приятелки радаха там и то тази година и имам пресни отзиви както за лекаря който избрах така и за самата болница и за различните етажи.
Ако имаш въпроси пиши ми на ЛС ще ти отговоря.
« Последна редакция: септември 15, 2008, 16:43:04 от Юлия » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: септември 17, 2008, 16:54:44 »

Е добре аз съм избрала къде ще раждам и какво следва след като си взема болничния за 45 дни преди раждане? crazy
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: септември 17, 2008, 17:11:00 »

Дани къде реши последно да раждаш?
Активен
Данитка

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: септември 17, 2008, 17:12:33 »

Майчин дом - без уговорки ....ще ме помислите за луда,ама това е ....
Имам малко колебание за Тина Киркова,ноооо май МД е крайното ми решение  smile
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: септември 17, 2008, 17:20:00 »

А лекар избрала ли си?
Активен
Данитка

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: септември 17, 2008, 17:22:51 »

Ами тъй-като е без уговорки,то няма как да избирам лекар,защото ще е при този,който е на смяна,ако избирам,това означава,че се уговаря и се плаща(но тук не е въпроса в парите де,да си кажа)
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: септември 17, 2008, 17:24:22 »

Аз просто не разбрах какво имаш впредвид без уговорки. Аз не съм ходила в Майчин дом, не знам какви са условията, но съм чувала, че при спешни случаи всички бебета ги карат там.
Активен
bonbonnin
Любопитен
*
Публикации: 27

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: октомври 12, 2008, 13:46:59 »

Бъдещи мами , аз родих тази година в болница Токуда София , изключително съм доволна , 100 пъти бих родила там , вярно че е скъпо , но според мен някои майки подценяват момента с раждането и катъо се случи да има проблем после съжаляват , аз на такива истории се бях наслушала , че реших да е часно и в София (понеже съм от Благоевград) . Много съм доволна от доктори , отношение като цяло а за обстановката нямам думи просто . Успех на всички бъдещи мами и ви пожелавам всичко да мине нормално и леко раждане  give_rose
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: октомври 12, 2008, 19:03:05 »

Ами тъй-като е без уговорки,то няма как да избирам лекар,защото ще е при този,който е на смяна,ако избирам,това означава,че се уговаря и се плаща(но тук не е въпроса в парите де,да си кажа)

И аз родих моето слънчице там преди почти година (лелеее как си минава времето!!!) и следващият път - живот и здраве - пак там ще раждам!!! Доволна съм!!!
Активен
mimi7373
Новак
*
Публикации: 11

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: ноември 08, 2008, 00:43:56 »

www.evahospital.com Сливен
Моля, кажете мнение за тая клиника - има ли мами, раждали там и ако има, да споделят.

Модератор: Пишете само на кирилица!
« Последна редакция: декември 17, 2008, 01:11:28 от maria_lakova » Активен
paolla
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: януари 14, 2009, 12:56:49 »

Включвам се тук с актуална информация за Шейново, за да може да е полезно за повече момичета, ако модераторите преценят че мястото на това съобщение не е тук, моля да го преместят blush

По отношение на записването на час за отворените врати- в Шейново не проверяват кой, кой е, гледат само общата бройка, но плюс минус 1-2 човека не е проблем.

Самите отворени врати днес- ги проведе психолога на Шейново, продължителността беше около 20-25 минути. Доктора/психолога говореше предимно общи приказки. Показа ни стаята, в която държат новородените, ВИП родилната зала за естествено раждане, стаите в които настаняват родилките. За ВИП родилната зала каза, че се доплащат 200 лв, там може да присъства и бащата, други цени на услугите там не ни каза, отговора му беше "незнан". Стаите, в които седят родилите мами са с 3 легла, като всеки 2-3 стаи ползват обща тоалетна, до която се стига чрез преминаване в коридора. Стаите са мънички едва са събрани 3 легла, между рях има пътечка, колкото да се мине и легне в леглото. Дечицата седят в общата стая за бебенца. ВИП родилната зала изглеждаше добре, с плочки по пода и стените, чиста.

НЕ ни показа:
1. ВИП стаите- но каза , че обикновено са заети и много рядко може се настани човек в такава. Там може да седи и бащата, има и легло за него, както и може да посещава жена си по всяко време. На въпроса, дали бебенцата седят при майките си, когато майките са във ВИП стаи отговори- понякога седят, понякога не седят...което ме наведи на мисълта, че срещу доп. сума на ръка, може да ти дадат бебето при теб.

2. Предродилна зала- също не ни показа, но каза, че е като обикновените стаи и там седят по 3-4 жени;

3. Обикновена родилна зала за естествено раждане- в момента раждаше жена и не ни показа, но ни обясни, че там капацитета е 4-5 жени, леглата са разделени със завеса ижените си раждат заедно.

4. Зала за секцио- също не ни показа, и въпреки че бяхме с калцуни, престилки, шашки и маски- стерилни каза, че в операционната зала не се допускат външни лица и неможе да ни я покаже.

Каза също така да погледнем на сайта какво се изисква като багаж за боницата. Ношниците задуължитело техни се ползват- а някой ношници изглеждаха доста разкъсани. Бенецата се носят средно през 3 часа на майките за кърмене. Упойката, която предлагат е епудурална и то САМО, ако се наложи, предполагам ако се плати не би трябвало да има проблем. Престоя е 3 дни при естествено раждане и 5 при секцио. При приемането за раждане правят клизма, вкл. и при секцио, както и тоалет, но тоалета може и сама да си го направи бъдещата мама вкъщи. При секциото се постъпва един ден преди самата операция и се пренощува в болницата. Всеки ден минават лекари и преглеждат бенецата , като и майките може да присъстват на тези прегледи.

Аз лично не съм доволна, нито от начина на представяне на нещата, нито от видяното, но ако изинкнат въпроси за които не съм сетила бих могла да доуточня.

На тръгване лекаря ни каза за всяко нещо, което ни интересува да питаме на регистратурата.
« Последна редакция: януари 14, 2009, 15:21:02 от paolla » Активен
Биa'
Любопитен
*
Публикации: 44

Директор!.......на цирка.

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: януари 15, 2009, 14:22:24 »

Аз съм за Тина Киркова ,родих там преди година и половина и сега пак натам съм се насочила.
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703

« Отговор #193 -: януари 15, 2009, 15:53:57 »

В Токуда при д-р Росица Колева. При нея се следя и тя ще ми води раждането.
Активен
didda
Сватбен ГУРУ
Публикации: 749

Щастлива мама на бебе Макс - сладурана!

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: януари 16, 2009, 10:10:53 »

Не знам още къде и как ще раждам, толкова съм дисориентирана по въпроса, че започвам да се плаша ...  huhhuh.gif
Тук, в Бургас, всичко е по всякаква критика - специалисти, условия. Нашите мами бягат да раждат във Варна или в Сливен ... луда работа ми се вижда на мен.  tease  Тепърва ще се захващам сериозно с взимането на решение, че времето си напредва  Girl_hide
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 20   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: