Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 23:28:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
КЪДЕ МИСЛИМ ДА РАЖДАМЕ!?!
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
20
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: КЪДЕ МИСЛИМ ДА РАЖДАМЕ!?! (Прочетена 130205 пъти)
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: КЪДЕ МИСЛИМ ДА РАЖДАМЕ!?!
«
Отговор #75 -:
февруари 21, 2008, 11:54:40 »
значи ли това че 30+30 60 лева???защото все пак тя не може да те сложи на ехографа без да те погледне (това на което му викат преглед)
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #76 -:
февруари 21, 2008, 12:07:13 »
Ами аз първоначално питах за обикновен гинекологичен преглед и ми казаха 30лв., а после попитах евентуално за установяване на бременност и служителката ми каза: "Ами прегледът със ехограф струва също 30 лв." Което аз го тълкувам 30+30= 60лв. и евентуално ако пуснат някакви кръвни изледвания и урина. Но за кръв и урина знам , че си имат отделение, но не те задължават да ползваш техните услуги, можеш да си ги направиш навсякъде другаде по здравна каса и просто да им занесеш изследванията. Горе долу навсякъде прегледите варират около 30-60лв.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #77 -:
февруари 21, 2008, 13:02:22 »
Не милички, прегледът е само 30 лв. независимо дали ще те гледат с ехограф или не. Това се води гинекологичен преглед и ефиксиран на 30 лв. Изследванията за кръв, урина и т.н. се заплащат допълнително, ако си ги правиш в болницата. Иначе може да си ги направиш по ЗК и после да занесеш резултатите.
Моите всички прегледи там са били по 30 лв., аняколко пъти са ме гледали на комбинирани уреди... така че...
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #78 -:
февруари 21, 2008, 13:09:19 »
Хармония още по добре за нас тогава. А цитонамазката да знаеш на каква цена е? Аз не мога да разбера как така ще ме гледат на ехограф без "нормален" преглед? Възможно ли е? Защото все пак от ехографа не може да се разбере за инфекции и т.н.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #79 -:
февруари 21, 2008, 14:04:09 »
На мен там не са ми правили цитонамазка, така че не съм много сигурна, но мисля че беше някъде около 20 лв., защото си спомням че я сравних с тази в Шейново /там ми я правиха последната през септември/.
Колкото до прегледа - не мога да кажа конкретно, защото започнах да ходя в Токуда след като забременях, а по време на бременност не се правят вагинални прегледи, а само с ехограф / видеозон (освен в 9-ия месец или ако не е наложително, но на мен изследванията преди да забременея ми бяха ОК...)
Активен
a
Професор
вече съм мама на принцеса голяма
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #80 -:
февруари 21, 2008, 16:55:21 »
аз току що се връщам от деня на отворените врати във втора градска болница и там ми казаха че щом имам направление за секцио не се плаща освен ако си избираш екип или епидурална упойка(по принцип там секциото се прави с пълна)
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #81 -:
февруари 21, 2008, 19:14:47 »
говорих с моя лекар и той каза "ако искаш секцио няма проблем 1100 лв струва и правим секцио веднага!за мен е още по-добре след 30мин ще съм долу и ще си пия кафето ако секциото беше хубаво нещо двете ми деца щяха секцио да се родят"
явно че се плаща в тина киркова то и в ценоразписа го пише!!!
Активен
tanianikolova
Сватбар
на мама златото
«
Отговор #82 -:
февруари 21, 2008, 23:05:44 »
Цитат на: maria_lakova в февруари 21, 2008, 09:59:41
Цитат на: tanianikolova в февруари 20, 2008, 23:15:52
ако секциото е планирано, та дори и с направление, се заплаща, ако трябва да се направи по спешност е безплатно. аз плащах
Е, това не ми е ясно - защо трябва да плащаш при положение, че имаш направление и не е твой избора!
Тая държава за какво е въобще и за какво си плащаме всеки месец здравни осигуровки? Аз досега почти не съм ползвала нещо по здравната каса, освен за зъболекар и мисля, че не е редно да плащаме за раждане - нали държавата уж
иска да насърчи раждаемостта!
Ти в коя болница си раждала и колко ти струваше горе-долу, ако не е тайна?
в АГ Варна. платих 300лв
Активен
tanianikolova
Сватбар
на мама златото
«
Отговор #83 -:
февруари 21, 2008, 23:08:09 »
много са малко анестезиолозите, ако въобще има такива, които могат да слагат епидурална упойка
Активен
a
Професор
«
Отговор #84 -:
февруари 22, 2008, 07:57:24 »
Цитат
говорих с моя лекар и той каза "ако искаш секцио няма проблем 1100 лв струва и правим секцио веднага!за мен е още по-добре след 30мин ще съм долу и ще си пия кафето ако секциото беше хубаво нещо двете ми деца щяха секцио да се родят"
явно че се плаща в тина киркова то и в ценоразписа го пише!!!
вчера една приятелка роди в тина киркова секцио и там не се плаща ако е по спешност или с направление плаща се само ако си го избереш без да имаш медицински причини
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #85 -:
февруари 22, 2008, 11:55:57 »
анджак де
!аз му казах че ако евентуално искам и той веднага ме пресече така!да се надяваме че няма да имам медицински причини @}->--а ако е по медицински причини но искам точно определен лекар се плаща само за избора на лекар предполагам!!
:offtopic:малко объркахме темичката извинавам се
Активен
a
Професор
«
Отговор #86 -:
февруари 22, 2008, 16:32:33 »
да клео плаща се само за избор на лекар и евентуално за избор на упойка ако не искаш тази която предлагат по принцип
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
Щастлива съпруга и майка
«
Отговор #87 -:
февруари 23, 2008, 13:47:48 »
Ние също сме в тина киркова и секциото не се плаща понеже сме с направление от лекаря
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #88 -:
февруари 23, 2008, 15:01:55 »
избрала ли си кой доки ще те следи там и съответно кой ще те оперира!!аз разбрах че ако искаш да те следи определен лекар трябва да си заплатиш абонамента който вече е в размер на 400лв а ако ли не минаваш по здравната каса но не можеш да избереш лекар за следене на бременността!
dgudge при теб как е и ако може да ми кажеш какви изследвания ще правиш и по какви лекари те пратиха
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
Щастлива съпруга и майка
«
Отговор #89 -:
февруари 23, 2008, 15:12:02 »
Аз си избрах лекарката /акушер-гинеколог/ и се разбрахме с нея да взема талон от лекаря и тя ще ме гледа, по картон само се водя при друг доктор , който поема по здравната каса
. За сега съм много доволна от нея по което и време да й се обадя винаги е много учтива и ми помага. Докторката е Катя Златева к-т 113 , тя също работи в медицински център София 2000 ООД това е на Мария Луиза №92 там отидох при нея прегледа ме и се разбрахме да ме запише в болницата.
Понеже съм в 21 вече г.с ми каза че няма смисъл да плащам 400 лв. понеже не ме гледа от началото на бременноста.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...