Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:22:19

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449780 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: септември 21, 2007, 13:32:53 »

Абе да Ви кажа вкусното почти никога не е диетично.А как съм гладна днес още нищо не съм яла.А тези рецепти ми изострят още повече апетита.
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #376 -: септември 21, 2007, 16:47:55 »

Милички като споменахте десерт - и аз да дам една рецепта за любим десерт: "Негърче"
Продукти
кисело мляко -  400 гр к. мляко
брашно - две ч.чаши
олио - половин ч. чаша (може и по-малко)
1 бакпулвер
захар - 1 ч. чаша
какао - 2 с.л.

Заливка
1 пакетче масло
3 с.л. какао (аз слагам какаото с връхче)
1 ч. чаша пудра захар
малко вода за разреждане

Приготвяне В купа се сипва к. мляко и се добавя захарта. След като се обърка хубаво, се сипва олиото и после и брашното, към което се слага бакпулвера. Трябва да се получи сравнително гъста смес, да не е рядка. След това се прибавя какаото и отново се разбърква добре. Сместа се сипва в намаслена тавичка и се пече около 40 минути. Аз проверявам с клечка за зъби, дали е опечен десерта. Фурната винаги я пускам на най-силната степен, така че бих казала - 200 градуса и отгоре.

След като се опече десерта се оставя настрана да поизстине. През това време се приготвя заливката:
Маслото се разтопява в касеролка и към нея се прибавя захарта и какаото. Тъй като става гъста смес, трябва да се разреди с вода. Това малко на око на направих - важното е да се получи сос.

Преди да се залее, можете да го нарежете на парчета, за да попие по-хубаво соса вътре в десерта.



Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: септември 24, 2007, 09:13:35 »

Исабел това е друга рецепта на този тип десерт "негърското ..", ще я пробвам с удоволствие !!!

Гери направих крем-супата по твоята рецепта, много я харесахме всички !!!!! само, че нали не можеш без месо, предварително бях запържила малки късчета пил. филенце и стана страшна заедно с "кубетите" мммммм супер !!!! smile
« Последна редакция: септември 24, 2007, 12:53:55 от Ели . » Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: септември 25, 2007, 12:24:55 »

ехоооо мацки нещо позабравихте тази темичка, не готвите ли !???? blush!!!

ние снощи бяхме на филийки с пастет  girl_in_love girl_in_love girl_in_love, а после направих "Негърско дупе" smile girl_in_love girl_in_love
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1975


love is in the air....


Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: септември 25, 2007, 12:27:44 »

ехоооо мацки нещо позабравихте тази темичка, не готвите ли !???? blush!!!
Абе гледаме много да не готвим, защото после трябва и да ядем, атогава наистина става страшно... Girl_sing Цял живот борба с килограмите... huhhuh.gif...и това не си е работа... nea
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #380 -: септември 25, 2007, 12:32:27 »

Ние вчера бяхме на миш-маш. Имах поизостанали доматки, та им намерих място. Само дето след готвене така ухая, че ми иде да се посипя с нещо...Нямам абсорбатор  pardon Сега пък ми остана много извара от миш-маша и се чудя какво да я направя. crazy Може да напълня камби с извара и яйца.  LAUGHTER
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: септември 25, 2007, 12:41:41 »

аз правя едни пълнени чушлета с яйца и сирене smile- та за плънката ви трябват 2 яйца ; връзка магданоз ;1/2 копър , сирене /250 гр/ и  извара , всичко това се разбърква до получаване на хомогенна смес- после се пълнят предварително измитите и изчистени чушлета smile после се потаят в яйце и брашно /за да не изтече плънката / и се пържат в нагорещено олио... сервират се топли  blush
А ако искате може да направоте едно доматено сосче за заливка smile
Приятен апетит smilesmilesmile
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #382 -: септември 25, 2007, 13:14:03 »

Селвет, извинявай за тъпия въпрос, но ти ги потапяш целите и ги панираш, или потапяш само отгоре-дето е дръжката, и пържиш?Че малко неясно ми стана... pardon  crazy
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: септември 25, 2007, 13:15:53 »

потапям само  - "потапяш само отгоре-дето е дръжката, и пържиш" smile
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: септември 25, 2007, 13:22:25 »

някой има ли представа какво е съотношението между кристалната и пудрата захар !!! примерно 1 чаена чаша кристална захар на колко чаши пудра се равнява??
« Последна редакция: септември 25, 2007, 13:24:18 от Ели . » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: септември 25, 2007, 14:21:50 »

ние вчера бяхме на картофена супа със кротони пиле и синьо сирене.ама днес се чудя какво да готвя и мисля да спретна едни спагети със сос карбонара на маги.ако  имате други идеи за нещо бързо щото ще се прибера късно и ще съм гроги
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #386 -: септември 25, 2007, 14:32:56 »

Ами нахвърляй в гювечета домати,чушки,лук и сирене и направи сирене по шопски...Или яйца по панагюрски...Или бутерки с бейби-сачи...
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #387 -: септември 25, 2007, 14:52:06 »

Кой каза миш-маш? DANCE И ние онзи ден си правихме миш-маш, мнооого го обичам. Днеска сме на зеленчукова супа, а ми са се прияли и спагети, но каква комбинация само - супа и спагети laugh
Също си правихме и любимата ми салата с печени чушки - запържвам чушките в тиганче, после ги нарязвам на парченца, добавям ситно нарязан чесън, магданоз, оцет, олио, сол и супер салатка good give_rose

Ели, не съм чувала да има някаква разлика особена между двата вида захар. Може би на една чаша кристална се падат чаша и половина пудра? На теб за десерт ли ти трябва? smile
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: септември 25, 2007, 15:16:53 »

да за десерт !!!!! и не знам да не би не стане достатъчно сладко !!!! smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: септември 25, 2007, 15:25:53 »

Навила съм се в събота ако съм добре да пробвам негърското дупе на Ели и соса с 3 вида сирена на Вероника защото тази седмица не успях.А тази вечер направо незнам какво ще измисля но не ми се яде гювечета и миш маш.Но Ви благодаря за идеите.Май ще правя картофени кюфтенца с млечен сос или други кюфтенца с някакво сосче.другия вариант мисля да е пица и май ще спечели пицата.
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines