Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 11:11:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449743 пъти)
mirmar
Сватбен ШАМАН
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #315 -:
септември 18, 2007, 13:21:55 »
Изпробвано 3 пъти:
5-МИНУТНА ТОРТА С БИШКОТИ
1 пакет бишкоти от малките-дълги са към 6см.
2 кисели млека
сладко от нещо си или плодове
може малко ромче или коняче
захар на вкус за млякото
Редите бишкоти /може да ги топнете в разредения ром/, мацвате малко сладко или слагате плодове на резенчета, изсипвате малко мляко и така докато всичко свърши.
Отгоре да завършите с мляко,де.
Пъхвате в хладилника и на другия ден бързате да се приберете от работа, за да хапнете.
Аз съм я правила с праскови- става с леееко резлив вкус и е много
Със сладко от ягоди също става. И с пресни ягоди.
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #316 -:
септември 18, 2007, 13:59:28 »
И аз да кажа едничка, която ми я каза майка ми, на мен ми се струваше гадничка, но се оказа доста вкусна и сега мъжа ми я обожава.
Няколко тиквички,разрязват се на две по дължина, издълбава се с лъжичка вътрешната част /семките/ и те стават като лодчици, нареждат се в тавичка, вече готовите лодчици съвсем леко да се затоплят във фурната и се пълнят с предварително подготвения пълнеж от ориз и кайма, като за сърмички, с каквото му слагате по желание - аз лично слагам само черно пиперче малко. Та значи напълвате лодките с пълнежа и слагате във фурната докато тиквичките омекнат, и се запекат.Заливате ги от горе със кисело мляко, желтък и сирене /по желание и малко настърган кашкавал/, заливката може да я направите нацяло както при мусаката, но аз я правя на всяка лодчица по отделно. Звучи малко като буламач
, но е изключително вкусничко. И аз много обичам да готвя и ми доставя удоволствие да се занимавам
Надявам се да ви хареса, дано да съм обяснила като хората,че хич не умея да обяснявам
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #317 -:
септември 18, 2007, 14:20:26 »
spirit
, и на мен това ми е от любимите ястия
И мен ме научи майка ми
Само, че аз я правя без заливката, а просто като сервирам слагам много кисело мляко, понеже обичам. Пък на любимия без, че той не харесва така - обича яденето без добавки
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #318 -:
септември 18, 2007, 14:25:13 »
Цитат на: gucci в септември 18, 2007, 12:55:39
Фийби прави я половината с майонеза другата без важното е да има разнообразие
Връщам се от магазина и какво да видя-----добре че купих майонеза...........
Сега за десерта:
Мисля да е най-обикновена бисквитена торта,обаче като гледам Бишкотената торта на avva_stz и си мисля;"Май ще се развихря да се знае кога съм била вкъщи"
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #319 -:
септември 18, 2007, 14:30:02 »
Фийби
, цял ден съм на работа, а ти само говориш за салатки, сега пък с такъв ентусиазъм за бишкотената торта....чак аз се замислих дали пък да не врътна една, като се прибера
Само че ми се ще да измисля и приложение на чисто новичкия си пасатор, а никога не съм ползвала...
За какво мога да го използвам, дайте идеи! /Само да не кажете за плодове- за това и сама се сещам
/
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #320 -:
септември 18, 2007, 14:32:52 »
Крем супа, примерно /ако хапвате де/ с едни хубави хрупкави крутонки става направооо...
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #321 -:
септември 18, 2007, 14:44:26 »
Моя мъж също свикна още веднага с българската кухня. Даже сам си прави таратор, много го обича. Само риба и морски деликатеси не обича , но така остава повече за ен
. Иначе глезльото не яде останал храна от вечерта , а само прясно сготевена.
И той готви, общо взето има неща , които аз не мога да правя и такива , които той не може. Например мексиканско - и двамта го обожаваме, но само той може да сготви. Прави си сам даже и тортийата
Мммм прияде ми се.
Аз мога да ви дам една от моите любими рецепти - крем супа броколи.
1/2 кг Броколи
1 кофича заквасена сметана
4-5 скилидки чесън
копър и магданоз
Около броколи се варят около 10 мин, ако са замразени времето се редуцира на 3-4 мин. След като се сварят част от водата се изсипва , а с останалата се пасират броколите. прибавя се сметаната , като се оства още около минута да поври. След като я махнете от котлона се добавя ситно нарязания чесън, копъра. Сервира се с малко крутони отгоре по желание и поръсена с магданоз.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #322 -:
септември 18, 2007, 15:28:53 »
Та с ваша помощ скалъпихме с мама следното меню за днес
1.Салатка кьополу със и без майонеза
2.Пилешка кавърма с помощта на Маги и идеите на
avva_stz
3.Бишкотена торта на
avva_stz
- вече я направих,в хладилника е
Благодаря ви момичета!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #323 -:
септември 18, 2007, 15:53:08 »
момичета ние днес правим месече от както се оженихме.дали ще успея да сготвя нещо специално надали.ще го водя на ресторант защото той ще се прибере преди мен.а толкова обичам да готвя.
ето една рецептичка за моята бисквитен аторта с сладко от ягоди.
купувате си един пакет бисквити закуска какаови.взимате сметана на Хопла и я разбивате.Кармерлизирате 2-3 супени лъжици и докато са още течни на котлона слагате чаша топла вода.Получава се нещо като карамелена вода.В нея се топят бисквитките.Реди се ред бисквите ред сладко с цели ягодки и ред сметана.Накрая последната част от сметаната се прави по следния начин.Кармелизират се няколко лъжици захар и още топли се сипват във сметаната и се бърка енергично.Получават се нещо като карамелени парченца.Стова се намазва тортаа отгоре.Слага се в хладилника поне за 3-4 часа.Само да ви предупредя да внимавате с топването на бисквитките за да не се разпаднат.Топвате и вадите.Дано Ви хареса.Тя е нещо подобно на бишкотената тортичка на avva_stz .
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #324 -:
септември 18, 2007, 15:58:59 »
ето и една салатка с макарони
сварявате един пакет макарони на спираки и прибавят кисели краставички ролца от раци някакъв колбас и царевичка може и синьо сирене който обича.Режат се на кубчета нещата а макароните или цели или на две.Овкусявате с майонеза и черен пипер.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #325 -:
септември 18, 2007, 16:01:26 »
днес тук направо се развихрих.Ето и още нещо много лесно и вкусно за десерт.Цедено кисело млято се сипва с лъжица в чаша за сладолед и се редува ред цедено мляко ред мед поръсвате с орехи.Правят се около три реда така.Най добр сами да си изцедите млякото за да е по гъстичко.Това е родопски специалитет.Там го правят със млято смес от краве овче и биволско мляко.Уникално е на вкус.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #326 -:
септември 18, 2007, 18:41:14 »
Ето как изглежда тортичката на avva_stz
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #327 -:
септември 18, 2007, 18:49:03 »
малеееййй ммммммм така ми се прияде а ще ми кажете ли рецепта за крем супа от картофи нещо такова ми се яде и няма кой да ми напряави та мисля да си спретна сама и много обичам картофкии
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #328 -:
септември 18, 2007, 19:15:07 »
Момичета, страхотни рецепти!
Ето една и от нас с милото
Млечна баница
1 kg прясно мляко
6 яйца
1 чаена чаша захар
1 щипка ванилия на прах
3-4 листа точени кори
Тавичка се намазва с малко олио и се нареждат точените кори, като се разкъсват на парчета предварително. Слагат се в затоплена фурна и се изпичат, докато станат хрупкави.
През това време се разбиват яйцата, млякото, захарта и ванилията.
Изсипва се* сместа в тавичката с корите и се пече докато хване хубава коричка.
(*Ако използвате стъклена тавичка, моля изсипвайте бавно млякото и яйцата върху корите, защото тавата може да се спука от рязката температурна разлика...Веднъж спукахме една..
и почистването на млякото със захарта от печката беше..
)
Bon apetit
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #329 -:
септември 18, 2007, 21:39:34 »
Цитат на: kleo_20 в септември 18, 2007, 18:49:03
малеееййй ммммммм така ми се прияде а ще ми кажете ли рецепта за крем супа от картофи нещо такова ми се яде и няма кой да ми напряави та мисля да си спретна сама и много обичам картофкии
Заповядай:
Продукти
картофи -
4-5 средно големи, една глава лук, моркови 1-2, прясно мляко за разреждане, бучка масло, сол и черен пипер на вкус.
Слагаш във вода да врят картофите, лука (слагаш го цял, само да е обелен) и морковите. Като се сварят картофите ги пасираш, лука аз го хвърлям (само за по-силен бульон го ползвам) и можеш и морковите да пасираш също. Разрездаш сместта с прясното мляко - хубаво е да е затоплено, ама това не го спазвам много-много. Добавяш маслото, връщаш още малко на огъня като се бърка. Посоляваш. По принцип може да се добави накрая натрошено сирене - става интересен вкуса.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...