Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 15:58:11

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449916 пъти)
 
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #1215 -: февруари 07, 2008, 14:24:13 »

Моето момче иска той да ми сготви за Св.Валентин. Но като го знам какъв готвач е  cook Може само фили да маже и да пържи картофи. Това е всичко.
Но въпросът е в жеста  girl_wink
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #1216 -: февруари 07, 2008, 16:46:22 »

Момичета правили ли сте печени ябълки?Аз имам вкъщи ябълки и искам да ги оползотворя,че ще се скапят.Дайте рецепта за печени ябълки.
Активен
elenceto
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 130



Моят сватбен албум

« Отговор #1217 -: февруари 07, 2008, 17:15:21 »

Мен ме интересува, някой знае ли от къде мога да си купя инструменти за карвинг?Изключително много съм се запалила , а не знам къде мога да намеря!
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #1218 -: февруари 07, 2008, 19:40:09 »

Мен ме интересува, някой знае ли от къде мога да си купя инструменти за карвинг?Изключително много съм се запалила , а не знам къде мога да намеря!

Инструменти за какво,миличка? crazy Това не съм го и чувала  blush Язък, че се "барам" готвачка tease
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #1219 -: февруари 07, 2008, 19:51:08 »

това и аз не го знам какво е  *crazy*звучи ми всичко друго но не и готварско  pardon
за ябълките моята баба ги изчистваше от дръжката и семките в средата (издълбава ги)и след това с смляни орехи захар и малко масло ги пълни!!!така ги пече но колко ще те излъжа тя казва "докато не замиришат на карамелче"какво ще рече това не зная! =]нека някоя готвачка се включи гучи къде си мила  blum
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #1220 -: февруари 07, 2008, 20:43:41 »

Мен ме интересува, някой знае ли от къде мога да си купя инструменти за карвинг?Изключително много съм се запалила , а не знам къде мога да намеря!

Карвинг инструментите се използват за издълбаване и изрязване на формички. В САЩ се използват най-често около Halloween, когато се дълбаят и украсяват тиквени фенери.


* pumpkin carving.jpg (15.54 KB, 321x375 - видяно 4714 пъти.)
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #1221 -: февруари 07, 2008, 21:53:55 »

Милички, ще ми кажете ли как я правите лещата blush blush
Аз я готвя, но нещо не я докарвам хубава, не ми стои вкусна angry

Незнам дали не трябва запръжка или нещо такова, защото аз я правя без такова нещо и сигурно затова хич не я докарвам вкусна crazy
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #1222 -: февруари 07, 2008, 22:31:36 »

Мен ме интересува, някой знае ли от къде мога да си купя инструменти за карвинг?Изключително много съм се запалила , а не знам къде мога да намеря!

Карвинг инструментите се използват за издълбаване и изрязване на формички. В САЩ се използват най-често около Halloween, когато се дълбаят и украсяват тиквени фенери.

да, найразлични формм в плодове и зеленжуци, гооолеми красоти стават
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 808


най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #1223 -: февруари 08, 2008, 10:22:24 »

Милички, ще ми кажете ли как я правите лещата blush blush
Аз я готвя, но нещо не я докарвам хубава, не ми стои вкусна angry

Незнам дали не трябва запръжка или нещо такова, защото аз я правя без такова нещо и сигурно затова хич не я докарвам вкусна crazy


Ами да мила, вкуса на лещата се получава накрая като й направиш запръжка.Поне аз така я правя и така се прави по оригинална рецепта (учила съм в ТОХ и затова знам).Докато вариш лещата (когато заври!) при нея слагаш един цял лук, един морков и нарязана на ситно/ най-добре настъргана глава от целина!Също се слагат и 2-3 скилидки чесън на лещата нарязани на ситно!Всички тези зеленчуци дават аромат на лещата.Когато е сварена просто изваждаш целият лук и моркова и по желание може да ги хвърлиш или нарежех на стино и да ги върнеш обратно в тенджерата.След което правиш запръжката - в тиган с малко олио запържваш 1 средно голям лук до златисто, след което добавяш една лъжица брашно и него до златисто запържваш и накрая слагаш лъжица червен пипер!Той прави истинския вкус!Веднага разреждаш с доматен сок/пюре (аз предпочитам пюрето- по-вкусно става с него) и съвсем малко водичка, за да не изгори червеняи пипер и да се разреди.Това е!Добавяш внимателно запръжката към лещата (първо се добавя малко към запръжката за да се смесят и после всичко при лещата) и връщаш на котлона за 2-3 минутки, за да не остане сурово брашното!
Добър апетит!А и накрая по желание наръсваш с пресен магданоз!
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #1224 -: февруари 08, 2008, 10:26:37 »

didi_vla1983, мила много ти благодаря за рецептата give_rose give_rose give_rose Наистина не може без запръжката, а аз незнаех как се прави pardon
Ще докладвам после как съм се справила Wink danceg
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #1225 -: февруари 08, 2008, 10:30:38 »

Isabel, аз правя същото,само че по малко по-лесен начин. В тенджерата, в която ще готвиш, слагаш мазнинка, запържваш лук+чушка+морков+доматки/доматен сок/+червен пипер съвсем малко. Като се запържи слагаш почистената и измита леща, доливаш вода . Оставяш да си ври. Като стане готова лещата,10 минути преди да я свалиш от котлона, добавящ предварително разбита в малко вода лъжичка брашно и нарязани скилидки чесън+чубрица и босилек и черен пипер.
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 808


най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #1226 -: февруари 08, 2008, 10:37:06 »

didi_vla1983, мила много ти благодаря за рецептата give_rose give_rose give_rose Наистина не може без запръжката, а аз незнаех как се прави pardon
Ще докладвам после как съм се справила Wink danceg

Моля, моля, а и аз забравих да кажа, че се слага чубрицааааааа!Може и по рецептата на Ава, който както е свикнал! pardon
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #1227 -: февруари 08, 2008, 10:42:05 »

Isabel, аз правя същото,само че по малко по-лесен начин. В тенджерата, в която ще готвиш, слагаш мазнинка, запържваш лук+чушка+морков+доматки/доматен сок/+червен пипер съвсем малко. Като се запържи слагаш почистената и измита леща, доливаш вода . Оставяш да си ври. Като стане готова лещата,10 минути преди да я свалиш от котлона, добавящ предварително разбита в малко вода лъжичка брашно и нарязани скилидки чесън+чубрица и босилек и черен пипер.
Ами то и аз горе долу така я правя ама още по мързелски та слагам тенджерата на котлона с малко олио и 2 ч.ч леща,сол,чубричка и оставам да си ври през това време нарязвам на ситно половин глава лук,настъргвам един морков,и пак наситно 2 скилидки чесън всичко това го сипвам в  отварата с лещата,след това слагам червен пипер и доматен сок или настърган домат и аз си слагам една лъжичка пикантина и оставям да се посвари,15-20 мин преди да я изключиш слагаш 1 ч.л брашно и това е.Бон апети мила give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1228 -: февруари 08, 2008, 13:48:13 »

Момичета правили ли сте печени ябълки?Аз имам вкъщи ябълки и искам да ги оползотворя,че ще се скапят.Дайте рецепта за печени ябълки.
Аз ги правя по следния начин.обелвам ябърките и ги нарязвам на резенчета.обалвам си хубаво в захар.нареждам ги в тава намазана отдору с масло или олио.аз слагам олио щото не ми допада миризата на разтопено масло.като почне да се разтопява захарта по ябълките ги поръсвам с още захар.трябва хубаво да се кармелизират.За да залепне хубаво захарта преди да се оваргалват в захарта може да се намокрят или намажат с масълце.

Леща не готвя

Гледам че сте разгадали какво е карвинг.

аз съм на диета и почти не готвя тази седмица
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #1229 -: февруари 08, 2008, 22:07:12 »

Момичета, ето една рецептичка за крем супа от червена леща:

Необходими продукти: 2 ч.ч. червена леща, 1 и 1/2 литра зеленчуков бульон, 1 глава лук нарязана на дребно, 4-5 скилидки чесън, 2 моркова, пиперка, 2 домата, смлян кимион, 1 глава лук нарязана като за украса, черен пипер, босилек, ким, сол, 3-4 с.л. краве масло, лимон.
Начин на рпиготвяне: Слагаме бульона да кипне, добавяме измитата леща (аз първо я посварявам за 10 минути и хвърлям първата вода), лука, нарязаните на ситно моркови и пиперки, настърганите домати и чесъна. Варим на слаб огън до омекване на всички продукти и пасираме. В малко зехтин запържваме лука до златисто за гарниране. Поставяме пасираната супа да кипне, добавяме подправките, сипваме 2-3 л. масло и отстраняваме от огъня. Сервираме като всяка порция гарнираме със запържен лук и резенче лимон. Подправя се и с червен пипер също.

Много е лесно за приготвяне и става сравнително бързо. Но вкуса е по-различен от традиционно приготвената леща.
Активен
Страници: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines