Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 10:48:10

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449662 пъти)
 
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #930 -: януари 09, 2008, 11:55:17 »

Да ви кажа към какво се насочих за меню за рождения ден на милото.

Предястие- салата от извара,майонеза,чушки,царевица и яйце; салата от бял фасул с варено морковче и кисела краставичка.
Основно- гарнитура от картофи и броколи със сметанов сос, като се ръководя от рецептата на Росистелка,а за месо много се чудих...като сметнах колко време трябва да си играя да пържа/панирам/пека или каквото и да е, реших да поръчам от един ресторант 4 саби- то си е с име 'Юнашко нещо-си", а сабите са от свинско и пилешко месце с гарнитура. 2000гр е всичко!
Това е меню за 6 човека, 4 мъже в т.ч. И разни други салатки ще има,де,и туршийки-разни бурканени неща такива...
И така pardon..нямам закога да си играя след работния ден...А за десерт-торта.
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #931 -: януари 09, 2008, 12:07:30 »

Предястие- салата от извара,майонеза,чушки,царевица и яйце
Ава а тази салатка я обожавам иначе си решила мого правилно да си порачаш от ресторант..........на моя мъж рд мина на 18 декември и той си пържи и оправя месото това си му е специалитет ,а салатките от мен млечна, руска, плата със сухи мезета и туршийя ,а също и марулка микс / това си е марула и някъкъв италиански вид трева като марула  червена на цвят/ объквам с зехтин и лимон поръсям със техния grattugiato    и  става приказно ние и само марула да си режем си поръсваме grattugiato,тогава салатата не е само марулка променя и се вкуса и е много вкусно даже сега отивам да пазарувам и ще си купя един плик
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #932 -: януари 09, 2008, 12:08:11 »

Роси, пишеш за промита сметана и си мисля,че може и течна,готварска сметана,нали?
Много ми изглежда вкусна рецептата и мисля скоро да я пробвам.Всъщност имам всичко само броколи да взема.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #933 -: януари 09, 2008, 12:20:18 »

Еййй,още повече се обърках с тия сметани  shok Кажете коко вида са тия сметани,бре! Нали една сладкарска от флакон, една в кофички-за готвене, една заквасена- сега заквасена и за готвене едно и също ли е...егати сложнотията! Аз каква да взема??? Течна..какво беше течна? shok
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #934 -: януари 09, 2008, 12:24:47 »

Не че съм разбирач,но според мен като изключим сладкарската,която мисля че е сладка,има два вида за готвене - заквасена в кофички и течна в кутий/като млякото/ pardon
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #935 -: януари 09, 2008, 12:25:52 »

Хубаво,де, и аз коя да взема??? funnytooth laugh focus
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #936 -: януари 09, 2008, 12:26:54 »

която сметана не е сладка няма значение как се води като име е за готвене само да не е сладка всичко е ток !!аз лично вместо да я премивам или каквото беше взимам течна по лесно е и буркането и всичко good
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #937 -: януари 09, 2008, 12:27:46 »

Според Роси - заквасена в кофичка,която размиваш с вода,за да стане течна.По-тази логика може и направо течна - според мен.
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #938 -: януари 09, 2008, 16:04:56 »

Моят начин за приготвяне на спанак с ориз-едно от най-вкусните ми ястия е сходен с този на gucci,но слагам и моркови,понякога и пилешко,ето как:
Задушавам в малко масло и олио нарязан на ситно праз и моркови (не много на дребно),добавям накъсания(за да не му избягат витамините при рязането) на по едричко спанак (предпочитам пресен по възможност),осолявам и слагам и мааалко водичка,за да се задушава,а не пържи.Като поомекне всичко слагам измития до бистра вода ориз (за да не слепва)-използвам ориз басмати -той е дългозърнест и ароматен,кубче зеленчуков бульон,евентуално позапържените пилешки хапки,слагам вода(3:1 с ориза) и запичам във фурната(вадя преди пълното изсъхване на ориза,той "попива" и впоследствие).Много е вкусно Wink
И понеже съм решила да си правя кулинарна книжка на любими ястия със снимки,разполагам с такива и на това blush
 

Rossistela, това е страхотно Bravo Bravo Аз по принцип готвя само спанака с ориз по горе-долу същия начин, но твоята рецепта е по-богата и ще се пробва задължително!!! yahoo danceg
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #939 -: януари 09, 2008, 18:21:19 »

Супер,радвам се,че ви харесват рецептичките ми!Хехе,ама с тия сметани голям диалог станало...аз винаги използвам тази в червеникавата кофичка на Данон (мммм-много е вкусна с шипков мармалад smile ),не съм взимала течна-най-популярната е тази на Hopla`,но не взимам такава-навик pardon
Гери,мерси за рецептата,ще пробвам обезателно air_kiss
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #940 -: януари 09, 2008, 18:32:48 »

Роси и аз обожавам сметана с шипков мармалад. Иначе най-хубавата течна сметана е тази на президент, другите са на растителна основа. Милото врънка за домашна баница, която днес не успях д анаправя, но утре ще се захвана ще ви покажа снимки. Много съм горда ,че се научих сама да си точа корите.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #941 -: януари 10, 2008, 08:48:22 »

Мацки-готвачки имам един въпрос.След като се изръсих 15лв за 1л зехтин,сега установих,че докато ни е нямало по празниците май е замръзнал.Само два-три пръста отгоре на шишето е течен ,а надолу седи като малки топчета.Дали ще се втечни отново и става ли за консумация?

А аз снощи правих пил.дробчета с лук и сметана и картофено пюре за гарнитура.Коментара на мъжо беше"Мм,доста добре готвиш" dance
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #942 -: януари 10, 2008, 08:51:21 »

за първи път чувам зехтин да се заледи, ами освен да го оставиш на топло да видим какво ще стане !!!! sad

ние вчера папахме мусака с тараторче ммммммммммммм smile
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #943 -: януари 10, 2008, 09:02:39 »

Ами аз не съм сигурна,че е замръзнал,но така изглежда и чудя от какво се е получило.Може нещо да се е развалил?Просто се чудих дали на някой му се е случвало.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #944 -: януари 10, 2008, 09:11:32 »

Ами аз не съм сигурна,че е замръзнал,но така изглежда и чудя от какво се е получило.Може нещо да се е развалил?Просто се чудих дали на някой му се е случвало.

срока на годност погледна ли?
ще споделиш ли рецептата за дробчетата?
Активен
Страници: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines