Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 04:54:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Църковен брак  (Прочетена 166521 пъти)

kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: ноември 07, 2007, 14:10:23 »

blush blush blush
аз съм силно вярващ човек нищо че напоследък не ми остава време ходя на църква което е много лошо лично за мен  *db*исках църковен брак не защото е модерно а защото винаги съм го искала с 300 зора накарах милото и кума да се кръстят на дали е заради модата :laugh:ритуала е много красив и величествен за мен и така усещам брака ни пречистен и силно духовно свързан!
Активен
mishlence
Сватбар
Публикации: 165

Госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: ноември 07, 2007, 17:07:33 »

И аз искам църковен брак,ама май няма да ме огрее,нали моя вече е бил църковно женен за бившата,и може да не стане при нас. Cray
Активен
kleo_20
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: ноември 07, 2007, 17:12:01 »

може но трябва документ че църквата му позволява да се ожени отново!! *THUMBS*въпреки че нас с милото не са ни питали дали сме се женили преди това така че знам ли може да си траете ама е тъпо и очернява тайнството на църковния брак така че по-добре проучете въпроса!! good
Активен
mishlence
Сватбар

Госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: ноември 07, 2007, 17:23:05 »

Клео,добра идея,ще си траем,но нали в свидетелството пише кое венчило е(1-во ,2-ро),нали моя ще каже 4е за него ще е 2ро. cray
Активен
kleo_20
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: ноември 07, 2007, 17:25:09 »

аз не съм го видяла това пише го в декларацията за брак доколкот зная!!!това за църквата го попълни милото имаше там за номера на гражданското свидетелство еи такива неща имената ни моята нова фамилия!!не съм видяла за кой брак е
Активен
Velislava
Ентусиаст
**
Публикации: 68

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: ноември 08, 2007, 10:23:32 »

съгласна съм с казаното от теб за облеклото в църквата!моята рокля както се вижда от снимките беше доста разголена!не за да се правя на чалга певица просто винаги съм харесвала по нестандартните неща и не обичам да се придържам към норми и правила!лично предпочитание!но си бях със шал загърната цялата майка ми и кумат ми също!!!виждала съм булки които не го спазват но отва си е за тяхна сметка все пак!!!!
Сладката ми тя kiss2 Мила, та ти беше една от най-красивите и сексапилни форумски булки girl_in_love и много добре съм забелязала че си била с шал....даже си прекалила с увиването в него blum laugh...
Аз в никакъв случай не изпозлвах думата чалга-певица като нарицателно /знам че прозвуча така blush/..както казах по-доре аз също ги харесвам Girl_hide...Мисълта на моя, май не толкова добре написан преден пост  laugh е че много момичета го правят защото са чули че това е хубаво, че така се прави и т.н....без да се замислят какво се изисква от тях/чисто морално и етично/...

Ние също нямаме църковен брак,мисля,че е въпрос на личен избор,не съм чувала да е задължително,освен ако в някоя регилия не е задължително  crazy
Разбира  се, че е въпрос на избор..дори те поздравявам че не сте правили след като не държиш на този вид бракосъчетание good

Мая,да ти кажа честно ми се искаше църковен брак,но там където ни беше сватбата параклисът беше много малък и просто с межът ми решихме да го отложим,защото мислим да го направим на красиво място,като Рилски манастир или Араповски,това лято щв решим. weddingday
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: ноември 08, 2007, 14:54:39 »

Клео,добра идея,ще си траем,но нали в свидетелството пише кое венчило е(1-во ,2-ро),нали моя ще каже [пише се че] за него ще е 2ро. cray
И въпреки всичко се иска документ от църквата, че е разведен по каноните на нашата си църква с предната си съпруга. А това дали ще ви го поискат в църквата, дали той ще каже, че преди е бил женен е въпрос на лично решение. Църквата не може да ви задължи, освен ако вие самите не решите да сте честни към нея (църквата).
Активен
mishlence
Сватбар

Госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: ноември 08, 2007, 18:30:54 »

Какви документи не разбрах от църквата,аз си мислех че искат само документ че има развод от гражданското,сега да не ми казваш,че има развод и от църквата  crazy
Активен
kleo_20
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: ноември 08, 2007, 18:42:37 »

да мила ако иска дадения човек да се жени в църква а преди това е имал също църковен брак трябва разрешение от църквата за повторен църковен брак!ама как го казах!я иди си питай направо мила не се обърквай само най-добре така
Активен
mishlence
Сватбар

Госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: ноември 09, 2007, 11:40:53 »

Благодаря ви за отговорите,значи все пак има малка надежда ,че да се венчаем и в църква. Girl_sing
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: ноември 09, 2007, 12:45:45 »

Какви документи не разбрах от църквата,аз си мислех че искат само документ че има развод от гражданското,сега да не ми казваш,че има развод и от църквата  crazy
Има разбира се документ, който се издава от църквата. Но наистина за най-сигурно иди и попитай в църквата какво ще ти кажат. Ако трябва иди до Семинарията, ако си от София или Пловдив.
Активен
mishlence
Сватбар

Госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: ноември 09, 2007, 19:26:57 »

Не не съм от Пловдив ,от малък град съм,има 2-3 църкви всичко на всичко тука. pleasantry
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: ноември 09, 2007, 21:36:37 »

Mishlence, отиди при някой свещеник и сподели притесненията си. Не мисля че трябва да попиташ просто някоя жена или случаен свещеник, защото църковен развод не се дава лесно. Това ми го обесни свещеника ( при който ходя при нужда lol, преди да се оженя. Причините  трябва да са много основателни и сериозни и в никакъв случай човека да не е виновен за разтрогването на брака - например намерил си е друго/а или пък оставил семейството си или нещо подобно. Затова по-добре сподели проблема с доверен човек вместо да просто да почукаш на нечия врата.
Стискам палци да решиш нещата.
Активен
leah
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #358 -: декември 08, 2007, 00:59:28 »

Здравейте! На мен също ми предстои сватба догодина. Имам едно въпросче - кумата е католичка, това ще бъде ли проблем за църковния брак?
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: декември 08, 2007, 10:59:33 »

За съжаление ще бъде. Кумовете трябва да бъдат кръстени в православна църква. За тази цел им искат кръщелните. Може да разгледаш по-назад в темата доста момичета са споделили опит.
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: