Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 20:34:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Лични карти
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Лични карти (Прочетена 188872 пъти)
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703
Отг: Лични карти
«
Отговор #330 -:
декември 16, 2008, 15:04:49 »
Относно банките- вчера в Пощенска искаха да попълня една декларация за тиренцето, нищо повече.
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
«
Отговор #331 -:
януари 05, 2009, 15:00:56 »
Да се изфукам, че вече си имам нова лична карта и нов паспорт с новата фамилия!
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #332 -:
януари 07, 2009, 14:35:43 »
eli_m ха честито!
Относно банките на мен ми искаха удостоверение за идентичност на лице с две различни имена.Ок занесох го но разписките и извлеченията пак си ми пише старата фамилия
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #333 -:
март 26, 2009, 10:05:17 »
Искам да попутам ако си запазя моята фамилия дали трябва да си сменям документите.
Втори въпрос ако си сменя фамилията без тире, какви документи да занеса в факултетната ми канцелария, за да ен стане някакво объркване с документите ми и бъдешето ми дипломиране. трябва ли да нося и документ за едентичност в данъчното, защото имам собственост, на която плащам данъци.
Ако са ми тъпи випросите се извинявам. Просто искам да знам къде трябва да отида и да си подам документи за единтичност на имената, в кои институции?
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #334 -:
март 26, 2009, 10:15:11 »
Цитат на: bergeria в март 26, 2009, 10:05:17
Искам да попутам ако си запазя моята фамилия дали трябва да си сменям документите.
Втори въпрос ако си сменя фамилията без тире, какви документи да занеса в факултетната ми канцелария, за да ен стане някакво объркване с документите ми и бъдешето ми дипломиране. трябва ли да нося и документ за едентичност в данъчното, защото имам собственост, на която плащам данъци.
Ако са ми тъпи випросите се извинявам. Просто искам да знам къде трябва да отида и да си подам документи за единтичност на имената, в кои институции?
Ако си запазиш твоята фамилия и не добавяш тази на съпруга ти с тире, не е задължително да си сменяш документите. Когато им изтече срока, тогава с новия постоянен адрес.
Ако си смениш фамилията и скоро ти предстои дипломиране, моят съвет е не си сменяй фамилията в университета, защото е голяма хамалогия. Молба до ректор, копие от акта за брака и куп други формуляри. После има чакане за разрешение на ректора, сменя ти се цялото досие в университета. Ти си решаваш.. :-)
Документ за идентичност в данъчното не ти трябва. Поне на мен не ми го искаха. Също имам наследствена собственост, просто след време когато придобихме двамата с половинката ми обща собственост и подавахме декларация автоматично ми излезе и другата собственост и ми смениха само фамилията. Дано съм ти била полезна.
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #335 -:
март 26, 2009, 10:56:38 »
Благодаря ти много за бързия отговор
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #336 -:
април 01, 2009, 23:44:50 »
ако си запазя фамилията трябва ли д аси сменям документите?
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #337 -:
април 02, 2009, 08:30:57 »
Аз още не съм отишла да си сменя шофьорската книжка, но все се надявам да не ми тръснат някоя солена глоба. Все пак личната карта и паспорта са ми с новото име,а книжката беше почти нова и не ми се разправя, защото трябва и нов талон за колата да си вадя.
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #338 -:
април 02, 2009, 08:48:15 »
Цитат на: bergeria в март 26, 2009, 10:56:38
Благодаря ти много за бързия отговор
За нищо.
Цитат на: Amelia в април 01, 2009, 23:44:50
ако си запазя фамилията трябва ли д аси сменям документите?
Не, обаче след като им изтече срока - да.
Цитат на: Zahira™ в април 02, 2009, 08:30:57
Аз още не съм отишла да си сменя шофьорската книжка, но все се надявам да не ми тръснат някоя солена глоба. Все пак личната карта и паспорта са ми с новото име,а книжката беше почти нова и не ми се разправя, защото трябва и нов талон за колата да си вадя.
Мисля, че няма глоба. Вчера се разправях в районното за паспорта и не ми тръснаха глоба. Но аз си го върнах когато подменях документи. Ако ти е изтекъл срока тогава има глоба. Ако пък започнат да ти се правят на луди...прави се и ти! Те и без това там са абсолютни шматки....
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #339 -:
април 02, 2009, 09:36:44 »
Zahira, не е задължително да си сменяш талона на колата.
аз си смених лична карта, паспорт и шофьорска книжка(добавих фамилията на съпруга ми към моята) и ми казаха че това са задължителните документи които трябва да сменя, а всичко останало е ако искам. реших че нямам време и нерви да се занимавам и с това и след като и от КАТ ми казаха че мога да си карам така.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #340 -:
май 03, 2009, 15:55:44 »
Момичета, тъй като вече не съм г-ца Петрова, а г-жа Василева ще трябва да сменям и аз документи.Адрес няма да сменям, само фамилията.
В този случай трябва ли да ходя в общината или направо в районното?Там доколкото разбрах трябва да попълня заявление, да нося:
* свидетелството за брак( само не разбрах оригинал или копие)
* акт за раждане ( не съм сигурна, че е нужен)
* снимка ( 1 или 2 бр)
* и да си платя таксата...
И там в заявлението нали имаше опция за едновременна смяна на шофьорката книжка... А някъде прочетох, че за нея трябва да представя медицинско, което ми се струва тъпо, при положение, че съвсем наскоро съм представила на еди-кои си органи медицинско за брак
Ето това ужким разбрах, ама дали е така
Моля ви, поправете ме ако нещо съм пропуснала
Току що прочетох, че от есента (септември-октомври) ще се издават нови лични карти с е-носител(чип).Ами сега... дали ще задължат всички граждани да си сменят л.к, щото ако е така... сега да вадя и наесен пак....
Това е пълен кошмар
«
Последна редакция: май 03, 2009, 16:42:50 от valka27
»
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #341 -:
май 03, 2009, 16:46:23 »
valka27
, освен оригинала имай и няколко копия в теб на удостоверението за брак и акта ти за раждане. Щом няма да сменяш адрес това са нещата, които ти трябват. За медицинското за шофьорска книжка - искат си го тъпо и упорито!
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #342 -:
май 03, 2009, 17:13:27 »
А нещо за новите карти с чипове?
аз съм по-склонна да си платя глоба за закъснение, отколкото да ходя 2 пъти да вадя
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #343 -:
май 03, 2009, 22:50:49 »
Валка, аз също не сменях адрес и не ми искаха адресна регистрация от общината. Само на моя мъж, който си сменя адреса от личната карта си взема адресна регистрация от общината. Носих копие от акта за граждански брак и акта за раждане и да ти кажа честно си подадох документите месец и половина след сватбата. Дори си спомням, че бяха местните избори след сватбата ни заради това не си сменях личната карта, а се оказа че в списъците съм с новата фамилия. Като си подадох документите нито глоба платих, нито нищо.
Аз не съм шофьор, но моята колежка като прави сватба и си сменя книжката й го искаха независимо, че предишната седмица бяха правили медицински заради сватбата. Затова най-добре си го приготви, за да не те връщат 200 пъти за глупости.
Активен
Didi85
Любопитен
«
Отговор #344 -:
май 05, 2009, 17:59:04 »
моля ви се някой може ли да ми каже има ли някакъв срок след който мога да си сменя док.Ходих на 27 2 дни след сватбата и знаете ли какво ми казаха"ама какъв е този ентусиазъм женена си от събота и в понеделник вече за смяна на името" а и идвали празници да отида началото на юни.За съжаление трябва да замина за чужбина и ще се върна зимата и малко се притеснявам заради глобите.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...