Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 05, 2025, 01:26:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете....- 2 част  (Прочетена 292096 пъти)

deni1709
Професор
Публикации: 334

Сладката Габи

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: ноември 02, 2007, 16:32:21 »

момичетаааа, моля за малко помощ...ще кумуваме на 10.11.2007г и моят кандидат мъж  blum ще става кум...та по този повод моля кажете ми оригинална реч, с която да шашнем младоженците и гостите!!! good
благодаря ви, вярвам че ще ми предложите оригинална реч  give_rose
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: ноември 02, 2007, 17:15:58 »

Дени, аз честно да ти кажа не одобрявам това с подготвената предварителна реч  nea Твърде нагласено и изкуствено звучи. Ако са ви близки приятели със сигурност ще можете да им кажете нещо от сърце каквото ви дойде отвътре. По-добре кажете каквито хубави думи ви дойдат на мига, иначе рискувате да забравите нещо от речта и това да ви притесни излишно.  smile
Активен
Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 2277

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: ноември 02, 2007, 17:35:04 »

Мога да ти изпратя няколко непубликувани никъде речи за кумове. Само, ако обещаеш да ги използваш само за себе си. Ние по-късно ще ги публикуваме.
Активен
Isabel
Сватбар
Публикации: 297

« Отговор #288 -: ноември 03, 2007, 00:10:58 »

Аз пък мисля, че не е лоша идеята за реч, която е предварително написана.  good pleasantry
Аз като трябва да говоря пред много хора - как се изчервявам blush blush blush, започвам да се притеснявам, по-добре е човек да позапамети нещо, все нещо ще му остане като сламка да се хване laugh

give_rose give_rose give_rose
Активен
deni1709
Професор
Публикации: 334

Сладката Габи

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: ноември 04, 2007, 16:17:14 »

момичета, някоя от вас може ли да ми даде повече информация за изненада на младоженците...замислили сме балони с обещания.... правили ли сте такива изненади, или на вас дали са ви правили???
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: ноември 04, 2007, 22:08:13 »

момичета, някоя от вас може ли да ми даде повече информация за изненада на младоженците...замислили сме балони с обещания.... правили ли сте такива изненади, или на вас дали са ви правили???

Балоните май са си традиция на сватбата. Въпроса е какви обещания ще измислите - колкото по-забавни, толкова по-весело.  yahoo Ние имахме такива на сватбата и падна голям смях  laugh
Активен
__MIMA__
Ентусиаст
**
Публикации: 66

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: април 05, 2008, 08:19:37 »

Здравейте, от няколко месеца започнах да чета и да се запознавам със събитията, които ми предстоят, защото на 08.08.08 е насрочена сватбата  yahoo След дълго размишляване относно кумовете се спряхме на една двойка, които не са женени, но си живеят заедно. Още не сме им казали, но тази вечер ще им ходим на гости и мислим направо официално да ги поканим за наши кумове. Не знам защо толкова много се притеснявам  angry Запланували сме букет, бутилка уиски, питка, пиле и бонбони, но вече се чудя дали да не заменя пилето с торта. Имам още няколко часа да размишлявам и после излизам по магазините.

Модератор: ПРЕДИШНА ТЕМА
« Последна редакция: април 07, 2008, 16:31:40 от maria_lakova » Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: април 06, 2008, 20:43:47 »

Здравейте!
Имаме проблем с избора на кумове...
Бяхме поканили идеалната двойка, но той трябва да пътува в чужбина точно тогава.. Сега търсим друга двойка.. Единодушни сме, че искаме да ни кумуват семейство или поне "гаджета". Тук, обаче чета, че кумовете не могат да сключат брак помежду си след като са кумували, понеже един вид вече са се сродили - говоря за църковния брак. При гражданския няма значение.
Може ли семейство, на което годеникът ми е кумувал и е кръстник на детето им, да станат наши кумове???
Дано отговорът да е ДА!
В противен случай, продължаваме да мислим, а времето минава.. Има и доста субективни факти, с които трябва да се съобразим при избора на кумове, разбира се.. Разбрали сме се да не ни кумуват роднини - то така е много лесно:) Искаме да са ни приятели..
Къде мога да проверя всички изисквания относно кумовете? Знаете ли?

не е вярно, че ако кумовете не са семейство, после не могат да сключат църковен брак. Имам познати, които когато кумуваха не бяха семейство, няколко месеца по-късно се ожениха и нямаше проблем, имаха си и църковен и граждански брак, така че спокойно, всичко е наред smile
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 512

щастлива госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: април 06, 2008, 21:36:34 »

да това не е вярно и ние кумувахме като гаджета и сега на 19 юли е нашата сватба-когато кумуваш не се сродяваш с този  с когото кумуваш а с тези на които кумуваш!ако ме разбра-Успех!
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1131

Щастието на човека е в малките събития!

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: април 07, 2008, 08:34:49 »

Ние питехме, защото нашите кумове също нямат брак. Попът каза, че може да ни кумуват, но после ако искат да се оженят и да имат църковен брак трябва да искат специално разрешение!
Активен
Слънце
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #295 -: април 07, 2008, 08:43:21 »

eli_m, правилно ли разбрах - ние кумувахме с милото като гаджета и сега ние като ще се женим трябва да искаме разрешение да се оженим ли???????
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
**
Публикации: 1723

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: април 07, 2008, 08:46:34 »

И аз съм го чувала това, че ако сте кумували без да сте женени се сродявате един вид , въпреки че не виждам голяма логика в него  pardon
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1131

Щастието на човека е в малките събития!

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: април 07, 2008, 08:51:01 »

eli_m, правилно ли разбрах - ние кумувахме с милото като гаджета и сега ние като ще се женим трябва да искаме разрешение да се оженим ли???????
За църковния брак - ДА! Така ни каза попа. До колкото разбрах една молба се пише. Но ако искате само граждански няма проблем!  good
Активен
Слънце
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #298 -: април 07, 2008, 08:57:08 »

Еми щом трябва, ще се пита  pardon Аз не бях чувала досега (но не съм се и женила досега ....  blum )
Че и молба трябва да се пише  shok
Благодаря за инфото  give_rose
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 512

щастлива госпожа

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: април 07, 2008, 09:26:20 »

най добре е да се пита на всякъде казват различно-ние ше си имаме и църковен брак...........познавам страшно много двойки които са кумували като гаджета и после се женят..........и нямат никакви проблеми...........и не пишат никакви молби и не искат от никой разрешение.........!
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: