Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 05, 2025, 01:10:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете....- 2 част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
47
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете....- 2 част (Прочетена 292070 пъти)
Петето
Заслужил майстор на спорта
Дива и щастлива.....
Отг: Всичко за кумовете....- 2 част
«
Отговор #255 -:
май 17, 2007, 11:25:44 »
при нас положението е уникално. Моята кума ще е кума и на една наша обща приятелка, която пък се жени на 25 август
Просто и на двете ни е слабост това момиче
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489
«
Отговор #256 -:
май 17, 2007, 15:47:35 »
Цитат на: vanis в май 17, 2007, 10:41:13
Аз в момента не мога да взема страна,поставям се в положението на Марина и е много неприятно,но кумата е направила някакъв избор като е сортирала нещата по приоритет.Тя е приела че партито може да се отложи,сватбата не.
Права си, Vanis, и аз точно пък тези думи и казах, сортирала е нещата по приоритет, и става ясно кое е по-важно; пренебрегнала е факта, че някои момичета вече са закупили билети и организирали детегледачки, за да дойдат на партито, което тя е организирала. Не е честно към тези момичета да им се заяви, че техните планове са по-маловажни, така че тя да следва нейните приоритети, аз ще уважа момичетата и ще организирам партито сама. Не може човек на всички да угоди, но трябеа да покаже уважение към тези, които вече са уважили и него, така си мисля аз.
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
«
Отговор #257 -:
май 17, 2007, 16:06:36 »
Цитат на: Marina в май 17, 2007, 15:47:35
Права си, Vanis, и аз точно пък тези думи и казах, сортирала е нещата по приоритет, и става ясно кое е по-важно; пренебрегнала е факта, че някои момичета вече са закупили билети и организирали детегледачки, за да дойдат на партито, което тя е организирала. Не е честно към тези момичета да им се заяви, че техните планове са по-маловажни, така че тя да следва нейните приоритети, аз ще уважа момичетата и ще организирам партито сама. Не може човек на всички да угоди, но трябеа да покаже уважение към тези, които вече са уважили и него, така си мисля аз.
Аз съм много съгласна. Не само защото преди няколко седмици минах през същата ситуация, но и поради няколко други причини. Задълженията на кума в БГ и тук са доста различни. Не само булката, но и много други хора (като шаферки и приятелки) са зависими от кумата. Като допълнение, кумовете тук знаят поне една година предварително какво се очаква от тях на сватбата и се приема като крайно неуважение, ако те не са способни да изпълнят задълженията си. Стига се до приоритети и лични интереси на хора, на които сме гласували голямо доверие и е много неприятно, когато тези хора сложат себе си пред всичко друго и помрачат щастието на другиго.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #258 -:
май 17, 2007, 16:34:09 »
Видях, че темата доста се разгорещи, затова реших и аз да се включа със съвет(или по-скоро мое лично мнение по въпроса). Разбирам огорчението на
Marina
и наистина мисля че има право да се чувства обидена и пренебрегната. Опитвам се да разбера и мнението на
didibaby
. Явно традициите и обичаите там са други, но нека не забравяме, че все пак ние сме избрали тези жени за куми, защото много ги уважаваме и обичаме (поне при повечето от нас мисля че е така) и са ни много добри приятелки. На всеки се случва да сбърка и лошото е, че ако сбърка в такъв важен момент за другия, другият се чувства предаден и наранен. Но за това са приятелите, за да си прощаваме грешките. Ще си позволя да използвам една сентенция, която много харесвам и е приложима не само за любовта, но и за приятелството.
-Какво е любовта?
-Да прощаваш на някого повече отколкото заслужава!
И още нещо подобно от библията. Когато Исус е бил разпънат на кръста Дева Мария му е казала:
-Прости им Господи, защото те не знаят какво вършат...
Активен
gerjo_k
Ентусиаст
«
Отговор #259 -:
май 18, 2007, 09:56:52 »
Хората, приятелите трябва да се уважават и да не си създават негативни емоции особено на в такива важни моменти. Когато младоженците си избират кумове, то те трябва взаимно да се подкрепят и заедно да поемат радостта от събитието. Аз като кумувах дадох много от себе си и наистина се бях "вживяла" в ролятя си, а и ми беше приятно. За разлика от мен младоженците не проявиха толкова ентусиазъм към кумата си, поне аз си представях нещата по друг начин, но го приех и не съм се обидила на никого и не изпитвам отрицателни чувства към никого, просто вече не се вживявам толкова
На друга сватба, на която бях скоро, пак се постарах повече от необходимото, но пък малдоженците бяха очаровани и страхотно приято изненадани
, та поне това ще им остане спомен от сватбата, защото извън организираните от мен "екстри", не личеше много че е сватба
Та всичко това го казавам с идеята, че всеки си има приоритети и виждания и не за всеки те са едни и същи. Има хора на които един подпис без рокли, коли и ресторанти им е много по-стойностен. Има хора, които приемат сватбата си като голямо, весело и красиво празненство и очакват за всички да е така.
Аз съм на мнение, че трябва всеки да си изживява нещата, така както ги чувства и да не се сърди на останалите, че не ги чувстват по същия начин
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
«
Отговор #260 -:
май 18, 2007, 09:58:37 »
gerjo_k, да точно така!
Активен
anastasia6339
Любопитен
глупости правят само умните,останалото са ежедневи
«
Отговор #261 -:
юни 06, 2007, 09:07:08 »
Ле ле а пък моят кум го е срам
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #262 -:
юни 06, 2007, 12:22:01 »
от какво го е срам бе, миличка това момче
Активен
anastasia6339
Любопитен
«
Отговор #263 -:
юни 06, 2007, 12:31:47 »
Aу от всичко,добре поне че не го е срам за подаръка там проблем няма
Ама той се пазари за всичко не може да говоли пред хора няма да играе ръченица,щял направо да плаща и някакви такива дето само ме дразнят.
Аз сватба ли правя на ресторант ли ги поканих
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #264 -:
юни 06, 2007, 12:38:21 »
Аз мисля че уважението трябва да го има от двете страни.Моя кум също е зле с говоренето и играта на ръченица.ама аз не го тормозя .той милия ми вика абе ще кажа някой приказка а за играта където мога ще играя като не ще плащам.все пак нека се съобразим че не всички играят и не всички са много по речите.аз съм сигурна че кумовете на всеки ще дадат всички от себе си.а и на принципа кой колкото може все пак.внимавайте с големите изисквания да не останете без кумове или хора които не са толкова близки ама изпълняват критериите за кумове
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #265 -:
юни 06, 2007, 12:46:35 »
мила, анастасия, опитай се да му обясниш ти как си представяш нещата и какво би те направило щастлива.
както казва gucci, да има разбиране и от двете страни.
Активен
vanis
Баш Майстор
«
Отговор #266 -:
юни 06, 2007, 12:49:07 »
Цитат на: didibaby в май 17, 2007, 16:06:36
Цитат на: Marina в май 17, 2007, 15:47:35
Аз съм много съгласна. Не само защото преди няколко седмици минах през същата ситуация, но и поради няколко други причини. Задълженията на кума в БГ и тук са доста различни. Не само булката, но и много други хора (като шаферки и приятелки) са зависими от кумата. Като допълнение, кумовете тук знаят поне една година предварително какво се очаква от тях на сватбата и се приема като крайно неуважение, ако те не са способни да изпълнят задълженията си. Стига се до приоритети и лични интереси на хора, на които сме гласували голямо доверие и е много неприятно, когато тези хора сложат себе си пред всичко друго и помрачат щастието на другиго.
Наистина е по различно от тук....а при това условие цитирам:факта, че някои момичета вече са закупили билети и организирали детегледачки, за да дойдат на партито, което тя е организирала.
вече става още по сериозна работата.....А кумата българка ли е?
Активен
anastasia6339
Любопитен
«
Отговор #267 -:
юни 06, 2007, 13:16:57 »
Ти или аз нещо не се разбрахме разбира се това всичко е на майтап.
Той неиска щото го е срам естествено,че няма кой да го накара ей така то е ясно,
само си се оплаквам,защото сватбата са ритуалите, не бялата рокля и даровете.
Съжалявам,че не си ме разбрала,а пък и аз по-добре да не си ползвам хумора
Ама как да не го тормози човек като се спича
«
Последна редакция: юни 06, 2007, 13:19:22 от anastasia6339
»
Активен
Pety
Регистриран
«
Отговор #268 -:
юни 15, 2007, 21:11:49 »
Здрасти, и аз имам същия проблем и аз незнам какво да говоря на сватбата!! Трябва повече да е пожелание или спомени от живота на младоженците или какво и как е хубаво да почва една реч? Изобщо нямам никакво понятие!!!
Моля пишете на кирилица!!!
«
Последна редакция: юни 15, 2007, 21:23:20 от fiibi_bg
»
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #269 -:
юни 19, 2007, 16:50:27 »
В речта на кума на Стела (estrella) имаше много закачки, как получил смс който бил за Стела "Много ми е мъчно, че не ибра мен. Много ще ми липсваш! Брад Пит"
подобен и за младоженека, но най весело беше когато каза "И понеже знам че има гости от Гърция, ще се обърна с няколко думи и към тях: ЗдравйтеС скъпиС гостиС, добреС дошлиС наС сватбенотоС тържествоС на СтелаС и ОлегС! ЖелаяС виС приятноС изкарванеС"
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...