Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 08, 2025, 22:33:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете....- 2 част
Страници:
1
...
40
41
[
42
]
43
44
...
47
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете....- 2 част (Прочетена 292778 пъти)
anbibian
Сватбен ШАМАН
Отг: Всичко за кумовете....- 2 част
«
Отговор #615 -:
май 08, 2009, 10:19:52 »
Капризче поздравления за избора на рокля
имаш вкус
и аз да се запиша тук най-сетне
най-накрая поканихме кумовете и те веднага казаха да
ама се поизложих малко и ме е яд сега
нали правих етикет за кумска ракия, купих ракия, бонбони, суджук и отивам в офис 1, разпечатаха етикета на самозалепваща се хартия и после ходих в очната клиника да ми капят капки за разширяване на зениците и една седмица нищо не виждах
отивам си у дома гледам разпечатано на обратната страна, останах без етикет и така я занесохме ракията, а етикета беше като покана направен и останахме и без покана
сега ме е яд многоооооо и като ходя на гости ще си занеса още една бутилка ракия с етикета, че и покана и папирусче с благодарствен текст, че са се съгласили да отмия срама, че цъфнахме без покана у тях
иначе съм много щастлива, че се съгласиха, даже не се замислиха
кума се притесни много, каза че не играел ръченица и въобще не играел и реч не можел да казва
ама после кумата се обади да го издаде, че вече замислял речта
сега умуваме за подаръците
и ми хрумна една идея ама ще ми е трудно да я направя - да им подарим техен портрет, ама това ако си подаряваме подарък изненада
иначе вече говорихме, да се разберем нещо помежду си
кумата ще ми даде назаем кошницата и менчето от нейната сватба, и булото искаше да ми даде, но аз няма да бъда с було май
тя предложи букета и чашите да ми купят пак те, и питата за разчупване в ресторанта, обаче аз като съм си харесала вече букет и чаши ми е неудобно да кажа
и мисля да си купя чашите, а да й предложа вместо тях свещите да вземат да речем, а букета да го поръчам, а тя да го вземе преди сватбата
и сега да попитам, кумата трябва ли да има букет и кой го купува, не трябва ли аз да й приготвя един букет?
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #616 -:
май 08, 2009, 10:31:29 »
anbibian не се притеснявай, че си се изложила. Изобщо не е така. Важното че сте ги поканили, а с какво сте отишли няма никакво значение.
За букета: моята кума нямаше букет, а една гривна от цветя на ръката. Направихме го така, за да не дупчи роклята с игли и т.н. Стана много красиво и ефектно. А моя букет, аз сама си го бях избрала и кумата го плати. Мисля че няма да е проблем да им кажеш че си избрала вече нещата и да им кажеш цените, а те да си преценят какво да купят
Активен
kikolina
Професор
сем.Матеви
«
Отговор #617 -:
май 08, 2009, 10:33:13 »
Честито
anbibian
, за букет на кумата не съм чувала,мисля че не е необходим
Единственото за което се сещам аз е в ритуална зала,като мине ритуала и нали има поздравления с родителите,Кумът подарява цветя на тъщата и свекървата,такива букети за поздравленията мислим да вземем с моят мъж,иначе не.
Да Ви се похваля и аз вече имам рокля за сватбата на която ще съм кума,те са две сватби де,в два различни града ще е на две различни дати,но тази в Варна ще е по официалната... и аз съм с две рокли на различните места.Много съм доволна от избора си,ще кача снимки като мога
Капризче
роклята много ми хареса и Аби е права че може да си по хубава от булката,красивото си е красиво!
Активен
23
Професор
«
Отговор #618 -:
май 08, 2009, 11:37:32 »
Цитат на: Капризче в май 08, 2009, 10:31:29
За букета: моята кума нямаше букет, а една гривна от цветя на ръката. Направихме го така, за да не дупчи роклята с игли и т.н. Стана много красиво и ефектно.
Капризче
, къде ти направиха тази гривна. И аз иска моята кума да е с гривна!
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #619 -:
май 08, 2009, 12:07:57 »
anbibian
, няма от какво да ти е неудоубо, защото все пак ти си булката, а и всеки човек си има различни вкусове. Ние с кумата се разбрахме аз да си хареам всичко, което е необходимо, а тя само да ги плати. Даже съм си купила чашите, а тя не ги е виждала все още.
Капризче
, найстина къде ти направиха гривната за кумата?
Активен
Amour
Любопитен
Публикации: 30
«
Отговор #620 -:
май 08, 2009, 12:10:45 »
Момичета, моля синтезирайте всичко, което трябва да се купи от кумувете и за тях!
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #621 -:
май 08, 2009, 12:22:38 »
от кумовете:
1. булченския букет
2. воала на булката
3. чашите за дома
4. свещите за църквата
5. мисля, че и бутониерките за закичването ги купуват те, но не съм много сигуна.
за каненето на кумовете:
1. питка
2. ракия или уиски, взависимост от техните предпочитания
3. букет за кумата
4. кутия шоколадови бонбони
5. поканата им
6. нещо за мезе
при взимането на кумовете на сватбения ден:
1. букет за кумата
Ако нещо съм пропуснала или сбъркала, момичета ще ме поправят.
Активен
Amour
Любопитен
Публикации: 30
«
Отговор #622 -:
май 08, 2009, 12:36:25 »
Мноооогоо ти благодаря
Мисля, че и късметчетата за църквата се купуват от тях.
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #623 -:
май 08, 2009, 13:25:16 »
Ели, много подробен списък си дала. Аз само искам да вметна че не е задължително да се купуват тези неща според мен. В днешно време живота е доста скъп и ако кумувете не се чувстват подготвени финансово, аз лично не бих ги товарила с толкова много покупки. Моята кума ми купи само букета и нищо друго не съм искала от нея, точно за да не я товаря финансово. Сега на сватбата на която ще кумуваме също ще купувам само букета на булката.
Гривната за кумата ми я правиха там където ми правиха букета. Гривната е единственото нещо от което съм доволна как стана. Бутониерите на мъжете бяха много бедни от към цветя и зеленина и тази на мъжа ми се размаза(буквално) по роклята ми по време на фотосесията. Букета ми увяхна още вкъщи и по снимките можете и сами да видите че на нищо не прилича. Аз и така си го харесвам де, но не беше точно каквото се очакваше. За това не я пропоръчвам тази флористка, а и не вярвам да попаднете на нея, защото тя продава цветя на едно малко пазарче до нас и не вярвам някоя от вас да се насочи точно към нея. Ааа, трябва да прияная че украсата за колата беше хубава.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #624 -:
май 08, 2009, 13:39:02 »
Аз също подкрепям мнението на Капризче,че това с кумуването на неща от кумата е както се разберете,ние с моята кума не сме с еразбирали нищо досега,нот я ми купи чашите,защото бяхме заедно,когато ги харесахме и тя сама изяви желание да ги купи и аз нямах нищо против.За по нататък мисля тя да ми купи още само букета и се чудя и за свещите,защото нали имало поверия,че свещите са семейното огнище,а кумувете били пазители на семейното огнище и затова било хубаво те да ги купят.Обаче аз много се двоумя за едни свещи,който съм си харесала,а те са 60лв.,и ако се спра на тях няма да я карам да ми ги купува,защото не ми е удобно, в крайна сметка, някой заради мойте предпочитания да дава толкова пари,така че,ако са по-скъпички мисля да и ги купя сама.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #625 -:
май 08, 2009, 13:47:02 »
Капризче
, аз само написах как е по принцип. А това, че живота е скъп и т.н си права! Съгласна съм също, че всичко зависи от финансовото положение и това кой какво трябва да купува е отживелица и се свеждо до разговор с кумовете. Аз също нейсках нищо от мойте, но кумата ми каза, че иска поне букета и чашите да са от тях. Все пак всеки си знае бюджета.
Активен
mojebi
Любопитен
Публикации: 26
«
Отговор #626 -:
май 08, 2009, 13:55:35 »
I nie si imame krusnici ve4e,a za na6a iznenada te su6to re6iha da vdignat svatba
Daje obmislqme varianta da podpi6e vsi4ki zaedno
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #627 -:
май 08, 2009, 15:09:07 »
Цитат на: Капризче в май 08, 2009, 10:31:29
anbibian не се притеснявай, че си се изложила. Изобщо не е така. Важното че сте ги поканили, а с какво сте отишли няма никакво значение.
За букета: моята кума нямаше букет, а една гривна от цветя на ръката. Направихме го така, за да не дупчи роклята с игли и т.н. Стана много красиво и ефектно. А моя букет, аз сама си го бях избрала и кумата го плати. Мисля че няма да е проблем да им кажеш че си избрала вече нещата и да им кажеш цените, а те да си преценят какво да купят
аз май пропуснах да кажа, че докато ги канех гласът ми се разтрепера от вълнение и взех че се разревах
- ама много съм сантиментална понякога какво ще правя на сватбата не знам, като на чуждите сватби все рева от щастие
за ръчичката е чудесна идея, ама аз все си мисля, че кумата май трябва да има букет като на булката ама по-малък
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #628 -:
май 08, 2009, 16:35:39 »
anbibian
, милата! За да те успоя малко ще ти кажа, че не си единствена. Аз съм същата! Даже не се притеснявам, че ще се разплача в младоженския дома (защото аз държа на дома), а за това, че на мен ми става лошо в църква и дори припадам. Сигурно съм много грешна, незнам.
Преди две години ме кръщаваха, а знаете че тази процедура е за 10 мин., и припаднах. Но на попа въобще не му дремеше и продължаваше да си чете и говори, а аз през цялото време стоях на земята с лице на долу и незнаех за какво става въпрос. Така, че горе главата и не се тревожи за такива неща!
Активен
Kiksi
«
Отговор #629 -:
май 08, 2009, 17:18:07 »
Цитат на: anbibian в май 08, 2009, 15:09:07
...за ръчичката е чудесна идея, ама аз все си мисля, че кумата май трябва да има букет като на булката ама по-малък
Ами честно казано, аз не съм виждала кума, която да носи букет, но защо пък не - ако ти допада тази идея
Нашата кума също беше с гривна от цветя, а не с букет и според мен наистина стои красиво...а букетът, ами той си е типичен аксесоар на булката, но нищо не пречи и кумата да носи един по-мъничък в тон с нейния тоалет.
Активен
Страници:
1
...
40
41
[
42
]
43
44
...