Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 08, 2025, 23:32:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете....- 2 част  (Прочетена 292787 пъти)

mu6morok
Любопитен
*
Публикации: 25

моето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #600 -: април 23, 2009, 00:04:54 »

ЕЕ момичета много ви благодаря.
Деничка много весела сватба е било.Даваш ми ценни идеи които може да плагиатстваме.За музиката-малдоженеца се е погрижил.Ще има и диджей и оркестър които ще подготвят от всичко по много.Еми ще следя темата за още интересни идеи,а като мине ще ви пусна снимкии ще разправям как е било.Целувки на всички.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #601 -: април 24, 2009, 01:20:41 »

Деничка Звездичка е това направо ме уби ! Супер готино е било !  Bravo Bravo Bravo Нещото което ми направи впечатление е че хората си спазват обичай , традиции даже  в чужда страна , а ние все повече бягаме от нашите си традиции и взимаме чуждите . Незнам защо е така но е хубаво в нашите си сватби да запазим поне малко от Българското !
Активен
denicaa
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #602 -: май 05, 2009, 10:38:32 »

Имаме си избран кум,но нямаме кума.Въпроса ми е дали е разрешено брат и сестра да кумуват.
Благодаря предварително.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #603 -: май 05, 2009, 11:04:59 »

Здравей, denicaa!

Има специална тема за кумовете, така че да не се учудиш, ако модераторите преместят мнението ти там. smile

Сестра ми имаха същия проблем като твоя и затова се спряха варианта сестрата на кума да им стане кума.
Нямаше никакъв проблем брат и сестра да им кумуват, единствено свещеникът доста се зачуди и беше в лек размисъл, докато се съгласи, защото каза, че досега такъв случай не е имал (сватбата беше в Каварна), но в крайна сметка се съгласи, защото така или иначе църквата не забранява подобно нещо.
А за гражданското със сигурност няма да имате проблем  good, там дори и двама мъже да ви кумуват или две жени, все тая.

Успех и друг път пускай въпросчетата в съответните теми, вместо да създаваш нови, за да не разводняваме форума.  smile
Ако се сетиш още нещо, питай - насреща сме!  give_rose
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 766

Моят сватбен албум

« Отговор #604 -: май 05, 2009, 22:20:12 »

Май ще имам проблем : Нашите кумове не искат подарък , защото май нямат възможност  да ни купят на нас. Питам аз : трябва ли да се купува подарък за кумовете?Някой да е бил без подарък за кумовете? Щото ако им купим дори и те да не ни купят няма ли да се почувстват кофти? crazy crazy crazy
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #605 -: май 06, 2009, 12:18:13 »

nia, и при мен възниква подобен въпрос.
Моите кумове още не се познават!Идея си нямам за подарък,а вече ми се намекна че трябва да има такъв.
Не си представям някак те да ми купят кристален сервиз,а аз да им подаря ръчен часовник.
И двамата на този етап са далеч от създаването на дом,така че и нищо домакинско(в смисъл уреди,картини или друг вид сувенири) не може да свърши работа.

Останах с впечатление,че са ти близки-поговорете с тях и отложете подаръците за догодина.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #606 -: май 06, 2009, 12:36:56 »

nia , според мен след ,като те няма да ви подаряват нищо, по - добре и вие така. Защото аз знам, че кумовете правят подарък на младоженците, а за да има някакво "равновесие" и те на свой ред купуват подарък. Така, че най - добре недей да взимаш нищо, защото найстина може да се обидят. А и все пак подаръците не са задължителни! Нали са уважили вашата покана, а и в тези дни е нормално да се случи това, тъй като и те имат много големи разходи, които предполагам не са били в семейния бюджет. Поне това е моето мнение.  give_rose
Активен
telesfora
Сватбар
Публикации: 180

Моят сватбен албум

« Отговор #607 -: май 06, 2009, 22:26:26 »

И аз имам проблем момичета  pleasantry
Бяхме се уговорили с кумовете,че неискам те да ми купуват чашите,булото и т.н но и да не си разменяме подаръци,защото неискахме да ги обременяваме излишно с допълнителни разходи.Но преди ден два дочух че те мислят да ни купят нещо,защото ние сме им подарили подарак на тяхната сватба и те искали да имаме нещо за спомен от тях.Когато ги попитах какви ги вършат те ми отговориха, че това бил приятелски подарък а не кумски  crazy
Нещо съвсем се обърках,а ние сега да купуваме ли или не.Ако купим то незнам какво и колко голям да е? Да не стане така че 1 от подараците да е доста по голям и съответно другата страна да се почуства кофти  blush .После ще има  едно наваксване и така незнам до къде.
Вие как бихте постъпили vivasvat
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #608 -: май 07, 2009, 00:43:55 »

telesfora , в такъв случай, аз щях да им купя малък подарък, който да им остане найстина за спомен от тяхното кумство, но нещо неангажиращо и не толкова скъпо, че да се почустват неудобно от нещо. Това е от мен.
ПП: Защо не им направите резервация в някакъв курорт ( не е задължително да е скъп) за 2-3 дена след сватбата, някой уикенд например?
Активен
telesfora
Сватбар
Публикации: 180

Моят сватбен албум

« Отговор #609 -: май 07, 2009, 21:30:11 »

eli_berberova благодаря ти много за съвета но ние вече им платихме пътните(до Лондон) да ни идват на гости за коледа. Bravo yahoo Та си мисля че ще е много еднотипно.Но поне имам време и ще умуваме малко повечко.Пък може и да ни хрумне някоя друга идеа от форума.
Ще продължавам да  ви следя. give_rose
Активен
Капризче
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #610 -: май 07, 2009, 22:13:07 »

Момичета, аз като бъдеща кума  yahoo yahoo yahoo да ви покажа каква рокля си харесах за кумуването. Да видим само дали ще успея да отслабна колкото е нужно, а и да успеят да ми ушият такава рокля.

* pronovias-513-velky.jpg (38.06 KB, 396x470 - видяно 255 пъти.)
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #611 -: май 08, 2009, 00:18:39 »

Капризче , роклята е страхотна  Bravo Аз много харесвам такъв тип, защото са красиви и много, много удобни. Добър избор си направила  good
ПП: само да добавя, че ако ти е толкова дълга има вероятност да ти се оплита в крачетата докато тропкаш хорца.
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 649

Just a Wife

Моят сватбен албум

« Отговор #612 -: май 08, 2009, 08:59:03 »

Лелее, Капризче, роклята е невероятна.Останаха ми очите в нея.. Oh my ... .Ели е права за дължината, но тявинаги може да се коригира  good
« Последна редакция: май 08, 2009, 09:05:16 от Kristinka » Активен
Abii
Професор
Публикации: 451

http://svatba-biju.com/

« Отговор #613 -: май 08, 2009, 09:01:48 »

Роклята е невероятна дано попаднеш на добра шивачка и може да си по хубава и от булката Много е красива  good
Активен
Капризче
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #614 -: май 08, 2009, 09:27:15 »

Момичета, мерси много за милите думи. За дължината и аз мисля че не трябва да е толкова дълга. Моята кума беше със съвсем малък шлейф и пак не и беше особено лесно танцуването. ВЪпреки това се справи перфектно smile Мисля да отида при шивачката, която ми ши сватбената рокля, да видим тя какво ще направи и на каква цена.
Активен
Страници: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: