Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 09, 2025, 22:40:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете....- 2 част  (Прочетена 293054 пъти)

mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703

« Отговор #390 -: декември 14, 2008, 09:25:16 »

budeshta_kuma , когато приятели се канят за кумове, обикновено не очакват нищо освен техните най-близки да са до тях, да са красиви на сватбения им ден и да допринесат за общото настроение. Поне ние с мъжа ми имахме точно тези очаквания. Нашите кумове си купиха тоалетите, кумата много настояваше да ми вземе ритуалните чаши и късметчетата за хвърляне и паричките, които са дали на пилето и тортата. Така че изобщо не се притеснявай... good
Навремето ние кумувахме на едни колеги на мъжа ми, още бяхме студенти, те си държаха кумата да им купи всичките дреболии- чаши, шампанско, късметчета за хвърляне, цветенца за закичване и т.н. Но пък в техния край не се поднасят пиле и торта на кумовете...
И в двата случая- когато кумувахме и когато се женихме, се бяхме уточнили всяка двойка да си купи подарък до известна сума пари, така че определено няма повод за притеснение.
« Последна редакция: декември 14, 2008, 09:31:20 от mmagi » Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: декември 14, 2008, 10:29:49 »

budeshta_kuma , когато приятели се канят за кумове, обикновено не очакват нищо освен техните най-близки да са до тях, да са красиви на сватбения им ден и да допринесат за общото настроение. Поне ние с мъжа ми имахме точно тези очаквания.

budeshta_kuma , ние също имахме тези очаквания от нашите кумове и изрично казахме, че няма да ги товарим финансово с нито една стотинка. Чаши, свещи, букет и т.н. - всичко сами сме си купували. Аз изрично ги предупредих да не настояват да купуват, защото просто уцелихме "невероятен" за тях момент във финансово отношение - тъкмо бяха купили апартамент в София (с кредит, естествено), трябваше да оправят поне една стая, за да могат да влязат да живеят, остава и ние да ги натоварваме с разходи.
Даже за подарък изрично им казахме също да не се харчат, знаейки какво е положението при тях.

В крайна сметка на сватбата ни подариха кристален комплект чаши за уиски и гарафа на "Бохемиа" (много е як, червен  good ) и на някой може да му се е сторил твърде символичен подарък, като чувам как хората подаряват на кумците си перални, сушилни и т.н., но на нас много ни хареса подаръкът, много му се радваме и си го ползваме и си ни е скъп спомен от кумовете, които толкова си обичаме. Та според мен това е една чудесна идея за подарък, ако си финансово затруднен.

Другото, за което съм им много благодарна е, че кумата в деня на свабата отиде да вземе букета (който също аз настоявах да платя) и другите екстри от флористката и ги "достави" по места - моите цветя за косата във фризьорския салон, бутониерите и гривните - у нас, букета - у тях. За мен това беше голяма помощ, така "натоварих" другите близки с други задачи.
Та това е най-важното според мен - да могат да разчитат на вас в сватбения си ден и след това в живота!  good Успех ви пожелавам!
Активен
prosto_kuma
Любопитен
*
Публикации: 49

« Отговор #392 -: декември 14, 2008, 12:20:32 »

Благодаря ви много,момичета. kiss2
Определено се поуспокоих след като почти цяла нощ не мигнах от вълнение.  pardon
Бъдещите младоженци още не са идвали у нас,за да ни поканят официално,така че,когато това стане ще се разберем какво очакват от нас.  Сватбаааа
Активен
fifi```
Любопитен
*
Публикации: 47

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: декември 14, 2008, 13:39:35 »

Здравейте и от мен  give_rose
Четейки тук ми хареса идеята за кумското уиски  yahoo и за букета .
Чакам отговор от приятелката ми и мъж  и ,да ни дойдат на гости на Нова Година  smile
Мисля,че тя подозира нещо,но ще видим  yahoo
Стискайте палци, да приемат поканата.
Мисля ,че ще се получи много добре  danceg
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 675

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: декември 14, 2008, 14:18:47 »

didi85,вече стискам палци! pleasantry
Чакаме да разкажеш какво е станало! Wink
Активен
prosto_kuma
Любопитен
*
Публикации: 49

« Отговор #395 -: декември 14, 2008, 15:54:24 »

didi85, желая ти успех.
Не се и съмнявам,че ще прекарате незабравима Нова Година.
Активен
fifi```
Любопитен
*
Публикации: 47

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: декември 14, 2008, 16:13:14 »

Благодаря момичета  give_rose give_rose give_rose
Ще разказвам,задължително,и снимки ще има,  само дано се получи,както съм го замислила yahoo
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: декември 14, 2008, 18:41:40 »

Благодаря момичета  give_rose give_rose give_rose
Ще разказвам,задължително,и снимки ще има,  само дано се получи,както съм го замислила yahoo
Такава хубава покана и то на такъв ден няма как да не се получи а и ще се запомни тази нова год ! yahoo yahoo yahoo
Активен
pepita_b
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #398 -: декември 15, 2008, 09:46:40 »

Бихте ли ми казали какво трябва да се носи когато се канят кумове?
Благодаря предварително!И извиняваите ако не е за тук!
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: декември 15, 2008, 09:51:19 »

Ами ние ходихме да ги каниме с погача,пиле и бъклица с вино.Ама нашия кум е табиетлия и се изкефи на това.А ако вашите не са претенциозни може с каквото си решите - уиски,ракия или нещо такова.
Активен
pepita_b
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #400 -: декември 15, 2008, 09:55:49 »

Наште са по уискито!
Много ти благодаря!
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423

www.album.bg/kate_to

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: декември 15, 2008, 15:51:40 »

Здравейте и от мен.
 Ние нашите кумове ги попитахме ей така между другото.Бяхме на кафе и от дума на дума хайде хоп и ги попитехме.После официално както си му е реда отидохме у тях и ги поканихме с бонбони и уиски.А що се отнася за подаръците ние съвсем не държахме да се правят скъпи подаръци, даже въобще не искахме подаръци.За нас беше важно, че най-добрите ни приятели бяха с нас в един от най-щастливите дни в живота ни. В крайна сметка стана така, че те ни дадоха пари в плик, а ние им купихме барче във вид на глобус. Мисля, че ги изненадахме приятно...
И не на последно място elean ЧЕСТИТО за кумовете. give_rose
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
Публикации: 648

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: декември 16, 2008, 12:49:39 »

Katya,  благодаря!
Ние им ходихме на гости, за да ги поканим официално...Но вместо официалност, се получи едно прекрасно гости (та от разговори не успяхме да обсъдим сватбените приготовления)
Иначе отидохме с бонбони, бутилка и торта.
smile
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703

« Отговор #403 -: декември 16, 2008, 12:55:03 »

pepita_b ние поканихме нашите кумове с украсено пиле, баница, бонбони и вино. Аз по принцип не съм много по табиетите, но навремето нас ни поканиха за кумове на едно кафе- просто ние ви каним за кумове,накрая дори всеки си плати сметката. Не е редно така, аз се обидих тогава. Пък и малко празничност на никого не пречи. Успех и приятна подготовка  good
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: декември 16, 2008, 13:36:58 »

А ние нашите кумове така и не успяхме да ги поканим официално с пиле, торта, уиски и т.н., колкото и да ни се искаше  sad

Аз им подметнах, като бях у тях в София няколко месеца преди сватбата (понеже щях да ходя в Холандия и летях от София и използвах възможността да се видим), но им казах, че още сме в процес на размисъл и да очакват официално включване...

Да, ама те така и не успяха да се приберат до Бургас  beating, а ние не успяхме да отидем до София sad и се наложи най-официално да ги поканим...по телефона sad

Дойдоха си в Бургас 2 дни преди сватбата за предварителното разписване, тогава им връчих набързо и папируса с писмената покана, която бях приготвила. А най-много ме е яд, че не можахме и на другия ден след сватбата да се съберем и да изядем кумското пиле и тортата от кумската ръченица, защото те си заминаха още на другия ден поради неотложни ангажименти. sad

Ама такива са рисковете, като си избираш кумове, които живеят в друг град, ама много си ги обичаме и са ни много близки и не съжаляваме в никакъв случай, че те са ни кумове!  yahoo
Сега ги чакаме с нетърпение да се приберат в Бургас за Коледа и да се събираме по празниците!  yahoo
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: