Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 06, 2025, 22:44:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете....- 2 част
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
47
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете....- 2 част (Прочетена 292328 пъти)
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Отг: Всичко за кумовете....- 2 част
«
Отговор #90 -:
февруари 27, 2007, 14:15:28 »
Цитат на: Mary_iv в февруари 27, 2007, 14:11:35
Миналата година и ние станахме кумове на едни наши приятели, а в същото време с приятеля ми не сме женени. Тази година ще се женим и искаме да имаме и църковен брак. Тъй като и аз бях прочела някъде, че след кумуване в църква един вид се сродяваме и след това не може да се венчаем църковно, се попритесних, но пък като отидохме в църквата да си запазваме час за брака изобщо не са ни питали дали сме ставали кумове или нещо подобно. Само е задължително да сме кръстени както ние, така и нашите кумове. Може би това със сродяването при кумуване или не е актуално или и аз незнам.
По църковните канони със сигурност не можете да си ставате взаимно кумове.Друг е въпроса че нямат централна база данни и компютър за да имат тази информация.В църквата инфото е на доброволни начала.Ако искаш казваш ,ако искаш не казваш!Например искат и кръщелно свидетелство,но ако в деня на сватбата го забравиш да не мислиш че някой ще ви върне.Венчаят ви и толкова.
Активен
Mary_iv
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #91 -:
февруари 27, 2007, 14:23:42 »
Не не става въпрос да ставаме взаимно кумове с нашите кумци. А това че след като ние с приятеля ми сме били кумове на църковен брак преди да сме сключили брак, след това с него - приятеля ми- се сродяваме и не можем един вид да се оженим в църква, защото сме сродени чрез кумството си в църква преди брака.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #92 -:
февруари 27, 2007, 14:26:25 »
Цитат на: Mary_iv в февруари 27, 2007, 14:23:42
Не не става въпрос да ставаме взаимно кумове с нашите кумци. А това че след като ние с приятеля ми сме били кумове на църковен брак преди да сме сключили брак, след това с него - приятеля ми- се сродяваме и не можем един вид да се оженим в църква, защото сме сродени чрез кумството си в църква преди брака.
Не не мисля че е проблем това.То вие взаимно каква връзка имате в кумството?По скоро вие двамата с младоженците и те с вас!Вие просто има ставате нещо като пазители на брака и им давате разбира се добър пример.Ето за това аз съм привърженик на двойки да бъдат кумове а не хора ,които не се познават!
Активен
Mary_iv
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #93 -:
февруари 27, 2007, 15:31:46 »
Да определено и аз съм за това кумовете да са двойка! Иначе някак ми се струва безсмислено да са непознати хора. Но пък на който както му харесва и както се случи.
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
«
Отговор #94 -:
февруари 27, 2007, 15:58:04 »
аз четох че може да са и две момчета
а моето първо желание беше такова
,мой най-добър приятел и един приятел на милото,но всички(милото майките,бащите че даже и брат ми като скочиха срещу мен че сам била луда и другаде такава глупост нямало "двама кръстници"
)-ама сега ще им покажа че и в книга го пише че може така
ние вече сме си избрали други кръстници,най-добрата ми приятелка и нейният прител и много си ги обичкаме и се радваме че ще ни стават кръстници.
Активен
Desi Raycheva
Регистриран
«
Отговор #95 -:
февруари 27, 2007, 18:47:31 »
Здравей Деси
първо искам да те успокоя тъй като и аз като булка и кумата ми не сме от града в който ще се женя ама попитахме познатите на младоженеца те ми препоръчаха салон за мойта прическа и кумата и другите гости който ще си правят прически са на същото място.А аз ще попитам за Сливен имам една позната там.Обикновенно където се прави булката там се прави и кумата.Скоро ще пиша пак.Кога е сватбата
[/quote]
Здрасти gucci, булката ще е в Ямбол а ние ще трябва да се приготвим в Сливен и да отидем до Ямбол да я вземем. Сватбата ще е на 19 май. Знам че има време, но искам да имам нещо предвид по отрано. Освен младоженеца никой не познавам от Сливен. Предполагам, че майка му ще знае някой добър салон, но ще се радвам да чуя препоръки и от някоя доволна булка или кума
Кога е твоята сватба?
Активен
Юлия
Баш Майстор
сем. Николови
«
Отговор #96 -:
февруари 27, 2007, 19:04:31 »
Mary_iv нещо си се объркала мила вие не ставате роднини тогава. А какви стават тези които преди да станат кумове са се оженили???? Вие просто се сродявате с тези на които кумувате, а не помежду си!!!!!
Дано си ме разбрала
Активен
nelsan
Ентусиаст
Публикации: 66
skype-nelivailo
«
Отговор #97 -:
март 07, 2007, 18:03:25 »
на мен ми тръгна на зле още от избора на кумовете.понеже подписахме в испания и живеемм тук решихме да са приятели които са тук за да можем по лесно да се виждамеа празници и прочее.а и двойката която бяхме избрали са семейни но ден след подписването ни заявиха че ще имат бебе и да си търсиме други за сватбата в българия.според мен беше много нетактично защото са го знаели от доста време а не са ни казали.
Активен
Юлия
Баш Майстор
сем. Николови
«
Отговор #98 -:
март 07, 2007, 19:02:44 »
nelsan много кофти номер. Дано да случите сега на по-убави хора.
Абсолютно съм съгласна за ролята на кумовете. Нашата сватба се подготвя сега и те двамата ни помогнаха много. Днес даже кумата е запазила датата за църква. Много си ги уважаваме и тримата с малката. Абсолютно сигурна съм, че на сватбата ще е много весело. Те умеят да се забавляват и съм много щастлива, че ще споделим този ден с тях.
Активен
ilusion
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #99 -:
март 11, 2007, 09:12:47 »
Не съм се похвалила,че поканихме кумовете преди две седмици :loving:Те знаеха,но официално не бяхме ходили.И приготвихме една питка,бутилка вино,тяхната кумска покана и официалната покана.Бяха много очаровани от вниманието и получихме официалното"ДА"
Активен
Аni
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #100 -:
март 11, 2007, 13:09:45 »
Цитат на: ilusion в март 11, 2007, 09:12:47
Не съм се похвалила,че поканихме кумовете преди две седмици :loving:Те знаеха,но официално не бяхме ходили.И приготвихме една питка,бутилка вино,тяхната кумска покана и официалната покана.Бяха много очаровани от вниманието и получихме официалното"ДА"
Браво на Вас!!! :bravo:Сигурно е много приятно изживяване!!!
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
«
Отговор #101 -:
март 12, 2007, 11:14:35 »
ооо ilusion ,супер!Честито!И на нас ни престои това другата седмица и много се вълнувам!Те кумовете си знаят вече и имаме тяхното съгласие,но когато го получиш официално е по-различно!!!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #102 -:
март 27, 2007, 14:04:00 »
ние бяхме кумове миналата година и милото импровизира.Стана много по интересно.И тъй като нашия кум не е много по речите му предложихме да не заучава някакви фрази а да го каже от сърце и той се каза че е готов тогава с речта.Тя гласи следното-на мен се падна честта да кажа първия тост.Таз година имаме булка дано догодина да имаме люлка.Обичайте се и бъдете най любимите един за друг.наздраве
Активен
Ита
Професор
в интернет влизам рядко... само по нужда
«
Отговор #103 -:
март 28, 2007, 14:40:21 »
На ме кумувете са ми малка болка
, но се надявам по-нататък да се сближим повече...
Има църковна традиция, според която крътника на младоженеца трябва да му стане кум, поне така ни каза и попа, който попитахме.
На моя годеник кръстник е братовчед му и още преди изобщо да заговорим за сватба аз и той, майка му постоянно натякваше как именно той ще ни кумува, като му дойде времето. Лъчо (така се казва кума) е страхотен човек и много се обичаме и уважаваме, но самият факт, че някой ни налага нещо...
Ще го преживея... Той се ожени през октомври 2006 и така ни се тропна и кумичка
не я познаваме добре, защото те се ожениха за два месеца познанство, след това тя много бързо забременя - сега вече е в шестия месец.
Тъпото в цялата история е това, че с нея сме коренно различни и имаме много малко общи теми за разговор, камо ли нещо повече. Тя така се е вманиачила в бременността си, че нищо не прави за да ни помогне в организацията и всъщност аз сама ще си направя всичко. Тя единствено високомерно ми заявява "Харесай си нещо, аз ще ти дам после парите"
Не мога да обвиня свекърва ми за това, че ни е натресла кумувете, тя няма откъде да знае, че девойката е такава
Те не пожелаха да ни откажат, а и ние не сме ги канили всъщност... и ние и те някак знаехме, че просто така трябва да стане
Много ви се радвам, че сте си толкова близки с кумувете.
Продължавайте така и занапред
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #104 -:
март 28, 2007, 14:43:50 »
Ита, тази традиция е отдавна отпаднала !!!! при нас това означаваше че на нас кумове ще ни бъдат хора на около 50г. и какво ще си говоря с тях !!!! просто тази идея отпадна ирешихме, че кумове ще ни станат най-добрите ни приятели !!
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...