Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 06, 2025, 23:05:10

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете....- 2 част  (Прочетена 292420 пъти)

mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: февруари 18, 2007, 16:37:33 »

Незнам за нашата сватба кума как ще се представи с речта. Сматам,че ще се справи блестящо, като си говорих един ден с кума и обсъждахме кое, как кума се намеси и каза, че е измислил нещо,щяло да е изненада и на кумата даже нямало да каже.Аз съм твърдо за изненадите.
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: февруари 19, 2007, 00:00:32 »

Ние когато ставахме кумове постоянно карах милото да си измисли реч, да не си глътне граматиката като излезе пред гостите, а той все ме успокояваше, че има време. В крайна сметка в 12,30 вечерта преди сватбата аз съм измисляла реч! Oh my ... Незнам как ми хрумнаха тези неща, които измислих, но се получи добре и бях доволна от себе си.  yahoo
Да, но милото не можа да я запомни, защото не я е писал той и като му дойде реда - застана пред всички гости в ресторанта в 12-13 часа на обяд и каза "Добър вечер скъпи гости!" От там нататък импровизира нещо, но интересното беше, че не признаваше, че е казал Добър вечер, докато не му казаха и младоженците  sarcastic
Получи се много весело! Нашият кум също импровизира и дръпна такава дълга реч, че чак забравих за какво говори  tease
Активен
geri84
Сватбар
Публикации: 150

« Отговор #77 -: февруари 20, 2007, 12:26:44 »

Имам един въпрос,който страшно много ме вълнува и ще съм ви много благодарна,ако някой е запознат и ми отговори.Избрахме си кумове,обаче момичето живее в Белгия(българка е),а годеникът и е Македонец,а живее в Брюксел.Ние няма да правим църковен брак и въпросът ми е:Възможно ли е кумът ни да е чужденец?Дали ще имаме проблем в гражданското?
Активен
junglegirl^84
Сватбар
Публикации: 246

обичай врага си,това ще го влуди!!!!

« Отговор #78 -: февруари 20, 2007, 12:28:48 »

Имам един въпрос,който страшно много ме вълнува и ще съм ви много благодарна,ако някой е запознат и ми отговори.Избрахме си кумове,обаче момичето живее в Белгия(българка е),а годеникът и е Македонец,а живее в Брюксел.Ние няма да правим църковен брак и въпросът ми е:Възможно ли е кумът ни да е чужденец?Дали ще имаме проблем в гражданското?
спокойно гери ,мисля че няма да имате проблем girl_wink
само трябва да има някакъв документ за самоличност smile
Активен
geri84
Сватбар

« Отговор #79 -: февруари 20, 2007, 12:42:25 »

Дано да е така,защото наистина много държа на тях.Момичето ми е приятелка от както се помня,израснахме заедно,учихме заедно и т.н.Е,сега сме разделени,защото тя не живее тук,но пак нерекъснато си пишем,говорим и сме си толкова близки,колкото и преди.Не мога да си представя,че ще имам друга кума  girl_impossible
Активен
junglegirl^84
Сватбар
Публикации: 246

обичай врага си,това ще го влуди!!!!

« Отговор #80 -: февруари 20, 2007, 12:44:30 »

ами тогава успех!!!
може да отидеш и да попиташ в ритуалната зала good
те знаят какви документи трябват sad
Активен
geri84
Сватбар

« Отговор #81 -: февруари 20, 2007, 13:21:23 »

Благодаря ти,junglegirl^84 !Наистина е най-добре да звънна в гражданското и да попитам,за да не се получават неприятни изненади в последния момент.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: февруари 21, 2007, 18:14:15 »

Дано да е така,защото наистина много държа на тях.Момичето ми е приятелка от както се помня,израснахме заедно,учихме заедно и т.н.Е,сега сме разделени,защото тя не живее тук,но пак нерекъснато си пишем,говорим и сме си толкова близки,колкото и преди.Не мога да си представя,че ще имам друга кума  girl_impossible
Няма никакъв проблем.Просто звънни и попитай за подробностите.
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489

« Отговор #83 -: февруари 21, 2007, 22:29:00 »

По повод кумовете и църковния брак: кой чия ръка целува и защо? Това не го знаех досега, че е част от ритуала...
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: февруари 21, 2007, 23:45:22 »

По повод кумовете и църковния брак: кой чия ръка целува и защо? Това не го знаех досега, че е част от ритуала...
При нас целуваме ръка на кумовете,а те в същото време целуват короните.
Активен
Smurfieta
Сватбар
Публикации: 210

« Отговор #85 -: февруари 22, 2007, 09:47:14 »

И аз не знаех, че се целува ръка, поне ние когато кумувахме не е имало такова нещо  huhhuh.gif
А поканата на нашите кумове беше много драматична, защото сме същия случай, който е описала feiata - вече сме им кумували на тях и то в църква.
Преди да ги поканим започна една обиколка из столичните църкви, за да разпитаме дали може да се кумува така и навсякъде различни версии ни казваха - едни, че може, други че според канона не може  shok Последно в църквата, в която те се жениха ни казаха, че няма никакъв проблем, че това са остарели вярвания и не трябва да им се поддаваме. Обнадеждени, грабнахме едно пиле на грил, питка, бутилка червено вино и една тортичка и право при тях  CHEERS Те казаха, че за тях ще е чест, но се притесняват да не ги анатемоса църквата  sarcastic След като им разказахме цялата одисея преди каненето всички справки които направихме се съгласиха!  yahoo Сега си имаме най-страхотните кумове!
Активен
Desi Raycheva
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #86 -: февруари 23, 2007, 13:49:00 »

Здравейте, след два месеца ще сме кумове на наши приятели, сватбата ще е в Сливен. Не сме от там и не познаваме града. Може ли да ми препоръчате от къде да поръчм букета на булката, освен това къде да си направя прическа и грим? Няма да имам много време да обикалям, а и булката е от друг град и няма да е с там.Благодаря предварително!!!
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: февруари 27, 2007, 11:37:41 »

Здравейте, след два месеца ще сме кумове на наши приятели, сватбата ще е в Сливен. Не сме от там и не познаваме града. Може ли да ми препоръчате от къде да поръчм букета на булката, освен това къде да си направя прическа и грим? Няма да имам много време да обикалям, а и булката е от друг град и няма да е с там.
Здравей Деси
първо искам да те успокоя тъй като и аз като булка и кумата ми не сме от града в който ще се женя ама попитахме познатите на младоженеца те ми препоръчаха салон за мойта прическа и кумата и другите гости който ще си правят прически са на същото място.А аз ще попитам за Сливен имам една позната там.Обикновенно където се прави булката там се прави и кумата.Скоро ще пиша пак.Кога е сватбата
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: февруари 27, 2007, 11:47:06 »

Здравейте на всички
Нашите кумове ги поканихме по много смешен начин.Отидохме на заведение тъй като без те да знаят какво сме им намислили.И както си седяхме и кума поиска солта от младоженеца и аз викам на младоженеца я подай солта на кума че кумата не може да я стигне.Стана много естествено.И кумата като вика "Какво какво и се расмя" и вика на кума "Какво ще кажеш" и той вика "То е ясно ще трябва костюм да си купувам" и така.
Активен
Mary_iv
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #89 -: февруари 27, 2007, 14:11:35 »

Миналата година и ние станахме кумове на едни наши приятели, а в същото време с приятеля ми не сме женени. Тази година ще се женим и искаме да имаме и църковен брак. Тъй като и аз бях прочела някъде, че след кумуване в църква един вид се сродяваме и след това не може да се венчаем църковно, се попритесних, но пък като отидохме в църквата да си запазваме час за брака изобщо не са ни питали дали сме ставали кумове или нещо подобно. Само е задължително да сме кръстени както ние, така и нашите кумове. Може би това със сродяването при кумуване или не е актуално или и аз незнам.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: