Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 06, 2025, 23:05:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете....- 2 част
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
47
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете....- 2 част (Прочетена 292420 пъти)
mari_i_i
Ентусиаст
Щастлива мама на Даниел!
Отг: Всичко за кумовете....- 2 част
«
Отговор #75 -:
февруари 18, 2007, 16:37:33 »
Незнам за нашата сватба кума как ще се представи с речта. Сматам,че ще се справи блестящо, като си говорих един ден с кума и обсъждахме кое, как кума се намеси и каза, че е измислил нещо,щяло да е изненада и на кумата даже нямало да каже.Аз съм твърдо за изненадите.
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #76 -:
февруари 19, 2007, 00:00:32 »
Ние когато ставахме кумове постоянно карах милото да си измисли реч, да не си глътне граматиката като излезе пред гостите, а той все ме успокояваше, че има време. В крайна сметка в 12,30 вечерта преди сватбата аз съм измисляла реч!
Незнам как ми хрумнаха тези неща, които измислих, но се получи добре и бях доволна от себе си.
Да, но милото не можа да я запомни, защото не я е писал той и като му дойде реда - застана пред всички гости в ресторанта в 12-13 часа на обяд и каза "Добър
вечер
скъпи гости!" От там нататък импровизира нещо, но интересното беше, че не признаваше, че е казал Добър вечер, докато не му казаха и младоженците
Получи се много весело! Нашият кум също импровизира и дръпна такава дълга реч, че чак забравих за какво говори
Активен
geri84
Сватбар
Публикации: 150
«
Отговор #77 -:
февруари 20, 2007, 12:26:44 »
Имам един въпрос,който страшно много ме вълнува и ще съм ви много благодарна,ако някой е запознат и ми отговори.Избрахме си кумове,обаче момичето живее в Белгия(българка е),а годеникът и е Македонец,а живее в Брюксел.Ние няма да правим църковен брак и въпросът ми е:Възможно ли е кумът ни да е чужденец?Дали ще имаме проблем в гражданското?
Активен
junglegirl^84
Сватбар
обичай врага си,това ще го влуди!!!!
«
Отговор #78 -:
февруари 20, 2007, 12:28:48 »
Цитат на: geri84 в февруари 20, 2007, 12:26:44
Имам един въпрос,който страшно много ме вълнува и ще съм ви много благодарна,ако някой е запознат и ми отговори.Избрахме си кумове,обаче момичето живее в Белгия(българка е),а годеникът и е Македонец,а живее в Брюксел.Ние няма да правим църковен брак и въпросът ми е:Възможно ли е кумът ни да е чужденец?Дали ще имаме проблем в гражданското?
спокойно гери ,мисля че няма да имате проблем
само трябва да има някакъв документ за самоличност
Активен
geri84
Сватбар
«
Отговор #79 -:
февруари 20, 2007, 12:42:25 »
Дано да е така,защото наистина много държа на тях.Момичето ми е приятелка от както се помня,израснахме заедно,учихме заедно и т.н.Е,сега сме разделени,защото тя не живее тук,но пак нерекъснато си пишем,говорим и сме си толкова близки,колкото и преди.Не мога да си представя,че ще имам друга кума
Активен
junglegirl^84
Сватбар
обичай врага си,това ще го влуди!!!!
«
Отговор #80 -:
февруари 20, 2007, 12:44:30 »
ами тогава успех!!!
може да отидеш и да попиташ в ритуалната зала
те знаят какви документи трябват
Активен
geri84
Сватбар
«
Отговор #81 -:
февруари 20, 2007, 13:21:23 »
Благодаря ти,junglegirl^84 !Наистина е най-добре да звънна в гражданското и да попитам,за да не се получават неприятни изненади в последния момент.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #82 -:
февруари 21, 2007, 18:14:15 »
Цитат на: geri84 в февруари 20, 2007, 12:42:25
Дано да е така,защото наистина много държа на тях.Момичето ми е приятелка от както се помня,израснахме заедно,учихме заедно и т.н.Е,сега сме разделени,защото тя не живее тук,но пак нерекъснато си пишем,говорим и сме си толкова близки,колкото и преди.Не мога да си представя,че ще имам друга кума
Няма никакъв проблем.Просто звънни и попитай за подробностите.
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489
«
Отговор #83 -:
февруари 21, 2007, 22:29:00 »
По повод кумовете и църковния брак: кой чия ръка целува и защо? Това не го знаех досега, че е част от ритуала...
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #84 -:
февруари 21, 2007, 23:45:22 »
Цитат на: Marina в февруари 21, 2007, 22:29:00
По повод кумовете и църковния брак: кой чия ръка целува и защо? Това не го знаех досега, че е част от ритуала...
При нас целуваме ръка на кумовете,а те в същото време целуват короните.
Активен
Smurfieta
Сватбар
«
Отговор #85 -:
февруари 22, 2007, 09:47:14 »
И аз не знаех, че се целува ръка, поне ние когато кумувахме не е имало такова нещо
А поканата на нашите кумове беше много драматична, защото сме същия случай, който е описала feiata - вече сме им кумували на тях и то в църква.
Преди да ги поканим започна една обиколка из столичните църкви, за да разпитаме дали може да се кумува така и навсякъде различни версии ни казваха - едни, че може, други че според канона не може
Последно в църквата, в която те се жениха ни казаха, че няма никакъв проблем, че това са остарели вярвания и не трябва да им се поддаваме. Обнадеждени, грабнахме едно пиле на грил, питка, бутилка червено вино и една тортичка и право при тях
Те казаха, че за тях ще е чест, но се притесняват да не ги анатемоса църквата
След като им разказахме цялата одисея преди каненето всички справки които направихме се съгласиха!
Сега си имаме най-страхотните кумове!
Активен
Desi Raycheva
Регистриран
«
Отговор #86 -:
февруари 23, 2007, 13:49:00 »
Здравейте, след два месеца ще сме кумове на наши приятели, сватбата ще е в Сливен. Не сме от там и не познаваме града. Може ли да ми препоръчате от къде да поръчм букета на булката, освен това къде да си направя прическа и грим? Няма да имам много време да обикалям, а и булката е от друг град и няма да е с там.Благодаря предварително!!!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #87 -:
февруари 27, 2007, 11:37:41 »
Цитат на: Desi Raycheva в февруари 23, 2007, 13:49:00
Здравейте, след два месеца ще сме кумове на наши приятели, сватбата ще е в Сливен. Не сме от там и не познаваме града. Може ли да ми препоръчате от къде да поръчм букета на булката, освен това къде да си направя прическа и грим? Няма да имам много време да обикалям, а и булката е от друг град и няма да е с там.
Здравей Деси
първо искам да те успокоя тъй като и аз като булка и кумата ми не сме от града в който ще се женя ама попитахме познатите на младоженеца те ми препоръчаха салон за мойта прическа и кумата и другите гости който ще си правят прически са на същото място.А аз ще попитам за Сливен имам една позната там.Обикновенно където се прави булката там се прави и кумата.Скоро ще пиша пак.Кога е сватбата
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #88 -:
февруари 27, 2007, 11:47:06 »
Здравейте на всички
Нашите кумове ги поканихме по много смешен начин.Отидохме на заведение тъй като без те да знаят какво сме им намислили.И както си седяхме и кума поиска солта от младоженеца и аз викам на младоженеца я подай солта на кума че кумата не може да я стигне.Стана много естествено.И кумата като вика "Какво какво и се расмя" и вика на кума "Какво ще кажеш" и той вика "То е ясно ще трябва костюм да си купувам" и така.
Активен
Mary_iv
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #89 -:
февруари 27, 2007, 14:11:35 »
Миналата година и ние станахме кумове на едни наши приятели, а в същото време с приятеля ми не сме женени. Тази година ще се женим и искаме да имаме и църковен брак. Тъй като и аз бях прочела някъде, че след кумуване в църква един вид се сродяваме и след това не може да се венчаем църковно, се попритесних, но пък като отидохме в църквата да си запазваме час за брака изобщо не са ни питали дали сме ставали кумове или нещо подобно. Само е задължително да сме кръстени както ние, така и нашите кумове. Може би това със сродяването при кумуване или не е актуално или и аз незнам.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...