Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 05, 2025, 01:02:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете....- 2 част  (Прочетена 292058 пъти)

Ита
Професор
Публикации: 423

в интернет влизам рядко... само по нужда

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: октомври 17, 2006, 14:15:42 »

DIVA, много ми харесва как сте поканили кумувете си  good hiphip yahoo ROFL
А за това, че не трябва да се отказва си много права Bulechka_TS  biggrin Аз никога не бих понесла някой да ми откаже да ми е кум!!!! Да му гласувам такова доверие, а той да се откаже  crazy

Нашите кумове не бяха женени. Мина без проблем дори и при църковния брак. Наложи се преди това да кръстим кумата и младоженеца обаче Wink  pardon pleasantry
И мен трябва да ме кръщават... за съжаление не може да се размине без църковен брак... pardon Ама това е за друга тема Wink
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: октомври 17, 2006, 14:21:19 »

На нас ни отказаха и то на два пъти!!! cray

Но на третия всичко беше ОК!!! hiphip
Активен
DIVA
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

« Отговор #62 -: октомври 17, 2006, 14:25:50 »

Кой ви отказа, бе Таничка ?  shok
Други кумове или същите, които бяха на сватбата ви ?
Активен
Ali
Ентусиаст
**
Публикации: 63

« Отговор #63 -: октомври 17, 2006, 14:27:34 »

Що се отнася до изискванията към кумовете, на нас ни бяха казали следното: Задължително условие е да са кръстени, може да не са женени, дори не е необходимо да са двойка, след това обаче, ако са двойка и решат да се женят, не можели да сключат църковен брак, тъй като вече се или сродили.

на практика, обаче, незнам какво точно е вярно, тъй като моята кума не можа да си намери кръщелното, отиде до църквата да им каже, те я попитали дали е кръстена, тя казала "Да" и готово.

Освен това, нас например не ни питаха дали сме били кумове преди това, така че и това няма как да се провери. Едва ли проверяват в компютърния архив.

Абе май всичко е оставено на етиката и морала на главните действащи лица. danceg
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: октомври 17, 2006, 14:30:11 »

Още нещо: за съвета, може ако искате кумовете да са две жени или двама мъже, но за Църквата не може!!! Имайте го в предвид това!!!
Активен
blue_mammy
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #65 -: октомври 17, 2006, 15:17:44 »

Много благодаря! Живот и здраве да му дойде времето и ще споделя как е минало. Но понеже имам опит с кумуването/ а все по различни начини канят и затова ви питам/ мога да споделя,че дори за църквата не е задължително да са женени кумувете, разбира се- трябва да са кръстени, на нас ни искаха кръщелните даже.....
Активен
Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 2277

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: октомври 23, 2006, 12:34:23 »

Уважаеми родители и гости !
Две млади птици свиха гнездо
с много любов и надежда.
Да пребъде благословено Вашето семейство, скъпи младоженци !
Нека в този суров и жесток свят
то да бъде Вашият остров на нежност!
Нека любовта Ви да бъде силна и
дълготърпелива!
Нека гнездото да стане роден дом
на свидна челяд!
Нека старините Ви бъдат спокойни
и честити!

автор : Диана Пеева - специално за svatbata.bg
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: ноември 15, 2006, 13:32:10 »

Здравейте!Преди да настъпи дългоочаквания ден всички ми казваха,че кумувете правели сватбата по весела!В това се убедих лично на нашето нило тържество.Искам да кажа на всички че нашите кум и кума бяха страхотни!Кумата не спря да играе без значение какво пускаха!Обърна внимание на всички хора.Кума е малко "по- тежък" но показа и той страхотно присъствие.Много навреме и качествени шегички и т.н.За тези които са вече семейни могат да споделят нещо за техните кумуве.Поддържат ли връзка с тях след сватбата,какви са ви отношенията.А за тези , които тепърва им предстои мога само да кажа :"Избирайте добре кои ще са ви кумуве , те наистина са много важни хора"! drinks
Активен
Teo
Отговорник
*
Публикации: 2277

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: ноември 16, 2006, 18:52:15 »

Така е, кумовете имат голяма роля в тържеството. Всички гледат какво правят младоженците и кумовете, кумовете водят тържеството, нещо като управители на сватбата са.  Wink
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: декември 06, 2006, 17:50:44 »

Нашата сватба беше страхотна 50 % благодарение на кумовете. hiphip yahoo good pleasantry
Активен
feiata
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #70 -: януари 17, 2007, 22:00:05 »

Здравейте на всички  smile Имам един много важен за мен въпрос  Wink Можете ли да ми кажете дали кумуве могат да ни станат нашите кумци???? т.е. семейството на което ние кумувахме преди няколко месеца сега да кумува на нас??? Това е много важно за нас защото ние много искаме те да са кумуве и на нас понеже сме си много близки а и нямаме идея за други кумуве  sad
Ще ви бъда много благодарна ако сте запознати с отговора на този въпрос!!!
Пишете ми!!!
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: януари 18, 2007, 00:15:41 »

здравеи feiata като 4ета това което си написала имам чуството че го е писаламоята кумица Oh my ...(моми4етО на което преди няколко месеца станах кръстница)аз и моето мило много се 4удехме дали поканим двойката на която станахме кръстници да ни станат на нас,даже го обсЪЖдахме с тях,защото сме изключително близки.По пРинцип всичко е възможно ако искаш,но ние решихме в крайна сметка да поканим други наши приятели за къстници защото  другия вариант е стува ми се малко объркан;"коъ на булката сват кой брат.........."както е казва.така ние ще си имаме нащи си къстнии,и ще сме кръстници на други хора!каквото и да изберете трябва да сте сигорни че ще се чуствате ок.Но по принцип не съм чувала да не може така че избора е твой....
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: януари 18, 2007, 15:51:12 »

здрвейте !!!
относно въпроса

кумците могат да станат кумове, ако имат само граждански брак, т.е. нямат църковен или ако пък те имат църковен ти да не правиш такъв ! ние също поканихме нашите кумци да ни станат кумове и ще стане , защото те имат само граждански , а пък ние искаме и църковен !!!!!!!!
Активен
Гунди
Любопитен
*
Публикации: 30

« Отговор #73 -: януари 18, 2007, 17:54:03 »

Аз също мисля, че не е толкова просто- явно това с църковния брак е
свързано с традицията, според която кумовете са нещо като роднини
и предполагам, че се "брой" само след църковен брак. (Което пък доказва
моята идея, че гражданския брак е напълно излишен!!!) . А от др гледна точка
май е по-готино да си имаш др кумове.Ние с моя приятел ще поканим 2 души,
които не са двойка, защото както знаеш понякога приятелствата се разпадат
и така шанса поне едното семейство да ти остане близко е по-голям. smile
Активен
ilusion
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: януари 22, 2007, 22:51:02 »

Ето я нашата покана за кумовете.Ние сме им казали неофициално,но февруари ще ги каним официално.
http://snimka.bg/profile.php?del_photo&photo_id=2028155
парола:123456
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: