Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 08, 2025, 21:57:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете....- 2 част  (Прочетена 292710 пъти)

bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #585 -: март 25, 2009, 11:09:15 »

Голяяям Хиполенд има в Скай Сити-то.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #586 -: март 25, 2009, 12:14:08 »

Хиполенд има и в Младост до ХИТ и в Люлин до Метро
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #587 -: март 27, 2009, 00:23:16 »

Ния бяхме кумове на 21.06.2008. Писето сам си писа речта, не пожела да му помагам. Като ми я прати много ми хареса - с малко думи, казваше много неща, без словоизлеяния и сълзливи фрази типично в негов стил:
"Скъпи младоженци, днес вие създадохте семейство - съюз на верността и любовта. Нека пътят, който сте избрали е дълъг и изпълнен с любов. Нека ваши верни спътници в живота бъдат взаимното разбиране, уважение и доверие един към друг. Нека във вашия дом има мир и съгласие. Нека вашите деца ви радват, родителите ви да бъдат здрави, а приятелите ви верни. Честито и наздраве"
Дори репетираше вечерта преди сватбата. За съжаление обаче забрави листчето и като се изтъпанихме пред 170 човека направо си глътна езика и в 2 следобед каза "Добър вечер", та разсмя целия ресторант. От речта каза последното изречение като хората, та голям смях падна с тая реч на кума и досега ни бъзикат кумците с "Добър вечер" smile
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #588 -: март 27, 2009, 15:16:47 »

Дени,постът ти почти ме разплака. Bravo
Надявам се хората,които ще поканим за кумове да имат поне половината от твоя ентусиазъм!
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #589 -: април 11, 2009, 22:56:57 »

Аз също съм за импровизациите! Тогава е най-искренно и мило. Лошото е обаче, че не всеки може да говори пред много хора, без да се изложи. Бях на една сватба, на която кума импровизира, но по-добре да беше написал нещо и да го беше прочел. Направо се измъчихме всички със него. Така е и при политиците (ако мога да направя аналога) не всеки може да говори свободно. Затова четат поздравителни адреси - поне повечето. Аз работя в държавна администрация и доста често ми се налага да пиша такива слова.
Миналата година братовчедка на милото беше кума. И понеже кума беше по-зле от нея тя трябнаше да поздрави младоженците. И така ги организира нещата, че аз й писах речта за около 1половин час. Изчетох, колкото можах от форумите, малко добавих и сглобих следното (може да помогне на някой):

Скъпи младоженци,

Опитвайки се да се подготвя за своя тост, осъзнах, че не е толкова лесно да кажеш с няколко думи (избягвайки разбира се тривиалните изрази) всички пожелания, мисли и съвети към вас, които днес доказахте, че бракът все още е на мода.
Аз, като човек, натрупал известен опит в тази сфера мога да кажа, че бракът, нито е толкова хубав, колкото си мислите днес, нито е толкова лош, колкото ще ви кажат. Бракът е такъв, какъвто си го направите. Помнете защо го искате в този ден и се старайте с всичките си сили през всички дни нататък.

Всички ние (които се надяваме да ни поканите и вашата златна сватба) Ви пожелаваме много здраве – то винаги е нужно, много щастие – то никога не стига, много приятни изненади – за да се запази тръпката и много любов, с която да се подкрепяте в изпитанията и да ставате по-силни. Май забравих децата, но вие това си го знаете, пък и родителите сигурно ви го напомнят всеки ден.
Накрая ще завърша, че бракът все пак е единствената хазартна игра одобрена от църквата!
Късмет!
И наздраве.
Активен
mu6morok
Любопитен
*
Публикации: 25

моето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #590 -: април 13, 2009, 23:46:09 »

здравейте на всички.Преди 2 години рових из сайта когато организирах моята сватба,а сега ровя защото наши близки приятели ни оказаха честа да ни поканят за кумове.
И аз и кума не сме притеснителни и ни се иска да направим интересни изненади и закачки за младоженците,но се притесняваме че част от родата на младоженеца е малко консервативна.Моля ви помогнете ми с идеи.Речта ще е импровицация изцяло,че не ни бива в помненето(ама то едно двепитиета са добър другар в тоя момет).Дугото което е по-особено,че булката е украинка.Икска ни се да изненадаме с нещо от украинския обичай или нещо да има нотка поне ако ме разбирате.Я дайте сега по едно рамо за което ще съм ви адски благодарна  Wink
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 641

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #591 -: април 14, 2009, 10:48:19 »

здравейте момичета, и аз се включвам тук.

ще ставаме кумове на 16 май  yahoo yahoo yahoo и съм много развулнувана, още повече че ние с милото се оженихме миналата година на 17 май в същият ресторант smile
просто страхотно!!! към момента имам измислена рокля, на 18.04 отивам да я поръчам и по майските празници ще е готова.
та така де, исках да се включа да си обменяме идейки smile
Активен
Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #592 -: април 15, 2009, 12:21:00 »

Dodo, благодаря ти за милите думи, сигурна съм, че и вие ще си изберете страхотни кумове!
Мушморок, имам колежки на работа, които са рускини, не украинки, но ще ги разпитам дали знаят нещо по-типично за украинската сватба. Виж и тук http://www.mfa.gov.ua/bulgaria/bl/publication/content/291.htm
Активен
Денито
Професор

« Отговор #593 -: април 15, 2009, 12:51:56 »

Murche страхотна реч! Bravo Bravo Bravo Може ли да си я открадна и да я употребя в нужда?
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #594 -: април 15, 2009, 13:01:20 »

Денито радвам се, че ти харесва. Разбира се, че можеш да я ползваш. Нали затова съм я пуснала. Някой, ако я хареса да я ползва.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #595 -: април 15, 2009, 14:55:36 »

На нашата сватба кума също много се притесняваше от речта, беше си вадил някаква от интернет, разнасяше я целия ден с него и само се скътаваше в някой ъгъл да си я прочете пак и пак и пак. Когато дойде реда му да я каже съответно я претупа на две на три, забърза се, разтрепери му се гласа, абе шоу смях, беше изтърсил нещо от сорта на "много любов във вашия семенн брак"  funnytooth И до тук добре, после водещата реши да каже "нека чуем и кумата" и тя милата  Oh my ... Въобще не знаеше и не беше подготвена и кума един такъв доволен че няма само на него да се смеят и дава микрофона, а тя го бута, беше много забавно и накрая все пак го взе и каза "мили приятели, обичайте се, а аз ще бъда винаги зад вас за да ви помагам с каквото мога", което на мен ми подейства доста сълзливо, плюс това наистина беше от сърце  good
Активен
mu6morok
Любопитен
*
Публикации: 25

моето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #596 -: април 19, 2009, 01:52:18 »

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ.ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ НА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ. give_rose
Дени много ти благодаря за помоща god
Активен
Денито
Професор

« Отговор #597 -: април 21, 2009, 16:51:20 »

Мушморок, разпитах на работа за руски и украински обичаи, но ми казаха че незнаели да има нещо кой знае колко различно от българската сватба - по-скоро музиката, и от там танците са по-специфични. Колежката рускиня каза че за да я почетете е достатъчно да помолите за украинска народна песен, а ако има и други гости от този край, те щели да го оценят и да си го изтанцуват по техния си обичай. Съжалявам, че не можах да ти помогна повече!
Успех с кумуването и весело изкарване!
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #598 -: април 22, 2009, 19:01:58 »

mu6morok, аз бях кума на сватбата на наш приятел от Молдова с приятелката му украинка. Те се ожениха в Благовград с не много голяма церемония.

На купуването на булката, кумът започна да дава по-дребни пари в началото и в един момент едно момче от страната на булката започна да говори: "За тия пари каква булка да ви дадем...момент да помисля" и изведнъж извади отстрани една метла, покрита с нещо като було. Всички се смяха, а той я хвалеше: "Вижте каква е хубава, руса, чистиница, висока" и такива. После, разбира се, искаше още пари, за да ни даде истинската булка. 

При тях има един ритуал с "фалшива булка". Бяхме облекли едно друго момиче в булчинска рокля и след купуването на булката, когато уж вече бяхме платили за нея, фалшивата булка влезе с гръб. Всички от страната на момичето започнаха да задават въпроси на младоженеца - Преди да ти я дадем кажи защо искаш да се ожениш за нея? Обичаш ли я? Много ли? Ще се грижиш ли за нея? По-силно го кажи! и т.н. И той с пълно гърло викаше как я обича и иска да се ожени за нея. След това момичето се обърна и половината от гостите, които не знаеха за шегата, бяха много изненадани. Беше много весело, а младоженецът тръгна да търси истинската булка из цялата къща, след като на два пъти се отложи виждането. След това вече трябваше да убеди "фалшивата булка" защо заслужава да се ожени за истинската. Този ритуал доколкото знам е типичен за страните от там и момичето много държеше да "излъжем" младоженеца така.

Другите неща бяха горе-долу същите като при нас.

Преди излизане от къщата, майките на младоженците седят на някакво централно място, в хола например, и младоженците отиват пред тях, а те им пожелават различни неща и им дават съвети за брачния живот. Това незнам дали е приложимо при нас, защото тук има захранване в ресторанта, което май е същото като идея.

Спомням си, че на самото тържество имаше различни игри - завързваха очите на младоженеца и го караха да пипне пръстите на няколко момичета, а той трябваше да познае коя е тази на булката. Ние на два пъти между момичетата слагахме и по едно момче за заблуждение, но той не сбърка нито веднъж. Същото повторихме и за булката. Това също ни беше голяма атракция и пак се прави при тях.

Незнам дали някое от нещата би било подходящо в случая, защото всяка сватба си е специфична, но на тази сватба момичето държеше да си има традиционни мотиви от Украйна и макар и да се женеха тук, спазиха всичко и мисля, че това помогна и на нея да се чувства по-добре.

Спомням си също, че имаха много дълги, с неочакван край и весели тостове, които вдигахме ние като кумуве и младоженецът.

За специфичната музика няма какво да казвам, тя май повече се определя от това какво слушат гостите на сватбата, но при тях имаше много руска, украинска и молдовска музика, която е много весела и всички се включваха. Хубаво е да има разнообразие и е атрактивно, според мен.

Дано съм била в помощ.  good
« Последна редакция: април 22, 2009, 23:27:42 от Деничка Звездичка » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #599 -: април 22, 2009, 22:26:41 »

На мен последния пост ми беше много интересен.
Това с метлата ме разсмя-как ли би реагирал моя младоженец на такава булка?! shok
Активен
Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: