Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 09, 2025, 12:07:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете....- 2 част
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
47
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете....- 2 част (Прочетена 292889 пъти)
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703
Отг: Всичко за кумовете....- 2 част
«
Отговор #390 -:
декември 14, 2008, 09:25:16 »
budeshta_kuma , когато приятели се канят за кумове, обикновено не очакват нищо освен техните най-близки да са до тях, да са красиви на сватбения им ден и да допринесат за общото настроение. Поне ние с мъжа ми имахме точно тези очаквания. Нашите кумове си купиха тоалетите, кумата много настояваше да ми вземе ритуалните чаши и късметчетата за хвърляне и паричките, които са дали на пилето и тортата. Така че изобщо не се притеснявай...
Навремето ние кумувахме на едни колеги на мъжа ми, още бяхме студенти, те си държаха кумата да им купи всичките дреболии- чаши, шампанско, късметчета за хвърляне, цветенца за закичване и т.н. Но пък в техния край не се поднасят пиле и торта на кумовете...
И в двата случая- когато кумувахме и когато се женихме, се бяхме уточнили всяка двойка да си купи подарък до известна сума пари, така че определено няма повод за притеснение.
«
Последна редакция: декември 14, 2008, 09:31:20 от mmagi
»
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #391 -:
декември 14, 2008, 10:29:49 »
Цитат на: mmagi в декември 14, 2008, 09:25:16
budeshta_kuma , когато приятели се канят за кумове, обикновено не очакват нищо освен техните най-близки да са до тях, да са красиви на сватбения им ден и да допринесат за общото настроение. Поне ние с мъжа ми имахме точно тези очаквания.
budeshta_kuma
, ние също имахме тези очаквания от нашите кумове и изрично казахме, че няма да ги товарим финансово с нито една стотинка. Чаши, свещи, букет и т.н. - всичко сами сме си купували. Аз изрично ги предупредих да не настояват да купуват, защото просто уцелихме "невероятен" за тях момент във финансово отношение - тъкмо бяха купили апартамент в София (с кредит, естествено), трябваше да оправят поне една стая, за да могат да влязат да живеят, остава и ние да ги натоварваме с разходи.
Даже за подарък изрично им казахме също да не се харчат, знаейки какво е положението при тях.
В крайна сметка на сватбата ни подариха кристален комплект чаши за уиски и гарафа на "Бохемиа" (много е як, червен
) и на някой може да му се е сторил твърде символичен подарък, като чувам как хората подаряват на кумците си перални, сушилни и т.н., но на нас много ни хареса подаръкът, много му се радваме и си го ползваме и си ни е скъп спомен от кумовете, които толкова си обичаме. Та според мен това е една чудесна идея за подарък, ако си финансово затруднен.
Другото, за което съм им много благодарна е, че кумата в деня на свабата отиде да вземе букета (който също аз настоявах да платя) и другите екстри от флористката и ги "достави" по места - моите цветя за косата във фризьорския салон, бутониерите и гривните - у нас, букета - у тях. За мен това беше голяма помощ, така "натоварих" другите близки с други задачи.
Та това е най-важното според мен - да могат да разчитат на вас в сватбения си ден и след това в живота!
Успех ви пожелавам!
Активен
prosto_kuma
Любопитен
Публикации: 49
«
Отговор #392 -:
декември 14, 2008, 12:20:32 »
Благодаря ви много,момичета.
Определено се поуспокоих след като почти цяла нощ не мигнах от вълнение.
Бъдещите младоженци още не са идвали у нас,за да ни поканят официално,така че,когато това стане ще се разберем какво очакват от нас.
Активен
fifi```
Любопитен
«
Отговор #393 -:
декември 14, 2008, 13:39:35 »
Здравейте и от мен
Четейки тук ми хареса идеята за кумското уиски
и за букета .
Чакам отговор от приятелката ми и мъж и ,да ни дойдат на гости на Нова Година
Мисля,че тя подозира нещо,но ще видим
Стискайте палци, да приемат поканата.
Мисля ,че ще се получи много добре
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #394 -:
декември 14, 2008, 14:18:47 »
didi85
,вече стискам палци!
Чакаме да разкажеш какво е станало!
Активен
prosto_kuma
Любопитен
Публикации: 49
«
Отговор #395 -:
декември 14, 2008, 15:54:24 »
didi85
, желая ти успех.
Не се и съмнявам,че ще прекарате незабравима Нова Година.
Активен
fifi```
Любопитен
«
Отговор #396 -:
декември 14, 2008, 16:13:14 »
Благодаря момичета
Ще разказвам,задължително,и снимки ще има, само дано се получи,както съм го замислила
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #397 -:
декември 14, 2008, 18:41:40 »
Цитат на: didi85 в декември 14, 2008, 16:13:14
Благодаря момичета
Ще разказвам,задължително,и снимки ще има, само дано се получи,както съм го замислила
Такава хубава покана и то на такъв ден няма как да не се получи а и ще се запомни тази нова год !
Активен
pepita_b
Новак
Публикации: 13
«
Отговор #398 -:
декември 15, 2008, 09:46:40 »
Бихте ли ми казали какво трябва да се носи когато се канят кумове?
Благодаря предварително!И извиняваите ако не е за тук!
Активен
kali_gali
«
Отговор #399 -:
декември 15, 2008, 09:51:19 »
Ами ние ходихме да ги каниме с погача,пиле и бъклица с вино.Ама нашия кум е табиетлия и се изкефи на това.А ако вашите не са претенциозни може с каквото си решите - уиски,ракия или нещо такова.
Активен
pepita_b
Новак
Публикации: 13
«
Отговор #400 -:
декември 15, 2008, 09:55:49 »
Наште са по уискито!
Много ти благодаря!
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #401 -:
декември 15, 2008, 15:51:40 »
Здравейте и от мен.
Ние нашите кумове ги попитахме ей така между другото.Бяхме на кафе и от дума на дума хайде хоп и ги попитехме.После официално както си му е реда отидохме у тях и ги поканихме с бонбони и уиски.А що се отнася за подаръците ние съвсем не държахме да се правят скъпи подаръци, даже въобще не искахме подаръци.За нас беше важно, че най-добрите ни приятели бяха с нас в един от най-щастливите дни в живота ни. В крайна сметка стана така, че те ни дадоха пари в плик, а ние им купихме барче във вид на глобус. Мисля, че ги изненадахме приятно...
И не на последно място
elean
ЧЕСТИТО за кумовете.
Активен
ERan
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #402 -:
декември 16, 2008, 12:49:39 »
Katya, благодаря!
Ние им ходихме на гости, за да ги поканим официално...Но вместо официалност, се получи едно прекрасно гости (та от разговори не успяхме да обсъдим сватбените приготовления)
Иначе отидохме с бонбони, бутилка и торта.
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703
«
Отговор #403 -:
декември 16, 2008, 12:55:03 »
pepita_b ние поканихме нашите кумове с украсено пиле, баница, бонбони и вино. Аз по принцип не съм много по табиетите, но навремето нас ни поканиха за кумове на едно кафе- просто ние ви каним за кумове,накрая дори всеки си плати сметката. Не е редно така, аз се обидих тогава. Пък и малко празничност на никого не пречи. Успех и приятна подготовка
Активен
Kiksi
«
Отговор #404 -:
декември 16, 2008, 13:36:58 »
А ние нашите кумове така и не успяхме да ги поканим официално с пиле, торта, уиски и т.н., колкото и да ни се искаше
Аз им подметнах, като бях у тях в София няколко месеца преди сватбата (понеже щях да ходя в Холандия и летях от София и използвах възможността да се видим), но им казах, че още сме в процес на размисъл и да очакват официално включване...
Да, ама те така и не успяха да се приберат до Бургас
, а ние не успяхме да отидем до София
и се наложи най-официално да ги поканим...по телефона
Дойдоха си в Бургас 2 дни преди сватбата за предварителното разписване, тогава им връчих набързо и папируса с писмената покана, която бях приготвила. А най-много ме е яд, че не можахме и на другия ден след сватбата да се съберем и да изядем кумското пиле и тортата от кумската ръченица, защото те си заминаха още на другия ден поради неотложни ангажименти.
Ама такива са рисковете, като си избираш кумове, които живеят в друг град, ама много си ги обичаме и са ни много близки и не съжаляваме в никакъв случай, че те са ни кумове!
Сега ги чакаме с нетърпение да се приберат в Бургас за Коледа и да се събираме по празниците!
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...