Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 12:27:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Февруари 2019 - любов и вино
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Февруари 2019 - любов и вино (Прочетена 97739 пъти)
Bube
Професор
Re:Февруари 2019 - любов и вино
«
Отговор #15 -:
февруари 04, 2019, 13:26:53 »
Привет в новия месец и от мен!
Аз имах хубав уикенд, ходихме малко на екскурзия, бяхме доста навън, времето беше хубаво и накрая завършихме с приятна вечеря с цялото семейство - чувствах се някак празнично от това.
Дадохме вече оферта и имаме обратна връзка за парцела, решихме да изчакаме обаче още седмица, за да не прибързваме.
За Свети Валентин и преди съм казвала, имаме си традиция да ходим на някой "по-фенси" ресторант. Обичам традициите и определено се радвам, когато се случи да имаме повод за извънредна романтика, затова и не разбирам защо толкова се бойкотира този ден
Рат беше питала май някъде по-назад как се извършва изкуствено осеменяване - ами, както са ти отговорили и другите, ветеринарят си има обаче и специални уреди, не е на ръка. Не е нещо необичайно, кравите на село, които гледа дядо ми, винаги така се заплождат. За кучета също не е нещо особено, още повече като говорим за "по-марковите" породи.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #16 -:
февруари 04, 2019, 14:11:35 »
Добър ден!
Бубе, дано да се е получило и да имате кутрета след 3м (нали толкова бременееха кучетата?)
Ние уикенда сменихме 100плана- аз имах уговорка с приятелки за събота, смених я за неделя щото мм каза, да се видим с майка му, тя пък не можела в събота. Та накрая събота си се раз ходихме ние, в неделя всичко беше на куп- сутринта с Ники бяхме на среща с моите дръжки, вечерта на плуване и от там газ до свека. Взехме си коледния подарък- купила ни е робот прахосмукачка. У нас вече може да идват неканени гости
, че все е като кочина, колкото и да чистя...
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #17 -:
февруари 04, 2019, 14:35:46 »
Здравейте!
Моето дете днес се държа добре и нямаше драми при излизането. Бяхме навън с тротинетката, ходихме в детската градина и добре поиграхме. Времето е хубаво и позволява разходки.
В събота се видях с една колежка от университета, за да ми даде покана за сватбата им. Беше много набързо и накрак, но те не са от тук и само минаваха. В неделя също бяхме навън, вечерта ММ ходи да рита, но ние си останахме в нас.
Сега ММ си е заръчал да му правя бисквитена торта и с това ще се занимавам. Между другото и нещо за вечеря трябва да измисля.
Подаръците за Св.Валентин за ММ са готови. Само за дребчо остана. На мен ми е ентусиазирано, без значение кой го хейтва и кой не. Всеки да празнува, каквото си иска. И сега като се почне "ама защо само на този ден?". Ами не, не е само на този ден, ама какво лошо има и любовта да си има празник?!
Рат
, честит ви робот.
И на мен ми трябва.
Хубав ден и седмица.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #18 -:
февруари 04, 2019, 14:55:59 »
Не се заяждам! Само си разсъждавам, то любовта си има празник- годишнина от сватбата
поне за мен това е празника на нашата любов, деня в който сме станали семейство и Т. Н. Много ясно, че всеки си решава какво и как да празнува или не.
Менюто за тази седмица ми е - шаран, пише с картофи, сарми, плешка супа или картофено крем супа.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #19 -:
февруари 04, 2019, 15:27:30 »
Да го кажем така - това е общ празник на всички влюбени и загубени.
А, че годишнината от сватбата е най-личният празник на двойката си е точно така.
Не съм някакъв върл защитник на този ден, просто не харесвам крайностите, а и обичам да има повече поводи за празнуване.
Рат
, винаги ли правите седмично меню? Аз не знам какво ще ми се яде утре, да не говорим в петък. А сигурно е доста по-удобно. ММ както винаги много ми помогна и днес. Нещо леко да бъде.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #20 -:
февруари 04, 2019, 17:44:15 »
Цитат на: ratatui в февруари 04, 2019, 14:55:59
- шаран, пише с картофи
Е... ти умния шаран, е... ти коректора. Биеш Панда
Аз нали съм по медийните новини /слушам радио/, та да кажа, модерно в момента е да се подаряват еротични фотосесии за 14-ти. Тва бонбони, ресторанти, сърчица... умряла работа било. Ама защо ще питате:
1. Фотографите явно са останали без работа след Коледните набези
2. Така казваш, че имаш доверие на половинката ти, че няма да те изтипоса дибидюс гола във Фейса, а той показва, че те обича като не споделя снимката в социалните мрежи.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #21 -:
февруари 04, 2019, 17:52:26 »
Ох, Свекърва щях да падна от дивана от смях
Една позната има такива снимки, ама не били за показване
Миме, не правя винаги седмично меню, ама като пазарувам си намислям какво и що, за да не влизам в магазини после ( сега си купих всичко от Банкя от малки магазини и не ходя по веригите). А и почнах да следвам примера на Фери, готвя 1 ден няколко неща и после кой каквото иска да яде. Така имам избор за Ники, защото вече не яде каквото има в чинията, а е с претенции това не иска за обяд, онова за вечеря
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #22 -:
февруари 05, 2019, 08:25:36 »
Добро утро!
И аз така пазарувам напред и не влизам после в магазините, много ме дразни това пазаруване.
Свекърва, благодаря че ме светна в новите тенденции
Измислихте ли подаръка за племенника?Тия водолеи ще ни видят сметката
Булката ми липсва нещо.Панде, как е в Австрия, топло ли е при вас?Оздравяха ли твоите мъже?
Активен
always_and_forever
«
Отговор #23 -:
февруари 05, 2019, 08:29:34 »
Добро утро!
Дават захлаждане тези дни, дано не е прекалено. Аз вече си мечтая за пролетта, за цъфнали дръвчета и песента на птичките. Искам пак да живнем.
Снощи така се ядосах на свекървата и малко на ММ, ама никога не ме слуша какво говоря. Нищо, имам си едно наум.
Свекърва
, това с фотосесиите и преди мисля беше актуално, ама не мерси.
Рат
, напоследък и аз започнах да правя по-голямо пазаруваме като си измислям горе долу какво да готвя за няколко дни напред, но не винаги ми се получава. А и така виждам колко много сме харчели преди като всеки ден ходехме по хипермаркетите. Определено така е много по-иконимично. Докупуваме само хляб, плодове и зеленчуци, мляко, яйца. Аз готвя почти всеки ден, рядко пропускам, но искам да е прясно сготвено, най-вече заради Алекс. Не, че той не е с големите претенции и никога не знам дали ще яде, ама гладен не мога да го оставя. Надявам се Свекърва да е права и ПОНЕ през пубертета да прояде. Явно няма да е в бебешкия пубертет, ще чакаме тийнейджърския.
Хубав ден!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #24 -:
февруари 05, 2019, 09:21:18 »
Здравейте
На работа винаги имах седмично меню, но вкъщи мисля 1-2 дни напред. Аз готвя всеки ден или през ден, защото ако нещо е стояло 2-3 дни в хладилника, ми се подува корема. Само супата я ям по 3-4 дни понякога. Бамбук нищо не яде, вече не го мисля. Ако иска от сготвеното, ок. Ако не - да си яде хляб и сирене, хляб и шунка и така. ММ нали е икономичен, много следи промоции, та често така решаваме какво да готвя.
На мен готино ми звучи такава фотосесия. С доста помощ от Фотошоп
имам познати фотографки, на които бих се доверила да ме снимат. Няма цял живот да съм млада. Ама ММ е консерва и няма да го оцени. И нямам предвид Плейбой, по-скоро в стил каталог на Триумф.
Хубав ден
Активен
svekarva
«
Отговор #25 -:
февруари 05, 2019, 12:32:26 »
Привет, значи! Днес моята лична снаха има рожден ден, да ми е жива и здрава. И доволна, и щастлива, покрай нея и детето ми да е добре
Става въпрос за общи /на двамата/ еротични снимки. Вярно модата е от много отдавна, Ина преди години показваше такава, леко голо, едва загатнато и естествено, минало през око и ръка на опитен и доверен фотограф. Доразвита е идеята, един вид
Маги,
наистина това водолейско въртене на г.за ми идва в повече. Сега пък чашите да са като в истинско кино, с пласмасова капачка с прорез за сламка измисли, та ми отиде идеята. За столовете ще стане работата, само някой от роднинските мъже /брат или съпруг/ да ми се върже на акъла и да помогне с качването им по стълбата. Ние за коледните празници му подарихме една голяма стреч карта на света, дето се лепи на стена и после се търка на местата, където си бил. Сега ме сърбят ръцете да му направя нещо като папка, там да си събира спомените и снимките, да пише какво е видял. Продават се към картата такива неща, но не ми пречи аз да го измайсторя. Може да е само втори клас, ама е пътувал до Тайланд, Испания, Гърция, Турция и Малта, вероятно пак ще го мъкнат съвсем скоро в Австрия и по Скандинавските земи, та ще има материал. Ще получи и сума кеш, да му купят бутонки за тренировките по футбол.
Майка му е родена на следващия ден, но както казах, за нея само цветя.
Аличка и тя празнува тези дни, хич не се показва, че да даде едно рамо с идеи.
Ами, вярно е, ще започнат да ядат повече момчетата, но едва ли ще спрат с претенциите. Няма страшно, вие ще се нагодите към тяхното меню, после пък те ще се изнесат и ще правите каквото си искате. Аз доскоро готвех съобразено с майка ми, сега съм го ударила през просото. По два- три дни ядем едно и също, държим го в хладилника. Ама почна да го свива стомахът Родния, той е с язва /калцирана, ама пак/ и се засрамвам. Друго си е прясно сготвеното и разнообразно
Сега само котката яде всеки ден нещо различно. Дояждаме складираните работи, дето ги имахме заради гостуването на децата и почвам да полагам грижи за нас двамата.
Хубав ден на всички! А, последна мода са мартенички с вградени във фигурка семенца от босилек. Отивам до Кауфланд и направо ще купувам цели кесийки, може и без мартеница, само с надпис на бяло с червено
51651241_2242637842452966_9158804169996369920_n.jpg
(65.03 KB, 336x336 - видяно 5190 пъти.)
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #26 -:
февруари 05, 2019, 13:20:46 »
Свекс, или го наболва наистина язвата, или просто му се яде пресно като преди.
Аз пък както съм инак върл фен на всички празници и поводи, напоследък се замислям, покрай детето и стреса по организиране на всякакви събития, свързани с него- май вече се напрягам от празници
. Отмина ми нуждата да планирам, да сюрпризирам и да се напрягам в ден, в който искам да се завия през глава ( примерно ). Ама пък научих моя мъж според предишните ми виждания и сега не върви да се отмятам от словата си, нали...
Таа сега мисля мисля, нищо не измислям. Искам спокойствие. Превърнах се в пенсионер.
А, това със спирането на съобразяване кой какво иска да яде, много ме успокоява, Свекс. Мечтая си тайно да се случи някой ден. Свекърва ми се е отучила да живее с отрочета ( а се наложи да живее с нас 10 дни ), и явно й досадихме накрая, защото почнаха разправиите.
Сега ще има месец два три да си оправяме отношенията, ама карай. Такъв е животът и хората трябва да си живеят всеки поотделно ( като семейна единици визирам ).
Активен
always_and_forever
«
Отговор #27 -:
февруари 05, 2019, 14:08:23 »
На нас ни докараха дърва и Алекс се буташе ентусиазирано да помага. Накрая се разсърди, че дървата свършиха, а още по-накрая рева истерично пак заради една гениална идея на ММ. Иде ми да си отрежа главата, честно.
Заспа преждевремено, а аз съм сърдита. Неестествено ще е да си сипя от сега, затова ще почакам до довечера.
Днес няма да готвя, защото вчера правих две неща по идея на ММ и сега ще си търся други занимания. Може би нещо, от което да ми просветне по-бързо.
Като става въпрос за фотосесия днес гледах едни снимки от медения месец в Тайланд на една двойка. Снимките бяха много красиви, ама явно и фотографът е много добър. Първо си помислих, че жената е модел, защото беше добре сложена и позираше професионално, но после разбрах, че не е. А то една красива природа, пози, чупки ...много ми хареса и се размечтах.
За такова еротични снимки май не бих се навила, макар и с ММ.
Свекърва
, честита да е снаха ти. Да се грижи подобаващо за маминия златен.
Такава скреч карта сега гледах и много се чудех за подарък за кръстника, но ММ ме разубеди. Те ходели само по спа хотели, за какво им била. И се отказах.
Това, което си измислила като подарък за спомените много ми харесва като за мен.
Ако мислиш, че и на него ще му допадне, действай.
Охх, дано да започне да яде, пък нека да е с претенции. Само да знам, че ще иска да яде. Много хора като деца са било претенциозни, пък сега си ядат всичко, вкл.и ММ.
Тези мартенички със семенцата са много яки.
Еми
, тебе заради това ли те нямаше, била си заета със свекървата?
Активен
svekarva
«
Отговор #28 -:
февруари 05, 2019, 14:39:18 »
Цитат на: emmmmmy в февруари 05, 2019, 13:20:46
сега мисля мисля, нищо не измислям. Искам спокойствие. Превърнах се в пенсионер.
А, чакай, това са думи на леля ми, но тя е на 89г.
Няма кой да те остави на спокойствие, тепърва започва юркането по празници и то в името на детето
. Големи са гаднярчета като вземат да се сравняват с другите кой какъв рожден ден имал, пък какво му подарили, пък какво яли и пили
За живеенето самостоятелно нямам точно мнение. По- скоро го виждам като желание всеки да си прави каквото си иска, без да се съобразява с другите семейни единици. Много си е добре да сте в една къща /с отделни входове и кухни/, но достатъчно близко, да може да разчиташ на баба или дядо да го вземе от градина и да го гледа при нужда. На по- късен етап, при болни родители, също е по- удобно да сте близко и да не губиш време да разнасяш храна, да помагаш за чистене, пране и гледане.
Бавно, но сигурно, под въздействие на книги, филми и статии, роднинските връзки се късат в момент, когато и двете страни могат да се справят сами и после много трудно се създават. Ама това е световен проблем, не е само при нас и тепърва ще се усещат последиците.
. Ни така, ни така...
Мимка,
във връзка с картата, зависи от човека. Мария беше подарила преди време на НИ1 нещо подобно- глобус, по който се бучат карфици с флагчета. Ами той с голям кеф си ги бучи и отбелязва, макар и да има едно онлайн приложение, където пък потъмняваш посетените места и ти се изчислява процент от "покоряването на света". Самата Мария, въпреки водолейската си бързина и променливост, събира старателно в кутии разни работи, включително камъни и пясък от местата. Реално и те ходят повече на почивка и между хората, избягват туристическите потоци по забележителности. За племенника повече е блеене и ядене и едва ли от тази крехка възраст ще запомни нещо, та поне да търка и да има обща географска представа кое къде е
.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #29 -:
февруари 05, 2019, 14:42:34 »
Здрасти!
Свекърва да е жива и здрава М! Да прави НИ1 щастлив!
Честита ви китайска нова година, глиганчета!
Аз не готвя в промишлени количества, та не ядем 3 дни едно и също (аз повече от 2 пъти не ям едно нещо и то ако ми харесва, иначе макс 1). Просто готвя да има за вечеря и за обяд 2 дни и ги въртим. А и според зависи Ники какво реши да яде
вчера вечерта яде шаран, днес не иска.
Отдавна не бях попаднала на по-глупава служителка в Спиди. Даде ми пратката на друг човек, защото нямала други кутии от озон
(демек нещата ми бяха в обикновен кашон без надпис озон). Казвам й, че сумата е друга, не е вярно! Н а кутията пише друго име, сигурна ли съм че пратката ми е от озон
. Ми кка да не си харесвам офиса с Банкя, жената вече ме познава, даже името не си казвам и ми вади всичко (помни и по колко пратки имам даже).
Свекърва, това с картата и допъл е името много ми харесва и на мен, остава само и самолетни билети да има кой да подарява
Аз съм за живеене то близо, но отделно. Не че не живеем до ре с нашите, ама сами си е най-добре, в същото време достатъчно блиоз, че да сме си в помощ и без да си пречим. Добавам: зависи от хората.
«
Последна редакция: февруари 05, 2019, 15:20:02 от ratatui
»
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...