Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 23, 2024, 16:47:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Октомври с дъх на есен!
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Октомври с дъх на есен! (Прочетена 113082 пъти)
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
Re:Октомври с дъх на есен!
«
Отговор #345 -:
октомври 31, 2018, 09:35:31 »
Честит ви празник дето упорито отказваме на празнуваме
Трябва да мина днес за бонбони че минават през нас деца и се радват че имаме какво да дадем, детето няма да маскираме, в офиса има безплатно хелоуинско гримиране.
Сигурно всички сте потресени от жестокото убийство, аз даже не мога да го опиша като "мъчно" ми е, защото думи не описват това което се е случило... даже не ми се говори за това...Съжалявам че стартирам деня с този разговор но и да се преструваме че не се е случило няма нищо да се промени
Kiwi
готова ли си за утре? За коловете, срещите и децата, за мен е важно да не живея с мисълта че мога да съм перфектната майка, домакиня и работеща жена, приоритизираш нещата и веднага отметваш домакиня от списъка, вече знаеш как, Ани+ креативно готвене и си освобождаваш време да прекарваш с децата. С времето ще се научиш да изключваш от мозъка работата в момента прекрачиш вкъщи и да цениш както му се казва по Хамерикански work-life balance.
За Коледна размяна няма да мога, нямам никакво време за съжаление за пазаруване
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #346 -:
октомври 31, 2018, 11:02:20 »
Тук си го празнуват празника, вчера съм заредила с бонбони (тип дъфчащи). В Лидл имаше готови кофи, ама забравих тогава да взема. И нашето няма да го маскираме тази година.
Аз пак извадих гърнето. Много е депресиращо това отказване от памперс. Той уж казва, ама се изпуска и понякога стиска, за да пишка в памперса. Заради стискане два пъти си го оставях по памперс, защото явно не е готов.
Не съм потресена, но ми е мъчно. Да почиват в мир и да пази Господ!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #347 -:
октомври 31, 2018, 11:07:20 »
Привет!
Булче,
няма как да си затворим очите и ушите за случващото се.
Много ме дразни обаче това, че първи журналистите си отвориха устите да правят догадки и разследвания. Ами мълчете, докато не е ясно какво и що... то не бяха коментари за шофьора, то не бяха приказки "ама как така, ако бях аз" из социалните мрежи.
Отново искат да ни отвлекат вниманието и да замажат причините.
Киви,
да не се връщаш днес на работа? Хайде, бързо ще влезеш в ритъм, не ти е за първи път. З2 как понася яслата? Както винаги казвам в подобни случаи, ще се справиш, иначе няма къде да ходиш
Щом си си избрала подходящи аксесоари, всичко е наред
Блокирах си дебитната карта, ама по вина на банката.
Изпрати ми секретен код чак след 3 часа, имали проблеми. Ама какво ме интересува мен това, да предупреждават, затова е електронната поща. Сега трябва да ходя и да подавам лично молба в офис и да си губя времето.
Хубав и успешен ден на всички
Хаха, преди секунди звънна едно съседско дете, маскирано уж, но не познах точно какво е. То се разочарова, че не съм се изплашила
Получи си ябълка и бонбон и предупреди, че пак ще намине, щото други нямало по къщите
. Пък е голям, сигурно 4-ти или 5- ти клас е
, така и не се разбрахме какво и що.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #348 -:
октомври 31, 2018, 11:18:10 »
Привет и от мен.Аз се изкъпах, прострях една пералня и пуснах втора.Изпих си кафето и сега се чудя какво да обядвам
То било хубаво да мързелуваш.
Киви, не остана от челния сблъсък с работното място.
Тук никой не минава за Хелуин, то и няма деца в блока освен Моника и едно момченце в 5-ти клас.
За убийството какво да кажа.Поредното...Обществото ни е такова, болно.Свекърва разбирам те, но слушах интервюто с него, с шофьора, той е нямало да съобщи в полицията ако не са му казали, че издирват мъж с малко дете?!Ужасно оскотели сме и гледаме на нас да ни е добре.Няма да си мръднем не пръста а окото дори, за да не си навлечем някакви неприятности.Съжалявам да го кажа, но го виждам ежедневно на всякакво ниво.И да ви кажа, масово жените са обслужващ персонал.Наблюдавам го в малкия град, в селата, дори в професията си.Знам колко ми трябваше да издрапам до това ниво което съм сега и колко трябва на един мъж.За съжаление видях как на колега се дава всичко на готово, а аз трябваше да чета и да се бъхтам.Моя мъж работи по селата и картинката там е отвратителна.Жените бачкат, гледат децата, двора животните, а мъжете пият бира от сутринта.Идилия.А най-лошото е, че така се възпитава новото поколение.Аз имам момиче и ме е страх.Страх ме е от злобата, от агресията, от това дали ще я науча да вярва в себе си и да сме и опора, да споделя и да знае, че мжое да разчита на нас, каквото и да стане.
«
Последна редакция: октомври 31, 2018, 11:28:40 от магито
»
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #349 -:
октомври 31, 2018, 11:28:24 »
Не съм потресена и аз, като знам в Америка кви случки има всеки ден. Мъчно ми е за хората, които преживяват този ужас, за роднините им..
Булче
, дано момчето се върне някой ден при вас, след като му е харесало, може пък пак да се срещнете.
Аз лично ми е все тая какво ще работя, стига да имам време за себе си и за детето. Вечер и за мъжа ми- пожелателно е да имам време. Но в крайна сметка каквото дойде- каквото се наложи. За момента устискваме нещата с хоум офис отчасти. Да видим докога ще ми траят нервите да гледам дете, докато работя и да дебна да заспи, за да се преструвам че и аз съм човек ( разчитайте го като книги, гримове и хубава музика , монополи с приятели ). Надявам се вече следващата година да е приет на новото място в градина и да жонглирам с една диня по-малко в ежедневието си.
Не празнувам днешния празник, малко ми е грозен и неестетичен. А и имам страх от духове и прочие.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #350 -:
октомври 31, 2018, 12:21:32 »
Лейдис дайте идея как да махна лепило от лепенка от блуза.Майка купила блуза на Моника от Джъмбо.Моника я разнася и я пъхнала директно в шкафа за пране без да махне лепенките дето ги слагат по тях.Аз не съм видяла и съм я изпрала и сега всичкото лепило е по блузата и лепне.Не знам как да спася чисто новата блуза, ми остав това девойката иска да ходи с нея на градина
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #351 -:
октомври 31, 2018, 12:24:15 »
Добър ден!
На мен ми е много криво, че детето можеше да е живо, поне няколко възможности е имало да бъде спасено. Болно ми е и че сме такива непокисти и никой не се интересува какво става в съседния апартамент (как може да чуеш изстрели и да не направиш нищо).
Преди 10 дни колежка от университета, сега адвокат е била нападната в кантората си и клиент се е опитал да я изнасили. Два пъти звънна ли на вратата, тя е крещя ка и пак никой не е викна полиция.
Киви, успех и бързо да се адаптираш към работата.
Маги, идва ми на ум с кърпичка и ютия, но идея си нямам да
дали ще помогне
«
Последна редакция: октомври 31, 2018, 12:25:51 от ratatui
»
Активен
Alichka
«
Отговор #352 -:
октомври 31, 2018, 14:31:26 »
Здравейте!
Днес кокона си е вкъщи. Вчера много кашляла в градината. Подозирам, че е някаква хрема, ама да видим каква. Имам чувството, че половината им група кашлят.
Хубавото е, че е на моменти, та се спи вкъщи.
Шумът вкъщи ми дойде мааалко изтормозващо. Кокона вика от другия край на апартамента, нон-стоп има нещо тип "...нали", "...помислили си дали може", "... искам...", "...обещай ми, че някой ден, когато стана 5-ти, не 6-ти или 7-ми клас..., ...ама не, обещай ми...". Дребният пищи, ходи, пипа, дърпа, отваря шкафове...
И както тези дни се понапрегнах спортно, днес съм с патешка походка, защото тичам и след двамата.
И въпреки това предпочитам този вариант пред онзи, за който Киви говори. При нас разликата е тамън 4 набора и единият, като (ако) ходи на ясла - другият ще е на градина, ако единият е на градина - другият на училище и така до гимназията, когато така или иначе ще ги е срам, ако ги водим ние. Напряга ме мисълта, че сутрин ще е екшън с обуване, обличане, чанти, шалове, шапки и докато стигнем до работа с ММ, ще сме като копали лозе.
Зимата картинката ще е още по-апокалиптична с редовно нечистените ни улици.
Вариант Ани нямам и нямам и перспектива да имам. Готовата храна спасява положението в определени моменти, макар и тя яко да писва. И знаете ли? Само едно куче по желание на децата ни трябва, че да има с какво да пълня сутрините и вечерите и цикълът на лудостта ще е завършен
Тези дни съм, както казах, на пречистваща терапия и съм повече от саркастична. Уточнявам го, заради недостатъците на писмената реч да няма интонация.
Маги, с изчопляне не става ли? Пробвай с веро и на ръка да го переш.
Този случай хич и не четох подробности. Изнервям се от журналистите. Има няколко наистина способни разследващи журналисти, но те правят документални филми основно, а не тичат с миркофон по улиците. Трагедията е за близките, да.
Цитат на: магито в октомври 31, 2018, 11:18:10
...но слушах интервюто с него, с шофьора, той е нямало да съобщи в полицията ако не са му казали, че издирват мъж с малко дете?!Ужасно оскотели сме и гледаме на нас да ни е добре.Няма да си мръднем не пръста а окото дори, за да не си навлечем някакви неприятности.Съжалявам да го кажа, но го виждам ежедневно на всякакво ниво.
Факт е! Това е първата защитна реакция. Причината е страх. Откъде да знае този и онзи кои са и какви връзки имат.
Вижте това видео
http://news.plovdiv24.bg/824055.html
Има доста негативни коментари, че никой не е спрял, а само са намаляли и подминавали. Призори, до нощен бар, такава катастрофа... Дори и да не са били пияни кой ги знае дали не са на дрога. Кой луд ще спре?!
Активен
emmmmmy
«
Отговор #353 -:
октомври 31, 2018, 14:46:25 »
Кашлят я.. всички са болни около нас...
Али, на твоята вълна съм. Носи ме лодката на умората но стискам зъби до петък- тогава за разнообразие два дни ще пера готвя чистя, някак ще вместя и удоволствията . Че от дини не остана време и за пъпеши.
взела съм си всички книги на Нарине Абгарян. Уникална е. дотук прочетох Три ябълки и Манюня. На едната умрях да плача , на втората да се смея. Сега почвам Хората които винаги са с мен. Докато чакам да изстинат карамелизираните половинки ябълки с масълце, захар и канела. Наздраве!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #354 -:
октомври 31, 2018, 15:21:12 »
Ютия и хартия, така го махнах.Реших да пробвам и успях, сега я сложих пак за пране.
Голям кеф ми е обаче да лежа в къщи.АКо ви кажа, че нито се впускам в някакво чистене, нито нищо.Гледам да си почивам на макс, от кога исках такава почивка...
Активен
Alichka
«
Отговор #355 -:
октомври 31, 2018, 15:32:00 »
Такава почивка усетих като бременна с дребния.
Имах време за всичко! Такъв релакс е да си определиш кога какво да правиш.
И за хобита, и за домакинска работа, и за детето, и за мъжа ми имах сили и акъл.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #356 -:
октомври 31, 2018, 15:40:47 »
Цитат
Голям кеф ми е обаче да лежа в къщи.АКо ви кажа, че нито се впускам в някакво чистене, нито нищо.Гледам да си почивам на макс, от кога исках такава почивка...
Toва са ми най-любимите отпуски, американците му казват staycation. Изкарах такава май месец, еми мозъка се рестартира.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #357 -:
октомври 31, 2018, 15:43:39 »
оф точно по време на бременността не можах- първо щех да умра първите месеци, после на работа все.. но имаше два месеца когато се роди детето, в които Алилуяяя спеше нонстоп и не квичеше. Тогава си наваксах малко- сериали, студена храна, диван, одеало... ехххх
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #358 -:
октомври 31, 2018, 18:16:53 »
О, изобщо не се притеснявайте, като дойде дебелият /край/ всеки се справя. Аз защо ви казвам, че не искам да съм на възраст от 30 до 40 години
. Но всички сме го минали този период, не зная как.
Али,
поне/още не се бият, на мен това ми беше кошмарът. Пък това изобщо няма връзка дали ходиш на работа или не
За двойното убийство смятам, че не е редно да се показват по телевизията интервюта със свидетели. Ако се върнем към онзи случай във Враца, пак имаше свидетел и пак бяха едни коментари и демонстрации, а полицията излезе с коренно различно становище. Каква е гаранцията, че това, което показват не е монтаж, колко му е да изфабрикуват един "разказ на шофьор" и да настроят обществеността? Още повече, след гадния номер на Господарите с "автентичен побой" нямам никакво доверие на телевизионерите и още повече им се дразня.
Маскираното момченце се върна с още пет, пак нескопосано маскирани и доста мургави съседчета от Махалата. Ей много са находчиви
. Хаха, казаха, че не искат ябълки, можело банан вместо тях. Раздадох им всички сладки неща, които бях приготвила за Задушница. Така де, има ли някакво значение, че не е на деня....
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #359 -:
ноември 01, 2018, 08:24:51 »
Добро ви утро, как сте? На мен днес ми е смотано някакво. Ще гледам филми и ще се терзаят
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
Нагоре
Изпечатай