Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 20, 2022, 15:44:04

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Септември 2018  (Прочетена 62997 пъти)
 
Cerise
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 863Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: септември 14, 2018, 22:48:44 »

Офф днес много сте писали.

Али и аз помня колективното каране. Никога не се е поставяло под въпрос, а и не помня да не е било справедливо. Може и да ми е романтичен спомен от детството де и да е пречупено през тая призма.

Рат, аз само със списъци пътувам, за да не забравя.

Миме, съвет не мога да дам, ама милото Алексче  heart

Булче, не съм спокойна аз, давам вид само. Или поне до вчера, ако го приемах за майтап, днес вече...

И да взема да се оплача, че ми преля чашата - бях ви казвала, че имам драма с майчинството. HRката отказа да ми издаде документ, казващ, че няма те да поемат майчинството ми, защото “не била длъжна“. Аз, непознавайки закона се съгласих и със счетоводителката ми решихме да кандидатствам по друг параграф. Днес беше крайния срок за решението и ми звънят - не можели да ми плащат, защото нямат документ от работодател. Обяснявам какъв е случая и жената ми казва: Тя нама вариант - или ти издава документа, в който се обяснява защо не ти плащат (в случая, защото съм напуснала) или ти плащат те. Тя е задължена от закона, щом е отказала ще отнеса случая към еди коя си институция и те ще го поемат, може да отнеме до 4 месеца...
Е да ама на мен вече ми идва малко туу мъч, сметки си вървят, едно-друго...
Да не говорим, че вчера се изтърси един индийски майстор - остави си ръцете и си замина, приключил бил. А стаята я бяхме боядисали преди няколко месеца, цялата я е омазал с грунд... от-до... Текла грундирана вода по стените, то има едни дървени орнаменти, те омазани. Трябва да се боядисва цялата. Да, ама тоя грунд съхне за седмица. Сега съм пуснала една печка, уж да изсъхне по-бързо.  beating diablo После ще боядисваме тавана и целите стени  nea
Мрън  girl_cray3


Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1848Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: септември 14, 2018, 23:19:38 »

По въпроса на Мимето:
Според мен, в такива случаи се действа според ситуацията. Всеки път различно. Има добри деца, които обаче от превъзбуда понякога може да се бият. Има и такива, които не познават други методи.
За сега веднъж ми се е случвало с дете на възрастта на Бамбук. Три еднакви пързалки, Бамбук си играе на едната. То играта му беше малко беля - сипваше пясък по пързалката, ама нямаше други деца и го оставих. Дойде едно дете колкото него, точно на същата пързалка. Аз си помислих, че за да си играят заедно, но всъщност беше, за да изгони Бамбук. Веднага започна да го бута, щипе, дере. Много беше противно държанието му, майката пуши цигара и говори по хендсфрий на 30-40м. Повече не ходим на тази площадка. С такова дете/майка въобще не би се занимавала и обяснявала.
Днес едно дете на площадката го ухапа. Но то нещо се превъзбуди. Аз не видях, другите родители ми казаха и се извиниха и му обясниха, че така не се прави. Утре пак бих ги оставила да си играят.

А по край братовчед ми и деверът на сестра ми виждам, че все по-често  ще срещат кофти ситуации. Днес първо едно дете взе да ги пита много неща, включително колко злато имат бащите им. Братовчед ми бързо се усети и отиде на друго място. Деверът на сестра ми взе да се обяснява и пали и сестра ми се намеси. После двамата по между си се издразниха и се сдърпаха. Колкото по-малки са, по-лесно е.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: септември 15, 2018, 01:09:32 »

Хубаво би било от страна на родителя, ако е там, както в нашия случай, да има някакво "включване". А не просто "Защо го удари? Той повече няма да ти е приятел."Точка! А, ако случайно детето влезе в пясъка и се нацапа да последват шамари. Чудя се аз, кое е по-лошото? Детето ти да се превръща в побойник или че се е изцапало.Възпитанието започва в дома. Сега толкова бързо попиват всичко случващо се наоколо и подражават, понякога на не когото трябва. Не ми се иска да стане такъв. Единственият вариант е сега, докато още мога, просто да избягвам такива компании. После в градината обаче няма да е възможно. Страх ме е, че ако му кажа, ако те удрят, удряй и ти, ще възпитавам в него агресия, все едно боят е разрешен. И дали ще разбере кога трябва да се защитава, а не това да му се превърне в нормално  поведене. Много сложенен казус ми е. Имам спомен, че и преди е коментирано, но от кой и къде, не си спомням. По принцип изобщо не мога да понасям такива дразнители, а навсякъде ги има за съжаление. Готова съм да обърна гръб и да си тръгна, готова съм и да се разправям. Особено пък за детето. Знам, че и да не си замълча, нищо няма да постигна, защото всеки си знае неговото и си вярва, че е прав, но може пък някой да се замисли. Аз ако съм бих се извинила на родителите и бих накарала детето да го направи, но хора всякакви. Абе, не бих стояла безучастна.
В конкретните ситуации Алекс с нищо не е провокирал отсрещното поведение,защото бях до него и видях.  Единият път беше седнал на една от тези железните коли, които ги има в някои детски градини и изведнъж дойде въпросният решил, че Алекс му пречи, защото той трябвало да я кара. Избута го и после го ритна в корема. После е доволен и казва "браво" и си пляска, все едно е извършил геройство. Точно тези две деца не се държат така от превъзбуда, а това им е нормалното поведение. То се е видяло, че трябва да ги избягвам, ако не искам да ми нараняват детето. Ама за съжаление не са единствените, навсякъде има такива.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: септември 15, 2018, 07:22:31 »

Мини обществото е показателно и какво е обществото на Зрелите. Уви. Няма спасение. Учиш да се защитава, отбранява словесно или физически ( зависи от насилника ). И да има самочувствие- тогава ще знае кое как и защо и Сам/а , някой ден. А, и избягвам да го събирам по градинки, просто ми е излишно на този етап. Личен избор. Предпочитам 3 пъти в седмицата да играе с подходящи деца в двора, отколкото да играе 7 дни в седмицата около генетични кретени. pardon pleasantry
Рат, за градините частните и колективите- първото няма смисъл, съотнесено спрямо парите ми, второто не е моята бира. pardon
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: септември 15, 2018, 08:27:22 »

В 99% от случаите и ние сме сами навън. Просто аз с никой не се уговарям, едно, заради режимите на децата и второ, защото на този етап не виждам смисъл да се "социализира", което ми е любимо да чуя. Да се социализира на 2г!!! И да има деца, покрай него, на тази възраст всеки си играе сам за него си. Само играчките на другия са по-интересни. И затова се закачат. Само едно момченце има, двамата се разбират добре и се "преследват и копират. Те се заиграват повече заедно. Но има коренна разлика между децата. Нямаме кой знае какъв избор за игри на обяд и затова понякога срещаме тези двамата в градината. Ако имахме къща сигурно и аз бих го оставяла там да играе, но нямаме. А пред блока не искам да седи, защото не ми харесва по-голяма част от обкръжението. Искрено се натоварвам, когато видя много деца на едно място, защото обикновено тогава цари анархия. От другата седмица тръгват на ясла, та ще ми е по-спокойно...до срещата със следващия агресивен индивид.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: септември 15, 2018, 15:38:46 »

Always  според мен е добре да реагираш съобразно твоите разбирания и като имаш предвид характера на твоето дете. Ники до 4-5 години като станеше нещо такова идваше винаги при мен да ми каже и се страхуваше и не отвръщаше, аз му казвах да стои далеч от лоши  деца. Намесвал съм се при груба агресия особено от по-голямо дете. Като порасна вече почна да отвръща и да се бие и той. Оставям го да се защитава. Ако  вече се усили конфликта се намесвам. По-малки деца той знае че са малки и не ги закача.за мен това е правилно. Наскоро едно по малко момче се подреждаше на пързалката и блъскаше моите деца като щяха да паднат .казах му да внимава и да не се прережда ,то ми отговори на турски, а майка му я нямаше никъде. Оглеждах се аз гневно ,но никой не се появи. Ники винаги защитава сестра си и се сбиха двамата. Тогава майката се появи да се кара с мен, аз и обяснявам, как сина и ги блъска и щяха да паднат, тя ми вика тогава защо се карате на вашето  дете. Онемях, казах и че не е хубаво да се бият децата и затова му казвам да спре на Ники. Безумни хора.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: септември 15, 2018, 21:44:11 »

Да ви кажа "веселбата" тепърва предстои. Всичко зависи от среда, дете, ситуация. Сега се питате какво да направя в момента когато има нужда ще намерите решение. Сега гледате да сте сами след още година две децата ви сами ще търсят компания. Ще се учите с тях.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: септември 17, 2018, 07:36:47 »

Добро утро!Честит първи учебен ден и честит празник на всички с имената Варя, Надежда, Любов и София!Да сте много здрави и щастливи!

Ние пак имахме динамичен уикенд, в събота разходка до Свищов в неделя ходихме да гледаме едноместни самолети край едно летище до Плевен.исках да кача Моника да я повозят, обаче толкова не слушаше, че я прибрахме на бързо!Догодина ще е!после отидохме до МОЛа да купим подарък за един РД и се проклинах защо избрах точно вчера, ми то точно преди първия учебен ден в МОЛа беше като манифестация.Не мога да стигна до касата в един магазин.

Айде успешна седмица на всички!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1848Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: септември 17, 2018, 08:27:00 »

Здравейте smile

Честит празник на София! Честит имен ден на Бубето, Надето и на останалите празнуващи!  И честит първи учебен ден на учениците!

Миме, действай си по интуиция и според твоето дете smile
Аз мисля, че и на две им е интересно да се събират. Ако си носят играчки, ще е главно заради различните играчки, но нали пак се радват. Но и без играчки пак им е интересно, на пързалката, да се гонят. Докато мога да избирам компанията, защо да не се възползвам от това smile

Хубав ден на всички

Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214« Отговор #114 -: септември 17, 2018, 10:21:07 »

Здравейте!
Честит първи учебен ден на децата, и Честит имен ден на всички празнуващи give_rose
Тези дни бях с децата и ако бях сама, ми беше добре. Ако бях в компанията на майка, нещата често излизаха извън предела на нормалното поведение, а клонеше към безумна лиготия girl_impossible Малкият пък изобщо не искаше да стои сам с баба си, а се фръцваше все към мен. Дойде ми в повече! Снощи се чух със свекърва ми - била се затъжила за децата. Наистина с нея рядко се случва напоследък да се чуем, а още по-рядко да се видим pardon Ползвам тактиката - който иска, тук сме, да звънне, да дойде и ще се видим. Изтощих се нещо аз все да търся хората, пък били те и близки.
ММ от днес е на работа, а ние с дребния по обичайните маршрути.

Чери, дишай дълбоко! Два месеца стоях без майчинство, заради некадърна счетоводителка и знам колко е изтормозващо подобно нещо. Парите са си твои, ще си ги вземеш, ама не се знае кога, а разходите си вървят pardon Аз не знам тия хора как спят нощем?! beating

А, да, и един виц за днешния ден от учителка в квартала - Първият учебен ден е като бременността. Посреща се с вълнение, а след две седмици започва да ти се гади pardon
« Последна редакция: септември 17, 2018, 10:23:58 от Alichka » Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: септември 17, 2018, 11:25:05 »

Али, може да спят с розови хапчета, знае ли човек. tease
Аз пък съм останала с впечатлението че свекърва ти идва да помага. crazy Много съм полудяла явно с петте дини под мишницата.
Панди, и аз мисля, докато мога да избирам компанията, да го правя.
Маги, тук сме големи фенове на авиацията, с удоволствие бихме разгледали всякакви самолети. heart
Отивам да си доработя, после да се козметизирам и да си дочета книгата, че майка ме чака и тя да я чете. pardon
Вече пореден лак на Катрис си купувам, който не  издържа и ден даже... мисля да мина пак на гел лак. crazy
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: септември 17, 2018, 13:00:17 »

Здравейте!

Честит първи учебен ден! Честит имен ден на празнуващите!

Вчера бяхме на детски рожден ден от 15ч. Много странен час ми се видя за такова събитие и съответно отидохме с час и нещо закъснение. pardon
Тези дни обикаляме панаира ни. Алекс на какво ли не се вози. Даже на блъскащите колички изяви желание да се качи, макар че бяхме против първо, но той е безстрашен. Пързаля се и на една супер висока пързалка сам, защото аз съм страхлива, но като се качи с баща си, той го е пуснал. girl_impossible Довечера съм се наканила да отидем да слушаме и мои любимци.  smileМиме, действай си по интуиция и според твоето дете smile
 Докато мога да избирам компанията, защо да не се възползвам от това smile

Така и правя! smile Голямо предимство си е да избираш компанията все още. Надявам се после сам да съобразява с кой може и с кой не.
За другото пак си е индивидуално, защото децата са различни. Не всяко с всяко си пасва.

Маги, интересно звучи преживяването ви.Ходи ми се в Свищов пак.

Нищо не казвате за ВИПовете този свзон. Гледате ли ги? Ние не! lol Само прочетох кои са и 80 % не съм ги чувала и виждала. Предполагам, че е голям сеир пак.

Хубав ден!
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214« Отговор #117 -: септември 17, 2018, 13:10:53 »

О, изборът на компания си е направо задължително поведение на родителите girl_haha То май и не отминава във времето, а се трансформира в промиване на мозък кой е стойностен и кой не е.
Еми, до пловдивското летище има музей на авиацията. Препоръчвам го щом сте фенове good
Миме, ко речИ? Ко?! ВИПове ли lol Нашето дистанционни тия предавания не ги лови.

Аз пък съм останала с впечатлението че свекърва ти идва да помага. crazy
О, когато се дребният се роди, тя взе 2 седмици отпуск, после майка около месец и много помагаха good Чистеха, готвеха, аз си гледах детето! Обаче от ранна пролет до късна есен свекърите са на вилата. Свекърва ми не е шофьор и сутрин я свалят за работа, вечер я качват обратно. Идва чат-пат за по час-два в края на седмицата, за да се порадва на децата, докато сме долу по площадките. Майка ми беше месец и половина в отпуск сега лятото. Сутрин от време на време готвеше, т.е. имаше сготвено и за нас. Иначе си се занимаваше с нейни неща - плетене, шиене, ровене в интернет. Помагаше, когато излизаме, за да ни прави компания по улиците и да нахраня и сложа децата да спят обедно време pardon Татко беше 2 седмици в отпуск и на два пъти се сети да пита предиобед дали кокона не иска да играе пред блока, докато брат й горе спи предиобедния си сън. Свекър ми ни помага финансово. pardon Липсва ми времето, когато свекърва ми беше на смени и на всеки 3 дни имах 3 часа само за мен.
Та така, бабите помагат за голямото дете, когато решат, ама това не отменя фактът, че има и малко, а аз ходя до тоалетна и се къпя по график и ако не ми е минало, обядвам към 3 следобед pardon То затова и от половин година + имам моменти, в които изплясквам crazy Колкото и на моменти да ми е саклет, това да имам две деца ми е най-смислената и истинска част от моя живот.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1848Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: септември 17, 2018, 13:18:16 »

И на Бамбук му харесва на панаира, вчера го заведоха за малко. Днес сигурно пак ще ходи, може и аз да се разходя и може да се засечем. Кои твои любимци ще са там днес?
Аз хич не го обичам този панаир, защото ми е под прозореца. Ми сега ми в много забавно. Все едно съм в 9ти клас - най-пусканата песен е Искам да бъда с теб lol lol lol Много харесвах Антибиотика и ходех по участията им да се снимаме хаха и Мишо Шамара харесвах харесвах
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 863Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: септември 17, 2018, 13:40:42 »

Честит празник на София!

Честит празник и на имениците, да са здрави и успешни   give_rose
Много ми е любим този празник, оше от ученичка започнах да го харесвам.  heart

Аз гледам Фермата, още миналия сезон започнах и ми хареса.
А сега близначките ги и “познавам“.
Имахме неприятен сблъсък в ранна детска възраст  funnytooth - бяха ме приели в Италианския лицей и мама отива да ме записва. Изведнъж се оказва, че не съм точно приета (въпреки, че точките ми били достатъчно) защото едната близначка издърпва другата, с което аз съм първа под чертата. Да де, ама се оказа, че въпросната близначка и сестра и нямат достатъчно точки. Ама не щеш ли баба им кметица на Горна баня... (за незнаещите лицея е в Горна баня). Та така... след години имахме драма с бабата, че ни възпрепятства едни документи, а уж се пишеше приятелка на баба ми и искала да помогне... Мила родна картинка  heart
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines