Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 11, 2025, 08:21:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Първоаприлско-Великденска тема!
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
46
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Първоаприлско-Великденска тема! (Прочетена 174160 пъти)
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Re:Първоаприлско-Великденска тема!
«
Отговор #420 -:
април 20, 2017, 13:05:54 »
Ина,
Вкъщи е същото шоу звук и светлина! Напоследък се излива и словесна диария. Не може човек да хване началото и края на изречението. Даже в бързината се казва "Ма", "Та", "Ба", а не "Мамо", "Тате", "Бабо" като обръщение. Наскоро имаше фаза "искам да ти надуя главата". Един съсед беше свидетел и заключи "На теб и гъза ти говори!". Дребното го погледна и категорично каза "Ами да!".
Аз съм казвала на година и два месеца човечето протича, а не проходи. На година и четири месеца - ми подмениха кроткото бебе с Маугли.
Скай, само така! Похвали се
Много харесвам латински сентенции. Ние имахме речник на чуждите думи, разпарчатосан от разлистване, в неуглегно гадно бежов цвят, обаче ми беше много интересно да се ровя и да откривам думи, за които съм мислила, че са български. За калдаръм мислех, че е турска, а то се оказа дума от гръцки (калос дромос - хубав път), влязла през турския език.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #421 -:
април 20, 2017, 13:07:47 »
А, то по отношение на физическа активност и осъзнаване на собствените потребности и при нас беше така, с плюс за малкия. Аз сравнявам по- скоро кой от тях е бил "по- съглашателен" /ако има такава дума изобщо, ама не се сещам за по- подходяща/ да направи нещо, което не му е много по мерак.
Който има време и желание, нека открие прилики и разлики. Едното излезе вчера, другото днес.
http://www.obekti.bg/chovek/10-frenski-pravila-na-raboteshchata-mayka
http://www.maikomila.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5/
Злати
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #422 -:
април 20, 2017, 13:13:03 »
Аууу... Марта много би се обидила, ако някой й каже, че й задника й говори
Цитат на: Alichka в април 20, 2017, 13:05:54
Много харесвам латински сентенции. Ние имахме речник на чуждите думи, разпарчатосан от разлистване, в неуглегно гадно бежов цвят, обаче ми беше много интересно да се ровя и да откривам думи, за които съм мислила, че са български. За калдаръм мислех, че е турска, а то се оказа дума от гръцки (калос дромос - хубав път), влязла през турския език.
И нашия беше разпарчетосан, но беше син
За калдьрьмчетата не знаех. Много яко !
Аз пьк си мислех, че
урнебес
е турцизьм, но изглежда идвала от срьбски
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #423 -:
април 20, 2017, 13:14:33 »
Злате, браво.Много се радвам, че продължавате да се усъвършенствате и да работите за себе си.Говоря в множествено число, защото се отнася за всички тук.
Аз пиша с много грешки, но съм с два компютъра, две клавиатури, мишки и един монитор, само превключвам и обърквам клавиатурите.
Моника е средно положение.Не е супер буйна, има моменти дето не сяда и не млъква, но има моменти когато тихо и спокойно си играе сама, без гък да каже.Има моменти когато ще направи всичко което си и поставил като задача и такива в който и с топ не можеш да я преместиш.Доволна съм, че не е като мен, аз съм винаги отзивчива, помагам, правя всичко за другите и накрая съм прецакана.Ма характер ли е какво е, опитвам се да мисля вече преди да се засиля да правя нещо за някой, защото хората злоупотребяват.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #424 -:
април 20, 2017, 13:27:05 »
Честито,
Злате
! Умна си си и това е
Аз защо така съм спряла... Трябва да сменя средата сигурно...
Навън пак заваля сняг
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #425 -:
април 20, 2017, 13:32:43 »
Маги, за пореден път се убеждавам, че Моника е еквивашент на първородния Змей
Нямам какво да добавя като описание!
Булче, ще се стабилизира, всяко тръгване на градина е стрес.
Мари, Али, отдавна ненсъм стигала до детските теми ще ме прощавате
Скай, браво за изпита. Аз имам също един сертификат за подновяване, ама тия дни ще е.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #426 -:
април 20, 2017, 13:37:09 »
Киви
и аз през нашата скоро не съм минавала, само по чуждите ходя и акъли раздавам
За козунаците говорех за месечната тема.
Злати
и ти си в групата "златни "
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #427 -:
април 20, 2017, 13:40:35 »
Хич не съм умна даже. Подготовката за изпита се състои в гледането на n-стотин хиляди клипове с настройки, като после отговорите на теста се съдържат в нЕкоя подточка на клиповете, а единият от въпросите (за да му видиш отговора) се съдържа в една грешка, която се появява докато оня ти говори за някакви настройки...
Обаче една колежка изнамери някакви въпроси от изпита, на които отговорите бяха супер грешни, та последните 2 дни си вадих отговори...
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #428 -:
април 20, 2017, 14:17:36 »
Много мразя речници и енциклопедии. Никога за никоя дума не съм питала какво значи, дори и съвсем като малка сама съм се опитвала да разбра значението от контекста. В гимназията нямаше как да не отварям речници по английски. Имам няколко огромни тома, купувани с връзки, но от омраза към речниците си проверявах думите в едни малки джобни речничета. И научно-популярни филми хич не обичам, само като ги видя и откачам. Още по комунистическо време един братовчед от Америка ни беше абонирал за Нешънъл джиогафик на английски и го получавахме незнайно как и без да сме го искали. Хубаво ,че съм умна (и скромна) че без много усилия помня и уча, та в общи линии имам богата обща култура. Иначе всякакви други книги обожавам и чета много и бързо. С ученето мисля обаче , че съм приключила. 2 магистратура ми стигат.
Активен
cvete_78
Ентусиаст
Публикации: 87
«
Отговор #429 -:
април 20, 2017, 14:35:18 »
И моите деца са много различни.Поликсена от малка е по-спокойна,по-бавна много се занимаваше сама.Димитър е като вулкан,постоянно нещо клокочии е готов да изригне във всеки момент.Напарво се чудя откъде му идват приливите,обаче като умалее е ужасен меко казано става нервен,крещящ абе Овен и ми коства много усилия да го убедя ,че е време за почивка.
Скай,честито!На мен пък ми се учи.Книги обичам да чета мноооооооооооого и всякакви почти не подбирам,единствено фантастиката и фентъзито не успяха да ме спечелят.
Божке тук взе,че напече
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #430 -:
април 20, 2017, 14:58:17 »
Здрасти!
За детките говорим както виждам. Не съм чела много назад щото вие сте изписали цели 3 страници. Нещо не ми е добре, сутринта след като заведох Кико на ясла не успях да се стопля в леглото при все , че бях с дрехите + одеяло. Ама докато зъзнех съм заспала пак. Писах на учителката си по руски, че ще пропусна урока и активно почивах. Само се събуждах през час за да констатирам, че още е рано за Кари и пак заспивах.
Тук пак стана бахър -3 и 10 см. сняг и продължава да натрупва. Казват, че утре ще се стопи, щяло да бъде +5-6 градуса...
Абе все ми се струва, че децата ми са най-най, ама Кико май не е точно. Сутринта госпожата уж случайно подхвърли колко им е било спокойно 2 дни без него - никой не капризничел, не искал да става на неговото, абе много било тихо. Не ги тразбирам тия хора вместо да се радват на повече деца, щото е частна и се плащат сериозни суми за такса, повече деца -повече пари. Пък тия гледат да те отрежат отвсякъде. Но пък е много близо градината и на нашия човек му харесва.
Определено Кари беше по-кроткото ни дете. И в градината - дете-мечта, сега и в училище... Помага ми в кухнята, носи ми памперси, играе с Кико, когато съм заета, е като типично раче си има капризите понякога... Предимно на бабите
А Кико, не ми се иска да го признавам, но той е хала, много обича колите, това е защото още в корема ми се вози в електромобил-прототип, летя със самолет, тъй че не трябва да се изненадваме защо обича превозните средства. Голяма слабост на баща ми и майка ми е той, понеже нямат син, внукът е на пиадестал. Понякога ме докарва до лудост, все си мисля, че не го гледам ОК, за да се държи по еди какъв си начин, явно просто е чешит и характер...
Ох, не ми се пише повече, сега ще чета. Престанете да ме дразните с ваште 2-3ста магистратури.
Аз пък нямам нито една... Ама имам най-различни курсове, семинари, в кабинета ми в училище имам цяла стена пълна със сертификати.
«
Последна редакция: април 20, 2017, 15:02:28 от fanimira
»
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #431 -:
април 20, 2017, 15:20:31 »
Киви,
нападнали са ти кафето с наденици
Да имаш свое заведение, веганско и то, че и в Тбилиси.. Потайна си!
http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2016/05/31/mesoiadni-napadnaha-vegan-kafe-s-nadenici.304180
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #432 -:
април 20, 2017, 15:24:35 »
Тони, какво е това цвете на подписа ти?
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #433 -:
април 20, 2017, 15:27:18 »
Магнолия
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #434 -:
април 20, 2017, 15:34:19 »
Цитат на: alexandrova_90 в април 20, 2017, 15:20:31
Киви,
нападнали са ти кафето с наденици
Да имаш свое заведение, веганско и то, че и в Тбилиси.. Потайна си!
http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2016/05/31/mesoiadni-napadnaha-vegan-kafe-s-nadenici.304180
То където млечен бар, там и кафе, ама Тбилиси е наистина изненада
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31