Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 11, 2025, 11:11:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Първоаприлско-Великденска тема!
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
46
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Първоаприлско-Великденска тема! (Прочетена 174652 пъти)
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
Re:Първоаприлско-Великденска тема!
«
Отговор #330 -:
април 18, 2017, 13:02:17 »
Толкова ли е непоносимо положението? Влади не ги ли скастря от време на време?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #331 -:
април 18, 2017, 13:14:15 »
Миме, понеже за квадратура говорите, аз само мога да кажа вземете си хубав, голям апартамент.Ще искате стая за Алекс, ще искате къде да седнете вечер на спокойствие да гледате телевизия.Живот и здраве, ще имате второ дете, ако искате.Трябва си място.Тия малки апартаменти дето ги променят в големи като правят куньо-хол аз не ги възприемам.
А аз качих кила.Няма как да ви разбираме момичета, като мнозинството сме от тия дето лесно качваме и трудно сваляме.Аз прегреших, ядох козунак и сега елате да видите как ми седят дънките.Хич не се харесвам!
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #332 -:
април 18, 2017, 13:33:47 »
Цитат на: магито в април 18, 2017, 13:14:15
А аз качих кила.Няма как да ви разбираме момичета, като мнозинството сме от тия дето лесно качваме и трудно сваляме.Аз прегреших, ядох козунак и сега елате да видите как ми седят дънките.Хич не се харесвам!
аз съм си откопчала панталона че едвам дишам...
Нашите празници отново приключиха с ходенето по болници... нова инфекция, вече сама клекнах на тежката артилерия... тоя изопринозин хич не исках да го давам, ама не се оправя и се влошава...
Миме
какво го налага това спешно търсене на апартамент? Според мен момента абослютно не е подходящ за купуване на ново жилище, поне в София. Цените скочиха в небесата, ниски лихви по банките, идеален капан, щом в нашия квартал са вече около 800-900 евро квадрат... а ние за 630 го взехме нашия Вие под наем или ваше си е сега?
Активен
Feribotka
«
Отговор #333 -:
април 18, 2017, 14:42:21 »
Много съм проЗта, вместо да ви поздрава с Христос Воскресе, ви викам Добър вечер...срам
Мир и светлина в сърцата на всички пожелавам
И аз съм от заслабналите (по-малко съм от преди да забременея и аз), ама ММ ми вика, че важното е, че пак имам що годе дълга коса
Последният път в който бях под 55 кг (а за мойта височина - 1,73 са доста малко) беше баш като се запознах с ММ от много работа в гадната Зара
От тогава съм си се закотвила 55-57 + 10-13 по време на бременността и ми е ОК, ма сега под 55 и на мен ми се струва доста малко...
Пффф по тоя повод, нали съм при баба, та тя ходила при бабичките на седянка вчера и едната я питала дали бебето не е осиновено, че съм толкова слаба
Та тя много се беше ядосала, ма както казва ММ бабешки работи
Али
, питах моя мъж голямо ли ти е коремчето, вика ми, че си по-голяма от мен
С Мария по-малко ли беше качила?
Киви
, добре звучи този минималистичен Великден и много ми хареса обобщението за роднините
Активен
Alichka
«
Отговор #334 -:
април 18, 2017, 17:51:22 »
Фери, визуално май е по-голям сега. На килограми засега е същата работа. Просто всеки път коремът е в различна форма и май това подлъгва.
За баба ти нормално да се ядосва, ама мен би ме ядосала, че ме занимава с хорски приказки .
На Киви Великдена ми напомни за онова клипче за Коледа, където дядото сам пусна съобщение, че е починал, за да събере близките си. И в момента, в който бяхме извадили сополиви кърпи,Свекърва ни разби с изказването как ще побеснеем, ако някакъв старчок ни разбута плановете.
Булче, стига се и до там понякога. Дано по-бързо да сте във форма!
Миме, подкрепям Маги. Вътре всичко се прави. Само от едностаен не може направи тристаен, колкото и да го въртиш. Ние имахме пари за двустаен плюс за ремонт на основните неща - кухня, баня. Обаче не ни устройваше като вариант. Аз съм малко максималист в това отношение. Пък и куриоз - тристаен 68 квадрата беше с 3-4 Хил. евро по-евтин от тристаен 92 квадрата. Е, за тия пари кое да избере семейство с малко дете!
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #335 -:
април 18, 2017, 19:03:07 »
Ние си купихме първо малък - 58 кв.-общо кухньо-хол и спалня. После преценихме, че ни е малък. Купихме 90 кв - тристаен. Еми 3 години живяхме айде в чужбина. Сега сме в 100 кв - ширим се. Може би ще купим 3-то жилище Най-вероятно във Варна. Ей така за инвестиция, да си заслужава гурбета дет го теглиме. Под секрет ще ви кажа - май тука взе да ми харесва...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #336 -:
април 18, 2017, 19:16:35 »
Ние никога не сме били собственици. Тук м2 струва 9-11 хил в града и 6-8хил в покрайнините.
Когато дойдох делях 8,5кв м, сьс скосен таван и душ вьтре, с една приятелка, която ме подслоняваше. После, пьрвият ни апартамент с Фабио - 25кв, от които 5кв коридор. Оттам в 37кв с Марта, и на 50кв с Марта, София и вьзрастният, който гледа децата (майка, свекьрва, друга гледачка).
Сега в Дьблин новия ни е 99кв, чистак нов, супер лукс, жестоката работа. Нямам тьрпение да го видя. Знам, че не е много светьл, но предпочетохме за сьщия наем повече квадрати, пред повече светлина (не знам дали добре направихме, просто сме се намьчили на тясно).
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #337 -:
април 18, 2017, 19:32:26 »
Цитат на: fanimira в април 18, 2017, 19:03:07
Под секрет ще ви кажа - май тука взе да ми харесва...
Време беше
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #338 -:
април 18, 2017, 22:14:52 »
Започвам да ви чета (най-сетне, че тези дни нямах време, а ми липсвахте), но преди това имам да се похваля -
вече съм магистър!!! Master of sciene
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #339 -:
април 18, 2017, 22:19:00 »
Bube
, голямо
ЧЕСТИТО !!!!
Дай Боже всеки му
Активен
always_and_forever
«
Отговор #340 -:
април 18, 2017, 23:29:45 »
Фани
, и преди съм писала защо толкова искаме да се махнем от там. Да не се повтарям, но като цяло не искаме да живеем в такава среда, а още по-малко Алекс да расте там. Точно, защото Влади иска да ги скастря, ще вземе да направи някоя щуротия...не ми се мисли. Освен това е и краен квартал, за човек без кола и книжка като мен, не е удобно. Всичко ни е далече.
Маги
, точно на същото мнение съм за квадратурата. Веднъж ще купуваме апартамент и искам 3-стаен. На Влади какво му се въртят в главата тия 2-стайни, не знам. Накрая ще стане както винаги досега. Говоря, говоря, говоря и при свършен факт става ясно, че съм била права, но няма връщане назад.
Булче
, не става въпрос за София. Подходящ момент едва ли ще има за каквото и да е. Сега да кажем е наше, не сме под наем.
Ние сме свикнали в големи апартаменти. Докато живеех с нашите бяхме в тристаен 90кв, после при свекърите многостаен 120кв. Ей, там вече се чудех в коя стая да седя. Сега сме в 2-стаен и според мен е малък. Искам стая за Алекс, живот и здраве, ако си имаме друго дете. Отделно не ми се иска да спя там, където ще си посрещам гостите. Амаа ще видим как ще се разберем с господина.
Че цените са безумни е ясно. Дано да изскочи нещо подходящо.
Отделно има да мисля за още 312446 неща!
Бубе
, честито!
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #341 -:
април 19, 2017, 05:55:00 »
Добро утро! Днес пак съм от свръхранобудните... Имаме гости, които спят в другите 2 стаи от 98-квадратния ни апартамент, та не мога и да стана, а цъкам на телефона.. и пак малее
Винаги съм живяла в голямо жилище, дори и във Варна като сменях квартири... Да не се налага, но както се казва, дупе знае 2 и 200 и се свиква на всичко.. Всеки предпочита по-широкото разбира се...
Имам още половин час, докато къщата се събуди.. Изтраях вече 1
Бубе, честито! Много успехи!
Фани, радвам се, че най-после позволи на Русия, да ти св хареса!
Хубава сряда.. Днес съм на рожден ден.. Трябва да мисля подарък
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #342 -:
април 19, 2017, 07:25:47 »
Добро!
Тони, направо ви се чудя на ентусиазма да каните гости, че и с преспиване, че и в делничен ден... Ние предпочитаме да се срещаме навън, каним много близки хора предимно от чужбина... когато бяхме млади и ние канехме , ама вече не ни се занимава. Тая година празнуваме цели 10 години от нашия брак! Отделно сме заедно от 15... Пфуууу, пак се почувствах дърта.
Миме, не може хем душата в рая, хем знаеш какво до края....
Направете компромис ако трябва. Сядате с Влади и си пишете плюсове и минуси на жилище А, после на жилище Б,Ц и тн. и нека което има повече плюсове спечели. Предвидете средства и за ремонта, който неминуемо ще се наложи. Слушай кака си, 2 апартамента съм купувала. Че и първия път бяха луди цените - 1000 лв кв.м., което за нашия супер-захлюпен град е много. Но то и вашия не е много голям, тъй че вероятно цените са подобни. Аз съм с две ръце за ново строителство.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #343 -:
април 19, 2017, 07:35:18 »
Ай добро утро.
Бубе
, честито!Попътен вятър ти пожелавам в така мечтаната област!Аз съм горда, че има хора като теб който дори на гол ентусиазъм се опитват да докажат, че и н ие имаме място сред тези науки!Браво момиче!
Тони
, как ставаш толкова рано идея нямам!Аз в 7 едва се измъкнах от леглото!
Фани
, де ще ходиш, ще те плени тая пуста РУсия накрая.
Миме
, правилно си се насочила към квадратурата.Аз за разлика от Фани НЕ препоръчвам ново строителство.В сферата съм ,знам как строят, и ако е ново то трябва да е от много добър предприемач който работи с качествени материали.Проверен и изпитан.А не да стане тече вода по стените, пукат се тръбите и т.н. Виждала съм ужасни изпълнения.Аз лично за себе си, като майка с малко дете имах следните изисквания - да не е на центъра, да има място за игра около блока, да няма прекалено шумна улица пред/зад блока, исках ТЕЦ, а ако не е на ТЕЦ да има възможност за газова инсталация, да е тухла, ако е над 4 етажа с асансьор, ако е до 4 да има общо помещение което да се ползва от всички в блока.Не исках маломерни спални, исках баня и тоалетна и отделно тоалетна.Децата растат и в един момент борбата за WC-то става голяма, особено сутрин!Мен от ремонти не ме е страх, важното е да си заслужава!Е нашия не отговаря на всичките ми изисквания, но е наследствен и като се запознах със съседите се отказахме да го продаваме.Най-големия му минус е, че пред нас минава най-шумната улица за квартала.Но съм на 10 минути пеша от центъра, имаме ТЕЦ, имаме площадка за игра, което с пораснало дете е огромен плюс.И още не сме го ремонтирали напълно, но и това ще стане.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #344 -:
април 19, 2017, 07:53:22 »
В нашия град пък старите са в ужасно състояние и почти е невъзможно да се намери тухла, ТЕЦ в града няма. Тъй че панелката въобще не беше вариант пред новото. Слава богу не сме имали проблеми свързани с калпаво строителство. В първия ни блок, бригадира на строежа също беше собственик, тъй че имаше 100 процента гаранция, че е правил всичко както си му е реда, като за себе си. А втория беше от проверен строител, имахме и познати в блока, които нямаха никакви проблеми със строителството. Единствено не случихме на комшии. Можете ли да си представите? отиваме пролетта с Кико точно за 5 дни. На втория ден комшийката цъффа на вратата с дежурното: Може ли да сме по-тихи. И да спазваме тишина когато сме задължени -т.е. от 2 до 4. Аз пък погледнах Кико лошо така както си беше до мен и му казах: Няма да шумиш от 2 до 4, нали?! И оная си тръгна с подвита опашка. Много ме ядосва, мисли се за ВИП, вуйчо й е някакъв директор. А да не говорим, че мъжа й раздава шамари на тийнейдъри дошли на гости в блока. ЗАбравих да спомена, че и те имат дете колкото Кико...
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...