Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 11, 2025, 10:44:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 46   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Първоаприлско-Великденска тема!  (Прочетена 174240 пъти)

fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: април 11, 2017, 19:19:49 »

Четох, мислих струвах, ама не можах да измисля каква е разликата м/у Омбре и Балеаж? Ай да ме осветлите, а?
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: април 11, 2017, 22:17:24 »

Мимеееееее...свиквай! kiss2 Твоето мишле скоро ще бъде едно от тези, правещи анархията.  heart

Знаааам! Лудница ще е.  tease Ама има някои, които наистина все едно са излезли от джунглата. Ще се старая да не е от тия.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #242 -: април 12, 2017, 07:01:16 »

Четох, мислих струвах, ама не можах да измисля каква е разликата м/у Омбре и Балеаж? Ай да ме осветлите, а?

Омбрето е като черта изрусено, а балеажа се прелива естествено. По-скоро балеажът е като блондинка с доста подникнали корени  blush
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: април 12, 2017, 07:35:42 »

Мен лично омбр по ме кефи.
А за градинките,така е, затва избрах една с две пейки, пуста, дето никой не сяда и там си слушам музика.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #244 -: април 12, 2017, 07:49:51 »

Знаааам! Лудница ще е.  tease Ама има някои, които наистина все едно са излезли от джунглата. Ще се старая да не е от тия.

Все едно си била до нас funnytooth Вчера обект А искаше да се люля с обект В. Обаче обект М искаше и тя. Люлките са само 2. Имаше и блуждаещи обекти С и D, които наблюдаваха. Накрая имам чувството, че всички реваха, пищяха и крещяха! После се заиграха да скачат върху метален капак на шахта. Мнооого ефектно трещи! Чувствах се като анимационен герой, на който му бият чинели в главата. tease

Днес ще си взема подаръка от размяната. Ще имам шанс да се боядисвам с нов нюанс. Ще започна да чистя - поне кухнята да е в ред. Ей, такива къщни занимания! От няколко дни излизам сравнително рано от вкъщи и се прибирам чак надвечер.
Лек ден на всички!
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #245 -: април 12, 2017, 08:14:52 »

Честита Велика Сряда!
Хихи, Али, днес не се върши никаква домакинска работа sad Снощи го прочетох и сега се пукам от яд, защото си имах пълна програма smile
Малко да ви занимая. Ей това е от учебник за първи клас. Трябва да е съвсем просто, ама аз като се задълбах и не мога да се измъкна от сложни комбинации. Че първото е Петко, е ясно. Буквите най- долу отговарят на броя чертички по последователност. Примерно, " е б. Ако е такава логиката, втората дума започва с о и завършва на б, ама защо са намъкнати и картинките? crazy
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #246 -: април 12, 2017, 08:56:43 »

О, хич няма да се пъна. Тази нощ спах добре за първи път от седмица насам. Чувствам се изморена и повече ще лежа днес.
Свекърва, направо ме хвърли в смут! Ако апострофите са така - на картината с дървото има 2 бр, значи е Бор. Ама защо има 4 на картината с окото? Дори и с вариант вежда, пак не става - не е А. На някои картинки пък съвсем няма апострофи. Това е поредното доказателство за безумното създаване на учебници. Общо взето - познай какво е имал предвид авторът? Не карат детето да мисли, а учителят е длъжен да следва неговите помагала. Едва ли без предварителна подготовка учителят може да разбере за какво иде реч.
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: април 12, 2017, 09:00:52 »

А аз днес бях решила да шия едно долнище на Моника.Реши да изпробва ножицата върху пижамата си.Резултата е дупка.Нищо учудващо нали?!

Аз днес съм леко като пребита, спи ми се и ме мързи.Вчера с Моника обикаляхме мноого и днес едва се движа.

Миме, блажени са вярващите, са казали хората.И аз мислех, че моето дете няма да е такова, е мислех.Сега пищи, реве, тръшка се, влачи се за всичко.В момента е в етап да реве за всичко което и откажа.От това, че не иска тези чорапи, като минем през рев за някоя песен и стигнем до високи чистоти за дрехите с които се облича.Не ми пука!Расте, говоря, обяснявам, все в някой момент ще прозре и ще спре с тоя цирк.А аз имам нерви, все още, пазя ги!
Активен
cvete_78
Ентусиаст
**
Публикации: 87

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: април 12, 2017, 09:22:51 »

Това с крещенето и пищенето го има и у нас.Като се започне от колко да стои на компа и се мине прерз претенциите за площадката и се стигне какво си е поръчал да яде и какво не .Ами корабни въжета да имам няма как да се получи.С Поликсена нямах подобни грижи.Моя позната казва имам усещането ,че във въздуха витае това нещо,тя е детска учителка.Успокоявамсе,че ще премине и имама мигове в които си вярвам дори danceg danceg danceg
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: април 12, 2017, 09:38:55 »

Добро утро smile

Сколасах да опаковам подаръка ми (не много красиво), направих сама картичката и се надявам да се хареса на прекрасното ми Дръвче  heart heart

Свекс, пулих се 2-3 минути и се отказах.. Хич не разбирам, как ще помагам на детето си, идея нямам.. Затъпял родител ще съм..  shok

Днес Календара на приятелството ми предлага следното " Благодаря ти - за времето, което отдели да ме изслушаш". Първо за много от вас се сетих.. Благодаря ви!  give_rose give_rose give_rose
Активен
svekarva

« Отговор #250 -: април 12, 2017, 10:24:15 »

Али, вежда е, "а"- то е с четири чертички и е четвърта буква, долу написаните в последователност о, б, р, а. Онова дърво, според мен е боабаб, а р-то, с три чертички го има в "нар". Нещо съвсем елементарно е, като за дете от първи клас. Това обаче е помагало, не е учебник. Учителката им ги купила на децата да се упражняват през ваканцията. Предложих на майката да пиша до МОН, хаха ще го направя като нищо.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #251 -: април 12, 2017, 10:38:45 »

Добро утро.

Според мен идеята е да се открият определените звукове по картинките и да се определи къде се намират те в думата - начало, среда или край. Ето например реда с думите с "Р" - рамо (начало), нар (накрая), орех (средата).

На някои картинки не мога да разбера какво е нарисувано само че....и онези букви на трети ред не ги виждам. Подскажи какви са, че да тръгна и по друга логика.
« Последна редакция: април 12, 2017, 10:40:48 от nadelina88 » Активен
svekarva

« Отговор #252 -: април 12, 2017, 11:00:59 »

Наде, е написано. Е пък последното го мислих за мида на този ред. Да, така също е логично, да има подсказка коя е думата на картинката. И какво от това? За втори ред вариантите са малко - кораб /лодка/ и лале /цвете/. Да е "л" ама де ти дума с "л", две "б" и с "о" в края.... crazy
Активен
addicted_to_u
Професор
Публикации: 340

« Отговор #253 -: април 12, 2017, 11:03:49 »

Добро утро/ ден !

Фани, много забавно, аз също си помня името на любимата кукла Сузана. Аз май съм разказвала как една комшийка си кръсти момиченцето Вероника и като роди ме питаше как ми казват на галено и като й казах Рони, тя ама то кучето ни е Рони, не мога да й кажа така blum

За свекърите аз не се намесвам, когато има да се регулира поведение. Ако думите, които си казваме с майка ми, ми ги каже свекърва ми сигурно много ще се засегна, но понеже е мама аз знам какво има предвид и защо ми е казала нещо, така и аз не искам да кажа на тях нещо, което да ги засегне повече, отколкото, ако им го каже ММ. Той е предупреден и започна да парира приказките за бебета, но явно в нея тогава напря някаква емоция и не можа да се сдържи.

Свекърва, такива упражнения подобни съм виждала из учебници по английски, ама беше обяснено доста по-подробно, че трябва да се сетиш за думата на картинката и от нея да вземеш тези букви, които съвпадат с позицията на точките, примерно предните две или задните три и да сформираш думите.Честно казано аз не разбирам какво трябва да се направи с това упражнение така написано и с толкова оскъдни инструкции. А този боабаб на 7 не съм го знаела какво е със сигурност при положение, че бях от много четящите деца, дори ме караха да чета приказки  на 2те паралелки в последния час всеки ден, че да не се морят госпожите.(имахме някакъв такъв релаксиращ час за децата). Като я решите тази задача я разкрий, моля, че ми стана интересно.  GROAN

Вчера открих един канал в Youtube, в който деца опитват различни храни, примерно различните видове сандвичи, които са били популярни от 1900 до 2000 за всяко десетилетие или училищен обяд от различни държави по света. Явно са избирани по-артистични деца и са много забавни как реагират. От една страна ми беше забавно, а от друга странно родителите как се съгласяват, когато е клип за тестване на много сладки неща. Имаше едно момченце, дето след поредното сладко очевидно направо предозира и гласът зад кадър му казва "Иска ми се майка ти да беше тук", то отвръща "Иска ми се баща ми да беше тук", а гласът "Аз съм баща ти"  funnytooth
Пускам ви едно от клипчетата (пак казвам смесено ми е мнението за някои неща, но децата са много сладки с някои реакции):
https://www.youtube.com/watch?v=qsyhtzKLxkw

Снощи докато съм била с Миленка ММ решил да пробва козунак (нещо, което той не яде) от този, който си купих и беше останало малко и ме посреща с великото откритие, че този козунак бил много добър. Викам добре, че изчака почти да го изям, че да пробваш това "отровно" нещо. beating Междудругото сега се сещам, че мога да се обадя на баба и да взема да спретна от нейните курабийки, че имам и много формички, еех как ми светна тази идея, докато пишех... Тя сигурно няма да направи, че много се уморява и ще взема аз да им занеса на нашите и на нея  heart

Айде хубав ден, отивам на лов за рецепта за курабийки.  heart
Активен
cvete_78
Ентусиаст
**
Публикации: 87

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: април 12, 2017, 11:28:34 »

АЗ една година се бях вкарала в приключение курабийки за Великден.Децата много им се радваха защото бяха с формата на зайчета.Дозата беше като за армия един цял ден въртях глави и тела заешки.Сега пак нещо са ме засърбяли ръцете та може и да спретна нещо.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 46   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: