Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 19:27:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Март е!  (Прочетена 121093 пъти)

Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #255 -: март 16, 2017, 09:11:24 »

Добро утро! Тъкмо си изпих кафето (Фани, пия по едно кафе сутрин по лекарско предписание  Wink ).
Гледам Fine living. Много ми са интересни продажбите на имоти. Дават за различни части на САЩ, като има и отделно предаване само за продажби на Хаваите. Изключително странни архитектурни решения - спалня без прозорци, най-големите спални са за родителите, а децата са в дупки, мокет в банята и тн. На Хаваите пък е интересно, че повечето къщи нямат климатици, а полилеи с вентилатор.
Рони, добре си дошла отново! Знам го този сайт,ама по-авторитетно ми е да разпъна вестник, дипляна. За съседски проблеми няма спасение. Може в къща да си, един комшия да имаш и той да е пълен идиот. Тях си ги купуваш с имота! Няма как всички да са приятели , но поне да има разбиране. При нас всичко се получи от това, че домоуправителката ни е много слаб организатор. Прави неспешни неща, а за важните отлага. Наскоро извикала фирма да пръска против хлебарки. Е, няма лошо. Ама другия месец съседните входове ще пръскат заедно. Много е важно да влезеш в дама преди магарето!
При нас напече! Най-после, след толкова мрачни дни. Днес имам план за присаждане на цветя. До понеделник нямам нищо спешно за правене. Може би ще имаме гости почивните дни и трябва да измисля какво да сготвя - като за постещи и като за грешници.
И на мен ми се ходи някъде, но се въздържам. Най-много да отскочим до Пазарджик скоро, за да разгледаме пак животинките.
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: март 16, 2017, 09:17:52 »

О Али, ти любимите ми предавания гледаш.На мен доста неща ми харесват в техните къщи, но най-не логични са ми малките детски.Как хем учи, играе и спи там това дете не знам?!Иначе като има ремонти винаги зяпам.А на родителите защо им е голяма спалня, пак идея нямам.И това при големи деца, дето не ти трябва място за детско креватче.Като наредят фотьойли вътре в тая спалня все едно някога ще седнат там да четат?!
Активен
Alichka

« Отговор #257 -: март 16, 2017, 09:40:21 »

О, харесвам пералните помещения, двойните мивки в банята, баня до спалнята, огромните килери (то даже не са и дрешници).
Обаче са ми странни с "влизаш и си в хола или в кухнята". Не знам къде си оставят връхните дрехи например. За събуване изобщо не говорим. Интересно е, че биха избрали по-ремонтирана къща в сравнение с по-добър квартал/локация. Хич не им се занимава с ремонт, разбирайте слагане на съдомиялна, смяна на кухненски плот или нещо подобно козметично.
И аз винаги зяпам предавания за ремонти. При теб поне е по-професионален погледът.
Активен
магито
Global Moderator

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: март 16, 2017, 09:54:36 »

Бе професионален, чисто женски си е ако ме питаш, хахахаха.Да и аз им се чудя, много са мързеливи или не им се разправя с довършителни работи.И друго не ми харесва, гледат кухнята да е завършена, но те там са еднакви.Всички завършени кухни са с тъмни шкафове и неръждавейка техника и тъмен гранит.Няма никакъв личен принос. И като си влязъл в една кухня, все едно си обиколил на квартала кухните.Особено на тия новите къщи дето купуват от строител.При положение, че там имат вариант да променят някой неща след доплащане.Демек няма те да го правят това.Но предполагам тези услуги са доста скъпи в щастите и те за това искат готово.

Има и едно предаване за една двойка от Тексас дето ремонтира къщи, по същия начин за едни братовчеди в Ню Йорк.Интересно е да видиш колко са различни цените на услугите и жилищата в различните щати.В Тексас се оказа доста евтино.

Ама голямо обсъждане все едно там ще ходим да живеем.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: март 16, 2017, 10:02:11 »

Добро утро!
3та нощ лапето не спи и не ми дава да се въртя  pardon та хем недоспала, хем схваната.
Али, аз лятото само файн ливинг гледах и си имах вечерна програма за приспиване- Хавайски живот, Карибски жувот, Необикновенни домове и Живот в малка къща. Много ми харесваха, последните 2 имаха наистина интересни замисли понякога, а понякога се чудиш кой би живял така.
От комший не се оплаквам, има и много по-зле от нашите. Ето нашите живеят в къща само с чичо ми и е ужасно, трябваше да преградим половината двор, за да спрем кучетата му да ни торят ливадата и да се закачат с котката.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: март 16, 2017, 11:01:16 »

Аз пък гледам Пятница. Като ТЛС руски вариант е. Има едно предаване Орел и Решка т.е. Ези и Тура.  Само ходят по пътешествия. Нкой гледа ли Ние, Вашите и Нашите по Нова? Гледах до средата и ако може нялой да ми доразкаже!
Рат, зъби ли ви мъчат?
И аз пиех по 1-2 кафета като бях бременна и кърмех.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: март 16, 2017, 11:19:11 »

Здравейте smile

И ние с мм гледаче fine living ако няма мачове (снощи много се изкефих, че Монако отстраниха Сити), та си ги и обсъждаме все едно ние ще живеем там. Но на мен най-любимо ми е House Hunters International и Живот в дървена къща по Travel Chanel.

Вчера все пак излязохме smile Но днес май ще чистим у нас lol
Активен
Alichka

« Отговор #262 -: март 16, 2017, 11:23:25 »

Фани, аз точно за Ние, вашите и нашите казвам, че е леко особен откъм режисура. Гледам сериала от Нова плей. Виж дали можеш да го пускаш оттам. Няма реклами, в удобно за мен време... Не е и нужно телевизорът да се надвиква с детето и да отговарям "Мамо, какво, защо....". Да не говорим, че къпя дребното към 20:30 и трябва да връщам после времето на цифровата, за да догледам нещо. бТВ много ме дразнят с платения вариант.
Маги, моят мъж много ми се чудеше защо толкова ги гледам тия къщи. Хехе, сега и той се зазяпва! Много е интересно самото разбиране да имаш собствен дом според народопсихологията и на каква база се прави един избор.
Рат, съчувствам ти за недоспиването. Аз се събуждам от жега. ММ пък все ме завива, а аз хормонално съм подгрята.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #263 -: март 16, 2017, 11:46:04 »

Привет!
И аз гледам "Нашите и вашите" smile. Малко като "Стъпка по стъпка", но хубаво, че са го направили. Интересен актьорски състав са подбрали, както казва Али, дори и само затова си заслужава.
Фани, не хващаш ли http://play.novatv.bg/kategorii/seriali, аз само там ги гледам, без реклами и когато на мен ми е удобно good Ще ти го разкажем, но си е друго да го видиш smile
На Fine Living им харесвам някои предавания, там за храните и за от скъпо в евтино, ремонтите и нещо за красотата беше. За къщите по Травел има по- интересни - Търсене на къщи по света, даже и за София и Бургас имаше. Да ви кажа обаче, че "търсещите" са обикновени статисти и всичко е по сценарий. Развитието на сюжета е по препоръка на спонсорите и често даже и жилищата не са за продажба или даване под наем.
В Щатите много рядко някой  действа директно, без посредник, под наем или за купуване винаги се обявява публично и се наддава. Избират с готови кухни, защото после ползват и опции за поддръжка и замяна на техниката. Обикновено цялата кооперация или жилищата в един квартал се оборудват от една фирма и тя после следи за профилактика и ремонт. Такава им е организацията, всеки прави каквото може най- добре, като за другото се доверяват на хора, които с това си вадят хляба. pardon Ако си купиш различна пералня, после сам си търсиш майстор или се залавяш лично да я "коландриш". И в собствен /закупен/ апартамент нямаш право да правиш промени без съгласието на останалите в жилището или квартала. Съседите те контролират един вид Wink
Големи детски стаи, според мен, наистина не са нужни. Децата имат кът във всекидневната за игра и после за учене. Всекидневната вече не е като едно време за гости, тя е за цялото семейство, най- хубавата. В спалните само се спи и там са дрехите. Големите родителски стаи се ползват и за кабинет, когато някой от двамата има да свърши нещо наистина откъснат от вечните въпроси на деца и ученици. За работещи майки и бащи, така е най- добре и позволява все пак да се прекарва заедно времето. Освен това, една малка детска позволява съществуването на още една детска на същата квадратура, което пък е много важно при разнополови деца или когато са с голяма разлика във възрастта. smile
Скапа ми се нетът, и Али ме изпревари, ама няма да трия за Нова плей.
Активен
Alichka

« Отговор #264 -: март 16, 2017, 12:17:21 »

По този повод - когато свекърът и свекървата си купили първото жилище (93-та година), поканили кумовете и родителите на кума им. Майката на кума им си е командаджийка. Та тя им се чудела аджеба защо свекърите ще спят в малката спалня, а голямата (14,5 квадрата), я оставят за децата. Въпросната жена има и до ден днешен разбиране за огромна спалня с огромни секции, гардероби, нощни шкафчета, тоалетка... Те построиха луксозна къща от нулата и е много смешно, че доскоро живееха в старата. Новата беше за показване. Много е остаряло и разпределението на стаите. Имат бани и тоалетни колкото са спалните, но всички са с вход от коридорите.
Нашата спалня е средноголяма. Там реално спим. Детската е и за сън, и за игра, след време ще има и място за учене. За мен е важно детето да може само (до известна степен) да организира това свое пространство.
Хехе, американците ги разбирам за тази опция да не мислят за уредите, ако друг може да го прави вместо тях. Не знам доколко аз обаче бих се възползвала от това. Търсят голям двор за кучето, ама на детето правят кът в мазето до котелното. В тези предложения показват, че има наддаване за цена. Доколко е вярно - сега тепърва се замислих.
Активен
магито
Global Moderator

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: март 16, 2017, 14:02:12 »

Това като апартамента дето живеем.Който го е проектирал е бил много зле.толкова място хвърлено в коридори, направо да му се дореве на човек.Колкото до детската стая, за мен лично е хубаво да е по-голяма.Аз не обичам да уча заедно с някой, обичам да има място за четене и свои игри и това винаги ми е била детската.И за две момичета си беше зор.
Уж има наддаване, предлагат оферти и онези отсреща или я харесват или не.Дават и малко месец след това, нещо от сорта, и се виждат промени, ремонти и т.н.
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #266 -: март 16, 2017, 14:38:35 »

Леле голяма дискусия се е заформила smile
И ние с ММ сме фенове на предаванията за домове/обзавеждане и тн. И аз им се чудя защо искат всичко да им е готово, като аз с най-голям кеф кухнята си обзаведох и продължавам да допълвам някои неща, последно правихме една колона до хладилника, където наместихме микровълновата и отдолу сложихме кошнички, стана супер + едни рафтчета за подправки, които също отдавна бях замислила smile
В нашата къща най-голямата стая е детската, но след време е планирана да стане на 2 стаи, които със сигурност ще са по-малки от нашата спалня. Но пък в нашата стая имаме място за детско легло, гардеробче, шкаф за повиване, общо взето всичко smile Не че е много голяма спалнята, просто гардеробът е вграден и не заема място.
Аз миналата седмица пресаждах цветя и сега се чудя как да ги опазвам от котката, че съм ги наредила по стълбите  pardon
Новият сериал не съм го гледала, може да му дам шанс, въпреки че не харесвам Елена Петрова хич  nea
Май не съм ви показвала снимки на кухнята, а само проекта smile

Мойта чочка се успа като излизахме на разходка и на мен сега ми е едно странно като имам много време  lol

Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: март 16, 2017, 15:22:17 »

Ей, за моите любими предавания си говорите- и аз съм фен на търсене на дом по света. Въобще на Травъл чанъл и Файн ливинг.много ми е лежерно и зареждащо. Даже се замислям и да се преместим на някой остров. А и последните години все с ремонти и обзавеждане на жилища се занимавам. Сега мислим за по-голяма къща - но е мисия невъзможна в общи линии. Защото докато децата не станат на поне 15 ,16 да живеем извън града ще е сложно и трудно. А в центъра да намериш парцел е трудно и много скъпо. Ще се наложи да живеят децата в една стая. Дано не е проблем. А аз искам самостоятелна спалня, за да мога да спя , но ще се "наслаждавам" на приказните звуци на съпруга ми.
Супер съм възмутена, бяхме със Стефи на гребната база на детската площадка, първо бяхме сами,после дойдоха 2 момиченца.заиграха се много добре и едното целуна Стефи  2пъти. Не успях да реагирам, то и кво да кажа. Оказа се че е болно . И баща му стои и нищо не казва. Сега тръпна в очакване кво ще стане. Как може да има такива хора.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #268 -: март 16, 2017, 19:51:26 »

Аз влизам ни в клин, ни в ръкав. Не съм ви чела, но влизам да споделя за мен.
Първоначалното ми е, че днес за първи път ми идваха нови практиканти-студенти. Запознах ги с дете, без да работим с него, само да се запознаят. После им показах методиката за оценка и им обясних тестовете вътре в нея. Един рисуначен тест си направиха една на друга като психолог и клиент - рисуват и после разменят рисунките и анализират. Не знам защо, по-голяма ли станах, с повече стаж, притеснявам се малко дали давам достатъчно и дали ще дам достатъчно. А много практиканти минаха през мен вече. Дали бях професионалист?

Второто е, че бъдещото ми свеки снощи имаше юбилей и прекарахме страхотнооооооо....за това не влизах много в последно време, явно много време ми е отнело и емоции подготовката.  heart
Активен
marry_me
Професор
Публикации: 304

BE YOURSELF ;)

« Отговор #269 -: март 16, 2017, 23:15:57 »

Не съм оттук и съм за малко... Само да ви пусна да се посмеете, познавам хора от съответните зодии, за които все едно е писана статията lol lol lol

http://www.gnezdoto.net/fakti/1683-izkluchitelno-zabaven-horoskop
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: