Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 19:31:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Март е!  (Прочетена 121102 пъти)

roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: март 11, 2017, 15:35:44 »

Али, а ще взимате ли количика в крайна сметка?
За образованието много зависи от специалността. Не мисля, че може да се обобщава. Има добри университети и добри специалности в България. Може би единствено икономически и информационни технологии в чужбина е по-добре. Въпреки че специално за икономиката според мен 4г. Са прекалено много. Имам доста съученици в чужбина и постоянно се усъвършенстват и все нещо ново учат. Говоря за тези в икономически сектор, самите фирми го изискват и налагат.   Тоест много повече се учи след това в самата работа, а и преди да почнеш да работиш реално имаш теоритични познания доста далече от реалността. Всяка работа си има своя специфика, която учиш в процеса на работа. Моята специалност право тъй или иначе няма как да се учи навън. И наистина трябва много да учиш- иначе просто няма как. Всичко, което учиш ти трябва.
Иначе , ако ще учиш навън и после се върнеш тук , не виждам много смисъл.   Дори и да не ти се е налагало да работиш ,пак са много повече усилия ,лишения и накрая се връщаш тук и взимаш колкото някой завършил тук. Не виждам много логика. Мъжът ми иска да праща децата едва ли не още след 7 клас навън, което ми е супер странно  защото и двамата винаги сме били за учене и оставане тук. 
В нашето семейство всички решения взимам аз, така е добре и за двамата, единствено за коли, техника и тем подобни неща, решенията ги взима мъжът ми. Тъй че съм го оставила да си купува каквито играчки си иска, няма как да се преборя. Дори и за моите коли пак е негов избора, колкото и да споря все успява да се наложи.
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #196 -: март 11, 2017, 22:46:03 »

Добър вечер! Открадвам си малко време да драсна няколко реда какво се случва покрай нас smile
ММ се прибра вчера от обучение, утре пак заминава, като може да ги оставят още една седмица (трета) заради някои изоставащи с обучението  nea Хич не ми се иска, но каквото-такова  pardon Иначе е супер ентусиазиран, толкова надъхан отдавна не съм го виждала, много му харесва и работата и фирмата и досега само позитиви, но то си е още в началото, може и да не са им се видели кирливите ризи  pardon Нещо не бяха доволни от хотела, че са им направили забележка, че слезли с лаптопите на закуска (в Експо май каза, че са били) и другата седмица ще са в друг. Иначе им е доста натоварено от към обучения, домашни, групови задачки и тн + тестове всеки ден. Той милият хич не е по ученето, трябва да е нещо, което много го е грабнало, но сега не се оплаква.
На 8-ми май не ви се оплаках lol Чухме се сутринта и той дума не обели да честити празник или нещо подобно...викам си въХ тия сайтове, сървъри и протоколи съвсем са му взели акъла  angry Е, малко криво ми стана, ама реших да не му мрънкам. Оплаках се на една приятелка и тя ми вика, споко бе, вярвам в него, сигурна съм, че е измислил нещо. И следобед кумът цъфна с букети и подаръци за мен и Бебка  heart Викам му тя на първи юни ще празнува...ааа не, на тати момичето не мога да я подмина lol После след обучението също се прибра с цветя и подаръци, абе гоУема оФца съм с две думи...Как можах да си помисля, че е забравил, като винаги е толкова внимателен и грижовен  heart
Ей, казвам ви, вчера като го видях, че идва сърцето ми се разтуптя  heart heart heart Не помня да сме се разделяли за повече от 2-3 дена, пък особено откакто Бебка се роди и за ден не ни се е случвало...но си мисля, че има нужда от време на време от такива "почивки".
Днес ни беше супер активен ден! Сутринта ме оставиха на един курс и отидоха при свекървата, после ме взеха и бяхме на детски рд (на една годинка) и тя яко се накефи с другите деца, голяма игра падна.
Ходих на една кулинарна академия "Изпечи с любов" (СофияМел я организира). Бях се записала преди време е така на шега, пък те взеха, че ми се обадиха, че съм одобрена. Малко се чудех дали да отида, понеже щеше да ни стане много нагъсто програмата и имаше шанс да закъснеем за рд, но ММ ме поощри да отида и добре че! Много беше интересно, научихме доста неща за месене, печене, точене и тн. Показаха ни различни начини да загъваш тестото на формички за печене на кифлички например. Обясниха ни за видове брашна, разлики, съдържание на глутен и тн. Разпитахме за някакви тайни за предстоящите козунаци, имаше кетъринг с много хапване и накрая се набухахме с каквото си бяхме изпекли. Правихме солени кифлички със сирене и реване. Абе много полезно, интересно, пък и различно от ежедневието с Александрина  Wink Имам си и сертификат за първо ниво на Майстор пекар хехе  Girl_hide Кефя се като получавма дипломи/сертификати с новата си фамилия хаха.
Много се извинявам за дългия пост, дано някой има нерви да ми прочете чаршафите lol
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

« Отговор #197 -: март 12, 2017, 00:01:10 »

Руми, много ми е интересно това за изпращането на децата след 7-ми клас. И аз държа на образованието, но дали не е голям риск за едно дете да го оставиш толкова далеч точно в тази най-опасна възраст, в която тийнейджърите имат нужда от контрол и подкрепа. Наши познати така си изпратиха дъщеричката в Англия след 7-ми клас. Добре, че ти имаш тежката дума. Интересно ми е да чета за теб и твоите деца.
Браво на твоя мъж, Фери! Успял е да те изненада приятно. Чудесно и за този курс. Всичко, което е разнообразие и време за теб е от полза и за двете ви с бебка. Наистина е хубаво и зареждащо малко разнообразие.
Ние в моето семейство по стара традиции не тачим 8-ми март. Нито татко, нито свекър ми, нито мъжът ми не го харесват този празник и съответно и дамската част сме ок. Те и тримата са грижовни и правят жестове и без повод. Съответно моите деца от миналата година са забравили тържествата от градина(ясла) и няма кой да им напомни "специалността" на този ден. pleasantry Взимам аз децата от училище и Йоан горкия много посърнал и нещастен. Питам го аз, очаквайки я някой да го е ухапал, я някой да го е дърпал. "Мамо, днес на мен Пилара не ми подали цетенце"  cray Размисъл...да не би само на момиченцата да е подарявала сеньора Пилар цветя, Йоан?! "Да! От хартия, само на тях, на мен не. sad" Та, така разбра Йоан какво празнуваме на 8-ми март. Чак ми стана съвестно, че не им бях казала, но не мислих, че в Испания някой ще му отдаде значение.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #198 -: март 12, 2017, 00:40:23 »

СофияМел правят много хубави обучения, присъствала съм и аз един път служебно, ама беше за хляб, в Смолян. Събраха ми очите само с видовете набухватели, дето ги показаха smile
Фери, защо в Пловдив правят обучение, тук ли е седалището на фирмата?
Руми, много време има докато станат в прогимназията, може съвсем различно да изглеждат нещата тогава. Едно обаче ще е вярно още дълги години - с чужда диплома могат да работят и в чужбина, и в България, докато с нашенска, само тук. Много, ама много по- трудно и различно е учението вън, но си струва всяка стотинка и усилие. Дори и да се върнат по собствено желание, нека има и тук добре подготвени кадри.
Ако ги изпратите по- рано навън, към 14 годишни, хич няма да им е лесно да се справят сами. Особено момчетата, те имат нужда от здрава родителска ръка в тази възраст и може да се получи обратен ефект. Казвам го от личен опит, макар и да бях на 6 часа път с влака, в България. Тези 5 години ми бяха най- трудните точно заради липсата на семейството.
Да са живи и здрави, да им се учи, пък останалото времето ще го покаже как да стане. good
Roxanne_ ме е изпреварила със същите изводи. Хехе, така е, като пиша с два пръста и се мотам blum, ама няма да трия. Съученичка на големия син замина в 9- ти клас в католическо училище в Англия, беше и доста трудно в началото. За сестричката и взеха гувернантка англичанка, не зная дали е последвала стъпките на голямата. Момичето беше дръпнало много напред, има издадени няколко научни труда, ама и то си беше умно и ученолюбиво, пък и хубаво, на всичкото отгоре. heart
В Европа тачат празниците много повече от нас. Аз две години по 1-ви май се случва да съм по чужбина и направо ми е чудно как с голямо желание се събират на митинги, държат речи и са искрено ентусиазирани. Та за разлика от тук, дето се чудим какво да подарим на учителките, при вас сеньора Пилар поздравява момичетата.  good
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: март 12, 2017, 11:38:20 »

Здравствуйте!
Всеки го вълнуват различни тръпки - кой ня обучения,  кой с количка, кой как се уреди...
Ние дойдохме към Нижни и вече сме с положителни температури. Освен това ще ходя на обучения към 2 фирми - едните за онлайн другите за лице в лице преподаване. Само че съм ги предупредила, че нямам разрешение за работа още и ще ме водят стажант и уж няма да получавам заплата. А ако Кико се разболее - не знам, ще го мисля в движение!
Дори и на Инж. няма да казвам,  че ми плащат. - Просто не ми се изтърва възможността, а те ако са решили да ни връщат все ще намерят нещо да се хванат!
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: март 12, 2017, 15:16:22 »

Не мога да ви изчета.

Киви, ако няма да я носиш я хвърляй насам.Аз съм тотално откачила на тема чанти.

За професиите, много зависи от специалността и от това какво работи човек. Аз съм инженер, само с една магистратура не можеш да стигнеш моите знания. НО ако си завършил техникум със същата специалност и работиш точно това имаш много голям опит и знания и може със съкратен курс да знаеш и повече от мен.Но това тук не е възможно.Аз искам да изкарам магистратура пътно строителство, защото в продължение на 10г работя това и имам много голям набор от знания и искам да ги прилагам легално с моя подпис и печат под чертежите.Но пак ще уча повече от другите специалности, защото не съм учила част от техните предмети.

Фани, ще стискаме палци да се получи, това ще е супер за теб!
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #201 -: март 12, 2017, 16:12:49 »

Мен най-много ме впечатлиха огромните професинални машини за месене, втасване, печене и тн. Може би затова стана толкова хубаво всичко, което пекохме, понеже го сложиха да втасва в специален уред, забравих му името...Уредът за месене можеше да се меси с до 70 кг брашно!
Свекс, не, седалището на фирмата е в София, но за първи път са репили да направят обучението в Пловдив понеже там е по-сплотен екипът, а и в София ремонтират учебните зали. То има много хора, отвсякъде, дори и от Италия, Испания, Венецуела, та дали ще ги настанят тук или в София за фирмата май е все тая...все им плащат командировъчни, нощувки и хранения.
Пфу ужасно време...така се надявах вече да не ни се налага да мислим за отопление  nea
Фани, успех и на теб  good
Руми, много амбициозно ми звучи това с децата...след 12 клас, ОК ама на 15-16 години ми се струва прекалено голям шок за тях  huhhuh.gif
Не веднъж съм казвала - добре че знаем езици, да можем да работим нещо нормално, че по специалността, която сме завършили и двамата с ММ реализирането ни би било трудно и на сигурно 1/4 от заплатата, която получаваме сега, поне в началото де.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: март 12, 2017, 18:56:10 »

Почвам 2пъти да пиша и все нещо става.
Роксан радвам се да те видя. Как са момчетата.
Фани съвсем се губиш,уж самотна в чужбина, пиши по-често.
И аз съм твърдо против, защото не искам да бъда разделена с децата ми. Мъжът ми си мисли за частно училище в Швейцария. Е добре, като  искаш да идем да живеем там тогава, хем и двамата сме за живот тук, хем да учат в чужбина. На мен си ми е много добре тук. Имам си помагачи за децата, имам си приятели и социален живот. Не искам да се лишаваме от това, което имаме. Излишен стрес не ми трябва.
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: март 13, 2017, 08:56:15 »

Добро утро, как сте?

Тук вали, едно такова есенно ми е, не пролетно.но пък събота моя мъж и Моника засадиха на терасата минзухари и сега си ги гледам с кеф докато пия кафето.Аз тази седмица ще я броя тичане по лекари.Записала съм малката на УНГ, че сливиците и са вечно големи и и пречат да диша нощем, баба ми се оплака, че вдигала кръвно та трябва на лекар да я карам, а аз трябва да си взема направление за ендокринолог и за желязо да видя минах ли долната граница и още колко ще пия тая гадост.

Програмата е пълна.

Хубава и усмихната седмица и се записвайте за Великденските подаръци!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #204 -: март 13, 2017, 09:04:00 »

Добро утро!

При нас направо си е зима, цяла нощ валя сняг и по тревата задържа. Допивам си бързо кафето и 32 ме вика Wink
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: март 13, 2017, 09:18:25 »

Добро утро!
Фери, изчетох ти чаршафа и много интересно ми беше даже. Не съм сигурна, но май един отиятел ходи да снима на този курс. А за романтичния жест от тм, много мил жест, браво на него.
Свекърва, това с поскъпването на подаръците съм го чувала, но се надявах да е мит.
Оф, имах да пиша, но шефа казва, че почивката ми свърши.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #206 -: март 13, 2017, 09:44:23 »

Добро утро! Изпих си кафето, разчистих из нас, простирах и сега ми е айляшко. Вчера започнах да пълна играчките от филц със силиконовата вата и съм супер доволна! Днес майка ми донесе лилав конец и ще правя бухала. Той е най-тегав, но ми харесва като резултат.
При нас е влажно, сравнително топло, баш пролетно. Гледам, че са ми избили калдаръмчетата yahoo Имам идея за нови цветя. Зимата ми измръзнаха всички теменужки. Ще трябва да ги подменя.
Фери, много ми харесва идеята! Аз много обичам да правя кексове, сладкории. Виж, ако беше обучение как да правим кавърма, дроб сарма, тас кебап или шкембе чорба - изгуби ме Wink
Рождения ден мина страхотно! Два часа и кусур приказки, смях, хапване, социален живот! Междувременно дребното щуря, скача, батути, катерушки, игри. Изобщо не ме потърси, а си имаше нейния свят.

Ох, майките се подвизават пак на гости в тв ефира....
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #207 -: март 13, 2017, 09:46:35 »

Някой знае ли как стои въпроса с църковен брак между протестант и православен? Тук.
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: март 13, 2017, 09:52:04 »

Здравейте smile

Скапан и мрачен понеделник е... Мързи ме да дишам! smile

Днес сутринта четох за най-престижните колежи в Швейцария топ 10, най-евтиния беше 65хил. шв. франка smile Доучи ми се, ако има кой да ми плаща хаха smile

Фери, браво за курса. Продължавай и ще те взема за пекар в новия цех, огромно търсене има за опитни и добри хлебари и пекари в София. От училищата бълват сервитьори, а тази част толкова са я занемарили като образование, че за нищо не стават, тези които вземаме на стаж. Елементарни навици нямат  beating

Купих си сладоледа на Биби Wink Имам си ново бижу  blum
Посрещнахме леля ми от Гърция, прекарахме семейно уикенда. Обиколих и Шоколадовия фестивал, и Миш маша, доволна съм smile Нямам търпение да свърши тази седмица, че ще се видим с кумовете, да организираме сватбата им във Враца  danceg

Хубава седмица  give_rose
« Последна редакция: март 13, 2017, 09:53:50 от alexandrova_90 » Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: март 13, 2017, 10:06:22 »

Гледам, че днес сте активни, по този случай и аз да се разпиша. smile

И тук е едно дъждовно и студено. Направо есенно, както написа Маги.  huhhuh.gif

Ние вчера не правихме нищо специално. Разходихме се с приятели, макар че беше студено, Малчо поспа на прохладно и се прибрахме.  smile

Тони, кога е сватбата на кумовете ви? И защо тук, че нещо съм изпуснала?
И нашите кумове ще правят сватба тази година тук.  smile

Майка ми беше голяма мераклийка да отиде на Шоколадовия фестивал, ама късно разбра за него.  nea
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: