Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 19:10:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Март е!
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Март е! (Прочетена 121064 пъти)
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
Re:Март е!
«
Отговор #180 -:
март 10, 2017, 13:48:38 »
За оброзавателната СИСТЕМА в България или по-точно за липсата на СИСТЕМНОСТ дори не искам да мисля, че още се ядосвам на себе си, когато имах шанс да уча навън и казах НЕ. Сега, ако мога да се върна, хубаво щях да се раздрусам и да се фрасна с нещо по-тежичко. Пък и родителите ми едни либерали цял живот: "Няма да зорим децата, каквото искат..." И тях ще раздрусам
Тони
, нещата на Райна и Лала на Зори Стойчкова също много харесвам.
Ходих до центъра с колата и си скъсах нервите 1 час и 30 мин да отида и да се върна.
ЕДИТ: Аз уж се водя, че живея в центъра, на 8 мин. пеша от НДК.
Сега съм нервна и зла
Много несъобразителни хора има по улиците, щях да набия един чичО с Мерцедес, нагъл, нагъл. Не ме интересува какъв е, депутат, бизнесмен, интелектуален инвалид...
«
Последна редакция: март 10, 2017, 13:50:23 от marry_me
»
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #181 -:
март 10, 2017, 13:55:45 »
Магистрастурата за неспециалисти е поне 2 години.
А аз като учих 4 години бакалавър психолог, да не би да бях подготвена да работя с деца с увреждания? Не, съвсем не. Практиката ми от университета беше фиктивна. Още по-зле и от ученето за изпит.
След това ми бяха нужни и други обучения, за да започна да работя и да давам ефективно на децата.
Мери ми
, ти започваш много да ме кефиш. Имаш винаги интересен поглед над нещата, различен.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #182 -:
март 10, 2017, 13:57:35 »
Страхотни постове, Ина! Същото важи и за счетоводството, финанси, както и за повечето професии. Маркетинг и реклама майка ги усвои по професия, а не по образование. Психология е много тежко да се учи и не става дума за лична консултация само. Има корпоративни психолози. Вадят много добри пари, но са малцинство. Аз нали се бях емнала преди години за работа към полицията. Е, то това е такава депресия! Всеки ден се занимаваш с много, ама много тежки случаи.
Ха, добър ви ден!
Приключвам работната седмица. Оправих болничния, ходих и си оправих заявленията при социалните. Купих си на връщане силиконов пух и ще мога да се заема с направата на играчките от филц. Трябва да напълня луна, бухал и да се заема със звездите. Бубе, да покажа гердани, ама няма как. През телефона съм. Понеже компютърът ни е на ремонт при близък, не даваме зор.
Мери ми, много ми харесват обувките като десени. Обаче моделите не са мой тип. Хехе, нещо по-арткифленско може. Бях харесала преди време обувки за ММ - спортно елегантни, бели и с черна боя на едната имаше нарисувана седнала котка с лукав поглед към другата обувка. На нея пък - кръгъл аквариум с две рибки. Уникат си бяха, ама 47 номер си е предизвикателство да се намери нещо по-интересно.
Мери ми, аз днес бях в шок колко нагли хора има. В социалните по начало са все много възрастни хора. То да ти е жал. Имаше 2-3 жени и реших да ги изчакам, макар да съм с предимство заради тумбата. Появи се семейство - мъж, жена и малко дете на ръце. Без да питат се навряха. Една жена като им врякна, че и аз чакам. Направиха ми път. После влязоха след мен на другото гише. Оказа се, че жената и бебето са за калабалък! Мъжът можеше и сам да влезе, ама трябваше да чака. Жена му за параван се навря с него. Толкова простотия ми запълни празнотата в деня.
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #183 -:
март 10, 2017, 14:21:10 »
Ама,наистина само подлъгвате жените,че е лесно с две деца
на мен едно ми разказва играта....не мога и да си представя с две как е.Снощи се реших да правя домашна паста,е направих,,,с 28383738339 прекъсвания.Тамън в 23;15 беше готова.ММ умря от глад,а пък аз нали съм на диета -леко злорадствах.
Мери ми,взимам и обувките и чантата.Така ми се носи нещо различно от кецки.Следващата Събота е партито изненада,как ще се сложа на токчета,,,не знам.Трябва да потренирам в нас.И с тези излишни 15 кила как ще се ходи,,,дано не счупя някой ток
Не успях да прочета статията на Свекърва,но после ще се върна.
Тони ,аз очаквах вече да ни показваш готови бижута
И който си е поръчал толкова дъжд ,да си го взима.Изгнихме в къщи вече.Изчерпа ми се арсенала със забавленията.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #184 -:
март 10, 2017, 14:44:46 »
Аз смятам, че всичко е възможно, стига да имаш желание и възможност. Шефката ми е бакалавър аграрен инженер и с една магистратура биснес финанси сега е номер 1 (буквално, в класации за CFO).
Ето и Бубето иска с магистратурата си да се занимава
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #185 -:
март 10, 2017, 16:19:00 »
Цитат на: pandapanda в март 10, 2017, 14:44:46
Аз смятам, че всичко е възможно, стига да имаш желание и възможност. Шефката ми е бакалавър аграрен инженер и с една магистратура биснес финанси сега е номер 1 (буквално, в класации за CFO).
Ето и Бубето иска с магистратурата си да се занимава
абсолютно!
в някои професии допълнителното образование не е от значение. Аз съм с филология + Международен бизнес магистратура. Ами всичко което знам и научавам е от вътрешнофирмени обучения. Такива неща като примерно Six Sigma в университета не те учат, а и практиката в работата е най-доброто обучение. Наскоро бяхме на една лекция за Gender equality, и беше много интересно. Най-интересните факти бяха че жените няма да тръгнат да кандидатсват за по-висока позиция ако не се смятат за достатъчно компетентни, докато мъжете ще го направят. Жените са склонни да изкарат втора, трета специялност и да загубят години преди да се осмелят да направят крачка в кариерата си, окато мъжете вече ще са няколко години напред защото са по-смели. Другото беше че жените биват повишавани based on experience (опит), мъжете based on potential (потенциял). Така че сами се докарваме до това положение, поуката беше да сме по-смели, да не се страхуваме и да прекарваме време в обучения а да гоним целта веднага и сега и на момента.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #186 -:
март 10, 2017, 17:00:22 »
На Тони предлагам магистратура, аз психилогия бих си изкарала бакалавър първо, май за това и мм бързо ми резна крилцата. Иначе и аз като панда и булче мисля, че не винаги образованието е определящо за развитието, поне така показва практиката
включително имам приятелка, която е любител счетоводител-няма диплома, но мама я учи и си работи с нея.
Киви, ти да неразполагаш с повече от 24часа на денонощие?!?
Ние преди малко се върнахме от разходка, само 3,5часа бродих на дъжда, за да спи шефа. Като не иска у нас да спи
. Толкова се изморих, че даже и да готвя не планирам.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #187 -:
март 10, 2017, 17:48:42 »
Шефката ми не е българка и не за България става дума
Има ли желание и воля, има начин
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #188 -:
март 10, 2017, 18:20:54 »
Само да допълня че аз работя в голяма международна компания. Достъпа до обучения не е само за надграждане а и за научаване на най-новите тенденции в бизнеса. За съжаление имам наблюдение върху хора завършили в едни от най-престижните университети, дипломата си остава за тях една книжка, не оползотворена и неизползваема. Ама какво да ви обяснявам... винаги има няколко страни на монетата
«
Последна редакция: март 10, 2017, 18:23:59 от bulche91
»
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #189 -:
март 10, 2017, 18:45:39 »
Цитат на: roumyana в март 10, 2017, 11:14:29
Киви ей такива постове като твоя Направо подлъгват жените , колко е лесно с 2 деца. Как успяваш бе жена? И после змейове били.
Днес ни е от добрите дни просто. Посрещнахме едни бързи гости на парче торта ( от сладкарницата) и сортирахме кашона с пъзелите. Нали съм ви разказвала как ми беше спрял тока 31, че две години близо ме нямаше никаква
Маги, имам една зелена чанта като за твоя чорапогашник. Искаш ли да ти я пратя?
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #190 -:
март 10, 2017, 19:10:43 »
Ако не работиш, и 100 обучения, квалификации и магистри да изкараш....нищо не знаеш. Докато не го усетиш, нищо не знаеш. Когато работиш, осъзнаваш какво още искаш да знаеш, какво имаш нужда да научиш, какво би ти било от полза, кое ти липсва, кое би те направило по-добър специалист.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #191 -:
март 11, 2017, 09:49:54 »
Наде,
Абе какви са симптомите на средната възраст при мъжете? Моя или не е излязъл от пубертета или не знам, днес ще ни води в Кюстендил да гледаме мотор. Той отдавна иска да смени неговия, миналата година едва ме нави да огледа един и добре че не му хареса. Само ми повтаря " ако не си го взема сега, никога няма да си го взема". Не искам да му развалям кефа, ама желанията му стават все по-скъпи.
Излях си терзанията, хубави почивни дни ви желая.
Активен
Alichka
«
Отговор #192 -:
март 11, 2017, 13:25:32 »
Рат, любим цитат на мой познат "Кефът цена няма!".
Хехе, онази вечер свекърът пита дали ще взимаме нова количка. Обясних му моите доводи и той каза "Ок!". Това е обратната страна на нещата. Всеки с мераците си.
С майка купихме прежда за пелена. Започва производството по най-малкото дупе.
Успоредно с това продължава творчеството по коконата. Искам вече да е по-топло!
Мъжо е на ревизия. Ние пък ще ходим на рожден ден. Нека малко разнообразие за мен и за дребното. А ако успее и тати да дойде с нас -
Приятни почивни дни!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #193 -:
март 11, 2017, 13:48:03 »
Хаха,
Рат!
Разликата между децата и мъжете е само в цената на играчките
Рано му е за симптомите на средната възраст, тогава на любов и мъжко достойнство ги удря
Али,
за какво му е пелена, то по топло ще се ражда
Активен
Alichka
«
Отговор #194 -:
март 11, 2017, 14:07:28 »
Свекърва, Дано да е по топло! Майка плете пелена за бъдещата кака и сега й е пак мерак. По-скоро като за спомен, пък и на есен спокойно може да се ползва. За вълнената пелена още ме е яд как се степа. Този път бяхме много практични в избора на прежда.
Ох, като се сетя как изпръскахме цял пожарогасител, за да стане на гърне за колата... Още ми е смешно! И още колко щуротии се вкараха по следващите коли. После разходите по детето станаха повече и с покупката на жилище малко изместиха фокуса.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...