Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 23:11:58

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 58   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нов Януари, ново начало :)  (Прочетена 207199 пъти)

Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #795 -: януари 29, 2017, 12:13:56 »

Лоли, аз бих казала, че подобна връзка на детето с хора извън семейството (това са връзки с роднини, семейството е мама, татко и аз), е повече от важна. Нагледах се на деца отглеждани само и единствено от мама и тати и никой да не смее да припари до тях. Подобна връзка с роднини надгражда знанията и уменията на едно дете. Тя не е конкуренция, а допълване. Дава на детето кръгозор с кого как и защо трябва да се общува. Разбира се не на всяка цена NO В никакъв случай няма полза, ако баби и дядовци подронват авторитета на родителите "Това сега ще го направим, ама не казвай на мама и тати." или пък да настроят детето "Оф, тя майка ти е еднааа... (баща ти е един...). Нагледах се и на друг пример - деца, отгледани от баби и дядовци, а за родителите "жив е животът"! Възползвай се и за твое спокойствие. Тъкмо няма да се заробваш между памперси и пюрета, а ще имаш шанс да общуваш с хора на твоето ниво, на различна от бебешката тематика.
За педантичността, проявява се при всеки в различен етап от живота. При мен се появи в момент, когато майка основно се съсредоточи върху работа. Всичко домакинско легна на мен и на татко. Беше ми антистимулиращо откъм кариера, ако цената е в това да пренебрегнеш семейството (прекалено силна е тази дума, но не се сещам за нещо по-леко в момента). Другото при мен е професионалното изкривяване. Аз първо работя с документи. Всичко трябва да е изрядно, подредено, защото не знаеш кое кога ще ти трябва и за всяко нещо се гони краен срок. Освен всичко друго аз работя и съм работила и в търговската част на производствени фирми. Ако не лъснеш ябълката преди да я поднесеш на клиента, ти увисваш - нямаш самочувствие и причина да поискаш по-висока цена (например) за сходна стока на пазара. Бая зор видяхме на старата работа с една колежка, докато се мъчихме да вкараме някакъв ред в поведението на останалите колеги от отдела. На сегашната шефът е ужасно разхвърлян. Това мен ме влудява. Прибирайки се вкъщи искам да се чувствам добре и уютно, а не да цари хаос. Знам си например в кое бурканче каква подправка има без да са надписани. Знам кое къде стои без да ровя като кокошка на сметище. Това беше и причина да възпитаме от много малка дъщеря ни да е по-прибрана. Приключва играта - време за вечеря - играчките се прибират.
За сравняване - не мога да кажа, че са ме сравнявали, защото съм едно дете, майка е едно и тн... Обаче с даването за пример много ме беше яд. Изкарам 6 и всичко е розово. Изкарам 4 и светът рухва, пък никой не се сещаше да види общото ниво и че преподавателят е пълен тъпанар и е дал нещо различно на контролното. Имахме една патица по математика между 5 и 7 клас. Редовно даваше на контролни материал, който не сме минали. Естествено 2-3-ма, които ходеха на уроци, се справяха. Другите... Мине седмица докато провери контролните, междувременно предаде този материал и имаше наглостта да се кара защо повечето не сме го разбрали. Хубаво, че в гимназията попаднахме на човек! В началото беше малко стрес от темпото на учителката ни, обаче после много бързо наваксах с пропилените 3 години преди това.

Мари, как е Сами тази сутрин? Дано бързо се оправи, а ти да имаш време за отмора give_rose
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #796 -: януари 30, 2017, 01:01:18 »

Мари, дано вече сте по-добре. smile

Лоли, и аз няма проблем да оставя малкия при майка ми, но когато стане време за сън, той не заспива с никой друг освен с мен. Даже и с баща си се дърпа. Доста е натоварващо да знам, че само аз успявам да го приспя, защото някога може да ми се наложи да отсъствам и тогава какво - голям рев ще падне. Аз знам, че имаме много силна връзка, зависим е от мен. И не, че не ми харесва, но не искам да му навредя по някакъв начин. Не знам дали това ще се промени по някакъв начин или поне аз не знам как да го променя.

По принцип влязох да споделя нещо, което прочетох във фейса, но реших, че първо има какво да кажа.

ГРИГОР ДИМИТРОВ И ПЕЦАТА

Григор Димитров е мъж на 25 години. Висок е 191 см, тежи 80 кг. Роден е в Хасково, а сега живее в Монте Карло.
Пецата е мъж на 28 години. Висок е 180 см, тежи 112 килограма. Роден е в софийски панелен квартал и сега живее в същия панелен квартал.
Григор Димитров не знае за съществуването на Пецата, но Пецата знае за съществуването на Григор Димитров. И не само знае, но и се дразни от това съществуване.
Григор Димитров знае, че цената на успеха е изключително висока. Трябва да имаш талант и да работиш много, адски много, за да постигнеш нещо.
Пецата смята, че талантът и трудът нямат никакво значение. Единственото важно нещо в тоя живот е да имаш късмет. И връзки. Но той за съжаление няма нито късмет, нито връзки. Иначе щеше да е много по-напред от Григор Димитров. Във всяко отношение.
Откъде накъде например Григор Димитров ще спи с такива красиви, световноизвестни жени, а Пецата не успява да навие дори грозничката Мими от съседния вход да си легне с него? Пецата смята, че е така, защото няма връзки, а не защото е полуграмотен, има огромно шкембе, а гърдите му висят като на свиня-майка.
Пецата разбира много от политика, икономика, здравеопазване и телевизия. Към тях отношението му е еднозначно – “ай ше им еба майката връзкарска”.
Най-много Пецата разбира от спорт. Защото постоянно гледа мачове по телевизията и нарича “Манчестър Юнайтед” – “наште”.
Пецата гледа и тенис. Но не се радва на успехите на Григор Димитров. Според Пецата Григор Димитров е родоотстъпник, щото не бил дошъл на някакъв турнир в София навремето. Когато Григор Димитров бие, Пецата смята, че това е само защото има връзки. 
Пецата по принцип не харесва известните, защото му е ясно как са станали известни – с връзки. От известните харесва само Миле Китич и Волен Сидеров.
Пецата мрази много Никол Шерцингер, защото си ляга с Григор Димитров, а не с него. Нарича я “оная мангалка” и често влиза във фейсбук-страницата й, за да я “храни”. Това му дава самочувствието, че е големата работа.
Пецата е убеден, че светът е несправедлив. Ако беше справедлив, той щеше да живее в Монте Карло и да спи с “оная мангалка”, а Григор Димитров щеше да гние в панелния апартамент, да седи пред телевизора в размъкнатия си анцуг, да пие домашна ракия и да замезва със зловонно кисело зеле.
Но така е, като няма връзки.
Очите на Пецата се насълзяват от ракията и от завистта, той  гаси телевизора, дотътря се до самотната си спалничка, тръшва се в леглото, пръдва и захърква.
ИВО СИРОМАХОВ
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #797 -: януари 30, 2017, 08:18:14 »

Добро утро smile

Мари, надявам се да сте добре. Кураж, нямам какво друго да ти кажа или да те посъветвам. Не е лесно без помощ, но и по-лесно няма да стане, така че, сили  give_rose

Лоли, браво за решението, мамче smile Освен майка си и жена (и то каква Wink ), хубаво е, че не го забравяш  heart

На Али, постът ми е много дълъг и не го прочетох, че се готвим за одит от агенцията по храните (на всеки 2 години се прави) и всички са под пара  crazy Дано успея после да се включа.

Имам нужда от дънки, довечера трябва да отида да си купя.. Имах 4 чифта, а за 1 седмица скъсах 2 от тях.. В такъв период съм, яд ме е само, че не си харесвам нищо, което да ми е удобно. Онзи ден видях в България мол едни симпатични в Liu Jo и ще отида да ги пробвам днес  pardon

ЕДИТ: Четох го и аз този статус на Иво Сиромахов.. Повече ми бяха интересни коментарите след него (удрящо се по главата човече).

Хубава седмица на всички  give_rose
« Последна редакция: януари 30, 2017, 08:24:34 от alexandrova_90 » Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #798 -: януари 30, 2017, 08:53:54 »

Добро утро. smile

Нова седмица....за мен последна преди междусрочната ваканция.  danceg

Ще го обърна насериозно поста на Иво Сиромахов, ама .... ето това :
"Пецата смята, че талантът и трудът нямат никакво значение. Единственото важно нещо в тоя живот е да имаш късмет. И връзки. Но той за съжаление няма нито късмет, нито връзки. Иначе щеше да е много по-напред от Григор Димитров. Във всяко отношение."  съм го чувала хиляди пъти, от хиляди хора, интелигентни дори, образовани...и съвсем искрено гледащи на света точно по този начин.

Успешна седмица, момичета.
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #799 -: януари 30, 2017, 09:22:21 »

Добро утро дами, тук е ледена епоха.И по тротоара и по платното не може да се ходи, всичко е лед та дрънка.Аз се изпързалях на долу до офиса, ама как ще се кача довечера до в  къщи не знам.

За съжаление 90% от хората тук си мислят, че всичко става с връзки и късмет.Освен това всички искат като са на някакъв пост да им се молиш като на цар, отделно всеки се стиска да плаща, но ако трябва да ти свърши работа, слага безумно висока цена.Така че дами, тук живеем в някаква паралелна вселена.

Аз лично се радвам на всеки успех, защото знам колко е трудно да тръгнеш от една толкова малка страна без никаква подкрепа.

И аз съм за нови дънки.Да видим кога ще стигна до МОЛа, че Моника пак е болна.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #800 -: януари 30, 2017, 09:40:59 »

Добро утро!

Малее и тук е дошла Елза... ходихме до градината и аз на токчета и почти не се пребих..

Мари надявам се че сте по-добре!

Лоли аз оставям моето дете от 3 седмично, много го обичам, мислех го нон стоп като беше бебе, ама не съжлявам и грам че съм го оставяла. Аличка е права, детето трябва да изгражда връзки.Той обича много бабите си, заспива с тях, храни се с тях, играе. Колкото и да ми е било мъчно ревност не съм изпитвала а умиление когато го оставям на тях, защото знам че са щастливи че го гледат и прекарват време с него. Децата не са наша собственост. Аз и мм редовно си излизахме, и сега го правим, ето събота бях аз на кокошарско парти, миналата седмица той излиза , този уикенд и двамата ще излизаме заедно.

Тонии и на мен дънките са ми голяма мъка, последно на Лидлските случих smile
« Последна редакция: януари 30, 2017, 10:00:08 от bulche91 » Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #801 -: януари 30, 2017, 09:53:19 »

Писах, писах и... Затворих прозореца Направи си сам
Тук е сиво, мрачно и замръзнало. Поне не ми се наложи да ходя до градината тази сутрин. Отмениха ме!
Ще се отдам на готвене днес - нова запеканка ще правя, както и баница. Дребното дава зор да идвали кумците с кучето, за да направят баница, ама с късмети Wink Ще пробвам да се изтъркалям до магазина по някое време.
Нищо не правихме събота и неделя - направо пропилени дни. Ама то какво и да правиш?! Хич не ни беше до излизане в това време навън. Беше супер скучно на детето. Дано вече се постопли малко.
В петък дребното направи опити да не е добре. Надявам се да ни е подминало...
Тони, съчувствие за дънките. В кратък период ми се сцепиха 3 чифта. Обожавах ги като модели Cray Поне с чиста съвест се разделих с тях. Извадила съм им душите от носене. След време и аз ще се огледам за нещо ново. Сега искам да мисля само за летни и ефирни рокли, за да не ми е сковано настроението.
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #802 -: януари 30, 2017, 09:55:28 »

И кумата редовно ми казва за тези Лидл-ски дънки, никога не съм се добирала до тях.

Иначе за износване, износила съм ги.. Особено едните.. Купих си ги в Рим, като бяхме 2014 smile но са ми любими, от тогава много други съм сменила, ама те не ме предаваха..  pardon Ще търся довечера, дано случа, аз съм бая капризна на дънки  sad

Ние ходихме във Враца и докато се разхождахме, видяхме Панди и Томи  heart heart yahoo tease
« Последна редакция: януари 30, 2017, 09:57:03 от alexandrova_90 » Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #803 -: януари 30, 2017, 10:40:59 »

Здравейте smile

Елза си е във Враца, всички дървета в градинката пред нас са замръзнали

Аз не мога да си вляза в част от дънките, защото тазът ми е по-широк. И не само дънки, всякакви плитки панталони. Такива дето коланът им е над кокалите са си ми добре. Но основно ходя с едни от Лидл и аз. И едно джегингс от reserved.

Аз никога не съм имала проблем да оставям Бамбук на бабите за 2-3 часа. То не че и имах избор с постоянното ходене до Токуда в началото. Лятото също го оставяхме, за да се разходим с мм. Но за все за кратко, заради кърменето.

И аз много се радвам, че срещнахме Тони smile Само дето нямах усещане, че се срещаме за първи път и забравих да се представя на Илиян, само му обсъдихме брадата на човека lol
« Последна редакция: януари 30, 2017, 10:56:21 от pandapanda » Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #804 -: януари 30, 2017, 11:07:35 »

Те нашите и Илиян ме попитаха, от къде познаваш това момиче.. И аз тогава се усетих, че аз не те познавам лично всъщност, ама те награбих  blush Girl_hide heart heart heart
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #805 -: януари 30, 2017, 11:43:37 »

Тони, срещите с теб винаги са случайни.  blum

Аз си влизам в част от дънките от преди да забременея, но те са и ластични. Добре, че са клиновете. Иначе като тръгна да си търся дънки имам като "проблема" на Панди. По-широка съм в таза след раждането и все като си харесам нещо, се оказва, че ми е тясно отгоре.  nea

Малчо много обича да ходим при нашите. Разнообразието му се отразява супер. Оставяла съм го да свърша нещо, но заради кърменето и спането не отсъствам за дълго.  heart

Свекърва ми се губи нещо.  huhhuh.gif
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #806 -: януари 30, 2017, 12:21:53 »

Добър ден!
Да си кажа и аз - Бебка я оставяме от малка на бабите, гледат се, заспива, няма проблеми. Може да заспи при всички, включително дядо ѝ и вуйчо ѝ, доволна съм  smile
Влизам в абсолютно всичко, два месеца след раждането, даже някои панталони са ми широки, а кантарът продължава да показва + 3-5 кг от преди раждането  huhhuh.gif
Писах повече в нашата тема, та за тук няма време  pardon
Целувки  heart
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #807 -: януари 30, 2017, 12:38:51 »

Пак се включвам  Offtopic ама като отворите форума, отварят ли ви се разни спам сайтове  huhhuh.gif Или проблемът е в моя комп...
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #808 -: януари 30, 2017, 13:16:49 »

Фери, аз нямам такъв проблем, на никой компютър.
Активен
Bube
Професор
Публикации: 487

Моят сватбен албум

« Отговор #809 -: януари 30, 2017, 13:39:24 »

Здравейте! Днес се събудих по-уморена, отколкото си легнах. Последните дни ме мъчи главобол обаче си мисля, че отначало е имало причина, а вече просто си внушавам  girl_impossible

Ох, дънки - имам два чифта точно, които са ми удобни и ако с тях се случи нещо, май ще си ходя гола. Панталони не ми стоят добре, каквито и да са. А и не ми стават повечето, та мразя да ходя да меря, действа ми много демотивиращо. Искам по цяла година да ходя само с рокли, ама пусто, студено бе!

Фери, хванала си някой вирус на компютъра, пусни си CCleaner или пък сканирай с твоята си антивирусна (ама щом не го е хванала, май си е време за нова).

Мари, дано сте здрави вече, ако още не, то тогава пожелавам по-скоро да се случи!

« Последна редакция: януари 30, 2017, 14:10:51 от Bube » Активен
Страници: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 58   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: