Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 23:41:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Нов Януари, ново начало :)
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
58
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Нов Януари, ново начало :) (Прочетена 207375 пъти)
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Re:Нов Януари, ново начало :)
«
Отговор #405 -:
януари 13, 2017, 22:51:09 »
Ники беше пристрастен към биберона, но за 3 дни супер безболезнено го отучих, чак сама се очудих. Спеше с него и цяла нощ си го търсеше и слагаше в устата. Беше на година и 8 месеца, но вече говореше с изречения. Разболя се и имаше хрема. Обясних му че няма да може да диша и че трябва да му сложа капки. Разревах се че не иска и тогава му казах, че няма да му слагам, но ще трябва да спи без биберона и той се съгласи. Следващите 2 дни същото се повтори , той сам така предпочете. После ги скрих и той дори не се сещаше. Сега със Стефи положението е същото спи с биберона. Даже е по зле защото през нощта се буди и аз трябва да и го дам и реве докато не и се даде. Сега е на година и 7 ,8 месеца, само че за разлика от Ники не говори, знам
Десетина думи и няма как да проведа разговор, камо ли да я убедя в нещо. Хем се бях зарекла, че няма да я приспивам с биберона и се предадох. Просто тя заспива по час и половина . Та и на мен ми предстои спиране, но не знам как и кога. Това с отрязването при някои действа. Може и с него да пробвам, но за сега не виждам как ще стане.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #406 -:
януари 14, 2017, 00:40:22 »
С Михаил хвърлихме биберонът на кучето на съседите. Той сам го хвърли през оградата, защото решихме, че не е бебе ( Беше на 1 година и 1 месец). Първата нощ му беше трудна, но сам си казваше "Бау-бау", "Ам". С Йоан на година и пет месеца реших да и срежа върха и да му кажа, че е счупена. Беше голяма грешка. Това, че му е пред очите само го ядосваше повече. Рева 2 часа, ако имах какво да му дам със сигурност щях да се пречупя. Накрая заспа от преумора. Следващите дни беше по-добре и за около 3 дни също свикна. И при двамата предните зъби бяха започнали да отиват напред и това ме принуди да махнем биберона.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #407 -:
януари 14, 2017, 10:56:13 »
На мен отправна точка за спокойствие ми е "майката" на куклата Мон Лили. малко преди три детето се разхождаше с биба и памперс. Приятелката ми много се притесняваше, но за дъщеря и това изобщо не беше проблем - когато, тогава. Усилията и бяха насочени да научи детето да брои до 10 и да познава написано името си, това били изискванията от детската градина в Париж.
На големия му махнах принудително бибата към 2 годинки, макар че я ползваше само за заспиване и в последния момент я хвърляше със замах извън кошарата. Появиха му се черни точки на предните два зъба и просто се наложи да бъдат отстранени всички евентуални причини за разпространяването им. Стана от раз, казах, че я няма вече, без много обяснения и без драми. Каза "добе", обърна се и заспа.
На малкия я издърпвах от устата веднага щом заспи и я слагах в капачка под възглавницата. Имаше още 2-3 за резерва и ако той искаше, през нощта сам си ги намираше, съответно аз ставах за да я махам, но бях доволна, че не се занимавам с приспиване. Точно по това време /значи е бил около година и половина/ хвана голям студ и всички се събрахме да спим в хола, че само там имахме акумулираща печка и някак беше по- топло. Неговото легло беше от два събрани фотьойла, брат му пък спеше между нас, на разтегната холова гарнитура. Та първата вечер слушам че малкият се върти и казва съвсем ясно "Нама го, да е.а!" и се сещам, че сме забравили в суматохата бибите. По- същисана бях от втората част на изречението и си представих как следващото ще е "Дай го, да е.а!", та да се чудя как ще ставам в студа и как ще махаме думичката, дето съседът я казва при всяка своя дейност, изискваща някакво усилие. Ама се размина и това беше краят. Обаче словосъчетанието си остана и трябва много старателно да избягвам въпроса къде е нещо, което не се вижда на пръв поглед, все още, че и към тримата мъже. Ако се разсея и попитам, отговорът идва на толкова гласа, колкото мъже са в наличност.
На племенника даже и не му предложиха биба. Обаче вече е почти на 7 и палецът е в устата, зъбите му са изкривени и има шини. Нищо не помага и сега чакаме жена му да го отучва
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #408 -:
януари 14, 2017, 11:20:40 »
Цитат на: svekarva в януари 14, 2017, 10:56:13
първата вечер слушам че малкият се върти и казва съвсем ясно "Нама го, да е.а!" и се сещам, че сме забравили в суматохата бибите. По- същисана бях от втората част на изречението и си представих как следващото ще е "Дай го, да е.а!", та да се чудя как ще ставам в студа и как ще махаме думичката, дето съседът я казва при всяка своя дейност, изискваща някакво усилие. Ама се размина и това беше краят. Обаче словосъчетанието си остана и трябва много старателно да избягвам въпроса къде е нещо, което не се вижда на пръв поглед, все още, че и към тримата мъже. Ако се разсея и попитам, отговорът идва на толкова гласа, колкото мъже са в наличност.
Много рано и правилно е проговорил НИ2.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #409 -:
януари 14, 2017, 13:36:01 »
Роди се първото бебе в приятелското ни семейство.
Едни от най-близките ми приятели вече са мама и тати. Ллелеелееее побърках се... много радост.
След малко потегляме за Сф да пием с гордия татко хаххахах
«
Последна редакция: януари 14, 2017, 14:00:35 от nadelina88
»
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #410 -:
януари 14, 2017, 16:45:37 »
Да е живо и здраво!
Активен
Nikol_M
Регистриран
«
Отговор #411 -:
януари 15, 2017, 19:03:50 »
Привет на всички!
Казвам се Никол и тази година ми предстои онова голямо събитие, което е за младоженците е рестарт на любовта, а за родителите е повод за гордост - сватба. Регистрирах се по препоръка на скъпата ми приятелка (на която станах и кума) - Тони или както е по-известна във форума - alexandrova_90.
Тя ми е говорила много и за вас и за форума като цяло, така че може да се каже, че индиректно познавам повечето от момичетата и от това, което съм слушала за вас - много ме кефите!
В тази първа тема за новата година с първия ми пост, пожелавам на всички прекрасни нови изживявания, а на себе си пожелавам много нови "форумни" приятелства!
Надявам се на вашата помощ и подкрепа в организацията на сватбата! Сигурна съм, че ще получа ценни съвети и ще ме вдъхновите да направя не просто събитие "с двама луди и 200 гладни", а нещо повече - нестандартен празник, който дълго ще се помни от младоженци и гости.
Ако имате въпроси относно моята скромна личност - давайте
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #412 -:
януари 15, 2017, 19:08:02 »
Любима
Приветствам те
Ще организираме най-прекрасната сватба, нямам никакви съмнение за това
От кога чакам, да се регистрираш
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #413 -:
януари 16, 2017, 03:38:57 »
Добре дошла Никол
Очаквахме те.Пожелавам ти много спокойствие и много вдъхновение,,,а с приятелка като Тони,няма как сватбата да не е незабравима и изключителна.Кога ще е събитието? Имате ли вече дата? Ох,да повлечеш крак,та да има един много силен сватбен сезон
Ние с бебка пак сме на вълна: обичам да си плача,независимо,че мама след три часа ще пътува за София
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #414 -:
януари 16, 2017, 08:51:24 »
Добро утро!Как сте?Аз никак не съм добре и ако имаше как да си остана в къщи бих го направила.
Добре дошла на Никол!
Наде да е живо и здраво бебето и много да ги радва!
Хубав и успешен ден.
Активен
Alichka
«
Отговор #415 -:
януари 16, 2017, 08:59:33 »
Здравейте и от мен!
И аз не съм на вълна работа, макар да ме чака нелека седмица. Да минава
Имахме много хубави почивни дни. На майтап се събрахме едната вечер с нашите и с братовчед ми. Стана голяма веселба. Много хубаво си изкарахме. Вчера пък ме беше хванал саклет. Може да ми е хубаво и уютно вкъщи, но имам нужда да излизам, да видя хора, да се поразгледам и аз. Майка остана следобед с малката, а ние излязохме с ММ. Такава хубава разходка направихме! Бая се изморихме - хързул, пързул... То се топеше снегът, обаче на места лед, на места преспи... Ходихме до Хеликон. Повъртяхме се сигурно половин час вътре. Купихме два пъзела на малката. Тя сега е на етап - редя ги със затворени очи.
Оказа се, че сме купили дървени пъзели - дано оцелеят по-дълго във времето, макар сега малко да ръсят поклучета.
Омотавам си нещо пръстите, та голямо писане и публикуване правя!
Булче, да ти кажа - в този детски център всичко е на пакети. Основния пакет е за 8 деца, за 2 часа - 150 лв. Включва се хапване плюс гарнитура, напитка, торта - около 20 парчета. Вече се доплаща за храна на възрастните, украса, дъжд от балони, аниматор, ако искаш по-изчанчена торта, видео, фото и нам си какво още... Затова казвам, че ние платихме 300 лв, което си беше ОК. Не е малко, ама не е и невъзможно. Вече като минат тези 2 часа, се доплаща за още половин час. За повече деца се плаща на калпак и така расте сумата.
С биберона ние много бързо се разделихме към годинката. Предстоеше прохождане и пред очите ми беше падащо дете с биберон в уста - съответно разбита уста. Три дни изтраях мрънколясването, като не спирах количката. Навън, да се разсейва, да има занимавки и така. Да, ама за сън беше оставен - голяма грешка! Наистина Мария си спеше по цяла нощ. Ту го взимаше, ту го плюеше... Обаче ММ почна - тази вечер ли реши баш да махаш биберона... Мрън, мрън... Е, и двамата да ми мрънкат - мерси! Та мина още доста време преди да предприема отново опити. В яслата - проблеми нулеви, ама вкъщи събота и неделя си го търсеше. И при нас не помогна резнатият връх. Ядосваше се, че е там, ама очевидно й убива. Накрая стана по новия метод - много, ама много говорене. както и с гащите - 2 месеца активно говорене, че на първи юни вече ще е голяма (според песничката) и ще носи шарени гащи.
Никол, добре дошла
Винаги се радвам на свежи попълнения тук. Пожелавам ти незабравима подготовка и много вълшебна сватба!
Айде, да се направя на работна!
«
Последна редакция: януари 16, 2017, 09:11:34 от Alichka
»
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #416 -:
януари 16, 2017, 09:30:54 »
Добро утро!
Първо добре дошла на
Никол
и ти пожелаваме една вълшебна година с подготовки!
Иначе ние сме живи! Оживяхме бибомахането, звяр официялно е без биба! Остава памперса на лято, ама мисля майка ми тая работа да свърши, че имат двор и да тича там и да се оправя
Значи най-тегавото беше петък срещу събота. Заспа доста лесно, обачеееее в 01:45 се събуди и рев до 03:00 ама непрекъснато, добре че мм беше със силна воля и не ми даде да стана за биба, после пак се събуди в 06:00, по-малко мрънка и се успокои. На обяд в събота заспа лесно също. Най-интересно беше събота вечерта, ходихме на гости в кумовете, те имат и куче. Звяр бесня 4 часа с кучето, гониха се, храниха се, абе пълна лудница. Вечерта само го сложихме в легото и заспа и спа до сутринта ( май ни трябва куче хахах). Снощи се буди два пъти но с малко гуш се успокоява. Така че не е толкова страшно, ама се иска воля която аз загубих, ама мм не...
Активен
always_and_forever
«
Отговор #417 -:
януари 16, 2017, 09:49:53 »
Добро утро!
Мен всичко ме боли, но ще го преживея.
Вчера се разходихме. Уж за малко, уж без количка и накрая бяхме с количка и не за малко. Малчо даже дремна вътре, макар че след разболяването му ни беше страх да се мотаем толкова навън. Ходихме и на кафе, а на мен така ми се пие едно кафенцееее, макар че не пия....ама се въздържам.
Никол
, добре дошла! Пожелавам ти спокойна подготовка и вълшебна сватба. Сигурни сме, че
Тони
много ще ти помага.
Маги
, какво ти е? Да не си болна?
Булче
, браво за бибата. Много сте бързи.
Пфф хич не ми се отдава писането днес.7289 пъти поправях...
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #418 -:
януари 16, 2017, 10:14:34 »
Здравейте!
Добре дошла, Никол, дано има готини булки тази година, да си обсъждате
И ние задочно те познаваме и знаем, че си много организирана. Успех
Булче, айде честито. Дано си спи спокойно
Маги, и аз да питам дали си болна?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #419 -:
януари 16, 2017, 10:40:55 »
Не, не съм болна ама едните хапове за щитовидната ми се отразяват много зле и ще говоря с докторката да ги спирам.Не мога да ги пия!Ходя надута като балон, боли ме корема.Те не са точно за щитовидната, а за подобряване качеството на яйцеклетките.
Аз иначе съм без глутен вече 2 дни.Не е толкова трудно, само да си го поставиш за цел.
Булче
, браво за лесното махане на бибата.И моята воля е слаба в такива моменти. За памперса, на Моника го махнахме след като почна ясла.Там така беше свикнала да седи на гърне, че стана изключително бързо и лесно.
Миме
, не се притеснявай да излизате.Напротив сега в това време има най-малко болести.Няма вируси всичко е измряло.Аз Моника много я извеждах при всякакви условия.Дори при минусови температури сме били на вън.Имай в предвид, че на 47 дни като беше бяхме в болница с бронхит пневмония и още тогава лекарите ни казаха, никакво седене в къщи, всеки ден на вън, разходки на въздух.И сме го спазвали.Проблема са затворени помещения с хора вътре.Аз на кафе не съм сядала от както съм я родила.На кафе с нея имам в предвид.Това с бебешката количка да пия кафе, само ако е в термо чаша направено сутринта в къщи.
Панде
, как сте вие?
АЛи
, ти кога ще си оставаш в къщи?
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28