Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 19:34:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 58   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нов Януари, ново начало :)  (Прочетена 206781 пъти)

marry_me
Професор
Публикации: 304

BE YOURSELF ;)

« Отговор #135 -: януари 05, 2017, 14:18:13 »

Привет и от мен smile

Бубе, мислех, че този обичай "къпанки" е само по нашия край  blush Гледам го от дете, но в края на 80-те, началото на 90-те имаше по много двойки, бременни младоженки и беше мега весело. Сега глобализацията ли, малкото бракове ли, от година на година все по-малко младоженци къпят. Обичаят е много хубав, никога не съм виждала пияни и крещящи жени shok Винаги съм искала и аз някой ден на участвам heart, но сме на работа, а и в това време не ми се пътува до Пловдиско. Но пък един колега ни обеща утре да ни изкъпе в офиса, а той се казва Йордан lol Пожелавам ви весело изкарване и снимков материал  good

Тони, не е ли малко високо ТВ, ако сте легнали на дивана, може да не ви е удобно за гледане. Наистина намерете вариант за оферта с дърво и МДФ, но най-вече зависи от цялостния интериор. Успех с начинанието и с двете по-точно (и това с бижутата)  good

Не обичам ТВ, във Велико Търново с момичета живяхме две години без ТВ, най-прекрасното време  heart ММ иска да взимаме нов, смарт-март NO Казах му от личния му бюджет като иска diablo diablo diablo

Фани, кажи, че ти липсва БГ, ще ти пратим хубаво време, не напомняй за себе си по този начин lol Бъди така добра и си прибери арктическия студ lol
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #136 -: януари 05, 2017, 14:23:45 »

Хахаха, Миме, такава е приказката. Имаше жестока картинка на Мечо Пух пред огледалото и нещо от сорта на "Така се оядох тая зима...". Моята работа същата! Тъй де - въртя 3 ката дрехи. Клин не си намерих, ама поне взех една туника, с която да си нося другите клинове, които иначе цветово няма сега с какво да съчетая. Зимата е тегаво. Предния път беше лесно - рокля, сандалки и `айде, навън.
Бързо да се оправяте всички. Аз не смея да ида при личната за тая кардиограма... Дават и поледици да има - чудно nea В понеделник трябва да идва една жена, за да я обуча. Една, макс две седмици и мисля да се зазимя вкъщи. То пък виж през това време да се оправи климатичната обстановка в страната. ММ ще е на лекции през това време и хем ще можем заедно да си решаваме задачи от висшата математика funnytooth tease Идилия!
Маги, то точно, че знаят българинът как подценява нещата, затова така тръбят. Може ли Троян-Кърнаре да е затворен всяка зима и вчера чета, че имало 10-тина ентусиасти, дето закъсали. Какво правят там?! Коя своя точно роднина търсят? crazy
Хахаха, нещо вярно сме ядосали кака Фани.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #137 -: януари 05, 2017, 14:27:26 »

Този обичай е пловдивски, така ли? За пръв път го "чувам".

Бях да платя тока преди малко и оставих прозорците у нас отворени, за да се проветрява. Прибрах се и продължавам да стоя на отворени прозорци, не е въобще студено, пък камо ли -22 градуса. Нали от нас казаха, че тръгва студения фронт.

Купих си билет от националната лотария хахахахахахаха (а аз мнооооого рядко го правя)...еми спечелих 3 лв. И то с първото изтъркано число, загуби ми се емоцията да търкам нататък.
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: януари 05, 2017, 14:27:30 »

Мери ми, в момента тв-то ни е закачено на тавана.. Точно, когато си легнал е супер, но за седнал човек е убийство на врата просто  crazy NO

При тази конструкция идва идеалноооооо  pardon Дано да стане бързо smile

Ние сме с обзавеждане в модерен стил. Кухнята и всекидневната ни са 2в1 (45кв.м) много приятно разположение, кухня, трапезария, хол и всичко е в бяло, лилаво-патладжан и зелено от това, което ще е новият актуален цвят през пролетта Wink Лак ни е всичко, колкото и да исках винтидж обзавеждане, според ММ сега трябва да живеем модерно, а като станем на 50 щял да ми даде да обзавеждам, както си искам  crazy Такива ретро серии на уреди има  Girl_hide Факт е, че се съгласих, защото този стил ми харесва повече за къща, отколкото за апартамент Wink
« Последна редакция: януари 05, 2017, 14:29:54 от alexandrova_90 » Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: януари 05, 2017, 14:30:57 »

Али, и аз миналата зима, докато си бременеех щастливо, си джитках само с клинчета и туники. Беше ми супер удобно. Лятото роклите са на пиедестал.  pardon

Наде, продължава да триеш, може да спечелиш и повече.  blum Сега се сетих, че и Влади донесе вчера билет, ама не е изтрит.
Активен
Bube
Професор
Публикации: 487

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: януари 05, 2017, 14:38:03 »

Миленка, не знаех, че го има и по вашия край обичая с женените двойки. Ние в Самоковско му викаме "Топеница". Наистина все по-малко хора виждам да го правят, но всяка година има поне една двойка. Ние тази година може да не сме единствени, но другото момиче е бременно и не знам дали ще се натопи.

Тони, и ние така - обзаведохме се уж модерно, а мен така ме тегли към ретрото... Като си купим обаче жилище, сегашните си мебели ще ги пенсионираме и ще си обзаведем по мой вкус  blum

Иначе за телевизията, съгласна съм с всички вас - ние даже нямаме, имаме телевизор, но го използваме само, за да си гледаме филми на блурея. Хич не ми липсва, у дома като бяхме за празниците, ами то нищо не дават и да искаш, няма какво да гледаш.
Активен
marry_me
Професор

BE YOURSELF ;)

« Отговор #141 -: януари 05, 2017, 14:43:15 »

Този обичай е пловдивски, така ли? За пръв път го "чувам".

Наде, до сега не бях чувала да го правят в друг край. Имаме къща в Родопската яка и там във всички села го изпълняват. Даже миналата година от БТВ го предаваха на живо в дневния си блок. По обичай булката трябва да е с бялата риза от носията, те са дълги, до средата на прасеца. Главата й трябва да е покрита и да е с пендарите. При нас ги къпят роднини, женени, с живи родители. Не съм сигурна за целия смисъл, но е по-скоро езически обичай, преминал в Християнството.

Намерих това в нета, явно в Перущица го правят по стар стил http://www.sabori.bg/folk_fest_sub/view.html?oid=35406

У наше село, го правят по нов стил и има едно място, където поят животните, там къпят младоженците и двамата lol

ЕДИТ: Бубе, има го, има го smile Даже по ФБ има снимки, ама да не показвам без позволения на други хора  blush
« Последна редакция: януари 05, 2017, 14:45:41 от marry_me » Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: януари 05, 2017, 14:46:48 »

Ние телевизора като устройство го използваме, за да гледаме филми. Сваляме ги и на флашка, гледаме на тв-то. Откакто имаме HBO on-demand гледаме филми и от там  blush

Аз мразя да гледам самите тъпотии и най-вече новини по телевизията  nea Илиян, ако може би гледал само това на всички телевизии и всички емисии!  crazy

Ние скоро пари за цялостна смяна на обзавеждането едва ли ще отделим. При нанасянето в новото жилище ни струваше 25хил. лв близо (тогава купихме всичко). Освен за покупки на нещата в детската стая. Там мебелите са обикновени гардероб + приста, непретенциозни за гости сега като идват. Дано скоро се развихря там Wink
 Мебелите са си нови, здрави и хубави.. Ама пусто винтиджа много ме кефи. Декораторката ми Цвети сега си обзавежда жилището.. Хора, няма да ви казвам, че това е жилището на мечтите ми!!! Всичко, от котлоните, през фурната, през поставката за вино, до декорацията на чашите за кафе е в еднакъв стил.. Изживявам си мечтата чрез нея  funnytooth DANCE

« Последна редакция: януари 05, 2017, 14:48:32 от alexandrova_90 » Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ

« Отговор #143 -: януари 05, 2017, 14:50:16 »

Интересен обичай. Те всичките от този тип обичаи, са за здраве. А поп има ли там? И въобще навързано ли е с хвърлянето на кръста?

Ние телевизора като устройство го използваме, за да гледаме филми. Сваляме ги и на флашка, гледаме на тв-то.

И ние...ние дори нямаме кабелна хахахаххахахха
Снощи дадох шанс на Викинги. Изгледах първите 6 серии на един дъх снощи, но 3 часа вечееее ми беше време за лягане. Днес продължавам.
« Последна редакция: януари 05, 2017, 14:52:19 от nadelina88 » Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: януари 05, 2017, 14:54:18 »

Mного е интересен Викинги, лично аз го харесвам многооооооо повече от Троновете, тях дори не можах да ги гледам след 3-ти сезон  nea

Ние сега гледаме Silicon Valley забавен е, аз по принцип не си падам по такива сериали, но този ме кефи  good
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ

« Отговор #145 -: януари 05, 2017, 14:59:53 »

Това, че е много по-хубав от Троновете съм го чувала и от други хора. И все не ми се вярва....още не ми се вярва, ама е интересен. Проостооооооо аз съм тотално влюбена в Троновете.
Но пък Рагнър е супер секси, ако не друго, то поне плакна очи хахахахахахаха шегувам се бива си го сериала.

П.П. Личи си, че и аз няма какво да правя. Вече всеки втори пост е мой.
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: януари 05, 2017, 15:01:13 »

Лошото е, че аз имам  girl_impossible
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: януари 05, 2017, 15:04:23 »

И ние така гледахме филми - качваме на флашката и в телевизора. Скоро филм не сме гледали обаче, защото вечер обикновено припадаме.  blush

Викинги, Тронове...не са моите филми.

Абее това моето дете какво направи. Два часа сън удари...чак ми стана скучно.   girl_impossible
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #148 -: януари 05, 2017, 15:19:53 »

Имам чувството, че бацилите се загнездват някъде, траят си, угояват се и след два- три дни избухват наново, в няколко цикъла. Таман решиш, че си здрав и той пак те гътва. .... носът ми капе без да дава индикация за нещо и очите ми сълзят. ....

Е точно същото е сега и при мен... абе не знам какво пак сгафих, ама явно имам чакри за хармонизиране и бонус грипче... ще слушам вече ( от утре Wink).

Техниката е хубаво нещо, когато се ползва с мярка. В момента Змей иска да му пусна компютъра и изкарва по половин час пишейки колко е часа ( съответно те пита всяка минута или идва да ни види електронните часовници) или пише думи ( някои е запомнил, други не съвсем, но импровизира). Смарт телевизор взехме по настояване на мъжа ми, аз го ползвам да си пускам музика в момента, гледаме приказки и образователни клипчета. От тях Змей се запали за букви и цифри, той не е от децата, които можеш да сложиш в скута си и да показваш нещо. Енциклопедиите той трябва да ми ги чете, а ето че видеата му създаваха усещане, че учи сам и е много напред с материала вече ( при това доброволно).
Активен
marry_me
Професор

BE YOURSELF ;)

« Отговор #149 -: януари 05, 2017, 16:01:35 »

Интересен обичай. Те всичките от този тип обичаи, са за здраве. А поп има ли там? И въобще навързано ли е с хвърлянето на кръста?

Не е свързано с кръста, защото къпанките са на Ивановден. Попът присъства, но не прави нищо особено, чете молитва за здраве. Самото къпане е от женени със стаж lol Къпят се младите и кумът. При нас реката не е пълноводна (т.е. дере), а има една чешма с корита и там ги къпят, влизат вътре и ги поливат. Интересно е, когато се улучи да има младоженец/младоженка от танцовия ансамбъл, всички ходят с носиите да ги изкъпят smile Всъщност си е красив обичай, но предвид студа, ще се задоволя колегата Йордан да ни изкъпе утре в офиса, че и той има мерак lol
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 58   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: