Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 23:02:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Нов Януари, ново начало :)
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
58
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Нов Януари, ново начало :) (Прочетена 207071 пъти)
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Нов Януари, ново начало :)
«
Отговор #270 -:
януари 10, 2017, 14:31:01 »
Маги
и аз съм така, в сняг без слънчеви очила не излизам. Моите си променят затъмнението според яркостта на светлината и наистина ми вършат отлична работа. Нося контактни лещи и силната светлина е направо непоносима в някои случаи.
Тони
, купи си пасатор според текущите нужди, преспективите ще ги изясняваш като му дойде времето, че те са много променливи
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #271 -:
януари 10, 2017, 14:37:15 »
Край на драмата, майка ми ми звънна в същия момент и й казах с какво се занимавам. Те имат 2 блендера и 1 кухненски робот, каза че ще ми даде, което си харесам, ползвали от време на време единия блендер, т.е при всички случаи ще им остане, пак да си го ползват някой от двата
Активен
Alichka
«
Отговор #272 -:
януари 10, 2017, 14:44:31 »
Много актуална тема в нашата къща. ММ ми беше обяснявал как навремето си купили от телешопа някакъв уред за пасиране, сокоизтисквачка и още куп функции. Той си правил шейкове като ученик. Обаче... Било му забранено в един момент да го ползва
Познайте защо! В рекламата се споменавало, че е изключително тих.
Онзи ден го домъкна от техните с всички приставки, накупи кила моркови и ябълки и се захвана да прави здравословен сок за цялото семейство. Леле!!! Баща му с къртача все едно ми беше в кухнята!
Хора, сгънах се от смях колко е "тих" въпросният витал център. На всичкото отгоре вибрира целия и на 50 мл сок от моркови, изцедени с много труд, взе че подскочи съдът и сокът от моркови старателно се разля по целия кухненски плот. Айде на ново!!!
Така имаше на финала една чаша, която я поделихме с идея за по-здравословен начин на живот.
После имаше 3-4-5-6 приставки за миене, както и препълнен кош с обелки.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #273 -:
януари 10, 2017, 14:54:11 »
Аз и сокоизтисквачка имам ама не е някаква супер нова, с незнам си кви йони и екстри.Много сокове си цедях докато бях бременна и си миех всичко чинно.То не е много за миене де.Доволна съм.Опитвам се и на дребната да цедя, обаче тя разбира само от купешки.Значи не можеш да я заблудиш и това е.
Активен
Alichka
«
Отговор #274 -:
януари 10, 2017, 14:58:16 »
От какъв тип е, Маги?
Ние имаме една цитрус преса, много смешно изглеждаща. В смисъл уж беше нещо реномирано като марка, ама е куп пластмаса. Бях я спечелила от някакво списание. Е, върши перфектна работа! Много е компактна и много сокове с нея съм извъртяла. Обаче е само за порктокали, лимони... Не става за ябълки и моркови, както в случая
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #275 -:
януари 10, 2017, 15:01:28 »
И ние имаме малка сокоизстисквачка, но става само за портокали, грейпфрути, лимони.. За твърди не. Много обичам прясно изстискан фреш, но не е препоръчително да пием и затова си хапваме плодовете, без да са на сок
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #276 -:
януари 10, 2017, 15:06:22 »
Аз имам един Браун, на който ползваш едно моторче за пасатор, блендер и мисер и много си го харесвам. ММ сега взе една сокоизтисквачка филипс, с някаква отстъпка от Шел (така взе и нови електрически четки и парочистачка). За сокоизтисквачката се съгласих, защото е много компактна, иначе ми се вижда излишна малко, ще видим. А за Бамбук само пасатор ползвам. Междудругото имам и уред за готвене на пара (виждам, че се гласят да си купуват по бебешките теми), но не го ползвам за Томи. Варя нещата, то за един картоф, не ми се занимава.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #277 -:
януари 10, 2017, 15:09:04 »
Най-грешните 400лв, които съм изхарчила сигурно, са за Мултикукър (основно заради готвенето на пара и без мазнина) ... Използвала съм до 2 пъти, вече година и половина си седи в кашона. Онзи ден го гледах, още блести, като чисто нов е
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #278 -:
януари 10, 2017, 15:15:15 »
Мулинекс, ама някаква стара е вече.То тя е на 5-6 години моята.Уред за варене на пара си взех заради Моника.Като беше на 4 месеца някъде лятото имах много домашни тиквички, круши, моркови и какво ли не.Все от селата около нас.И варях и правех на пюре.Беше ми много удобно, защото го слагах в уреда и забравях.Той нали е с време за приготвяне, като му свърши времето изключва, аз като съм свободна дооправям.И така като почнах захранването имах бая пюрета готови и само отварях и давах.Сега го ползвам за карфиол, броколи, картофена салата.Ей такива неща.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #279 -:
януари 10, 2017, 15:17:35 »
Цитат на: alexandrova_90 в януари 10, 2017, 15:09:04
Най-грешните 400лв, които съм изхарчила сигурно, са за Мултикукър (основно заради готвенето на пара и без мазнина) ... Използвала съм до 2 пъти, вече година и половина си седи в кашона. Онзи ден го гледах, още блести, като чисто нов е
мятай го по групите или олкса да го продаваш... аз така една маша за коса я пуснах за 4 мин я продадох
Активен
Alichka
«
Отговор #280 -:
януари 10, 2017, 15:19:38 »
Тони, защо не го ползваш? Моя комшийка много си го хвали и почти само с него готви. На нея поне й е лесно. Заради цената изобщо не съм си правила труда да чета отзиви за мултикукъра.
Оказах се от раз!
Аз така имам една електрическа тава с капак. Много хубави картофи с масло стават - хем като печени, хем леко задушени... Подарък ни е за сватбата - един от малкото материални подаръци. Понеже е голям кашонът го държа в шкафа на терасата. Толкова да не се сещам да я ползвам
Сигурно и други неща ще стават добре на тая тава, ама кой да се сети да пробва.
Аз за малката ползвах стерилизатора за готвене на пара. Сега пък ми подариха една решетка, която си променя диаметъра според тенджерата. Още не съм я пробвала, но не става за ориз например. Накрая като нищо ще й сменя предназначението на гевгир и готово
Така ММ измисли как да ползваме една миниатюрна фуния, за да пълним подправки в солниците.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #281 -:
януари 10, 2017, 15:36:35 »
Правих едно пиле със зеленчуци в него, по рецепта от самия мултикукър.. Ако редовно щях да си го направя в тефлонов тиган за 30минути, там се свари (буквално!!!) за повече от 1час и 30 минути. Пилето пусна вода до не знам къде.. а бе смрад и мизерия. После правих един сладкиш в него, не беше гаден, но беше нищо особено.. И да, правих и броколи на пара.. Те станаха Ок, ама пак много време.. Хич не е моя уред, държа си го за всеки случай, докато не ми писне да го премятаме в мазето и го пусна за продаване..
Имам и две маши, довечера ще ги пусна, сега ме предизвика,
Булче
Купих си ги на един от базарите за събиране на пари за дечица. Не ми трябваха, но исках да дам парите, а и все се чудех, как ли ще ми е косата с такава маша.. Два броя различни са, довечера ги пускам
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #282 -:
януари 11, 2017, 08:40:45 »
Егати затишието! Пореден пост, ама ще прощавате
Добро утро! Не спах добре през нощта, боли ме зъб.. Трябва да се ориентирам бързо, защото не съм ходила на зъболекар от 3 години (знам ужасно немърливо). Много ме е страх и като си харесам един зъболекар само при него си ходя. Да, ама няма как да ходя за зъболечение до Варна
Искам не искам ще трябва да намеря добър тук
Първият път ще е тежко, още повече, че изчаках да ме заболи, а не отидох на профилактика, ама мозък
Снощи така се развихрих в кухнята.. И то след цял ден работа.. Направих бисквитките на Булчето, много ги харесахме, Илиян си искаше да яде от тортата, ама не му дадох.. Дажбата му беше 2 бисквитки и после като тръгна да отваря хладилника и му се скарах, каза че ако е знаел, че няма да му давам от тортата, нямало да иска да ги яде
Правих и шпиковано свинско, имах домашно от нашите.. Божествено стана хора, ако щете вярвайте, никога не съм яла по-вкусно приготвено свинско никъде
Илиян, който яде само кюфтета, кебапчета и наденици, изяде 2 "филийки" от него. Като го питах харесва ли му, каза че е "на мозъче".. Викам ти от къде пък знаеш как е на вкус мозъка, като никога не си вкусвал
Ебаси домакиНката съм (както обичам да се шегувам)
Ина
, какво стана с изпитите?
Хубав ден от мен и аз ще сервирам закуската, видяло се е!
Нямам търпение да видим Снежна Тоскана, затова днес ви пускам слънчева закуска от Флоренция
«
Последна редакция: януари 11, 2017, 08:42:28 от alexandrova_90
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #283 -:
януари 11, 2017, 08:53:00 »
Добро утро.Вие вярно ще видите снежна Тоскана.Гледам и там бая сняг е навяло.Браво за кулинарната вечер.Аз нещо нямам никаква муза и нищо не съм готвила тия дни.
Вчера минах при лекарката, благодаря за стиснатите палчета.Нещата не са толкова зле, но почваме бързо лечение.Щитовидната ми се е разиграла ужасно, и започвам хапчета, добавки и диета.Ей това как ще го преживея не знам, но каза да намаля глутена на макс както и млечните.Та тъй, днес ще правя меню.
Хубав ден!
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #284 -:
януари 11, 2017, 09:00:15 »
Истината е, че от камерите на живо, които видях никъде няма сняг, но да видим
Активен
Страници: