Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 22:41:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Декември и магията на Коледа!  (Прочетена 170555 пъти)

магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #585 -: декември 28, 2016, 11:23:44 »

При нас отдавна ни слушат за подаръците на дребната.Само майка да купе някое бебе в повече или гра която знае, че дребната ще хареса.Някои подаръци дори аз ги купувам като ги харесам и те и ги подаряват.Но ние правим така още от племенника, за да няма издънки.А и какъв е смисъла от безброй китайски играчки, счупени и разхвърляни из апартамента.

В чужбина наистина по късно се женят и правят деца.Гледат да израстат в служебно положение и чак тогава.От една страна няма нищо лошо да си поживееш и да имаш дете на една определена възраст, от друга, в световен мащаб се наблюдава падане на възрастта за влизане в менопауза при жените и става много страшно.В един момент на 35г осъзнаваш, че това дето ставало лесно, бързо и без проблеми за теб може да е невъзможно.Та къде е баланса не знам и аз, като човек дето се е сблъскал челно с проблема.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #586 -: декември 28, 2016, 11:29:53 »

Мен ей това ми е странно, че не ги плаши изпуснатият момент. Че разбереш ли че нещо което не си го искал не можеш да го имаш и става страшно... а времето си ни притиска, колко и да ни се иска да сме еманципирани, че медицината е напред, биологичният часовник не прощава...

за подаръците не се впечатлявам аз, къде хубави , къде китайски, преживяват се. За моя радост играе с всичко smile
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #587 -: декември 28, 2016, 11:32:28 »

Добро утро smile
Свекс, тази сушилня я дай насам, мен ми трябва за хилядите пуснати перални, за които Муун ме предупреди, ама кой да слуша.... ся суша на масления радиатор.

При нас нямаше неподходящи подаръци, защото ясно казах- ваучери за дрогерии или пари. В резултат имаме само двама неразбрали, но пък са купили дрешки и ще се носят.

Али  heart

На вълна Коледни Котки съм :

Активен
магито
Global Moderator

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #588 -: декември 28, 2016, 11:39:36 »

Еми, скатавко, я сега раздуй малко.Знаем ние че си по-скрита ти, ама тоя път ни изненада всичките smile

Булче, в Европа се наблюдава Приемане на нямането на деца, осъзнаване на живота без тях и ох как беше на английски свободни без деца и щастливи.Това го пиша понеже по срещите на европейските организации го наблюдавам.Много е странно, и за хора от нашите географски ширини е непонятно.Но те се чувстват щастливи, на по 40+ години обикалят света, работят но не на всяка цена, а за удоволствие и са намерели хобита с който да се чувстват ОК.Само че според мен лично не си дават сметка, че утре ще са на 70 и няма кой да им каже добър ден.Макар че тук пак мисля, нашето мислене е различно.Ние обичаме да сме близко до семейството си, да сме заедно, а те са много големи индивидуалисти и са самотници по мое мнение.Нещастни са защото са самотни, но не го осъзнават някак.
Ние тука сме едни южняци, за тях неразбираеми, които обичат да има хора покрай тях, да викаме, крещим, караме се, обичаме се, но когато ни е зле винаги има на кой да се обадиш.

Тъй, боли ме глава и се опитвам да мисля, надали ми се получава smile
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #589 -: декември 28, 2016, 11:41:54 »

Това с децата е много индивидуална тема и настина всеки си я гледа от собствената камбанария.

Имам приятелка на почти 40 и казва, че иска деца, но не и е дошло времето.
Аз вече 10 години не успявам и според някой пак съм "изтървала влака". Даже (както съм казвала вече), бях обвинена в мързел...ми не ме мързи да си "вдигам краката" на ме става tease

Така, че нека децата всеки си ги има когато и както прецени.

А по повод коледните котки, аз нали правих меденки, обаче докато се опитвах да ги скрия от коледните кучета...няколко паднаха. Мислех си, че съм събрала всичко, докато снощи коледната кучка не се завря накъде...усърдно душейки, след това съвсем невъзмутимо си се пльосна в средата на стаята с една меденка, обилно украсена с фондан и картинка отгоре, да си я гризе най- невъзмутимо. Ама толкова беше доволна от себе си...

Жоро и я взе, остави я на масата и след 2 минути пак и беше в устата.

След още 5 мин измъкна още една меденка от същото място, само че забегна да си я яде в кухнята под масата... pardon
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #590 -: декември 28, 2016, 11:45:19 »

Емито само пусна мухата и минава по терлъчки хихихи

Ооо Маги много добре го обясни, явно е така. За нас семейството е всичко и всеки без дете го съжляваме, но пък е научно доказано че жените които не развиват майчиния инстинкт имат генетично отклонение ( или психично) , понеже си ни е заложено генетчино, такава ни е природата. Но когато е противоестествено за човек да бъде родител не е редно да става на сила такъв. Опитвам се да гледам от двете страни на монетата, пътувания и да си живееш добре когато имаш пари и с деца е постижимо, къде гледачки, къде баби ще помагат...
Активен
магито
Global Moderator

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #591 -: декември 28, 2016, 11:49:28 »

Скай, индивидуално е, но нямаш на идея колко жени на 40+ срещам почти всеки ден който са изненадани, че природата работи толкова точно и не както те искат.Изненадани и сърдити, че не си ги предупредил.А когато са на 35 и им кажеш истината в очите се сърдят на теб, че си ги бил пришпорвал.Това е много деликатна тема.Аз никой за нищо не натискам, само споделям мисли и наблюдение.

Хахаха кучетата са номер 1.Като бяхме на гости в майка се сетих за нашето куче Фреди, една малка, бяла булонка, която действаше като прахосмукачка при всичко паднало под масата.Е трябва ни ей такова чудо от време на време.А Моника се научи да храни скришом(уж) котките.И те намазват я кюфте, я салам.А тя е горда, хахахаха

Булче, лично мое наблюдение, жените нямащи деца имат няколко котки или кучета.Аз взех и двете котки с абсолютно ясното съзнание, че те заместват една празнина.Не изцяло, до някъде, но я запълват.Но аз съм ужасно откровен със себе си човек.И това ми е грешката, това ме терзае много.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #592 -: декември 28, 2016, 11:54:04 »

Киви, казвай какъв е подаръка? Аз си представям дървено конче хахаха

Тони, на мен пък много ми харесва подаръка коса за прически. Това си е супер подарък и не е бебешки и даже развива фината моторика.

Еми, пускаш някакви мухи и после говориш за сушилнята.  beating

свекс, започвай да набираш в гугъл преводач унгарския инструктаж за работа, тъкмо ще си държиш мозъчните клетки в напрежение, ще учиш нов език.
 Аз сушилня нямам, ама все си мисля, че те всичките перални, сушилни на един принцип действат, картинките еднакво означават на всички.

Ние на НГ като Тони. У нас с две двойки близки приятели. И предложения за площада в 12, аз не съм от ентусиастите, ама кой знае. Този пък и ние няма да ходим по планини и езера.

Стига бе...докато напиша 3 отговора. Активност напипах.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #593 -: декември 28, 2016, 11:58:31 »

Еми, честито! Да е жив и здрав и много да ви радва!

След още 5 мин измъкна още една меденка от същото място, само че забегна да си я яде в кухнята под масата... pardon

Яко smile Разведри ме!

[quote author=bulche91 link=topic=37590.msg713705#msg713705 date=1482918319

... но пък е научно доказано че жените които не развиват майчиния инстинкт имат генетично отклонение ( или психично) , понеже си ни е заложено генетчино, такава ни е природата...
[/quote]
Наблюденията ми върху жените без деца е, че с времето стават страшни егоисти. Светът се върти около тяхното благоденствие и толкос. Явно, безсънните нощи и другите дребни неудобства ни предпазват нас "майките героини" от изкукване - нямаш бръчки и имаш време да се погрижиш за себе си, но си куку smile Или не помниш в кой век последно си бил на фризьор, но пък си дал ... но тая работа с даването не е за всеки. Децата трябва да идват осъзнато и когато им е дошло времето, а не защото на някой друг му се иска, време е или така е редно. Като са осъзнато щастливи без деца, нека да са без. Хора на по 40+ години как да ги превъзпитаваш, не става, а и няма смисъл.

Подаръкът - купихме лего.

Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #594 -: декември 28, 2016, 12:05:33 »

Аз ще се изкажа в леко друга посока за "раждането на деца". Има разлика между това да искаш да имаш дете, осъзнато да искаш да дадеш на това дете всичко, от което смяташ, че то се нуждае, и с цел да го направиш стойностен човек, и защото трябва да бъде така. Не смятам, че случайно станали бебета, на неподготвени родители, било то и след 40, които са натискани да имат бебе, просто защото така трябва, трябва да се възпроизвеждаме, биха могли да отгледат щастливи деца. Всеки сам трябва да достигне до идеята "искам дете!", не под натиск, не чрез съвет, не случайно и не на всяка цена.

А относно онези с котките, те 100% искат да имат деца, но при тях проблема е друг, не са намерили човека, с който да имат семейство в повечето случаи. Дали стават егоисти - не знам, но не са го искали, ако са станали такива.
« Последна редакция: декември 28, 2016, 12:09:07 от nadelina88 » Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #595 -: декември 28, 2016, 12:13:10 »

Малко е сложна темата, но да си кажа.. Не мисля, че някога ще съм готова да имам дете, а готовността ще дойде с детето или пък дори и след като имам, пак ще съм неподготвена  pardon ..
Винаги ще ми се иска, да отидем на още една екскурзия, да предвидим още едно пътуване за след 6-7 месеца, защото съм такъв човек просто.. Но осъзнавам, че времето лети и не искам утре да се събудя остаряла и само с Илиян. Сега ми е добре, харесва ми да сме си двамата, да се гушкаме, да се караме, да се наспиваме, да харчим пари за глупости, да пътуваме, да излизаме по ресторанти постоянно без да се съобразяваме с нищо и никой.. Но.. И другото като дойде пак ще ми харесва, просто докато не дойде, това което имам си ми се струва супер и няма как да оценя колко е малко  smile
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #596 -: декември 28, 2016, 12:16:03 »

Малко е сложна темата, но да си кажа.. Не мисля, че някога ще съм готова да имам дете, а готовността ще дойде с детето или пък дори и след като имам, пак ще съм неподготвена  pardon ..
Винаги ще ми се иска, да отидем на още една екскурзия, да предвидим още едно пътуване за след 6-7 месеца, защото съм такъв човек просто.. Но осъзнавам, че времето лети и не искам утре да се събудя остаряла и само с Илиян. Сега ми е добре, харесва ми да сме си двамата, да се гушкаме, да се караме, да се наспиваме, да харчим пари за глупости, да пътуваме, да излизаме по ресторанти постоянно без да се съобразяваме с нищо и никой.. Но.. И другото като дойде пак ще ми харесва, просто докато не дойде, това което имам си ми се струва супер и няма как да оценя колко е малко  smile

goodpost goodpost goodpost

Аз ще се изкажа в леко друга посока за "раждането на деца". Има разлика между това да искаш да имаш дете, осъзнато да искаш да дадеш на това дете всичко, от което смяташ, че то се нуждае, и с цел да го направиш стойностен човек, и защото трябва да бъде така. Не смятам, че случайно станали бебета, на неподготвени родители, било то и след 40, които са натискани да имат бебе, просто защото така трябва, трябва да се възпроизвеждаме, биха могли да отгледат щастливи деца. Всеки сам трябва да достигне до идеята "искам дете!", не под натиск, не чрез съвет, не случайно и не на всяка цена.

А относно онези с котките, те 100% искат да имат деца, но при тях проблема е друг, не са намерили човека, с който да имат семейство в повечето случаи. Дали стават егоисти - не знам, но не са го искали, ако са станали такива.

goodpost goodpost goodpost

ОБАЧЕ - това с котките ме уби хахахахахаха
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #597 -: декември 28, 2016, 12:17:56 »

това с децата е тема, която съм си патила и аз доста като Скай, като се има предвид че без особена причина, не успях да забременея години наред.
В крайна сметка, дете е хубаво да имаш, с правилния човек ( ти да го усещаш така ), в правилното време ( да имаш некви кинти минимални поне, да го гледаш ). За нагласата няма да коментирам, защото аз все още, като някой каже на бебето ни: "Яяяяя виж къде е мама?!" и аз се въртя да се оглеждам учудено , да видя де е наистина майката на този симпатяга biggrin biggrin biggrin. Тоест нагласата при доста жени с по мъжки нрав, идва с времето, както и приемането на случилото се, дори когато е желано детето.

А инак, хорица, с бременност като моята, нямаше как да не се скатавам. Не пожелавам такава като  физически усещания на никоя жена. Без да съм била рискова бременност, бях с всички негативни екстри, които може да се сетите или сте преживявали.  pardon crazy
 В крайна сметка, всеки си плаща цената на това да има дете, независимо дали сме преди или след 40 годишна възраст. pardon

Маги, аз винаги съм клоняла да имам 1000 котки у нас biggrin biggrin biggrin
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #598 -: декември 28, 2016, 12:18:59 »

Маги, напълно ти се разбира мисълта и я подкрепям. Никой не е застрахован от биологичен часовник, звъннал малко по-рано, трудно забременяване или загуба. Просто сме свикнали да не мислим най-лошото и едва ли не очакваме само цветя по пътя. Ама акъл и коментари са излишни!
Киви, обожавам Лего и ще ни е следваща придобивка. Маааалко още да се осъзнае.
Хахаха,  много са смешни и деца, и животни като се скрият така. Все едно никой нищо не е разбрал. Вуйчото на ММ има една котка - крадла и половина. Уж спи в скута ти, а през премрежен поглед гледа я вилицата, я чинията ти. Един път се метна от края на масата, през всички чинии и аха да ми награби залъка, я видях с периферното зрение и я хванах за врата. На няколко сантиметра само тракаха зъби и се облизваше с орулен поглед. Много се смях! Един път свекър ми се ядоса и реши да види колко ще изяде. Е, изяде кебапче и половина и после всички вечеряхме спокойно! Беше доволно преяла.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #599 -: декември 28, 2016, 12:29:44 »

Моите примери не биха отделили време и енергия дори за котка... но хора всякакви. Да, понякога е осъзнато, понякога е стечение на обстоятелствата нямането на дете. Медали на никой още не са дадени, че е докарал зорлем или доброволно човек на този свят... и майчинството не е само да ди напънеш д...то и да снесеш яйцето.
Майчинството е грижа, не случайно говорех за даване. И не е задължително да даваш на твоето си биологично дете. В Оксфорд имаме една младичка учителка, тя ги обича като нейни дечица. В началото докато свикваха ги прегръщаше и разнасяше по цял ден. Ето на това му казвам аз също майка по призвание.
Активен
Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: