Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 10, 2025, 12:50:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 47   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Декември и магията на Коледа!  (Прочетена 174205 пъти)

marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #195 -: декември 07, 2016, 10:03:57 »

Toni, Oh my ... Oh my ... Oh my ... Oh my ....

Уникална е , за куклата имам предвид и елхата също де blum

Аз не знам дали бих я купила.Наистина много пари струва и ги лишава от въображение.От друга страна тя е голяма и ще играе със сигурност.

Свекс,кой да ги научи да шие рокли, като сигурно и майка й незнае.Иначе на момичето сигурно ще и хареса.

Аз също по труд и творчество не обичах да се занимавам, не ми харесваше учителката.Майка ми и досега казва, че брат ми сигурно по-добре ще зашие копче от мен  blush

БАба ми всичко можеше и ми е показвала, но бях малка и нищо не помня,а и както съм казваласъм с две леви ръце.

Аз отивам да сменявам памперса на моето бебе smile

Киви,  разпали любопитството ми с тази елха, някоя снимчица да ни покажеш , моля  blush
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: декември 07, 2016, 10:08:12 »

Тони, повярвай ми, тези кукли са толкова - 200-300 лв минимум, защото всичко е ръчна изработка...

Аз понеже си имам едно другарче, дето му поръчвам всеки път кукли да ми шие (все пак тя е много добра в това), та сега и поръчах 2 кукли. Едната чака изпращане...но да ви покажа другата.

Аз и правя леглото. Т.е.  то е говото легло, аз само го разкрасявам. Ще има и още възглавнички, чаршафче и завивка (поне се надявам да се справя с всичко до четвъртък). Тоя дюшек снощи го ших 3 пъти и пак не е много като хората...

Та като знам аз с моите 2 леви колко мъка хвърлям по тия елементарни неща, сещай се тази кукла, дето е като жива... pardon

* 15423791_150337802111112_1878385492_n.jpg (72.69 KB, 576x960 - видяно 123 пъти.)
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: декември 07, 2016, 10:10:48 »

Свекс,кой да ги научи да шие рокли, като сигурно и майка й незнае.Иначе на момичето сигурно ще и хареса.

Да ти кажа - до някъде си права. Майка може да шие, но никога не ме е учила, а аз винаги съм искала да шия дрехи на куклите. Баба ми плетеше дрехи. Много се кефя...за това сега си имам 3 Барби кукли и някога в къщата ще си имат кукленска къща и всичко останало (П.С. това егло, което сега правя беше за кукленската ми къща...ама ще си взема ново)

* 15403038_150337865444439_412214225_n.jpg (61.22 KB, 576x960 - видяно 124 пъти.)
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: декември 07, 2016, 10:13:40 »

Тони, елхата ви е супер.
Не мога да разбера защо трябва да са образователни играчките, ами те са за игра. И колко е яко , че развитието на технологиите ни позволява да имаме играчки, които правят всякакви готини неща. Ами какво по-хубаво от това. Според мен детето вижда колко много интересни неща има. Честно казано не виждам примерно дървените играчки какво толкова образоват и какво толкова развиват. За мен са тъпи и като бях дете ги намирах за такива. Всеки разбира се има право на различно мнение. Хората са различни. Има майки дето ползват пелени за многократна употреба, хранят си децата само с био храни като чия , киноа и т.н. да не говорим, че има и вегетерианки майки, които не дават месо на децата. Всеки си избира. Аз лично се кефя много на новите играчки, които правят всякакви готини неща.
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: декември 07, 2016, 10:14:34 »

Майка ми не може да шие.. Баща ми ми шиеше всички неща по труд и техника, които имахме да правим.. Не ме бива, а имам толкова идеи и за дрехи.. Имам приятелка, която редовно си шие дрехите преди да излезе, като се усети, че "няма какво да облече".. Има си машина от баба й в стаята.. Какви ризи крои и шие, не е истина  shok Аз съм много схваната..  pardon

Благодаря ви момичета и аз много си я харесва, честно  blush

На Киви елхата само аз ли не съм я видяла  shok
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #200 -: декември 07, 2016, 10:22:13 »

На Киви елхата я има във Фейсбук на стената и, на който няма фейсбук или не му се занимава да ме добавя да ми пише да му я пратя на лични.

Тук няма да я поствам, пък писателките не може всичко да знаят Wink
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #201 -: декември 07, 2016, 10:31:45 »

Тони, много ми харесват играчките ви по елхата. Точно класически, които човек може да преоткрива good
На мен много ми харесва това, че продават сега станчета, детски шевни машини, комплекти за направа на бижута. За едно по-голямо дете би било хем образователно, хем развива концентрация, фина моторика и въображение. Според мен трябва да се предложат на децата различен тип играчки и да се наблюдава с какво предпочита да играе. Говоря във времето, то е ясно, че всяко ново ще е интересно. Въпросът е за колко дълго.
Аз обожавах да майсторя неща за барбитата. Не съм играла толкова с тях, колкото за тях. От сламки и пластмасови чаши майсторях мивка например, правила съм секция, гардероб, вана... Все с подръчни средства - летвички, кашони, трупчета, стиропор. Те не са били уау - като на Скай леглото, ама толкова материали е имало.
Мен малко ме страх от кукли blush и не мога да дам мнение за ръчно правените.
Баба плете, но основно шушони. Майка пък е по супер сложните плетки, та не е имала търпение да ме изтрае. Прабаба ми ми се връзваше и ми шиеше неща. На нея много й се отдаваха такива неща. good Шиех много дрехи на куклите, но никой не ми беше показвал, че кройката се прави предварително. Имах идея. Подхващах от едната страна, тропосвах, обръщах дрехата, айде от другата страна. Пак ставаха, ама нали се сещате какъв разход на плат върви така girl_haha Това е синдром на едното дете. Като се събирахме с братовчедите, питайте дали от щуротии и правене на бели съм имала време да шия и майсторя. nea
И да, Марта е права - много зависи и дали няма някой учител да ти убие желанието да правиш каквото и да било. Аз в темата за подаръците казах за изобразителното изкуство.

Освен това е и любимо място а котката...
Това е вече прекалено funnytooth
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: декември 07, 2016, 10:34:46 »

Те не са били уау - като на Скай леглото, ама толкова материали е имало.

Плюсът на "сегашното време" е, че вече продават всичко. Та в магазина можеш да си купиш легла, секции, гардероби и каквото още се сетиш - което и правя аз лично. Просто другото е боя и желание.

Хубаво е да можеш да изпълниш детските си мечти, дори и на 40 pardon
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #203 -: декември 07, 2016, 10:38:24 »

Аааа Скай.... таман щях да те питам дали имаш специализация за дърводелец, че то и мен ме избива на ръчно творчество, ама мебели не съм почнала да правя още... smile
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: декември 07, 2016, 10:40:25 »

Киви, клипчето на елхата на стената ти, твоята ли е  shok shok shok shok  Oh my ... Уникална!!!  Bravo
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: декември 07, 2016, 10:41:55 »

Аааа Скай.... таман щях да те питам дали имаш специализация за дърводелец, че то и мен ме избива на ръчно творчество, ама мебели не съм почнала да правя още... smile

Нямам, но мисля да проимам малко по малко. Като се преместя на по- широко в двора хахаха

Едно време ходех на дърворезба. Не много време - една година, но от тогава ми е останала "любовта" към дървото и правенето на разни такива неща.
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: декември 07, 2016, 10:50:38 »

Добро утро!

Сънувах странен сън. Някой искаше да ни убива...ама  всички. Чудехме се къде да се скрием. Голямо тичане и лутане беше. Накрая стигнах до извода, че човек не може да избяга от съдбата си и ако ни е писано да ни намерят ш убият, ще стане. Събудих се от бърборенето на Малчо.

Днес сме на консултация, но съм се заблудила, че сме от 12ч, а то чак 13.30 ни бил часът.

Снощи се освиних добре с рибка. Чак тежко ми стана. huhhuh.gif

Купихме си елха, сглобихме я, но още си е голичка. Днес вече трябва да излезем, за да я обзаведем.

Тони, много е хубава вашата. smile
Нашата племенница е на 8г, но не знам защо в съзнанието ми е, че вече е голяма за кукли и лиготии, а явно не е така.
И аз съм на същото мнение за начина, по който я облича майка й. И да й купя 2-3 дрешки няма да променя нищо.
Тази кукла е много хубава.

Мари, съгласна съм и за меденки, ама аз мога ли да си хапвам мед?

Никаква идея нямам още за  подаръците за размяната, а и по магазините кога ще отида, не е ясно. С
На Киви елхата я има във Фейсбук на стената и, на който няма фейсбук или не му се занимава да ме добавя да ми пише да му я пратя на лични.

Тук няма да я поствам, пък писателките не може всичко да знаят Wink
рам ме е ...
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: декември 07, 2016, 11:02:07 »

Миме, можеш да хапваш, да.
От мен да знаеш, можеш всичко да си опитваш или хапваш в умерени количества. Медът е алерген, вярно е, но не му буташ лъжицата с мед в устата, а ядеш по една супена лъжица дневно(примерно), въобще не е проблем.
Разбира се от горното обобщение изваждам:билкови отвари, алкохол,кофеин.

Не са големи момиченцата на 8 години, за да си играят с кукли. Просто го правят по различен начин от 4-годишните например.
Аз и досега си спомням как ми се подиграваше баща ми, че си играя с кукли, а бях на 7 години и го правех винаги в негово отсъствие и се чувствах много виновна, че все още ми се играе така, пък нали вече съм голяма.

Въобще всеки път, когато като възрастни се запитаме нещо свързано с деца, трябва да си спомним онези отминали години, които и ние сме били такива, особено, когато говорим за по-осъзнатите години от детството(например след 5 години).

Наистина има много джунджурии за ръчен труд в днешно време, но трябва да се знае дали това нещо го влече детето или не.
А и творчеството и създаването на нещо е един вид игра и пренасянето в различни сюжети и светове, както е при игрите с кукли например, е нещо съвсем друго.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #208 -: декември 07, 2016, 11:18:05 »

Ей за това бюро иде реч. Колкото пъти съм снимала котката, все е там. И изобщо там снимам че е добре осветено. Това е стара снимка, преди две години. Орхидеите тепърва ще цъфтят и вече са 6 броя.
Скай, браво на теб good Не ме влече работа с дърво и производните му /хартия/. Пипляво ми е, а аз съм от нетърпеливите. pardon
Сега покрай тази кукла /акащата/ се сетих, че бях чела поредната глупост, ама не мога да я намеря сега. Та идеята е, че момичетата после затова се разочаровали и стресирали като си имат собствени деца. pardon Възприемали ги като кукли, а то изобщо не било така.

Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: декември 07, 2016, 11:23:23 »

Моята дъщеря пък изобщо не си играе с кукли. Въпреки това, два пъти в яслата и в градината се налагаше да слагаме кукли за подарък (аз избирах някакви евтини, по 10-тина лева, защото ми беше ясно, че няма да си играе с тях). Първият път, уж тя си го избрала от някаква брошура с картинки (ама едва ли са ѝ показвали колички, например). Вторият път ги бяха подкокоросали в градината, че за момичетата - кукли, за момчетата - колички. И съответно тя това и очакваше.

Много се чудех дали да не наруша "традицията" и "очакванията" и да ѝ взема нещо, което наистина ще ѝ хареса... Ама в крайна сметка реших да не ѝ нарушавам очакванията.  pardon

Сега вече няма такива "нагласи" в градината, та ѝ вземам каквото преценя.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 47   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: