Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 00:35:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Октомври 2016
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Октомври 2016 (Прочетена 175192 пъти)
skylife
Сватбен ШАМАН
Re:Октомври 2016
«
Отговор #105 -:
октомври 07, 2016, 10:01:40 »
На някой мУ сЪ яде козунак, а? А баничка с боза? Маааазна баничка с боза хахаха
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #106 -:
октомври 07, 2016, 10:17:59 »
Ина
, ми то това само ляб
Ето и една снимка от моя мобилен във влака. Това е международен влак и понеже е и ускорен, мисля, че пътниците са по- различни. Освен това пътувахме събота и неделя и вероятно по тази причина нямаше тийнове в училищна възраст, като група. Нямаше и бебета или малки деца до 4-5 години. Ама и скандинавците /според статистиката/ развиват ЖП - транспорта едва в последните години. Останах и с убеждението, че не са пътуваща нация като германци и азиатци. Вероятно семейно се изнасят с лодки /яхти/ сред природата, вместо по градове и съседни държави.
В Дания все едно си в Германия, хем е пълно с германци за почивните дни, хем е и гъмжилница от местни, излезли по разходки.
Преживяхме и скандинавска събота - викове и среднощни песни на пияни жени и мъже, които и сутринта в неделя се въргаляха с шишета в ръка. Все едно на Слънчев бряг алкохолния туризъм, но концентриран в една вечер.
Петъкът в Стокхолм беше тих и нормален, не зная какво се случва в събота вечер, но в Копенхаген ми се събра погледът. То и квартирата ни беше в търговската част на града, с много магазини, заведения и барове, може и затова да е било.
Специално за Скай
Може и да не е мазна баничката, ама пък в замяна на това е студена и твърда, сервирана в типична обстановка
banica.jpg
(8.07 KB, 440x300 - видяно 2683 пъти.)
«
Последна редакция: октомври 07, 2016, 10:38:15 от svekarva
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #107 -:
октомври 07, 2016, 10:57:54 »
Еми аз това ядох
С тоя влак, не мога да се сдьржа да не плесна и тук тая работа, направо умрях от смях в клас и всички си помислиха, че плача, а после дойдоха да ме питат на какво сьм се смяла така:
http://socbg.com/2016/10/когато-ядох-бой-във-влака.html
Нали някой не го е пуснал вече?
«
Последна редакция: октомври 07, 2016, 11:37:32 от inaxastra
»
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #108 -:
октомври 07, 2016, 11:07:57 »
Като стигнах частта за сопола и за малко да събудя Сами от кикотене
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #109 -:
октомври 07, 2016, 11:19:44 »
Моля ти се, направо се тьркалях половин час по пода, обляна в сьлзи и давеща се от хьлцане.
Язьк ми за гримирането тази сутрин.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #110 -:
октомври 07, 2016, 12:08:05 »
Оооо аз това го четох още оня ден. Мноого е добра. Сега ще ви намеря едно друго, дето се хилих за сефте, като я "открих" таЗ Бургаска талантка...
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #111 -:
октомври 07, 2016, 12:13:03 »
Медузи не съм гледала, но като се сетя мидите как смърдяха на няколко дни и добивам идея за прекрасната миризма носеща се из купето.
Свекърва, приятен пазар!
Ние по едно време мислехме да ходим да караме магистратура във Финландия, ама само с мисленето си останахме.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #112 -:
октомври 07, 2016, 12:16:26 »
Elka Stoyanova
June 19, 2015 ·
Като бях малка, много помагах през лятото на баба и дядо в кърската работа. Царевица съм копала, лозе съм обръщала, бостан съм поливала, кат машина бях! А в двора баба имаше страхотни китки, бухнали, цветни, пълзящи, искрящи, да ти напълнят очите и душата. И помня как веднъж поръча на дядо да намери за китките тор, ама био, ако ме разбирате. И той намери. Поръчал на негов познат от Гранитово, дето гледал крави, рекъл му- абе жената иска, докарай! Добре, бил отговора, щи докарам! А вие -учтиво се заинтересувал торопроизводителя- много ли земя обработвате? А, не е малко, похвалил се дядо - бостана е декар, лозето -два, а имам и градина край Тунджа, кви чушки и домати вадя от там!
Изобщо не споменал овощната градина и царевицата, да не го сметнат за буржуй някакъв, макар много да искал, все пак смятал, че неговите черешите са най-хубавите в цяла елховската околия.
Имам объркани спомени за това, как свърши историята. Торта беше доставена, в количество достатъчни за малко ТКЗС. Аз бях сама, като дойде камиона. Момиче, де да го сипя, викна шофьора. Ей тука! - рече малката стопанка на голямата къща с малка градинка, тоест аз, сочейки тротоара пред портата. И той го сипна.
Смрадта на кравешки лайна до ден днешен я свързвам с оцъклената физиономия на баба, гузната физиономия на дядо и обидената до смърт физиономия на мен си, щото ме гониха да ме бият с метлата! Мен! Дето нищо общо нямах с тая история и даже помагах.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #113 -:
октомври 07, 2016, 12:18:51 »
И още едно...това с маската ми е любимо...
Elka Stoyanova
September 11, 2013 ·
Днес е много специална дата. Не защото на нея бяха взривени кулите-близнаци, нито защото е националният празник на Каталуния, дори не е и заради случилият се на тази дата преврат, с който Пиночет отмъква баницата на Алиенде. Днес Иванжелина има рожден ден- първите седем официално приключват. И не бяха никак скучни, да ви кажа.
Иванжелина на пет:
-Госпожата каза утре всички родители като ни водят на градина, да са с маски!
- Ами децата?
- Само родителите! – строго отсича тя.
В осем без десет сутринта таксиметровите шофьори от пиацата до детската градина изумено наблюдаваха как гигантска катерица с ярък нос и големи предни зъби води хлапе за ръка. Какво пък, никой не можеше да ми види лицето.
На входа на сградата се мъдреше табела: „КАРАНТИНА. МОЛЯ РОДИТЕЛИТЕ ДА ПОЛЗВАТ САНИТАРНИ МАСКИ“
-----
Иванжелина на шест:
Тъкмо е прихванала от сестра си напоителното, провлачено разказване на вицове, което мен ме води до кротка истерия. Но стискам зъби и проявявам интерес, че и се смея ангажирано.
- Знаеш ли защо на козата очите й са такива тъжни? – пита ме Ива, очаквателно втренчена за реакция.
- Не. Хаха. Защо? – не съм сигурна кога точно трябва да се смея, затова вмъквам по едно хаха от време на време.
- Защото мъжът й е козел! - изхилих се и по физиономията й се разля доволство.
Малко по-късно, умислена, добавя:
- То всъщност не е смешно.
------
Иванжелина на седем:
Зимата, лепнала е настинка. По настояване на баба ми решавам да й направя разтривка с ракия. Но се оказва, че нямам нито капка. И отивам до магазина, влачейки вкиснатата и болна Ива за ръка. Тя самата не е никак щастлива от предстоящата манипулация и в момента, в който взех бутилка от рафта, заплака:
- Мамо, моля те, не купувай ракия, МОЛЯ ТЕ МАМО! Не ти трябва! Недей да купуваш ракияяяяяяяаааааааа недей мамооооо остави ракиятаааааааа.
Мда. Гледаха ме с презрение, съжаление, отвращение, укор, възмущение - мен, пияницата!
----
Много я обичам тая Ива, няма втора като нея. Красива е като мен, по-умна е от мен и някой ден ще стане добър човек, по-добър от мен. Какво повече да искам?
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #114 -:
октомври 07, 2016, 12:51:04 »
Цитат на: skylife в октомври 07, 2016, 12:18:51
В осем без десет сутринта таксиметровите шофьори от пиацата до детската градина изумено наблюдаваха как гигантска катерица с ярък нос и големи предни зъби води хлапе за ръка. Какво пък, никой не можеше да ми види лицето.
Ай нее.... ще ме попилеете от смях
За медузата го бях чела, ама катерицата е трепач. Аз едно време имах еднократен опит да си прибера домашни любимци от морето две рачета в охлювски черупки, едни дребни колкото 20 стотинки. Май отдавна са изчезнали от крайбрежието, не съм виждала повече такива... Та въпросните раци на Стара Загора вече се бяха сварили в багажника
... и тъй...
Едит:
https://www.youtube.com/watch?v=SediQDzFlR0
Нали е сватбен форум, ей така е по света
Да си знаете!
«
Последна редакция: октомври 07, 2016, 13:03:40 от Kiwi
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #115 -:
октомври 07, 2016, 13:38:23 »
Ох и аз се смях на катерицата и на ракията.Така е то с малки деца.
Аз миди съм прибирала.Миришат ужасно.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #116 -:
октомври 07, 2016, 13:43:26 »
Супер е клипчето, какво...
Златс, дай линк ма
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #117 -:
октомври 07, 2016, 14:02:04 »
https://www.facebook.com/ellyst?fref=ts
и аз я "държа под око" момата.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #118 -:
октомври 07, 2016, 14:12:18 »
Мда, аз за това не пуснах линк, щоТ е у фейса.
Чета и бисерите често и много ме забавлява...
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #119 -:
октомври 07, 2016, 16:53:21 »
Привет от мен в този мрачен ден! Ама, много обичам лошото време
Не мога да смогна всичко да изчета, постепенно ще вляза в ритъма ви
Запомних, че
Свекърва
е пътувала на север - много интересни разкази и снимки