Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 08, 2025, 23:20:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Септември 2016
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Септември 2016 (Прочетена 184721 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Септември 2016
«
Отговор #285 -:
септември 12, 2016, 09:46:51 »
Принципно е така, но МОника от един сопол прави усложнения.Веднага отива в гърлото или гърдите.А и от сопол до сопол разликата е огромна.Едно е воднист никакъв сопол, тогава и аз съм ОК, ама гъст зелен сопол и кашлящ.Мерси!
Привилегията да съм в Плевен е, че мога да стигна на много места пеша или вечер с колата да отидем на някое безлюдно място да се надивее.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #286 -:
септември 12, 2016, 09:53:06 »
Маги,
той заради тромба има ограничен брой мазила, които може да употребява. Магарето обаче отиде на палатка и може пълзящи гадини да са го наскачали. В Америка го бяха хапали дървеници, тук си беше хванал бълхи от гостуване в едно село
Не му се иска да се пази и да се числи към "извънгабаритни", ама няма как. Краката му не се събирали в палатката, когато били двама
. Той от малък е с бурни реакции при хапане - на 10 години получи чак кръвоизлив в окото.
Тони,
според мен няма нужда от стихчета и други лиготийки, това е мъж на 50
. Нещо от сорта на "каня ви на чаша вино за моя юбилей, къде и кога".
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #287 -:
септември 12, 2016, 10:10:39 »
Не искам и аз стихчета, ама се чудя как да е оформен точно.. Да е по-сдържан и не чак толкова банален текст..
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #288 -:
септември 12, 2016, 10:54:42 »
Привет и от мен!
За болестите не мога и да си помисля да ги държа далеко от други деца, било на площадката или в детската градина.
Лично аз смятам, че на открито не е чак такъв голям проблем и аз съм от тези майки, които ако детето се чувства добре и има сили, когато е болно, предпочитам да е навън....
Иначе при нас в листовките, които дават в началото на учебната година пише, че детето може да посещава детска градина с хрема, кашлица, но не може да посещава при температура, повръщане, разстройство...
От детската градина по принцип не може да се отсъства повече от 3 дни за цялата учебна година, става въпрос за неизвинителни обстоятелства, а до 3 последователни дни детето може да не посещава детска градина, без да е нужно да се представя документ от педиатър(дори без да е нужно да се посещава такъв).
НО когато е посети педиатъра, той преглежда обстойно детето, прави изследвания на секрет на място реагира адекватно, според състоянието му.
Ако е заразно, казва "два дни да не посещава учебно заведение", ако не е и детето е в кондиция, каквато и кашлица и сополи да има, може да ходи.
В началото ми беше много трудно да приема системата, но се убедих, че работи.
Симеон се разболяваше много първата година в групите за игри, но беше гърло и хрема. С хомеопатия съм овладявала всичко и мога да кажа, че има изграден имунитет и сега се разболява много по-рядко.
За първи път беше на антибиотик на 6 години и ми дойде ей така от нищото. Казваше, че го боли гърло, но нищо повече. На преглед отидохме случайно, защото имаше запазен час за профилактичен такъв и се оказа, че има бактерия в гърлото...
Така че след толкова време съм на мнение, че не е важно дали се събира с болни деца, а какъв е имунитета на детето и най-вече да има на разположение адекватно медицинско обслужване.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #289 -:
септември 12, 2016, 10:57:58 »
Цитат на: магито в септември 12, 2016, 09:30:30
...Обачеее мнозинството като са им болни децата са на площадката бе, със все сополи, кашлица и дори им се дават сиропи там.Побеснявам!И после що не ходиш по площадки, що ли?!
Оммм, Маги!
Дишай! От бяс полза никаква, четох ви тука скоро и много ми хареса мисля Булче поста за факс машината, пращаш копието, а оригинала си запазваш за теб.
Толкова съм айляк и да става каквото става, че вече изобщо не мога да се притеснявам от неизвестното. Аз бях самата стриктност, ако детето е със хрема не доближава двора на яслата дори, в резултат беше ходил 10 дена за 4 месеца като "тръгна". И като иде там какво... всички разсополивени, жълти, зелени... Ако има тонус, не го спирам вече за едната хрема, то си личи дали е болен и кога е просто хремав. В крайна сметка, аз не искам да спра да работя и да се превърна в заложица на "Сопола", защото живеем в общество, където никой не се съобразява с другия, та ми се наложи и аз да смъкна стандарта. Тъпо е, не се гордея никак, но факт.
Иначе и аз не съм щастлива тези дни, теглих една ***** на част от родата. Змей беше във ваканция за няколко седмици без нас, да починах си, но на каква цена. Това не му е както трябва, защото ти еди какво си много бързаш, онова не е наред защото много закъсня с другото... общо взето изобщо не ставам за майка по роднинските стандарти, чист късмет е, че детето е оцеляло около мен вече 3 години, при положение, че дори дрешките му не гладих двустранно ....
... И така, доверието и приятелството са двустранен процес, ако само едната страна има желание не става. На мен ми остава само да свикна веднъж за винаги с мисълта, че точно моята рода пък не е от модела разбиращи и подкрепящи и да си запиша в тефтера да не ставам такава киселица някой ден.
Оммм!
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #290 -:
септември 12, 2016, 11:04:53 »
И мен ме е хванал бяс от майчини неволи тези дни, но се налага да го играя "Желязната лейди" иначе трябва да "хващам гората"
И роднините добри, лоши .... все не е същото като да си 24 часа на линия.
А човек винаги има избор(в моя случай включително)
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #291 -:
септември 12, 2016, 11:21:28 »
Цитат на: Marri в септември 12, 2016, 11:04:53
И роднините добри, лоши .... все не е същото като да си 24 часа на линия.
А човек винаги има избор(в моя случай включително)
И това е така, но явно ми е дошло повечко мрънкането ... или пък съм в някакъв романтичен период, в който си мечтая, а тези не може ли да са като едни други, които... абе оплачете се и вие малко, че да не се чувствам съвсем сама
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #292 -:
септември 12, 2016, 11:27:51 »
Kiwi
хубаво си го написала, заложник на сопола. Не може да правим драми от един сопол. Тъпо е да ако стават усложнения, ама в повечето случаи е просто сопол...
Аз не мога да се оплача от роднини. Слушат ме, казват аааама що не шоколад, момченце е ама това да им е дерта. Даже успях майка ми да убедя че не може да вози малкия в колата им без столче, то тяхната даже и колани няма отзад.
Днес ново 20, мома щяло да бъде бебето на брат ми
хайде сега да видим какво ще правят с името хахахах
«
Последна редакция: септември 12, 2016, 11:50:47 от bulche91
»
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #293 -:
септември 12, 2016, 11:31:10 »
Добър ден
Успешна седмица на всички и много поводи за усмивки.
Свекърва ,да добавя още една червена точка за "другата Мария".браво на момичето,много мил жест наистина.И мм лекува тромб в крака,който сега прерасна в разширени вени и варикозни рани ( сега ,сега,,тамън 5 години) ,голяма мъка е и иска много пазене.Щом е толкова податлив към насекоми,нека пръска Аутанче,на мен ми помага,да не ме правят на решетка ;–
Честита Симона на Чери,нека е жива и здрава и благословена
Ние утре имаме годишнина и днес си получих подаръка-фотосесия ми е запазил мм ,при любимия ни "семеен" фотограф.Голям жест,като се има предвид,че хич не обича да се снима.Сега си шия една импровизирана рокля за случая и отиваме да изберем риза.Дано е слънчево и станат добри снимките
Аз продължавам да правя бойкот и нищо няма да му взема,достатъчно е това ,което нося
А и от нас,от леглото малко трудно се избира подарък
ще се размине тази година,надявам се да имаме още многооооооо други за празнуване
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #294 -:
септември 12, 2016, 11:42:41 »
Абе и аз не искам да ставам заложник, обаче от сопол, отиваме на кашлица и от там хрипове и пристъпи точно за норматив.Да имунитета и е слаб изглежда, мъча я, давам и разни лекарства, дано го израсте.
Булче
, веселба ще е с името на девойката.
Киви
, роднините не са това което искаме да са.Аз вече съм се примирила.Мен ме търсят за всичко, услуга, помощ насреща съм.Но като ми трябват на мен започват хиляди извинения, как не могат точно сега.С времето започнах и аз да отговарям като тях.Много си ги обичам, но не може все аз да съм магарето.
О
Лоли
, супер подарък ти е направил
Аз с кеф си гледам снимките като бременна.
Активен
Alichka
«
Отговор #295 -:
септември 12, 2016, 12:08:29 »
Много сте писали.
Аз ще пиша сега малко, че почти съм без батерия.
Събота вечер ме оставиха сама. ММ се качиха с Дребното на вилата, а аз за една вечер отказах. Там си е зима вечер, а през деня е топло. Една камара багаж и г#з път да види - мерси! Върнаха се в неделя по обяд. Тъкмо имах време да чистя, да се боядисва, малко да си почина. После пък хукнахме по магазините. Бях харесала един плеймобил, ама го нямаше. Купихме билярдна маса за подарък, а за Мънинката купихме боулинг, защото последно време е много добричка. Харесахме варианти за нейния рожден ден и пак ще процедираме с един по-голям общ подарък.
Рождения ден мина много добре. Беше малка лудница, защото бяхме много хора. С новата ни комшийка май най- си приказвахме. Дребното много игра, но сама. Имаше огромна кухня и нилня там. После се пуска по един наклон със специална количка. Така смешно я тътрузеше на обратно, за да може баща й да а постави пак на улея. Беше най-малка от гостите и ме търсеше в началото. Искаше да играя с нея, да съм до нея. После едва я накарахме да си тръгне.
Сега съм в работна лудница, а довечера чакаме гости. Дано съм в час!
Маги, кажи за маслата, че мен и Мария ни изяждат. Братовчед ми каза, че в Русе комари няма. Тук е ад!!!
Отивам да ви дочета.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #296 -:
септември 12, 2016, 12:19:05 »
Добър ден!
Свекърва, много жалко за театъра, за него ли се реди като луда? Горкото ти момче.
Булче, стискай зъби и бързо да минава седмицата, а малкия да е много послушен. Значи племенница ще си имаш, тамън да има цвят пък.
Фани, извинявай, ама аз нищо не разбрах от последния ти пост
Лоли, страхотен подарък
и аз мрънках преди, че искам, ама някак си ако ме снимат на дивана, ще съм просто един тюлен в рокля.
Сноу, браво за хубавата почивка, презаредили сте батериите.
Тонче, успех с организацията на юбилея и браво за тениса, айде скоро да сте като Гришо.
Киви, искаш някой да се оплаква от роднини ли? Ние днес спорихме в колата, че баба му или майка му можело да дойдат да ми висят на главата и аз съм в тих ужас просто. Баба ми трябва да се прибере за няколко дни, тате го заринаха с работа, мм и мама не могат да излязат отпуска и просто откачам. Изобщо не искам някви да ми се мотат из къщата, кво ще ги правя- те вилиците не знаят къде са, а и ми е неудобно от тях. Ако го знаех преди прегледа, щях да си поискам 3дни в болницата, вместо тия да ми се мъкнат. Не стига, че се съгласих да ходят у нас да чистят и да ми ровят сигурно из нещата
«
Последна редакция: септември 12, 2016, 12:23:34 от ratatui
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #297 -:
септември 12, 2016, 12:57:45 »
О,
Али,
ти ако питаш мъжа ми и в Пловдив комари няма... Него нищо никога не го хапе, един път го беше жилнала оса, орева света какво е това подутото
. Децата са от моята кръвна група "А", той е "В", май и това има значение.
Лоли,
как го лекувате? Синът имаше 50% запушване като си дойде, сега е 20%. Носи ластични чорапи и уж внимава да не е прав или седнал дълго време. Разширени вени семейно си имаме, поне до рани не сме го докарали още
Хехе,
Булче,
не бързай, подметнала му се е чурката, затова не се вижда
. Няма да остане без име, ще се разберат млади и стари някъде по средата.
Активен
Feribotka
«
Отговор #298 -:
септември 12, 2016, 13:56:27 »
Добър ден стана докато заседна на компа
Булче
, щом му бъркат още пола...мома ще е според мен
Рат
, смях се с тюлена на дивана много
Обичам самоиронията
Лоли
, страхотен подарък! И на мен ми се иска за годишнината да си направим снимки, ама ще видим, че нещо не мога да се организирам
Ние от много мислене къде да ходим, решихме най-после да уважим кума и да посетим къщата му на морето...много се чудих заради нея, ама ще вземем мама с нас да се разхождат, пък ние ако е хубаво времето да съберем малко слънце
Та сега в петък пак ще трябва да събирам багажи...преди ми се получаваше за 10на мин слагам в един сак моите, ММ стяга за два пъти по-малко време неговата раница и заминаваме, ама сега - дълга и широка
Ние се бяхме запалили по тениса преди 1-2 години, екипирахме се, даже и пола си купих хаха и след това започнахме ремонт...сватба и ни се изпари ентусиазмът
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #299 -:
септември 12, 2016, 14:47:06 »
Маслата са мента, евкалипт и лавандула.Могат да се разредят и да се пръскат с пулверизатор или се капят в стаята на едно две места.Евкалипта на високо.Помагат много.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...