Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 08, 2025, 23:06:57

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 41   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Септември 2016  (Прочетена 184693 пъти)

Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #210 -: септември 08, 2016, 14:29:08 »

Аз ви казах, че зорлем конфликти стават.  Wink Кой кум, кой сват... Нашият кумец е кръстен от кумовете на техните, дето сега даже не се и виждали и чували. Та той, както кумицата се изрази, все едно не е от тяхното семейство. Че се е родил и на голям празник, ама кумовете на техните друго са избрали. Историята помни и по-тежки случаи, та да се радваме, ако се месят само най- най-близките.
Със сигурност зачитаме мнението на родителите, но много-много намеса не искам. Ако ги питаме - ок. Мнение, съвет, но не и диктуване. Аз се дразня по този повод на ин-лоу, защото те са европейската крайност. Ако не се чуваме, значи сме добре и не ни безпокойте. Да, ама като се наложи някой да им гледа дятито и хукват с милите думи. Свекърва ми взима отпуск, за да гледа племенника, а в същото време няма кой да я покани в новото им жилище на гости почти година вече.
Имаме познати, които от над 20 години са гаджета, но всеки си живее при техните, щото майките са от тия, дето за полата трябва някой да ги държи цял живот и вземе се ожени/омъжи чадото какво ще правят. tease Айде, мерси!
За фамилията на дребното две мнения не сме имали. Той ММ идея си нямаше, че фамилия можеше да стане името на свекър ми. Аз това обаче не го харесвам. Представете си - мъжът ми на една фамилия, аз на моминска, детето на дядото и последният испанец да затвори вратата.
Адиктед, то горе-долу и при мен така - Южна и Северна Централна България сме я завзели. Дай да се уговаряме отсега с теб кой накъде ще завладява blum
Скай, права си за уважението! Трябва да е насрещно и постоянно. Трудно се печели, трудно се задържа във времето и много лесно може да се изгуби. Едната страна изгуби ли доверие и уважение, няма оправия.
Тони, давай идеи, че дисплеят ми е за смяна и ще го мъдря дали да сменям него или телефона. Телефонът ми е подарък от нашите за Коледа и затова хич не ми се иска да го сиктирдосвам толкова лесно.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #211 -: септември 08, 2016, 14:54:45 »

свекърва значи родния да тропне с крак този път, поне тире!
Леле, ама те май са шопи и ако рекат: "дръж се, Земьо, шоп те гази", че бЕгаме и хич няма да тропаме Wink.
Двете баби са на тема сири али.
Майка ми: На "Моята булка" смениха всичките артисти, не мога да им хвана края!
Леля ми: Аз това не съм го гледала, следя сега "Малката карма"!
Майка ми: А, това пък аз не го гледам...
За сведение, филмите са "Малката булка" и "Моята карма" и двете следят и двете funnytooth
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: септември 08, 2016, 15:02:41 »

При нас свекито веднъж се опита да вмъкне в някакъв разговор, че в тяхното семейство било традиция децата да носят фамилия образувана от името на дядото, т.е различна от тази на майка си и баща си.. Като още тогава категорично и ясно заявих, че при сватба аз приемам фамилията им и с детето и съпруга ми ще сме с еднаква фамилия, без компромис по този въпрос и тя занемя на всякакви подобни тематики с имената  Wink
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: септември 08, 2016, 15:36:03 »

Тонито пуска разни екстри из фейсбука, та като видях сладкарница Пчела, се присетих...Тони, ти случайно да знаеш дали не откривате нова сладкарница в Младост, тука до Кауфланд...успоредно на Малинов? Питам си аз, да знам дали ще дебеля или не хаха
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: септември 08, 2016, 15:43:11 »

Е мога ли да не знам? Откриваме до края на годината.. Шефката непрекъснато намира нови и нови лампички, лампиони и плочици за дооправяне и декориране  pardon
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: септември 08, 2016, 16:34:16 »

Али в Петрич я смених камерата,за три часа беше готов,но си го оставих да си почина малко от към обаждания Wink
Скай подозирам,че моята Севекърва и твоята са роднини  blum Много сходни черти намирам  nea  Същите безмислени и не намясто изказвания,които не сезабравят лесно Wink
 Свекърва Родния много мек македонец ще да е;) не е от лютите  ...Представям си баща ми в тази ситуация,,,леле лелее пушек ще се вдига,,та чак до снахата в Чикаго  shok  Те заимето нашите дума не казаха,,,,ма за фамилията....хмммм  там си беше ясно,ма и снахата си я хареса,,,само дето се бъзика,че Иван се оженил за мъж все едно ( тя е Лени Костадинов)
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: септември 08, 2016, 16:46:57 »

Али в Петрич я смених камерата,за три часа беше готов,но си го оставих да си почина малко от към ,,,само дето се бъзика,че Иван се оженил за мъж все едно ( тя е Лени Костадинов)

Хехехе, това като една позната, дето не я пуснали да се прибере, защото фамилията и била различна от на мъжа и. И тя казала - как бе, същата е. НЕ - на сина ви е същата като на баща му, но вашата не е...защото тя е ТабакоВА, а мъжете и са ТабакоВ tease Прибра си се де...ама pardon
Активен
svekarva

« Отговор #217 -: септември 08, 2016, 17:01:37 »

Е да, това е неудобството, което причинява фамилията на майката, дори и да е с тази на бащата. Детето може да вземе едната или другата, но без изменение- момче, на "ва", момиче на "ов" Wink.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: септември 08, 2016, 17:21:08 »

Казах ви аз, чИ нИ сЪ разбираме.

ЖУната е с фамилията на мъжО си, не че фамилиите са просто еднакви, само че при нас, за жена се слага -а накрая, което за чужбинците автоматично значи друга фамилия...
Активен
svekarva

« Отговор #219 -: септември 08, 2016, 17:45:30 »

Напротив, съвсем си ясна за мен. Ние с мъжа ми сме имали проблеми в самолет от ЮАР да седим един до друг заради моето "а" в края, което автоматично ни прави несемейни. С различни фамилии сме и за хамериканците, нали затова се жалвах, че ме гледаха странно по хотелите, че спим в една стая със сина.
Ако двамата с мъжа ми имахме дете в Америка, то можеше да вземе или моето име с "а", или на мъжа ми с "ов" понеже имената ни за тях са различни. По тази причина и ако имаме внуче момче, което да носи фамилията на майка си /различна не само по окончание от тази на баща му/, то може да стане напълно законно, но ще е като женско име, с "а", тоест нейната, без промяна. Както и ако момиче вземе фамилията на баща си, задължително ще е "ов", без промяна.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: септември 08, 2016, 18:00:57 »

Свекърва, какво да освен да имаш внучка от Мария1  pardon друго не мога да ти пожелая. Дано Мария2 да е традиционалистка и ако се стигне до сватба, родния ти да е доволен  Wink
Това с нашето женско окончание наистина е объркващо за чужденците, ама аз някак си не мога да свикна с ОВ/ЕВ, окончание за жена.
Аз съм доволна, поне свека не е ръчкала за името, само бабите се обаждаХа/ щото не съм ги виждала от май/, тя с името на котката ме тормозеше, че като им я оставях още си нямаше и ми се изрепчи да я кръстя, че да знаели как да й викат. А между другото Моли от скоро е с две имена, понеже и тя и тате видят ли майка след работа почват да реват за храна, та Моли се подвизава и под името Николета, или както имаше предложение Моли-Никол  Wink
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #221 -: септември 08, 2016, 20:53:17 »

Моли-Никол lol Много пък сте модерни  blum По този повод, знаете ли Гери-Никол кога празнува имен ден - на Гергьовден или на Никулден?
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: септември 09, 2016, 07:51:16 »

Добро утро!
В този мрачен ден ви сервирам една хубава закуска, бих си хапнала с удоволствие, макар гадните киселини вече от всичко да ме побъркват.

От днес съм в 45дневния болничен  danceg , още поне 16 дни!
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: септември 09, 2016, 07:55:54 »

Добро утро.Аз съм много недоспала и имам нужда от ей такава чаша кафе Малката не спа тая нощ и двете сега гледаме стерео.Дано довечера легне преди 11, та да поспя и аз.

Много теми сте минали.Аз съм с тире.Не харесвам фамилията на мъжът си, дълго време ми трябваше, за да свикна с нея.Отделно работя от години с моята и нямах желание да се обяснявам на всеки коя съм.Малката е с интересно име, всички я казват по име и презиме, защото второто и е без -ова, а само името на баща и. Не ни хареса как звучи с -ова и решихме, че ще е така.Та я помнят много лесно нея smile

Рат, не остана, стискаме палци!

Хубав ви ден!
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: септември 09, 2016, 08:04:27 »

Добро утро.. Рат, закуската е страхотна.. Дояде ми сеееееее  Eeager Eeager Eeager
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 41   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: