Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 18:05:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2017г.
Страници:
1
...
72
73
[
74
]
75
76
...
82
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2017г. (Прочетена 344370 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Очаквани бебета 2017г.
«
Отговор #1095 -:
юли 18, 2017, 15:09:32 »
С времето на бременеене и след раждането на детето, мечтата и идеала за мечтаното име се отмива.Поне при мен беше така.Моника не трябваше да е Моника, бяхме избрали друго име.Но след като забременях и станах някъде 4-5 месец реших, че не искам с тази буква и ще търсим друго.И така беба си смени името, вече беше МОника и така и говорих и в корема.В последствие напълни името с чувства и емоции със себе си!
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #1096 -:
юли 18, 2017, 15:18:10 »
Миленка, не знам как бих реагирала на твое място, не съм в твоите обувки, а и вие си имате предистория. Но ще ти разкажа нещо, което една колежка по майчинство ми каза днес. Брат й има бебе момче, бяха избрали името Борис. Отива снаха й да ражда (3 седмици преждевременно), показва им бебето и им казва: "Запознайте се с КАЛОЯН!"
И те всички ококорили очи, дори бащата. Момичето си казало, че като се родил малкия и го видяла не й приличал на Борис
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #1097 -:
юли 18, 2017, 15:24:44 »
Да, може и така - да видим първо на кое име ще ни прилича бебето като го видим на 4д или като се роди
Адрия, има две групи във ФБ. Едната се казва Декемврийски бебета 2017, а другата е Декемврийски мами 2017 (май нещо такова беше). Аз някак си се озовах и в двете.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #1098 -:
юли 18, 2017, 16:03:13 »
Миленко
аз познавам много слуачи с едно и също име в родата, даже последното е от преди няколко месеца, една приятелка си кръсти детето Костадин, сестра и има вече момче на 3 г на името Костадин... имам 3 братовчедки ( две от които първи) на името Наташа. Било много популярно. Като питах леля ми защо и тя е кръстила кака Наташа, каза че кума така си бил решил
, викаме им голямата и малката Наташа, до скоро не се бях и замисляла че как може две братовчедки да са с едно и също име. Те вашите Александри даже не са в една държава. Дядо ми пък са двама братя Стоян хаха.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #1099 -:
юли 18, 2017, 16:05:56 »
Аз съм по-скоро ЗА да кажа "Не кръщавайте детето с моето име", отколкото и двете да се казват така.. Сигурно е проява на егоизъм или не знам и аз какво, от моя страна..
Аз Александър затова ми е на кантар, всяко второ дете е с това име или Алекс. Но то вече и София изпонакръщаваха сума ти деца, докато ни се случи на нас
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #1100 -:
юли 18, 2017, 16:15:10 »
Значи аз за Звяр си бях набелязала името още като беше планиран и го споделих с една бременна колежка. И хоп тя взе кръсти с това име, стана ми за една милисекунда тъпо, но си казах, какво пък, кога ще се видят двамата адаши
е виждали са се няколко пъти, ама хич не ми е
за рода е малко по-различно, но не виждам кой пък ще ми забрани да си кръстя детето така както искам
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #1101 -:
юли 18, 2017, 16:20:41 »
Сила, мързи ме, затова си стои лентичката
С бившия ми, по детски разбира се, сме обсъждали имена и той беше много против името Калоян. Ама синът му така се казва, даже си е адаш със сестричката му Йоана (наистина не разбрах защо си причиниха общ имен ден). Сега декември чакат трето, залагам на Ивайло/Ивайла
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #1102 -:
юли 18, 2017, 16:28:17 »
Аз не бих казала "не кръщавайте", това е трепетен момент и за тях, ако те го чувстват така, т. е имат желание дъщеря им да се казва Александра, не мисля, че някой е в правото си да им забрани.
А и вие дори не знаете пола...
Миленка, убедена съм, че ще се подредят нещата при вас, ще бъде полът и името, което искате. Понякога най-добрите варианти се появяват спонтанно, като нашата Елиза(името й много й подхожда, поне в моите очи)
Дори бих била по-крайна,облекчи го, кажи му да я кръстят така....
«
Последна редакция: юли 18, 2017, 17:11:39 от Marri
»
Активен
Alichka
«
Отговор #1103 -:
юли 18, 2017, 16:36:27 »
Мислех да не взимам думата, за да не те обърквам с разсъждения, обаче спонтанно се сетих нещо.
Когато съм се родила, татко се обадил на сестра си и казал как се казвам. Леля била в шок "Батко ми взе името". Никога не са говорили с брат си за имена. Леля е била бременна вече с второ. Е, пак е родила момче, та името отпаднало по разбираеми причини.
Не знам дали заради това, дали заради друго, обаче с леля имаме супер силна връзка. Винаги съм била нейното момиче, винаги много е правела за мен и много ме е обичала. Помисли и от тази страна - пак ще си имаш кръвчица с Александра
Понеже ние решихме да кръщаваме на баби/дядовци, ако първото ни дете беше момче, щеше да е Божидар, а не Богдан - хем да запази смисъла от името на свекъра, хем да не е 1:1 с името на племенника. Не бих си го причинила това с първи братовчеди с еднакво име. А за близки и приятели - ами може да ме радва и ласкае, че са харесали моя избор дотолкова, че така да си кръстят и те детето.
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #1104 -:
юли 18, 2017, 16:46:28 »
Цитат на: milenuity в юли 14, 2017, 09:45:40
Та, тепърва ще се обсъжда, но аз съм избрала ако е момче да е Доминик (ударение на о), а ако е момиче (исках Александра, с галено Али, но ми го откраднаха леко) много, много искам да е Оливия, но ММ не ще. Щели да я обиждат на олио, хаха. Ако не е Оливия (тъй като в бг все галено измислят, ще е Лив, а не Оли, хахха), иска ми се да е едно от тези: Изабел (Isabelle), Амелия (Amelia), Естел (Estelle) или Ерика (Erika).
Да се върна малко в началото на дилемата
Името Амелия (Amelia) го свързвам с Amelia Earhart, малко по-френско ми е Амели (Amélie) - Amélie Poulain. С "А" харесвам много
Анет
, но ми харесва изписването Anette, а не френското Annette.
На една колежка, която роди на 40 след четвърта процедура инвитро, името на бебето го избра племенницата й. Те още не знаеха пола на бебето, беше в началните седмици и малката й казала: "Аз знам какво е бебето и как ще се казва." И те кажи. "Бебе Али." И така казват на малката
Али
, казва се
Алис (Alice)
.
За брат ти и жена му наистина ми е мъчно, явно брат ти се терзае и иска да му решиш мъките
Дано детето има хубав път, че голяма драма с това име. Но пък и те са си малко или много виновни, че са се вкарали в този филм
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #1105 -:
юли 18, 2017, 16:58:48 »
Подкрепям Мари, кажи му да в кръстят така.
Активен
Feribotka
«
Отговор #1106 -:
юли 18, 2017, 17:01:35 »
Всеки път като вляза последната писала е Миленка (Мери Ми) и все си викам оооо и тя ще става мама
Та Миленка, спира ми сърчицето всеки път
Виждам, че имате драми с Александра, ми кръстете я Александрина
Миленка, (фото) пожелавам ти и съм доооста убедена, че ще имате момиченце
С А продължава да ми много на сърце Алина
За друго нямам време, сори
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #1107 -:
юли 18, 2017, 17:04:49 »
Цитат на: Feribotka в юли 18, 2017, 17:01:35
Всеки път като вляза последната писала е Миленка (Мери Ми) и все си викам оооо и тя ще става мама
Та Миленка, спира ми сърчицето всеки път
Фери
, много мило
За сега само ви спамя
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #1108 -:
юли 18, 2017, 17:16:03 »
И аз си помислих за Александрина
Ама нещо много взех да го мисля, че ще е Доминик
Третото ще е Оливия
И аз само спалня
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #1109 -:
юли 18, 2017, 18:25:09 »
Аз докато бях бременна ми идваха супер странни имена, много по-различни от тези, които харесвах преди това , явно от хормоните и реших, че е по-добре да се придържам към вкуса си по принцип. Сега ми изглеждат пак супер странни.
Казвала съм и преди, че моето момче се казва Никола на свекър ми , а на сестра ми също Никола на нейния свекър. нито съм я питала , нито нищо. не е проблем за никой.Нейният е по-голям с 12 години. А преди това мои познати двете дъщери кръстиха с еднакви имена децата си и ги мислих за луди.
И нещо друго. има значение, какво харесвате вие, а не другите. Примерно голяма част от имената, които се избояват на мен лично не ми харесват или ако видя дете с такова име си викам, ей на това дете родителите са куковци. Но има ли значение това? не. Сигурно много не одобряват и имената, които аз съм избрала. Но за мен е важно аз да ги харесвам и да имат звученето и асоциациите, които аз искам.
«
Последна редакция: юли 18, 2017, 18:30:13 от roumyana
»
Активен
Страници:
1
...
72
73
[
74
]