Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 10:23:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Август 2016
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
48
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Август 2016 (Прочетена 194665 пъти)
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Re:Август 2016
«
Отговор #150 -:
август 04, 2016, 12:58:02 »
Цитат на: bulche91 в август 04, 2016, 12:53:09
Подли камериерки ( Devious maids) и Mistresses ( на бг не знам как са го кръстили) това са ми двата любими лятни сериали.Първия е по-забавен, има много повече хумор в него, втория е малко по-сериозен ама става и той.
"Подлите" го чакам с нетърпение всяка седмица за новата серия.
Мислех си един ден ще казваме на децата си "Еееей ние едно време като излизахме в компания с приятели....си говорехме!" ... и те ще се спукват от смях. Това на темата за новите технологии и интернет.
«
Последна редакция: август 04, 2016, 12:59:33 от nadelina88
»
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #151 -:
август 04, 2016, 13:53:08 »
Не съм ги гледала тези двата сериала, но мога да препоръчам Jane the virgin (не знам на български как го превеждат) и Момичетата Гилморе/ Gilmore girls, много любим мой сериал, който дори и в момента гледам за нравите, нещата от живота и тн. За джейн е много смешен и има много препратки и шеги, свързани с латионо сериалите.
Свекърва, дребният ходи на една ясла до нас, която всъщност се оказа прекрасна, но беше избрана по стечение на обстоятелствата - разпределиха го в много далечна и само тази се оказа близо, на път за работа и отговаряща на вижданията ми, бонус Монтесори е, но на мен не ми беше това важно, плюс ми е.
След срещата днес се почуствах леко потупана по рамото, един вид справяш се;)
Иначе, по темата се информираността, според мен е хубаво да се чете, но с разбиране и да се слуша лекаря, все пак той е учил малко повече години от пациента
и да се споменава, ако случайно са предприети самосиндикани мерки. А пък " какво правите ма детето ми и защо" не бих искала да сподлемя мнение, че е много крайно
Във връзка със случая описан от свекърва, сега се замислих, че повечето лекари, при които съм ходила, са германци:)) някакво стечение на обстоятелствата
но аз лично съм доволна
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #152 -:
август 04, 2016, 14:06:46 »
Аз явно така съм се балансирала вчера или напротив тотално съм отлетяла в небесата, че просто не мога да се включа по ежедневните въпроси. Ни закуска ме касае, ни сериали...
ИнтернетЯ ще захвана като по-абстрактно понятие. Познавам индиректно две моми, които родиха вкъщи. На ароматни свещи, музика и леки наркотици сигурно, защото така са си описали домашните раждания из блоговете си, че това да родиш се оказва вид СПА процедура, в която никой не плаче тихо чакайки 10+ часа заветното разкритие... Та ако ги четеш тез моми и ги приемеш за чиста монета, можеш в много страшен филм насред собствения си хол да се вкараш. Изводите са ми два, трябва да въведат по болниците "ароматните свещи" като официален метод за обезболяване на раждане и ако някоя от двете моми каже добър ден да си поглеждам часовника
Като сме на темата немските раждания - там филмът планирано секцио по желание на майката не съществува за общия случай, тъй че ето ви вероятна причина Амели Втора да се роди в БГ.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #153 -:
август 04, 2016, 14:28:37 »
Ай сакън, а който от ароматни свещи го боли глава?
В чужбината по принцип секциото е в краен случай, след мноого мъки.Така че, да ето причина да раждат в БГ.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #154 -:
август 04, 2016, 14:41:59 »
Kiwi
още ли не те пуснало случилото се вчера? Дано днес ти е по-добър ден.
За Амелито и аз това помислих, ама свекърва не казА че е раждала секцио за това.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #155 -:
август 04, 2016, 14:57:25 »
Kiwi, имала си още живот да живееш. Не го мисли вече, квото е писано ще стане. Аз например днес докато чаках да стане към 14 h, че да ида към доки на Кико, наготвих и успях да го изтърва от поглед и в резултат да се удари и разбие устната си. Добре, че отдавна вече му притръпнах, че успях да му спра кръвта без дори да си оцапам роклята.
Днес не съм го водила на забавачка заради сополи и той ми се "отплаща". Е твоя случай е къде по-тежък, но все пак радвай се, че не ти се е случило нещо по-сериозно и довечера удари нещо тежко да ти мине стреса
И аз съм от лесно раждащите, но въпреки това и през ум не ми е минавало да родя вкъщи на свещи
Сигурно е щото нямам вана... Сериозен пропуск! Ще го имам предвид за номер 3...
«
Последна редакция: август 04, 2016, 15:00:07 от fanimira
»
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #156 -:
август 04, 2016, 14:59:45 »
Споко, Булче, Фани, абсолютен дзен съм... даже твърде
Активен
Alichka
«
Отговор #157 -:
август 04, 2016, 15:10:24 »
Хахаха, кака Фани, големи ги ръси! Освен ваната свещите да не забравиш, че то за какво ти е едното без другото.
Киви, ама то е било сериозно! Мен такива неща бая влага ми държат. Последно крещях по една патица, караща с поне 60 по вътрешноквартарна улица, до парк, с паркирани коли от нейната страна, че и без предимство беше. Даже патицата не се беше сетила да си върже детето с колан на предната седалка... Само телефонът й липсваше. Така виках, че едни сотаджии наскачаха, като видяха какво стана. После обаче не можеше никой да ме извади от яко настроение.
Ех, това Амели! Сега вестник Марица ще пуснат най-популярните имена за 2016 г!!!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #158 -:
август 04, 2016, 15:13:01 »
Планирано секцио още от Германия. Майката след раждането имала втора операция за отстраняване на нещо- си, те затова и я държали повече в болницата. Преливали са и кръв, знаело се е, че ще е сериозна работата. Семейството има и роднини лекари тук, което не е за подценяване. Самата тя завърши фармация в Германия, та има медицински познания за да отчете плюсове и минуси.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #159 -:
август 04, 2016, 15:27:58 »
Тя си е преценила жената явно
да им е жива и здрава пък какво като е Амели, в нашата гимнастика пък е популярно името Стефани, също и Микаела, също и Виктория и Габриела...
Една роднина на ин-лоу пък както си живееше в Турция и се върна да ражда у нас. Пак с планирано секцио, ама то не бяха чупки, стойки, ама 40 дни не го извеждаха туй дете при все че живеят в града и е лятно бебе. Все ме пита за разни съвети, които впоследствие не спазва. Но е "момичето" на ин-лоу. Тъй то - кръвта вода не ставааааа, а при мен една седмица не можа да стои, че градинката на село я зове
«
Последна редакция: август 04, 2016, 15:32:22 от fanimira
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #160 -:
август 04, 2016, 15:41:44 »
Момичетата Гилмор съм ги гледала, Подлите камериерки - също. Изобщо, май доста съм гледала
Сега бръкнах да видя за имената. Амалия /Амели няма/, в действителност е име с латински корен "амал" и е от немски произход, значи работа. Немската баба се казва Аманда... объркана работа и трудно хващам някаква логика. Предполагам, че е било емоционално решение. Бебето го извадиха по спешност седмица преди планираната дата, ден след нашата среща пред църквата. Сигурно и съм се сторила като бял гълъб - вестител
, знам ли.
Алексия,
много интересен ни беше разказа на Мари /сега отсъства временно/ за това, как е протекла родителската среща в градина в Швейцария. Ина също е споменавала по какви критерии оценяват Марта във Франция. Когато имаш време, разкажи и ти. Ти имаш ли лична детска тема или пишеше в общата на родените през съответния период? Помня само, че доста рано /за моите понятия/ се върна на работа.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #161 -:
август 04, 2016, 15:46:56 »
аа има нов сезн на камериерките, не си го гледала
Ами преценила си жената, тук не е за подценяване че си имаме добри специялисти. Като знам колко им е и на Германците тромава здравната система. Чичо ми живее там и каза че човек ще си умре преди да стигне до час за специялист
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #162 -:
август 04, 2016, 15:54:33 »
Хайде добър ден и от мен
Наде
видях снимки от сватбата,много хубаво ми изглежда всичко,а и на тях им отива точно такъв тип сватба
Много са сладки,,,ма теб не те видях,,,,,и за букета не си скачала високо,не съм те учила така
ръгни някой лакът и готово
Аз пък да ви се похваля,,,,,щото е тайна де ,,,все още ( ма вие на никой няма да кажете,знам си аз)
но една от добрите ми приятелки,която вече две години правят опити за бебче,та,,,сега се е случило чудото.И ми е едно хубавооооооо и щастливичко,,,ей голям кеф.Тя последните месеци страни от мен,умишлено,,напълно я разбирам.Не и е било лесно хич,но сега пак ще си имам дружка по бременност (след като другата дружка роди),,,Хайде дано да завлече крак,та да имам и други дружки,я от форума ,,,,я от близкото обкръжение
Ей искам многоооо бебета да има,,,ма многоо многоооо
Аз днес си самореших,че ще излезна градска,да се разходя и познайте...Както си се разхождам блажено,срещу мен сестрата при моята доки,,,леле натири ме едно хубаво и се прибрах
Ма мисля утре пак да се пробвам,,,тоя път няма да е по центъра.
Рат
не знам как издържаш,аз вече не мога в къщи,,,,непоносимо е,искам поне 15-20 минутки да имам свобода.Затъпях жестоко,знам програмата на TLC на изуст.Гледам повторенията на повторенията..Не мога да спя,защото не съм грам уморена...Говоря си с котките и кучетата,днес даже ,от скука,пих фреш с майсторите.Разказаха ми целия си живот с най -малки подробности,в резултат на,което не свършиха много работа
Неделя съм решила да ходя да поръчам бебешко легло (понеже се чака месец за изработка) и това ми е събитието на месеца.Е оплаках ви се,но пък ми е щастливичко,,,,,хахахахахха тея хормони са страшна работа
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #163 -:
август 04, 2016, 15:57:14 »
Може жената да е решила да увеличава прираста на родени в БГ деца. Преди години колега на свека от София, замъкна жена си да роди в Смолян, защото трябвало да увеличава прираста на българчетата родени там
За сериали съвет не мога да дам, предполагам не си падаш по криминални. Аз сега следя Хавай по нова, че точно на 5ти сезон спряхме да го гледаме.
Лоли, ма къде си тръгнала бе луда глава такава! Как издържам, като стана и ме приболи тук там ела да видиш как бързам към леглото, пък и вече друго освен лежане не си представям /от март лежа/, сега ми купиха хубави шезлонги и през деня тате ме юрка да излизаме да лежим на тях. А и най-важното, последния път док ми каза, че ако спазвам стриктно режима имам добър шанс да изкарам до 36, което ми е най-големия стимул. Пък и тия дни нещо така ми става лошо като стана, че направо ще припадна. Браво на вас, да се похвалиш като дойде леглото.
«
Последна редакция: август 04, 2016, 16:10:10 от ratatui
»
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #164 -:
август 04, 2016, 16:03:54 »
Киви, сега видях за злополучната ти случка :/ добре, че ти се е разминало!
Иначе за това, че ще умреш, преди да се добереш до специалист не е съвсем така. Никой не подминава спешните състояния. Не минава и номера "да по спешност съм", защото още по телефона контролните въпроси проверяват колко си спешен. Ако си мнооого зле, обаждаш се на 112 или птиваш в спешното, но дори и там си правят преценка.
Рано се върнах на работа да, беше на 5 месеца и половина малкото човече, но толкова е майчинството
после го погледа майка ми, ходихме на море за месец и на година и 4 месеца почна ясла.
Самата среща не беше кой знае какво, защото реално те всеки ден като го взимаме ни казват ккаво е правил, как се справя, какво е ял, колко е спал, с кой си играе, с какво си играе и тн, доста са подробни. Иначе сега се срещахме, понеже го махат от бебешката група и го слагат в групата на големите, което май отговаря на първа група в бг, обаче почват от две години. Обясниха ни какво ще правят, какво да донесем , говорихме за него, за пореден път ни казаха как обичал да гледа кранове, коли тн, какво е научил, как заспива и тн. Още за подробни оценки е рано, реално той досега беше в бебшката група, където наблягат на потребностите от храна, сън, смяна н памперс и гушкане, дейностите им са си бебешки.
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...